Sonja glitret i galla – i 17 år gammel kjole

large

I PERLEHUMØR: En velopplagt dronning Sonja ledsager Tysklands president Joachim Gauck til gallamiddagen på Slottet onsdag kveld. Til sin vakre isblå kjole fra den avdøde danske moteskaperen Erik Mortensen bærer Sonja diadem og andre utsøkte perlesmykker etter dronning Maud. (ntb)

Gjenbrukens dronning slår til igjen!

– Så flott Sonja var ved gallamiddagen på Slottet i går! sa en kvinnelig kollega til meg i heisen , da jeg kom på jobb i dag.

– Hadde hun fått ny kjole?

– Neida, svarte jeg litt lattermildt. – Den lyseblå aftenkjolen er faktisk hele 17 år gammel

sy21855c

FØRSTE GANG: Dronning Sonja debuterer i den vakre isblå kreasjonen ved Regjeringens galla for kongeparet i Trondheim i juni 1997. Og hun bar også den gang kjolen med de vakre perlesmykkene etter dronning Maud. (ntb)

For den er nemlig så gammel –  den elegante, ermeløse gallakjolen med biser på livet og  stor utoverliggende krage .

Og jeg var faktisk selv til stede i Olavshallen i Trondheim, da vår klesbevisste dronning bar den første gang i juni 1997  – i forbindelse med kongeparets store felles 60-årsfeiring.

Med hele Europas kongelige storfamilie på plass i Trønder-hovedstaden – før de alle dro videre nordover på cruise med K/S Norge!

sp10c1e3

MED SMARAGDER: Da dronning Elizabeth og prins Philip var på statsbesøk i Norge i mai 2001, bar dronning Sonja kjolen med sine utrolige smaragder fra Napoleonstidens Frankrike – arv etter kronprinsesse Märtha. (ntb)

Den flotte kreasjonen var den siste den nå avdøde danske moteskaperen Erik Mortensen skapte til Sonja, før han ble alvorlig syk.

Og dronningen har brukt den vakre kjolen fra sin gode venn med ujevne mellomrom i alle år siden.

Både her hjemme og ved store anledninger i utlandet.

DRONNING BEATRIX BESØKER NORGE - GALLAMIDDAG SLOTTET

MED DIAMANTER: Da Nederlands dronning Beatrix var på statsbesøk i 2010, bar dronning Sonja den isblå kjolen med sitt store smykkegarnityr i diamanter etter kronprinsesse Märtha. (ntb)

Og kjolen er alltid like elegant!

Onsdag kveld bar Sonja faktisk kjolen med nøyaktig samme juveler som første gang i 1997 :

De  utrolig vakre perlesmykkene etter dronning Maud!

sf0a0428

I KONGELIG BRYLLUP: Kongeparet i dansk-tysk prinsessebryllup på Gråsten slott i Sønderjylland i 1998. Til sin isblå aftenkjole bærer dronning Sonja sitt nye smykkesett i diamanter og ametyster, et garnityr som i dag disponeres av kronprinsesse Mette-Marit. (ntb)

I årenes løp har hun imidlertid som Kongebloggens bilder viser, også brukt favorittkjolen med andre av sine mest verdifulle smykkesett:

Både med sine uvurderlige smaragder, med sine vakre ametyster – og med sine dyrebare diamanter.

BRITAIN ROYAL ANNIVERSARY

TIL SMOKINIG: Sonja har også brukt kjolen ved store smokingfester. Her er hun og Harald ved en stor feiring på Windsor slott . Og hun bærer Märthas smaragder til kjolen. (ntb)

 

Og hun har som vi ser brukt kjolen både til smoking og til grand galla!

 

Jeg sier bare:

Ingen tvil – dronning Sonja kan virkelig kunsten!

Kjell Arne Totland signatur