Feirer jul på Kongsseteren!

7hlv5k1PukFQOu_HUY7biwhz3NUQS4ReMibW3CbZihKg

FEIRER JUL SAMMEN! Kongeparet og kronprinsfamilien samlet i Slottets Røde salong før fjorårets julefeiring. I år feirer de alle julaften sammen på Kongsseteren i Voksenkollen. (ntb)

Kronprinsfamilien feirer jul hos kongeparet!

Årets julefeiring nærmer seg med stormskritt – og det er nå også klart hvordan kongefamilien i år ordner seg i julen.

– Kronprinsfamilien skal feire jul med kongeparet på Kongsseteren, opplyser assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet,  Sven Gj Gjeruldsen til Kongebloggen.

Kongsseteren_Kon_74667016x9-550x309

KONGSSETEREN: Kongeparet julehjem i Voksenkollen slik det fortoner seg fra innkjørselen. (ntb)

Kong Harald og dronning Sonja gjør som foreldre og besteforeldre flest: De bytter på å feire jul med sine forskjellige barn og barnebarn.

– Men vi gjør jo som alle andre – og går på besøk til hverandre i julen også, forklarte kong Harald litt lattermildt for et par år siden.

ste_royal_family_2868048-550x366

JULEN 2012: Kronprinsfamilien på vei til julegudstjeneste i Holmenkollen kapell i julen for to år siden – sammen med dronning Sonja og prinsesse Kristine Bernadotte, som gikk bort tidligere i høst. (Stella)

I fjor feiret prinsesse Märtha Louise og hennes familie jul på Kongsseteren, mens kronprinsfamilien valgte å tilbringe julen på vinterhytta i Uvdal.

Og det er slett ikke utelukket at Haakon og Mette-Marit  tar barna med til fjells i juledagene i år også. For to år siden dro nemlig kronprinsfamilien direkte til Uvdal med skiboks på taket etter julegudstjenesten i Holmenkollen kapell 1. juledag!

G-Tittel-AFT63821-550x374

TØMMERSLOTTET: Kongsseteren ligger utrolig vakkert til – med utsikt over store deler av Oslo. (ntb)

Kongsseteren i Voksenkollen er tradisjonen tro kongeparets hjem i julen. Men i årenes løp har de feiret jul både i Lommedalen hos Märtha og Ari – og hos kronprinsparet på Skaugum.

PS Det er for øvrig stort familieselskap på Skaugum allerede denne helgen…

Holmenkollen Ski Festival 2013

UKENS BURSDAGSBARN! Prins Sverre Magnus fylte ni år denne uken – og feires søndag med familieselskap på Skaugum. Farfar og farmor var nemlig i Myanmar på selve Dagen. (Stella)

Prins Sverre Magnus fylte nemlig 9 år tidligere i uken. Og fordi farmor og farfar da var på statsbesøk i Myanmar, er bursdagsfesten utsatt til søndag!

Kongebloggen gratulerer selvsagt også Prinsen med dagen som var!

53f2d61484aedc8a07ba7251+v1

SNAKKET OM JULEPLANENE: TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland snakker om kongefamiliens planer for julen. (tv2)

Kjell Arne Totland signatur