Endelig tilbake i Australia…

King+Harald+V+Queen+Sonja+Norway+Visit+Australia+LnDGnonNhOHl

HARALD & SONJA I AUSTRALIA I FEBRUAR 2015 – SOM NORGES KONGEPAR (ntb)


På gamle tomter…

Mandag morgen lokal tid innleder kong Harald og dronning Sonja det første norske statsbesøket til Australia noensinne…

Harald og Sonja har imidlertid sammen besøkt landet en gang før – som kronprinspar i februar 1970.  Turen for 45 år siden besto av både avslappende dager med seiling og regatta utenfor Sydney – og en rekke offisielle oppgaver som “døråpnere”  for en stor norsk handels-delegasjon flere steder i landet.

Bildet nedenfor viser dem om bord i motor-yachten “Kiribilli”, som tilhørte den norske utvandreren og båtbyggeren Carl Halvorsen.

bilde6

HARALD & SONJA I AUSTRALIA I FEBRUAR 1970 – SOM NORGES KRONPRINSPAR. (Privat)


Og som for 45 år siden har Harald og Sonja også denne gang slappet av og ladet batteriene hos gode venner utenfor Sydney, før de søndag dro videre til Canberra, der statsbesøket starter mandag morgen.

Søndag kveld var det en privat middag i residensen til Norges ambassadør til Australia,  Unni Kløvstad.

I løpet av fem dager skal kongeparet i tillegg til hovedstaden Canberra også besøke byene Sydney og Perth, der de har et travelt og variert program fram til fredag.

Og Kongebloggen kommer selvsagt tilbake med mer i løpet av uken…

KjellArneB

SNAKKER OM STATSBESØKET: TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland har fulgt kongeparet på deres statsbesøk i utlandet i mer enn 20 år. Tirsdag morgen kl 1000 er han gjest i studio på TV2 Nyhetskanalen for å snakke om ukens statsbesøk i Australia. (tv2)

 

Kjell Arne Totland signatur