Dronning Elizabeth – nå også på twitter!

VoxKhtcuSDQn8BaGoZLzDQTtAm1gmoiuAndyK0VGsNYg

I TWITTER-BLÅTT! Med et tastetrykk sender britiske dronning Elizabeth sin første tweet noensinne ved åpningen av en stor utstilling på Vitenskapsmuseet i London fredag. Og hun er som vi ser til og med kledd i twitter-blått! Hva ellers? (British Monarchy)

Twitter-dronningen!

Fredagens store mediesak i Stobritannia er at landets monark – 88 år gamle dronning Elizabeth – har sendt sin første såkalte “tweet”.

Den historiske begivenheten fant sted, da Hennes Majestet fredag formiddag åpnet en stor utstilling kalt “The Information Age” på The Science Museum i London.

The Queen Visits The Science Museum

KONGELIG TWITTER-MELDING: Dronning Elizabet forlater podiet – og hennes twitter-melding vises på en sdtorskjerm bak henne. (Stella)

Foran 600 inviterte gjester – og kledd i Twitters egen blåfarge ,  trykket Dronningen på en dataskjerm , og en allerede ferdig-skrevet tweet gikk ut på den offisielle twitter-kontoen til det britiske kongehuset – @British Monarchy.

” Det er en ære å åpne utstillingen om informasjons-alderen på Vitenskapsmuseet i dag – og jeg håper folk vil finne glede i å besøke den.   Elizabeth R” .

The Queen Visits The Science Museum

ROJAL TWEET: Dronningens tweet , slik den så ut på sdtorskjerm – og på Britisk Monarchys tweitter-konto. I løpet av dagen har mange tusen mennesker over hele verden retweetet den. (Stella)

Ja, slik lød den rojale tweeten – med avsenderens kongelige underskrift og det hele!

Den kongelige twitter-meldingen ble i løpet av kort tid retweetet av mange tusen.  I skrivende stund,  kl 1900  norsk tid fredag –  har faktisk så mange som  hele 19 000  retweetet den.

The Queen Visits The Science Museum

WELL DONE, LILIBET! Dronning Elizabeth i munter passiar med ektemannen prins Philip etter å ha twitret for aller første gang. (Stella)

Og det britiske kongehusets offisielle twitter-konto @BritiskMonarchy har fått hele 55 0000 nye følgere i løpet av dagen – og har nå passert 780 000 følgere.

En svært interessant og informativ twitter-konto, som Kongebloggen og undertegnede selvsagt har fulgt  lenge.

Kanskje noe å følge for deg også?

bilde

OGSÅ PÅ TWITTER: TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland er på twitter – som @tv2KjellArne – og følger også @BritiskMonarchy. Men hva denne dronning-kopien han traff utenfor Buckingham Palace gjør, aner han ikke… (TV2)

Har du kommentarer, spørsmål eller forslag til Kongebloggen?

Skriv til meg på mail                  kjt@tv2.no

Føg meg også på twitter         @tv2KjellArne

Kjell Arne Totland signatur