Kongelig moro i Myanmar

ta0daec4

LATTERMILDT: Latteren satt løst , da norske barn overrakte kongeparet sine egne tegninger ved ankomsten til hotellet i Myanmar. Og fire år gamle Alma ville slett ikke gi tegningen sin til Dronningen. – Den er til Kongen! sa hun bestemt – og både Harald og Sonja måtte le godt. (ntb)

Slo latterdørene på vidt gap!

Latteren satt virkelig løst da kong Harald og dronning Sonja søndag kveld lokal tid kom til sitt hotell i Myanmars største by, Yangon.

For å gjøre seg klare til det fem dager lange statsbesøket, som starter mandag morgen med en flytur til hovedstaden Naypyidaw. Men allerede søndag kveld var kongeparet invitert i privat middag hos Norges ambassdør i landet.

ta0daeb0

SJARMERT I SENK: Både kong Harald og dronning Sonja lot seg sjarmere i senk av de norske barna som møtte dem på hotellet i Myanmars største by, Yangon. De tenkte nok på sine egne barnebarn her hjemme… Og Kongen fikk Almas blå tegneark!  (ntb)

I resepsjonen  på fasjonable hotell Chatrium ble kongeparet møtt av en gruppe norske barn, som hadde tatt med seg selvlagde tegninger i gave.

Og det ble som vi ser riktig gemyttlig, da barna skulle overrekke tegningene sine..  Da dronning Sonja bøyde ned foran fire år gamle Alma for å ta imot hennes blå tegneark,  fikk hun nemlig klar beskjed om at tegningen slett ikke var til henne. ..

– Den er til Kongen! utbasunerte lille Alma bestemt  – foran et gapskrattende kongepar. Og et like lattermildt pressekorps.

ta0daeac

KONG GLAD: Kong Harald er kjent for sin humor og sitt gode humør – og lot seg virkelig sjarmere av de norske ungene i Myanmar. Og spesielt av fire år gamle Alma, som bare ville gi tegningen sin til Kongen!(ntb)

TV 2 følger selvsagt kongeparet med et eget team  i Myanmar.

Og kanalens utenriksreporter Bent Skjærstad gir deg siste nytt fra besøket både på TV 2 Nyhetene og på Nyhetskanalen søndag kveld.

Kjell Arne Totland signatur