Sørger sine døde kolleger i AIDS-miljøet

Norwegians express their grief with love and roses

KRONPRINSESSE METTE-MARIT HAR SENDT SINE KONDOLANSER TIL UNAIDS OG IAS (Stella)

Har sendt sine dypeste kondolanser!

100 internasjonale eksperter og aktivister i kampen mot HIV og AIDS mistet livet i flystyrten over Ukraina torsdag ettermiddag.

De var alle på vei til en stor internasjonal AIDS-konferanse i Melbourne i Australia – arrangert av The International AIDS Society (IAS).

Kronprinsesse Mette-Marit har i mange år hatt kampen mot HIV og AIDS som sin store hjertesak .

Norwegians express their grief with love and roses

KAMPEN MOT HIV OG AIDS ER EN AV KRONPRINSESSENS HJERTESAKER (Stella)

Som spesialutsending for FN-organisasjonen UNAIDS har Mette-Marit vært på studiereiser og feltbesøk i flere verdensdeler. Hun har også deltatt ved en rekke internasjonale AIDS-konferanser, der hun har møtt flere av ekspertene og aktivistene som nå er borte.

Dette gjelder blant annet den nederlandske AIDS-forskeren Joep Lange, som var regnet som en av verdens fremste på sitt felt – og som arbeidet spesielt mot HIV og AIDS i Asia og Afrika, noe kronprinsesse Mette-Marit også  har gjort i perioder.

– Jeg kan bekrefte at Kronprinsessen har sendt sine kondolanser både til IAS og til UNAIDS , skriver assisterende kommunikasjonssjef ved Det Kongelige Hoff, Sven Gj. Gjeruldsen i en mail til TV2..

The Confirmation of Marius Borg Høiby

KONG HARALD HAR SENDT SINE KONDOLANSER TIL KONGENE I NEDERLAND OG MALAYSIA (Stella)

Hva kronprinsesse Mette-Marit skriver i sine kondolanser til de to organisasjonene er ikke kjent.

Det er imidlertid innholdet i hilsenen kong Harald har sendt til statsoverhodene i Nederland og Malaysia:

“Jeg ble dypt rystet da jeg fikk høre om det tragiske tapet av så mange liv om bord Malaysia Airlines’ flight MH17, fra Amsterdam til Kuala Lumpur torsdag 17. juli, ” skriver kong Harald i sin kondolanse til sine kolleger kong Willem-Alexander av Nederland og kong Abdul Halim Mu’adzam Shah av Malaysia.

“På vegne av meg selv og det norske folk vil jeg kondolere og uttrykke min dypeste sympati med de pårørende og de som ellers er påvirket av denne grusomme ulykken.   Harald R”

 

bilde

PÅ AIDS-KONGRESS: TV2s Kjell Arne Totland har fulgt kronprinsesse Mette-Marit på en rekke AIDS-relaterte reiser både i Afrika, Asia og Europa. Her på en AIDS-kongress i Wien i 2010.

Har du kommentarer, spørsmål eller forslag til Kongebloggen?

Skriv til meg på mail                            kjt@tv2.no

Følg meg også på twitter                  @tv2KjellArne

Kjell Arne Totland signatur