– Ikke lett å være konge

KIL-3318_

KONG GLAD: En velopplagt kong Harald tar i kveld imot TV2 på Kongsseteren på Voksenkollen i forkant av OL i Sotsji – for å snakke om sin egen idrettsinteresse. (Kilian Munch /TV2)

Eksklusivt intervju med idrettskongen!

I forkant av OL i Sotsji har Senkveld-gutta Thomas og Harald fått audiens hos kong Harald på Kongsseteren på Voksenkollen. Og resultatet av deres lange prat om Majestetens sportinteresse og idrettsglede sendes på TV2 fredag kveld kl 22.15 i programmet “Thomas og Harald møter idrettskongen”. 

Her forteller kongen også om oppveksten og sine egne idrettsmeritter – og om sine gamle og nye idrettshelter. 

Selv gleder jeg meg virkelig til å se kveldens intervju – og høre Kongen selv snakke om sin store interesse for sport.

KIL-3577_

STORE SMIL: Senkveld- gutyta Thomas Numme og Harald Rønneberg poserer ned kong Harald i forbindelse med tv-opptaket for noen uker siden. (Kilian Munch/ TV2)

Kong Harald  har en rekke ganger karakterisert seg selv som “en skikkelig sportsidiot”.  Og har Sonja har nikket bifallende …  For Kongen er virkelig glødende opptatt av sport – sommer som vinter…

Harald har dessuten sine egne meninger – og sine meningers mot.

Det ser vi jo blant annet på forsiden av VG i dag – der hovedoppslaget er “KONGEN KRITISK til stjerner utenfor landslaget” , som refererer til utsagn kong Harald kommer med i kveldens program..

KIL-3294_

MUNSTER PASSIAR: Praten gikk ivrig mellom Hans Majestet og Senkveld-gutta. (Kilian Munch/TV2)

Selv opplever jeg Kongens uttalelser som generelle og prinsipielle – og ikke myntet spesielt på Petter Northug, slik enkelte utlegger det.

Jeg synes Kongens observasjoner er både kloke og riktige – om en utvikling han mener vil være uheldig for norsk toppidrett.  En liten advarsel fra en konge som selv er idrettsmann og som virkelig bryr seg.

Jeg tror faktisk kong Harald bare sier det mange av oss tenker og mener,  når han maner til lagånd og fellesskap.

KIL-3318_

STRÅLENDE FORNØYDE: Både Senkveld-gutta og Hans Majestet virket strålende fornøyde med intervjuet. Så har de tre da også møttes flere ganger før – både privat og i intervjusammenheng. (Kilian Munch/TV2)

Men fordi det er Kongen som sier dette, blir det krigsoverskrifter og debatt…

Jeg måtte derfor smile litt ekstra i skjegget, da jeg så stillbildene fra intervjuet på Kongsseteren tidligere i dag.

I den høyryggede antikke stolen som Hans Majestet sitter i stikker det nemlig fram en brodert pute med den lett ironiske teksten:

IT AIN’T EASY BEING KING!  – Det er ikke lett å være konge!

KIL-3318_

IRONISK BUDSKAP: Legg merke til puten til høyre under Kongens arm – med den lett ironiske teksten på engelsk: IT AIN’T EASY BEING KING! Det er ikke lett å være konge! (Kilian Munch/TV2)

Kanskje en munter liten gave fra dronning Sonja…?

Hun har nemlig selv den kvinnelige varianten av den humoristiske sofaputen både på sitt kontor og i en av salongene i den private leiligheten på Slottet.

bilde

SONJAS PUTE: Dronning Sonja har den kvinnelige versjonen av puten – både på sitt kontor og i en av salongene i den private leiligheten på Slottet. (Privat)

Så legg altså også merke til Kongens spesielle pute i programmet i kveld! 😀

På TV2 fredag kl 22.15 “Thomas og Harald møter idrettskongen”.

 bilde5-300x174