Feiende flotte førstedamer

Bicentenary of the Kingdom of Netherlands - Maastricht

VERTSPARET: Kong Willem-Alexander var i helgen vertskap for sine venner og kolleger fra Belgia og Luxembourg – samt Tysklands presidentpar. (ntb)

Màxima , Mathilde & Maria Teresa – tre fyrstelige førstedamer på ett brett!

Lørdag kunne jeg her på bloggen vise bilder fra feiringen av Nederlands 200-årsjubileum som selvstendig kongerike i Maastricht.

Der statsoverhoder fra fire land var på plass for å feste og feire med folket:

Dutch Royal Kingdom Bicentenary Celebration in Maastricht

TRE FYRSTEPAR: Maria Teresa & Henri fra Luxembourg, Mathilde & Philippe fra Belgia – samt Màxima og Willem-Alexander fra Nederland. (ntb)

Kong Willem -Alexander og dronning Màxima fra Nederland.

Kong Philippe og dronning Mathilde fra Belgia.

Storhertug Henri og storhertuginne Maria Teresa fra Luxembourg

Samt president Joachim Gauck og frue fra Tyskland.

Dutch Royal Kingdom Bicentenary Celebration in Maastricht

PUDDERFARGET: Dronning Mathilde bar en enkel draktkjole i pudderfarget silke – og en original åpen hatt i pudderfarget strå fra Fabienne Delvigne. Øresmykker i perler og diamanter. Kong Philippe er i nålestripet diplomatdress. (ntb)

Men selv om det var de fire herrene som var statsoverhoder, var det ikke til å unngå at deres flotte fruer fikk mest oppmerksomhet fra publikum og presse.

Og da selvsagt særlig de tre kongelige damene og deres antrekk. For her var det virkelig snakk om en fyrstelig moteparade…

Dutch Royal Kingdom Bicentenary Celebration in Maastricht

VÅRGRØNT: Luxembourgs kubanskfødte storhertuginne Maria Teresa hadde valgt en vårgrønn kjoledrakt med glitrende broderier – og en artig stråhatt ton-i ton. Store dråpeperler i ørene. Og storhertug Henri priste fyrstehuset Oranien med sitt bredstripede slips. (ntb)

De  fleste hoffreporterne i Maastricht  konstaterte nok raskt at dronning Màxima hadde funnet fram den samme glitrende akvamarinblå kreasjonen fra motehuset Natan, som hun bar på Kongedagen tidligere i år.

Men denne gang bar hun den med en bredbremmet møllehjulshatt i naturfarget strå istedenfor en liten pilleeske-hatt i silke – og uttrykket ble et helt annet.

Dutch Royal Kingdom Bicentenary Celebration in Maastricht

AKVAMARINBLÅTT OG BEIGE: Dronning Màxima hadde hentet fram den samme glitrende akvamarinblå kreasjonen fra Natan som hun bar på Kongedagen – supplert med en av sine enorme stråhatter. Store akvamariner i ørene. Og kong Willem-Alexander matcher kona med sitt diskrete slips i oransje og blått. (ntb)

Og det store spørsmålet i Maastricht lørdag ettermiddag var faktisk om ikke både dronning Mathildes pudderfargede draktkjole og storhertuginne Maria Teresas vårgrønne kjoledrakt også kommer fra designeren Edouard Vermeulen i motehuset Natan i Brussel.

Samt om de ikke alle tre bar hatter fra den belgiske modisten Fabienne Delvigne.

Dutch Royal Kingdom Bicentenary Celebration in Maastricht

SAMME DESIGNER? Bar alle de tre førstedamene antrekk fra Edouard Vermeulen hos Natan og hodeplagg fra Fabienne Delvigne? Maken spisse sko i beige silke hadde de i alle fall! (ntb)

De tre kongelige førstedamene fra Be-ne-lux-landene er nemlig alle faste kunder hos begge to!

Og helt like spisse, beige silkesko har de jammen også!

Kjell Arne Totland signatur