Sonja hedret sin norske moteskaper!

 

Celebration of the 200th anniversary of Norways constitution

SONJA I SUVEREN STIL: Dronning Sonja ved ankomsten til Operaen i København før helgen – i sin fantastiske aftenkjole med kapper i safirblått og hvitt. Og kreasjonen er faktisk norsk! (Stella)

En av Sonjas aller flotteste kreasjoner?

Mange av dere har kontaktet meg etter at jeg lørdag her på siden viste bilder av dronningene Sonja og Margrethe fra fredagens festforestilling i Operaen i København.

Og jeg har mottatt usedvanlig mange rosende kommentarer om vår egen kongelige førstedames feiende flotte kappekjole i safirblått og hvitt!

Celebration of the 200th anniversary of Norways constitution

I VINDEN: Dronningene Margrethe og Sonja på vei til fredagens festforestilling i København. Daisys aftenkjole er en velbrukt kreasjon som har fått nytt blondeliv. (Stella)

Vår stilsikre dronning var da også på sitt aller mest elegante i den utsøkte kreasjonen – supplert med sine perlesmykker etter dronning Maud og kronprinsesse Märtha.

Flere av dere spør meg om aftenkjolen er ny – og om jeg vet hvem som har laget den.

Enkelte gjetter da også for sikkerhets skyld på en verdenskjent parisisk moteskaper…

Festforestilling i Operaen ’ To lande – ’en historie

I KONGELOSJEN: De to dronningene inntar sine plasser i Operaens kongelosje. Både Daisy og Sonja har som vi ser valgt utsøkte perlesmykker for anledningen. (Stella)

Men kjolen er faktisk norsk, sydd av nå avdøde Kjell Torheim , som i flere tiår skapte mange av Hennes Majestets flotteste antrekk

Den blå-hvite kreasjonen var faktisk den aller siste kreasjonen den eminente norske moteskaperen sydde til sin kongelige kunde .

Og Sonja bar den første gang ved statsbesøket fra Luxembourg våren  2011.

sy648f19

FØRSTE GANG: Sonja debuterte i Kjell Torheims vakre tofargede kreasjon ved gallamiddagen på Slottet til ære for Luxembourgs storhertugpar våren 2011. (NTB)

Og den obsevante leser vil se at kjolen siden den gang har fått albulange blå ermer.

Selv synes jeg den stilrene kreasjonen er et mesterverk.

Og et vakkert og verdig minne om en av Norges største og mest sympatiske moteskapere noensinne!

La Norvège – 12 points!

 

Kjell Arne Totland signatur