Sonja savner sin sjelevenn

szf22565

ENGASJERT: Det var en engasjert dronning Sonja som torsdag ettermiddag viste pressen rundt på utstillingen på vakre Waldemarsudde. Og hun la ikke skjul på at hun på at hun savnet sin kunstneriske “fødselshjelper” Kjell Nupen. (ntb)

Stiller ut i Stockholm!

Dronning Sonja åpnet torsdag en stor utstilling av nordisk grafikk i Sveriges hovedstad, der hun selv er representert med en rekke grafiske arbeider.

Utstllingen vises på vakre Waldemarsudde, som i sin tid var den svenske “malerprinsen” prins Eugens private hjem.

szf22567

SAMARBEIDER:: Dronning Sonjas andre kunstneriske mentor, Ørnulf Opdahl var på plass ved hennes side i Stockholm torsdag. (ntb)

Så hva passer vel bedre enn at Norges “kunstnerdronning” også stiller ut sine bilder nettopp her.

Sammen med sine kunstnervenner Ørnulf Opdahl og Kjell Nupen etablerte Sonja i 2011 et kunstnerstipend innen nordisk grafisk kunst – og prisen har vært utdelt to ganger. .

Prisen utvides nå til å bli et internasjonalt stipend  – og blir den dermed verdens fremste pris  innen grafisk kunst.

Queen Sonja of Norway to exhibit art work in Sweden

IN MEMORIAM : Dronning Sonja mellom Kjell Nupen og Ørnulf Opdahl, da hun i 2011 sprang ut som kunstner – også det i Sverige. Til venstre den svenske gallerieieren. (Stella)

Ørnulf Opdahl var på plass ved Dronningens side i Stockholm torsdag. Men Kjell Nupen gikk som kjent bort etter kort tids sykdom tidligere i år.

Og Sonja legger ikke skjul på at hun savner ham dypt.

– Vi mangler en vegg! uttalte hun rørt til norsk presse torsdag.  – Dessverre er han ikke med oss lenger, men vi driver videre i hans ånd.

Opening night of the exhibition Contemporary Nordic Graphics

GODE VENNINNER: Dronning Sonja og kong Carl Gustafs yngste søster prinsesse Christina ankommer den høytidelige åpningen av utstillingen på Waldemarsudde torsdag kveld. De to har vært nære venninner i alle år – og Sonja er gudmor for Christinas eldste sønn. (ntb)

Det hører for øvrig med til historien at Sveriges nye “kunstnerprins”, prins Carl Philip,  egentlig skulle gjøre dronning selskap ved den høytidelige utstillingsåpningen torsdag kveld.

Prinsen måtte imidlertid melde forfall pga en slem forkjølelse – og det ble isteden hans tante, kong Carl Gustafs yngste søster, prinsesse Christina, som representerte det svenske kongehuset.

En nær og kjær venninne av vår dronning!

Kjell Arne Totland signatur