“Lille Marius” er blitt voksen!

sz43d397(1)

MARIUS BORG HØIBY HJEMME PÅ SKAUGUM (Scanpix)

17 år i dag!

Mandag er det bursdag på Skaugum igjen…

Kronprinsessens sønn Marius Borg Høiby fyller 17  , og tradisjonen tro feires dagen på kongsgården i Asker av hele hans familie – både på mors- og farssiden.

Kong Harald og dronning Sonja pleier også å være på plass. De betrakter Marius som et fullverdig medlem av familien – og han har kalt dem “beste-Harald” og “beste-Sonja” siden han var liten.

Den gang hele Norge – ja,  en hel verden – bare omtalte ham som “lille Marius”…

sz4aafcf

KRONPRINSFAMILIEN MED MILLY KAKAOS NI VALPER (Kongehuset)

I dag er han en høyreist og sporty tenåring som går på skigymnas i Oslo – og jeg merker selv på forespørslene fra internasjonale medier at det er økende interesse for ham også i utenlandsk presse.

Marius er med kronprinsparet og sine søsken på Skaugum ved enkelte offisielle anledninger av mer familiær karakter. Men ellers holder han en lav profil i offentligheten. Hans spesielle rolle og posisjon , eller kanskje snarere mangel på disse, kan sikkert ikke alltid ha vært lett for en ung gutt .

Men jeg synes både Marius selv og de rundt ham har taklet dette med bravur.

7hlv5k1PukFQOu_HUY7biwhz3NUQS4ReMibW3CbZihKg

GOD JUL FRA KONGEFAMILIEN – OG MARIUS VAR MED (Scanpix)

 

17-åringen fremstår i dag som en harmonisk og trygg ung mann – med stor omsorg for sine yngre søsken, både de to på Skaugum og de hjemme hos sin far.

Dette tror jeg primært skyldes det enestående samarbeidet mellom kronprinsparet og Borg-familien. Og at han føler seg elsket av dem alle.

 

Jeg gratulerer Marius Borg Høiby med 17-årsdagen – og håper han får en fin feiring!

Det skal bli artig å følge ham i årene fremover…

 

Det ville faktisk ikke forundre meg om vi om noen år får se ham representere  Norge i freestyle!

 

bilde5-300x174