Hun kjenner tvillingenes kjønn, men han vil ikke vite…

Archives - Le prince Albert II de Monaco et la princesse Charlne

SPENNENDE VENTETID: Monegaskerne venter spent på sin nye tronfølger… Fyrstinne Charlene kjenner kjønnet på tvillingene hun bærer, men fyrst Albert vil ikke vite.. (Stella)

Snart kommer tronfølgeren…

Den fyrstelige tvilling-fødselen i Monaco nærmer seg nå med stormskritt.

Og i den anledning har fyrstepalasset i lilleputtstaten nå sluppet ut informasjon om hvordan dette vil bli markert.

Royal Wedding in Monaco

HØYT OVER HAVNEN: Fyrstepalasset i Monaco ligger flott og skjermet til – høyt over havnen i Monte Carlo. (stella)

Selve fødselen vil bli markert med hele 42 kanonskudd – 21 for hvert barn. Alle kirkeklokkene i landet vil kime – og båtene på havnen blir oppfordret til å tute. 

En gratulasjonsprotokoll vil bli lagt ut i fyrstepalasset – og monegaskerne blir oppfordret til å markere den historiske dagen med å flagge som på nasjonaldagen. 

Wedding of Prince Albert II and Ms Charlene Wittstock on July 1st and 2nd 2011

FYRSTEPALASSET: Fyrst Albert og fyrstinne Charlenes hjem ligger inne i det borg-lignende fyrstepalasset i Monaco, som her sees fra slottsplassen på framsiden. (stella)

Fyrst Albert ga dessuten før helgen intervjuer til både lokalavisen Monaco Matin og tv-kanalen BFMTV – der han også snakket om den forestående fødselen.

Og der røpet han blant annet at han selv slett ikke vet kjønnet på tvillingene. Han vil nemlig at det skal være en overrraskelse…

Monaco National Day

FOLKET SAMLES: Monegaskerne samles gjerne foran fyrstepalasset ved store hendelser i fyrstefamilien. Her fra nasjonaldagen i november. (ntb)

– Det er jo blant de største overraskelsene i livet, og den vil jeg gjerne ta vare på helt fram til fødselen…, sier fyrst Albert.

Han forteller at fyrstinne Charlene vet …

– Men hun får ikke fortelle det til meg – og det har hun heller ikke gjort .

Prince Albert II of Monaco welcomes Charlene Wittstock at the Palace of Monaco

SKJERMET BAKHAGE: Albert og Charlene kan ferdes ganske usjenert i den store parken på baksiden av fyrstepalasset. Det er trolig her fyrstinnen mosjonerer de siste ukene før hun føder… (stella)

Fyrsten  røper imidlertid at de sammen  har laget lister med både aktuelle gutte- og jentenavn. 

Albert forteller også i intervjuene hvilket av de to barna som blir tronfølger.

Monaco National Day

SIST SETT: Høygravide Charlene ble sist sett på najionaldagen i november, da hun viste seg på slottsbalkongen sammen med Albert. Men hun var ikke med i kirken og i operaen. (stella)

– Hvis det er to gutter, vil den førstefødte bli tronfølger. Hvis det er to jenter , blir også den førstefødte bli tronfølger, Men hvis vi senere skulle få en sønn, vil han overta denne tittelen , sier fyrsten.

–   Hvis vi nå skulle få en gutt og en jente , vil gutten ha fortrinnsrett og bli tronfølger uansett.

Prince Albert II of Monaco and his wife Princess Charlene attend a Childrens Christmas ceremony

FØR JUL I FJOR: For snart ett år siden kunne Charlene dele ut julegaver til barn i Monaco sammen med sin Albert. I år uteblir hun av forståelige grunner – og han må trolig få hjelp av sine søstre. (stella)

Når ventes så  fyrstinne Charlene å nedkomme med sine to søte små?

– Terminen er ved juletider, men siden det er en tvillingfødsel, kan det godt skje ti dager før, sier Albert i de to intervjuene med lokale medier .

Så da er det jo bare å forberede seg på fyrstelig fødsel!

Kjell Arne Totland signatur