Màxima i perlehumør

Dutch King and Queen Welcome Chinese President

I PERLEHUMØR: En strålende dronning Màxima av Nederland med diadem og øresmykker med utsøkte dråpeperler store som due-egg! (Stella)

Luftet juvelene fra skattkammeret!

Nederlands unge dronning er en av mine store kongelige favoritter – alltid blid og smilende…  Og alltid like imøtekommende mot publikum og presse!

Màxima har dessuten en utsøkt smak – og kler seg med personlighet og stort raffinement. 

Og ikke minst: hun elsker å bære sine glitrende kongelige arvesmykker.

Dutch King and Queen Welcome Chinese President

I ALL SIN PRAKT: Kong Willem-Alexander i sivil galla med ordener og dekorasjoner – og dronning Màxima med sine utsøkte perlesmykker. (Stella)

Ofte henter den smykkeglade kvinnen fram juveler som har sovet sin “Tornerose-søvn” i  flere tiår.

Og hun setter alltid sammen sine smykker med en uovertruffen sans for stil og effekt!

Se bare her fra den seneste gallamiddagen i Nederland…

Dutch King and Queen Welcome Chinese President

KJOLEN FRA VALENTINO: Kongeparet poserer med Kinas presidentpar. Màximas blekrosa asymmetriske kreasjon fra Valentino var ny i 2004. (Stella)

Da det sist uke var grand galla til ære for Kinas president på slottet i Amsterdam, hadde Màxima kledd seg i en “gammel” favoritt fra Valentino. Ja, den blekrosa , asymmetriske kreasjonen er faktisk hele 10 år gammel!

Og som smykker hadde kong Willem-Alexanders flotte frue denne gang valgt utsøkte perlesmykker etter ektemannens fyrstelige formødre – dronningene Emma og Wilhelmina, Juliana og Beatrix:

Et praktfullt diadem, øresmykker og en enorm brosje – alt i diamanter med dråpeperler store som due-egg.  Samt flere armbånd og ringer – også de med store perler.

Dutch King and Queen Welcome Chinese President

BROSJEN: Den store brosjen med perleanheng er egentlig en såkalt “stomacher” . et brystsmykke som kongelige kvinner i sin tid bar midt på brystet på sine kjoleliv. (Stella)

Dråpeperlene i diademet kan for øvrig skrus av ..

Og “basen” i diamanter brukes alene.

Ja-  det var faktisk dette enkle hodesmykket i diamanter –  uten perler – Màxima bar da hun i sin tid bar diadem for aller første gang!

Det var for øvrig i Norge – da nyforlovede frk Màxima Zorreguieta fra Argentina  i august 2001 ledsaget i sin Willem-Alexander i Haakon og Mette-Marits bryllup i Oslo.

Wedding

UTEN PERLER: Da nyforlovede Màxima Zorreguieta bar diadem aller første gang – i kronprinsbryllupet i Oslo i 2001 – bar hun kun “basen” til perlediademet. (Scanpix)

 

 

bilde

– SIKKER SANS FOR STIL OG EFFEKT: Màxima er den mest smykkeglade av alle Europas unge kongelige kvinner i dag – og hun bruker sine juveler med sikker sans for stil og effekt, sier TV2s Kjell Arne Totland. (TV2)

Siden er det blitt mer enn et dusin andre kongelige diademer på den smykkeglade unge damen.

Og Màxima har stadig noen imponerende tiaraer “på lager” som hun fortsatt ikke har brukt.

Så vi kan bare glede oss!

NB! Har du spørsmål eller forslag til Kongebloggen?

Skriv til meg på mail         kjt@tv2.no

Følg meg også på twitter  @tv2KjellArne

Kjell Arne Totland signatur