Silvia og Madeleine boikottet prisutdeling…

Polar Music Prize, banquet, Grand Hotel, Stockholm, 2014-08-26

HILSTE HJERTELIG: Prinsesse Madeleine og dronning Silvia hilste hjertelig på den andre prisvinneren, operaregissøren Peter Sellars på Grand Hotel. Men Chuck Berry ville de ikke hedre… (ntb)

Ville ikke hedre rockestjernen pga hans fortid…

I går kunne jeg her på Kongebloggen vise bilder fra festlighetene i forbindelse med utdelingen av musikkprisen “Polar-priset” i Stockholm tirsdag kveld…

Der skrev jeg blant annet at både dronning Silvia og prinsesse Madeleine på kort varsel uteble fra selve prisutdelingen i Konserthuset, men at de begge dukket opp ved middagen på Grand Hotel noen timer senere.

Det ble i første omgang sagt at mor og datter uteble fra prisutdelingen “pga andre gjøremål”.

Polar Music Prize 2014

PÅ PRISUTDELINGEN: Både kongen og kronprinsesseparet deltok ved prisutdelingen . Ja, kong Carl Gustaf overrakte selv prisene ! (Stella)

I ettertid viser det seg imidlertid at uteblivelsen var en svært bevisst handling fra de to kongelige kvinnenes side – og en reaksjon mot den ene prisvinneren Chuck Berry , som en gang skal ha fått en dom for såkalt “trafficking. “

Den kongelige boikotten har vakt oppsikt og debatt i Sverige – og her følger en offisiell uttalelse fra hoffet om saken.

“Att inte delta på prisutdelningen var ett svårt beslut att fatta. Kungafamiljen stödjer Polarpriset och det fleråriga arbetet att uppmärksamma betydande musikaliska insatser. Chuck Berry har utan tvekan gjort stora musikaliska insatser. Men det framkom på ett sent stadium att det fanns en historik kring honom som går helt emot de värderingar som ligger till grund för drottningens skapande av Childhood, den organisation som drottningen och prinsessan Madeleine aktivt arbetar för. Därför kände drottningen och prinsessan att de inte

kunde delta på själva prisceremonin,  men de var med under middagen.”

 

WEB_INRIKES

GODE MINER: Før middagen på Grand Hotel tirsdag kveld stilte hele kongefamilien opp på gruppebilde sammen med vinnerne – også Silvia og Madeleine. Ja, mannen som står merllom dem , er faktisk gitaristen Dave Edmunds som tok imot prisen på vegne av Chuck Berry. (ntb)

Det hører med til historien at Chuck Berry selv ikke var til stede i Stockholm , men at han  ble representert av sin faste gitarist Dave Edmunds, som også tok imot prisen.

Og før de gikk til bords på Grand Hotel tirsdag kveld stilte hele kongefamilien opp på gruppebilde sammen med Edmunds og den andre vinneren , den legendariske amerikanske opera-regissøren Peter Sellars.

Også Silvia og Madeleine!

Og “söta bror” diskuterer torsdag fortsatt flittig om de to kongelige damene handlet riktig eller ei…

Kjell Arne Totland signatur