– Ja , vi har forlovet oss!

szd45e56

HÅND I HÅND – OG NYFORLOVET : Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist viste sin lykke i parken bak Stockholms slott fredag ettermiddag. (ntb)

Jeg fikk ringen i morges! Det er litt uvirkelig å stå her…

Det var en strålende Sofia Hellqvist som fredag ettermiddag endelig kunne vise fram diamantringen som viser at hun nå er forlovet med Sveriges prins Carl Philip.

ROyal engagement, Roayl Palace, Stockholm, 2014-06-27

SÅ LYKKELIGE! Carl Philip og hans Sofia strålte mot pressen ute i Slottsparken. (ntb)

Det har ligget i kortene en stund hvilken vei det bar, men innkallelsen til pressekonferanse på Stockholms slott sent fredag kom likevel på alle som julekvelden på kjerringa…

Ja, på nettet var det til og med noen som mente at kong Carl Gustaf kanskje skulle abdisere…

szd45fff

FORLOVELSESRINGEN: Sofia viser stolt fram den vakre forlovelsesringen Carl Philip hadde gitt henne samme morgen. Carl Philip er jo selv designer – så han har sikkert bidratt med innspill. (Stella)

Men den gang ei…

Storavisen Expressen – med sine gode kilder ved Slottet , var tdlig ute med å slå fast at pressemøtet nok gjaldt en kongelig forlovelse.

Et smilende kongepar kom til Slottet i bil allerede kl 16. 20. Men kl 1700 hadde pressekonferansen fortsatt ikke startet.

Prince Carl Philip and Sofia Hellqvist are engaged to be married

MED KONGEPARET: – Vi har lært Sofia godt å kjenne – og hun er en verldig fin person, sa kong Carl Gustaf sm,ilende om sin sønns utkårede. Og Silvia smilte og nikket. (Stella)

Så kom imidlertid Carl Philip – hånd i hånd og med strålende smil. Og Sofia hadde dagen til ære symbolsk nok kledd seg i flammende rødt –  Kjærlighetens farge.

Og på ringfingeren glitret den store diamantringen prinsen hadde gitt henne samme morgen.  

Prince Carl Philip and Sofia Hellqvist are engaged to be married

UNG LYKKE: – Carl Philip er mannen jeg vil dele resten av livet med, sa en strålende Sofia – og de to nyforlovede sp begge overlykkelige ut. (Stella)

Carl Philip er jo selv designer – så kanskje har han selv også ansvaret for utformingen av den vakre ringen…

Bryllupet forventes å stå på forsommeren neste år – når Stockholm og Sverige  er på sitt aller vakreste.

bilde

MER SVENSK I VENTE: – Jeg gleder meg allerede til prinsebryllupet neste år, sier TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland, som her kommenterer Leonores barnedåp direkte – sammen med ankerne Dyveke Buanes og Yama Wolasmal – fra TV2s spesialstudio i svenske farger. (TV2)

Kongebloggen  vil med dette gratulere det unge paret – og hele den svenske kongefamilien.

Sofia blir en vakker brud  – og en flott prinsesse av Sverige!

Dette er kjempehyggelig! Vi i familien har lært Sofia å kjenne over ganske lang tid  – og hun er en veldig fin person, sa kong Carl Gustaf smilende fredag ettermiddag.

Og utseendemessig er jo faktisk vakre frk Hellqvist en tro kopi av dronning Silvia på samme alder…

Kanskje ikke så rart at prins Carl Philip falt pladask!

Kjell Arne Totland signatur