Haakon og Märthas tremenning i koma!

92th edition of the European Motorshow Brussels

PRINS LAURENT: Belgias prins Laurent (50) er de norske kongebarnas tremenning og gode venn – sønn av avgåtte kong Albert og yngre bror av landets nye monark, kong Philippe. (Stella)

I kunstig koma på sykehuset!

Sist uke meldte det belgiske kongehus offisielt at kong Philippes yngre bror prins Laurent  (50) var innlagt på universitetsklinikken Saint-Luc i Brussel. Ifølge velinformerte kilder i den belgiske hovedstaden var han innlagt på sykehusets psykiatriske avdeling med en alvorlig depresjon.

Denne uken kom så meldingen om at prinsen hadde fått en alvorlig lungebetennelse – og var lagt i kunstig koma for å lette behandlingen av denne.

Onsdag ettermiddag meldte så kongehuset at prinsens tilstand var stabil – og at han nå er i bedring.

Prince Laurent hospitalized

PÅ SYKEBESØK: Prins Laurents hustru, prinsesse Claire på vei til universitetssykehuset i Brussel for å besøke sin ektemann på klinikkens psykiatrisk avdeling. Hun kjører selv bilen. (Stella).

Prins Laurent er sønn av kong Haralds fetter, Belgias tidligere monark, kong Albert  – og derfor i likhet med sin bror , kong Philippe, en tremenning av de norske kongebarna.

Han er også en god venn av dem – spesielt av prinsesse Märtha Louise.

Og han var derfor selvskreven gjest både  i hennes 30-årsdag i Bergen i 2001 – og i hennes og Aris bryllup i Trondheim året etter. 

BELGIUM ROYALS CHRISTMAS CONCERT ROYAL PALACE

MED SIN BROR KONGEN: Prins Laurent (tv) og prinsesse Claire på hver sin side av Belgias nye kongepar, Philippe og Mathilde før jul i fjor. (Stella)

Prins Laurent giftet seg i 2003 med britisk-belgiske Claire Coombs –  og paret har fått tre barn sammen:  Louise, Nikolas og Aymeric. 

Det siste året har det imidlertid versert sterke rykter om store problemer i prinseparets ekteskap – og prinsen skal også ha innrømmet dette overfor belgiske  journalister.

Laurent har da også stadig oftere kommet alene til representasjonsoppgaver og begivenheter i kongefamilien, der det ville ha vært naturlig at hans hustru også var til stede.

Photoshoot with the Belgian Royal Family at the Castle of Laeken-Laken

STORFAMILIEN: Kong Haralds fetter , kong Albert av Belgia med sin dronning Paola og alle sine barn, svigerbarn og barnebarn. Laurent og Claire står bak til venstre med de tre barna Louise, Nikolas og Aymeric foran seg. (Stella)

Prinsesse Claire har imidlertid sittet trofast ved sin manns sykeseng den siste uken.

Laurents to søsken har også besøkt ham.  Det har også dronning Mathilde.

Og onsdag fikk han besøk av den franske klosterpresten , som i sin tid viet ham og Claire.

Märtha Louise og Ari Behn

I TRONDHEIM: Prins Laurent i Trondheim i forbindelse med Märtha og Aris bryllup i mai 2002 – sammen med vennene Màxima og Willem-Alexander av Nederland. (Stella)

Selv har jeg i årenes løp møtt prins Laurent noen ganger – første gang så tidlig som  i Pavlos’ og Marie Chantals bryllup i London i 1995.

Uten at jeg på noen måte kan påstå at jeg kjenner ham.

Men han fremstår utvilsomt litt eksentrisk til tider…

 

TV2 festen på Bølgen & Moi

DEKKET BRYLLUPET: TV2s Kjell Arne Totland dekket bryllupet mellom Laurent og Claire i Brussel i 2003 – og har også møtt prinsen senere. (TV2)

Jeg dekket også Laurent og Claires bryllup i Brussel  våren 2003.  

Den gang var all akkreditert presse også invitert til den store mottagelsen for brudeparet kvelden før vielsen.

Som en liten norsk bryllupsgave overrakte jeg der Laurent og Claire to små glassfugler fra Hadeland.

– Jeg håper de bringer dere lykke ! husker jeg at jeg sa til dem den gang.

 

Det håper jeg jo fortsatt at de gjør!

 Kjell Arne Totland signatur

l