– Kong Carl Gustaf er et mobbeoffer!

 

King Carl XVI Gustaf of Sweden today celebrated his 68th birthday

HELT KONGE: Kong Carl Gustaf slik han fremstår når han hvert år feirer sin bursdag 30. april med folket ute i borggården på Stockholms slott. (Stella)

 Kong Carl Gustaf – et mobbeoffer?

Ja , hun påstår faktisk så , forfatteren Barbro Hultman, i forbindelse med utgivelsen av boken “I den kungliga kulissen” som kommer i svenske bokhandlere i disse dager.

– Det Carl Gustaf har vært utsatt for i flere tiår, er ren mobbing! sier Hultman blant annet i et intervju med storavisen Aftonbladet .

v9efkstu52fpk8ussh3q

DEN NYE BOKEN: Forsiden på den nye boken om kong Carl Gustaf og hans familie, som kommer ut i Sverige i disse dager. På det største bildet sees forfatteren med kong Carl Gustaf. (Faksimile)

Og hun burde vite hva hun snakker om. Etter 30 år som hoffreporter for Veckojournalen og flere andre publikasjoner, ble hun for mer enn ti år siden headhuntet til jobben som redaktør for det svenske hoffets egen internavis.

– Jeg har faktisk fulgt Kungen i 40 år, fra første dagen etter Gamlekongens død høsten 1973 , sier hun i intervjuet.

The 200th anniversary of the Norwegian Constitution

GODT HUMØR: Kong Carl Gustaf kan være riktig så trivelig , når han er i godt humør. (stella)

Hennes bok gir ifølge forlaget et nytt og annerledes bilde av kong Carl Gustaf. Han beskrives som et komplekst og sammensatt menneske – med mange motsetninger i seg.

Selv om han kan fremstå både arrogant og egenrådig,  karakteriserer Hultman ham  først og fremst som en privat og tilbakeholden person,  som hele livet har vært hemmet av blyghet og dårlig selvfølelse.

Attendance at the Swedish Kings Rally

SKØYER: Privat er kong Carl Gustaf en skikkelig skøyerm, som elsker å kle seg ut. Her ved et veteranbilløp på Øland. (Stella)

Samtidig er han privat en stor skøyer, som elsker å kle se ut og få folk til å le.

– Jeg har ikke villet skrive en hyllningsbok – og heller ikke enda en skandalebok, sier forfatteren i intervjuet med Aftonbladet.   

– Min ambisjon har vært å prøve å gi et bilde av mennesket Carl Gustaf, personen bak statsmannsfasaden.

bilde

I STOCKHOLM: – Når jeg er i Stockholm og har litt tid til overs, besøker jeg alltid Stockholms slott. (I bakgrunnen) Der har de interessante utstillinger – og flere steder hvor de selger spesielle kongebøker og historiske bilder av kongefamilien, forteller TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland. (JP)

Hultman gir i boken også interessante  innblikk i diskusjonene “på kammerset ” i forbindelse med kronprinsesse Victorias spiseforstyrrelser i 1997  – og i tiden før hennes forlovelse med Daniel Westling endelig kunne offentliggjøres i 2009…

Absolutt en bok å ta med hjem, neste gang du er i Sverige!

Kjell Arne Totland signatur