Konferanse til besvær

Kronprins Haakon i Fredrikstad

DET ER HAAKON – MED LØS SNIPP – SOM INVITERER TIL KONFERANSEN SIKT 2014 (Stella)

Kronprinsen inviterer!

Onsdag og torsdag denne uken går konferansen SIKT2014 av stabelen i Tromsø – en konferanse om framtidens Norge.

Initiativtaker er kronprins Haakon , som selv sier at han ønsker å skape en arena og møteplass for ledere i aldersgruppen 20- 40 år .  Og tema for årets konferanse, som er den andre i rekken,  er innovasjon og entrepenørskap.

szf47a7c

KRONPRINS HAAKON I SIN OFFISIELLE ROLLE (ntb)

Kronprinsen har i forkant av konferansen fått sterk kritikk fra flere hold – både for sitt initiativ og for sin deltagelse…

I helgen var Haakons tidligere lærer i statsvitenskap , professor Trond Nordby, ute og mente at tronfølgeren måtte “abdisere” , hvis han ville delta på dette.

  (Trolig mener professoren at Haakon eventuelt burde si fra seg arveretten til tronen. Abdisere er det som kjent bare regjerende monarker som kan…)

sp024760

LÆRER & ELEV: PROFESSOR TROND NORDBY & KRONPRINS HAAKON PÅ BLINDERN I 2000 (ntb)

Tirsdag denne uken har så Aftenpostens papirutgave en stor lederartikkel om “Kronprinsens sviktende rolleforståelse” – med en rekke interessante og tankevekkende observasjoner.

Blant annet siterer man Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen på hennes oppsiktsvekkende uttalelse til Dagsavisen  , da hun før helgen ble spurt om Kronprinsen ikke bryter med monarkiets rolle, når han leder denne SIKT-konferansen:

“Det er det ikke opp til oss å vurdere!” (sic!)

KOMMUNIKASJONSSJEF SLOTTET

SLOTTETS KOMMUNIKASJONSSJEF MARIANNE HAGEN (ntb)

For det er jo direkte alarmerende,  hvis man ved Slottet og blant tronfølgerens nærmeste rådgivere ikke vurderer slike ting i forkant – og underveis i planleggingen.

Selv er jeg i utgangspunktet positiv til at både kronprinsen og kronprinsessen bruker sin rolle og posisjon til å sette fokus på saker de brenner for.

Haakon Magnus

VERT OG LEDER AV KONFERANSEN: KRONPRINS HAAKON (Stella)

Men jeg ser også klart at dette til tider er en svært vanskelig balansegang, som krever stor “fingerspitzgefühl” – fordi de noen ganger står i fare for å bevege seg farlig nær politiske minefelt.

Den faren mener jeg absolutt også er overhengende i forbindelse med denne ukes SIKT2014. Og nettopp da trenger man rådgivere som ikke bare sier ja og amen…

ELLE sommerfest

KONFERANSENS KONFERANSIER ER IKKE UKJENTE JENNY SKAVLAN (stella)

Jeg skal imidlertid la denne problemstillingen ligge i denne omgang.. Jeg har en sterk følelse av at dette vil bli heftig diskutert  i dagene og ukene som kommer..

Jeg vil imdlertid benytte anledningen til også å rette oppmerksomheten mot noen av de andre personene som figurerer på kronprins Haakons invitasjon til konferansen.

Norges Skiforbund skrev under en 2 års avtale med First Securities

HOLDER FOREDRAG: ALPINISTEN AKSEL LUND SVINDAL (stella)

Her er nemlig mange kjente navn – både blant foredragsholdere og paneldeltakere. 

Og her er jammen litt av hvert for den kulørte pressen også… Hør bare her:

Konferansier under arrangementet er nemlig ingen ringere er Jenny Skavlan, som vi sist så samarbeide med kronprinsesse Mette-Marit i Fretex’ gjenbrukskampanje “En gang til” 

sz442a61

SITTER I PANELET UNDFER KONFERANSEN: EVA SANNUM (ntb)

Blant de norske foredragsholderne er alpinisten Aksel Lund Svindal.

Og i panelet sitter blant annet Eva Sannum,  som tross sin innsats i PFU , nok fortsatt kanskje huskes best som eks-kjæresten til Spanias nye konge

Så fortsettelse følger nok…

Totland2203

FØLGER TETT: TV2s Kjell Arne Totland har fulgt kronprinsparet tett i alle år – og liker i utgangspunktet at de bruker sin rolle og posisjon til å sette fokus på sine hjertesaker. Men kongehuseksperten mener også at de noen ganger mangler “fingerspitzgefühl” – og at de i sin iver etter å gjøre en forskjell kanskje ikke alltid finner den nødvendige balansen i sine roller. (tv2)

Kjell Arne Totland signatur