Monaco-tvillingenes offisielle debut

Presentation of Prince and Princess of Monaco

FYRSTEPARETS STORE LYKKE! Fyrst Albert og fyrstinne Charlene viser stolt fram prins Jacques og prinsesse Gabriella for folket i Monaco. Og fyrsteparets glede og lykke er åpenbar. (Stella)

Viste fram sine søte små…

I løpet av de helgen har jeg fått spørsmål fra en rekke lesere av Kongebloggen om jeg ikke kan vise noen bilder fra den høytidelige  presentasjonen av  fyrsteparet av Monacos nyfødte tvillinger, som fant sted tidligere denne uken.

EM3_5929

SE SÅ STOLTE: Albert og Charlene kikker lykkelig på hverandre med hver sin baby i armene. (PalaisPrincier)

Et ønske jeg selvsagt vil etterkomme med glede…

I utgangspunktet hadde vi jo tenkt å presentere denne historiske og gledelige hendelsen i Monaco både her på Kongebloggen og på TV2Nyhetskanalen når de første bildene skulle komme en gang  i 12-tiden onsdag 7. januar…

EM3_6022

MORSLYKKE OG FYRSTEGLEDE: Ikke engang på bryllupsdagen i 2011 viste Charlene og Albert så mye lykke og glede som onsdag denne uken. (PalaisPrincier)

Men som alle vet , skjedde den grufulle terroraksjonen i Paris på samme tidspunkt – og det ble selvsagt helt naturlig å vie all oppmerksomhet og alle ressurser til den ufattelige tragedien i Frankrikes hovedstad.

(Og som jeg selv flere ganger før har opplevd i lignende, tragiske  situasjoner, føltes det heller ikke etterpå like viktig –  eller riktig – å skulle rapportere  om baby-lykken og familie-idyllen i Monaco. )

IMG_7801

FYLTE SLOTTSPLASSEN: Folket i Monaco var møtt fram i tusentall for å hylle fyrsteparet og deres nyfødte tvillinger. (PalaisPrincier)

 I løpet av helgen har imidlertid hoffet i Monaco også lagt ut eksklusive bilder av fyrstefamilien tatt inne i fyrstepalasset på den historiske dagen.

Sjarmerende bilder som tydelig viser hva denne familieforøkelsen betyr for fyrst Albert og hans Charlene.

MDA9260B

MØTTE FOLKET: Fyrsteparet beveget seg ut i mengden på Slottsplassen – og tok seg tid til å hilse på monegaskerne og prate med voksne og barn. (PalaisPrincier)

Bildene fra vinduet i speilsalen under presentasjonen viser også med all mulig tydelighet fyrsteparets store lykke og glede.

Også over at så mange monegaskere var møtt opp for å dele denne gledesdagen med dem.

albert-charlene-tt

FAMILIELYKKE: Albert og Charlene med ytvillingene Jacques og Gabriella inne i fyrstepalassets speilsal onsdag. Fyrsteparets glede og lykke over barna er åpenbar. (PalaisPrincier)

Spesielt er det befriende å se hvor glad fyrstinne Charlene nå  virker…

Hun må jo ha følt et enormt press om å gi sitt nye land en tronfølger.

Nå har hun attpåtil gitt dem to!

albert-charlene-2-hovet1

MAMMA MÅ SJEKKE: Mamma Charlene sjekker lille Jacques, som hviler trygt i pappas armer. (PalaisPrincier)

Nederst på siden her kan du selv se en sjarmerende og ganske rørende video fra den store dagen i Monaco.

Der kan man mer enn tydelig se både folkets og fyrsteparets store glede over de nyfødte tvillingene.

Kjell Arne Totland signatur