Slår et slag for gjenbruk, omsøm & redesign

szd0fa54(1)

BÅDE MOTEBEVISST OG MILJØBEVISST: Kronprinsesse Mette-Marit slår et slag for gjenbruk av klær og miljøvennlig mote. (ntb)

Mette-Marits nye hjertesak!

Det er ikke til å legge skjul på at vår unge kronprinsesse til tider har fått en  smule kritikk for sitt storforbruk av rådyre italienske moteplagg.

szeb59b0

SÅ SIN EGEN KJOLE: Da Mette-Marit fredag ettermiddag deltok ved et stort utendørs Fretex-arrangement i Fredrikstad . kunne hun blant annet beundre sin egen beige Prada-kjole, som Jenny Skavlan hadde pyntet litt på. Og kjolen Mette-Marit selv bærer, har hun funnet på Fretex! (ntb)

Derfor har det vært hyggelig å registrere at Mette-Marit den siste tiden har satset mer bevisst på gjenbruk av klær og tilbehør.

Også i form av omsøm og redesign!

bilde

KJOLENE FRA PRADA: Se to kjolene fra Prada, slik de så ut , da Mette-Marit ga dem til Fretex. (Jenny Skavlan)

De siste ukene har Mette-Marit selv deltatt aktivt i Fretex-kampanjen “En gang til” – og fredag og lørdag er hun selv til stede ved store utendørs mønstringer av Fretex’ kampanje.

Fredag ettermiddag gikk #Gjenbruksdagen av stabelen på Torget i Fredrikstad – og lørdag skjer det samme på Festplassen i Bergen.

images

I NY UTGAVE: De to Prada-kjolene slik de nå ser ut – etter at Jenny Skavlan har pyntet dem i sin karakteristiske stil. Nå er de til salgs til høystbydende. (Jenny Skavlan)

Der er det blant annet en stor motevisning, der flere plagg kronprinsessen har gitt til Fretex vises fram.

Blant annet to kjoler fra Prada, som kjendisdesigneren Jenny Skavland har redesignet i sin karakteristiske stil.

large

GAMMEL HATT BLE NY: Mette-Marit la selv ut disse bildene på Instagram for å vise hvordan modisten Mona Strand gjorde en 10 år gammel bredbremmet hatt om til en snerten pille-eske i strå og diverse løs sløyfepynt i blått og hvitt. (CrownPrincessMM)

I forbindelse med Fretex-kampanjen har Mette-Marit også tatt i bruk sin nye, offisielle Instagram-konto for å slå et slag for gjenbruk og redesign – merket #gjenbruksdagen og #engangtil.

I  forbindelse med statsbesøket fra Estland tirsdag  , la kronprinsessen således tidlig samme morgen ut bilder av en ti år gammel hatt modisten Mona Strand hadde redesignet for henne.

estland

DEN “NYE” HATTEN: Og Mette-Marit bar like godt den “nye” stråhatten , da hun tirsdag kom ut på Slottsplassen i forbindelse med statsbesøket. (ntb)

Og da Mette-Marit selv kom ut på Slottplassen en times tid senere, bar hun nettopp denne “nye” hatten:

En bredbremmet stråhatt i blått og hvitt fra 2004 var blitt til en snerten liten blå pilleeske-hatt – samt diverse løs sløyfepynt.

mm

MINTGRØNN AFTENKJOLE: Mette-Marit la selv ut et bilde av seg og Nina Skarra med en aftenkjole , som hadde fått helt ny overdel. (Crown PrincessMM)

Det samme skjedde senere på dagen – nå med en velkjent aftenkjole fra  norske Nina Skarra fra 2010…

Den mintgrønne asymmetriske kreasjonen med originalt  kappeskjørt fra dronning Margrethes 70-årsdag på Fredensborg slott hadde fått nytt liv – og det i dobbel forstand!

bilde

UTSØKT KREASJON: Mette-Marit var et vakkert syn i sin asymmetriske mintgrønne kreasjon med kappeskjørt fra norske Nina Skarra på Fredensborg slott i april 2010 (ntb)

Bildet Mette-Marit la ut på Instagram viste nemlig at Skarra nå hadde gitt den utsøkte kreasjonen med kappeskjørt en helt  ny overdel …

Og et par timer senere bar kronprinsessen like godt sin “nye” kjole ved gallamiddagen på Slottet i anledning statsbesøket fra Estland!

bilde

NYTT LIV: Da Mette-Marit bar den mintgrønne kreasjonen med kappeskjørt på Slottet i Oslo tirsdag kveld, hadde den fått ny overdel med firkantet utringning og korte ermer med kapper. (ntb)

Dette lover jo riktig så bra… 

Det er bare å håpe at interessen og engasjementet for gjenbruk og omsøm fortsetter – også etter at Fretex-kampanjen er ferdig!

Kronprinsesse Mette-Marits nye satsing på gjenbruk, redesign og miljøvennlig mote er tema,  når jeg lørdag morgen kl 0830 er gjest i studio på TV2Nyhetskanalen.

Innslaget vil bli sendt i reprise med jevne mellomrom utover dagen.

Så se og hør oss da vel!

Totland1

I STUDIO: TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland er gjest i studio på Nyhetskanalen lørdag – for å snakke om kronprinsesse Mette-Marits nye satsing på gjenbruk, omsøm og miljøvennlig mote. Aftenkjolen Mette-Marit bærer på skjermen bak Totland er for øvrig også signert norske Nina Skarra, som lenge har satset bevisst på bærekraftig mote. (TV2)

 

 Kjell Arne Totland signatur