Bare en skygge av seg selv…

Spanish Royals attend the traditional Military Pasques celebration

SKRØPELIG: Kong Juan Carlos måtte støtte seg på to krykker da han mandag var til stede ved en stor militærparade i Madrid. (Stella)

Tunge tider for spanskekongen!

Kong Juan Carlos av Spania har det ikke lett om dagen. I tillegg til store helseproblemer, viser stadig nye meningsmålinger at både han selv og monarkiet har en historisk lav oppslutning i befolkningen.

Hele 62 % av spanjolene mener nå iflg spanske medier at Kongen bør gå av.

PASCUA MILITAR

FAR OG SØNN: Stadig flere spanjoler mener at kronprins Felipe, eller Prinsen av Asturias, som er hans spanske tittel, nå bør overta tronen. (Stella)

Dette skyldes til en stor grad Kongens egen oppførsel – særlig den famøse elefantjakten  i Botswana – sammen med en  ung,  blond  dansk-tysk “venninne”.

Men også skandalene rundt svigersønnen Iñaki Urdangarin  , som er anklaget for korrupsjon og underslag av mange millioner euro.

Tirsdag denne uken ble det så kjent at hans hustru, kongens yngste datter prinsesse Cristina nå også må møte i retten , anklaget for å være ektemannens medskyldige – blant annet ved hvitvasking av millionene gjennom deres felles firma.

Spanish Royals attend the traditional Military Pasques celebration

GODE MINER: Dronning Sofia og kronprinsparet gjorde gode miner til slett spill ved seremonien mandag. Men de diskuterer nok problemer på kammerset. (Stella)

Og mange spanjoler tror faktisk at også Kongen selv kan ha hatt kjennskap til svigersønnens lyssky affærer. 

Flere spanske aviser har nemlig offentliggjort utskrifter av mailutvekslinger som skal vise at både Juan Carlos og hans “unge blonde venninne” har vært aktive for å skaffe Urdangarin og hans firma lukrative oppdrag.

Våre bilder av Spanias kongepar og tronfølgerpar er tatt under den såkalte Pascua Militar  i Madrid mandag.  Juan Carlos,  må som vi ser støtte seg til to krykker etter en ny stor hofteoperasjon like før jul – og er på alle bare en skygge av sitt tidligere så staselige jeg.

Spanish Royals attend the traditional Military Pasques celebration

KLAR FOR HILSNINGSRUNDE: Kongepar og kronprinspar tar imot gjester i Palacio Real etter seremonien – og dronning Sofia ser til at ektemannen har det bra. (Stella)

Majesteten fylte fo øvrig 76 søndag – og er altså nesten et år yngre enn vår egen kong Harald.

bilde

TIL MIDDAG: TV2s Kjell Arne Totland i gallamiddag hos Spanias kongepar i Palacio Real i Madrid under det norske statsbesøket i 1995. Kong Juan Carlos bakerst til høyre.

Greskfødte dronning Sofia står tappert ved ektemannens side – til tross for alle ydmykelsene hun og familien har opplevd de siste par årene.

Så er hun da også en kongelig av “den gamle skole” – etterkommer av både britiske dronning Victoria og tyske keiser Vilhelm.

 

Ved sin side har Sofia  sønnen Felipe og hans Letizia, som fortsatt står hevet over alle skandalene…

Stadig flere av Spanias monarkister mener derfor at Juan Carlos nå bør tre til side og overlate tronen til sin sønn.

Hvis det spanske kongehus fortsatt skal ha en sjanse til å overleve krisen…

bilde5-300x174