To Russia with love

Le prince Albert II et la princesse Charlene de Monaco lors de la presentation des 6 athletes monegasques des JO de Sotchi

MONACOS FYRSTEPAR: Fyrst Albert og fyrstinne Charlene klare for OL i Sotsji- i lilleputtstatens stilige OL-antrekk. (Stella)

Monacos fyrstepar klare for OL i Sotsji!

Det er lang tradisjon for at verdens kongelige møter opp ved de olympiske leker for å heie fram sitt lands idrettsmenn og – kvinner.

De kongelige tribunesliterne møter opp såvel sommer som vinter – og alltid kledd i sine respektive hjemlands OL-antrekk..

Sochi Olympics Short Track Speedskating

GLISNE VIP-TRIBUNER: Britiske prinsesse Anne og Nederlands kong Willem-Alexander sitter begge i IOC og har vært i Sotsji siden lekene startet . Her er de på VIP-tribunen under et skøyteløp med sine respektive ektefeller Timothy Laurence og dronning Màxima (Scanpix)

Foreløpig har det vært heller glissent med kongelige på VIP-tribunene i Sotsji – bortsett fra dem som selv sitter i IOC.

Dette gjelder både Nederlands kong Willem-Alexander , Danmarks kronprins Frederik og Storbritannias prinsesse Anne., som alle har vært på plass helt siden åpningsdagen.

sz9b20fb

NEDERLANDSK TRIUMF: Nederlands kongepar i sitt hjemlands farger applauderer for nederlandsk seier på 500 m menn. (Scanpix)

I helgen ankom fyrst Albert og fyrstinne Charlene av Monaco OL-byen.

Begge er jo selv tidligere OL-deltakere – han i bobsleigh; hun i svømming!

Og de to dro nærmest direkte ut på arenaene for å se  hjemlandets deltakere i aksjon.

sz9b2d84

PÅ PLASS: Kronprins Haakon i samtale med det norske herrelaget i curling. Tronfølgeren dro nærmesrt rett til arenaen etter ankomsten til Sotsji mandag. (Scanpix)

Det samme gorde  vår egen kronprins Haakon da han kom til Sotsji mandag.

Blant annet så han det norske herrellandslaget i curling i aksjon.

Etterhvert også sammen med sine gode venner Willem-Alexander og Màxima.

 

825x550

OPPLEVDE OL: – Jeg opplevde selv OL på Lillehammer i 1994 – og allerede på åpningsdagen var hele Europas kongelige storfamilie på plass på VIP-tribunen, sier TV2s Kjell Arne Totland. – Men slik har det langt fra vært i Sotsji! (TV2)

Sveriges kongepar var også ventet til Sotsji mandag. .

Og neste uke  er det så kong Harald og dronning Sonjas tur til å følge de norske deltakerne i kampen om nye gullmedaljer..

 

Ja – Norges sportsinteresserte konge skal til og med feire sin fødselsdag i Sotsji fredag 21. februar!

Kanskje han får en norsk gullmedalje i bursdagsgave?

bilde5-300x174