Glitrende galla i Amsterdam

King Carl XVI Gustaf and Queen Silvia visit the Netherlands

TO KONGEPAR: Nederlands kongepar hedret fredag kveld Sveriges kongepar med en stor gallabankett på slottet i Amsterdam i anledning av at det er 400 år siden deres to land opprettet diplomatiske forbindelser. . (Stella)

Galla, gull og glitter!!

Våren er gjerne høysesong for statsbesøk og andre offisielle besøk for Europas kongelige.  Torsdag viste jeg bilder her på siden av dronning Elizabeth i Italia .

Og  fredag kunne Kongebloggen avsløre at Belgias nye kongepar kommer til Norge senere denne måneden.

King Carl XVI Gustaf and Queen Silvia visit the Netherlands

ORDEN PÅ ORDENENE: Prinsesse Beatrix var også på plass – og hun bar i likhet med sin sønn og svigerdatter sin svenske orden. Carl Gustaf og Silvia bar sin fornemste nederlandske orden. (Stella)

I dag kan jeg dele med dere glitrende bilder fra fredagskveldens glitrende galla for Sveriges kongepar på kongeslottet i Amsterdam.

Det er i år 400 år siden det ble opprettet diplomatiske forbindelser mellom Nederland og Sverige.

Og i den anledning er kong Willem-Alexander og dronning Màxima vertskap for sine svenske kolleger for et to dagers offisielt besøk.

King Carl XVI Gustaf and Queen Silvia visit the Netherlands

ENORME DIAMANTER: På sin melongule aftenkjole bar dronning Màxima sin svenske Nordstjerneorden – og som juveler bærer hun utrolige diamantsmykker etter ektemannens tippoldemor, tyskfødte dronning Emma av Nederland. (Stella)

De to kongene var som vi ser, stilige i sivil galla – og med hverandres høyeste ordener over brystet:  Carl Gustaf med Den nederlandske løve og Willem-Alexander  den svenske Serafimerotrdenen.

Og så var det damene da…

I sine utsøkte aftenkjoler med ordensbånd og gnistrende arvesmykker.

King Carl XVI Gustaf and Queen Silvia visit the Netherlands

SVIGERMORS DIADEM: Dronning Silvia hadde hentet fram den bringebærrøde kjolen hun fikk sydd til Madeleines bryllup – og vakre diamantsmykker. Prismediademet er arv etter Carl Gustafs mor – og kalles gjerne i familien “Sibyllas diadem”. Men det tilhørte opprinnelig Sibyllas svigermor, britiskfødte kronprinsesse Margaret, som døde så ung. (Stella)

Jeg tenker ofte på Shirley Basseys sang “Diamonds are forever” fra Bond-filmen ved samme navn , når jeg ser slike glitrende juvelbilder…

For her er det virkelig snakk om uvurderlige verdier i århundregamle arvesmykker.

Uerstattelige juveler etter kongene Willem-Alexanders og Carl Gustafs fyrstelige formødre!

King Carl XVI Gustaf and Queen Silvia visit the Netherlands

EGEN STIL: Tidligere dronning Beatrix er trofast mot sin stil – også som prinsesse. Til sin syrinlilla kjole i silke og blonde hadde også hun valgt juveler etter sin tippoldemor , dronning Emma. Stjernene på ordensbåndet sto faktisk opprinnelig på toppen av diademet hun bærer – for øvrig Beatrix’ favoritt-diadem siden ungdommen. (Stella)

Jeg blir alltid like imponert når dronning Màxima henter fram sine utrolige diamanter store som dueegg!

Jeg har sett henne med dem “live” på nært hold et par ganger – blant annet i Victorias bryllup.

Og Màxima bærer dem alltid med den aller største selvfølgelighet! 

Kjell Arne Totland signatur