Snabla gøy med Märtha!

kjell_arne_totla_10614454x3

SNABLA GØY! Prinsesse Märtha Louise i snabelen på en elefant – med Kjell Arne Totland som lattermild tilskuer. (Privat/AJ)

Et elefantastisk minne!

Jeg har brukt deler av lørdagen til å sortere mitt rikholdige private billedarkiv – og kom over dette artige bildet. Tenkte jeg skulle dele det med dere alle…

For det er virkelig prinsesse Märtha Louise, som sitter i snabelen på elefanten på bildet. Og det er undertegnede som gapskratter helt til høyre…

Faktisk helt intetanende om at jeg er med på bildet.

 

 Bildet er ganske unikt – og har en helt spesiell forhistorie…

Jeg innrømmer gjerne at prinsesse Märtha Louise var en stor personlig favoritt , da jeg på 1990 -tallet startet som kongereporter. Ung,  sporty og ujålet, som hun var. 

Jeg fulgte henne på utallige offisielle oppdrag i Norge og i utlandet – og har mange gode minner fra reiser på flere kontinenter.

I en periode fulgte jeg henne også på ridestevner rundt om i Europa.

kjell_arne_totla_10614454x3

LATTERMILDT: – Jeg gapskrattet , da Märtha gikk opp i snabelen igjen bare for oss – men ante ikke at jeg kom med på bildet…, sier Kjell Arne Totland (Privat/AJ)

Elefant-bildet er tatt i forbindelse med et stort internasjonalt ridestevne i Århus i Danmark i påsken 1999. 

Første dagen min britiske fotograf og jeg  jeg var der,  poserte Märtha smilende for en rekke bilder og ga oss et hyggelig, lite intervju.  Og vi fulgte siden prinsessen gjennom hele  konkurransen.

 

Slike store ridestevner avsluttes gjerne med en  slags “festforestilling” for deltakerne og deres venner siste kvelden. Og det var da prinsesse Märtha og hennes gode venninne , prinsesse Nathalie av Berleburg , til alles overraskelse  kom ridende inn i hallen i snabelen på hver sin elefant fra et sirkus i nærheten.

Fotografen min knipset i vei nesten ekstatisk i halvmørket inne i hallen – og selv hadde jeg nesten latterkrampe av de to prinsessenes krumspring …

 

Etter opptredenen løp vi etter Märtha ut av hallen for å gratulere henne. Og der ute sto hun og smilte strålende mot oss – ved siden av det enorme dyret.

Helt utrolig! Fantastisk!  nærmest ropte jeg…

– Fikk dere gode bilder ? spurte Märtha ivrig…

– Fotografen er visst ikke helt sikker – på grunn av lyset… , sa jeg. – Kunne du kanskje…?

Hvorpå prinsessen gikk resolutt bort til elefanten , satte seg på snabelen og ga tegn om at den  måtte løfte henne…

Og så ble hun løftet høyt til værs igjen – bare for oss!

 

kjell_arne_til_nett_969720n

FAVORITT: – Jeg fulgte prinsesse Märtha Louise tett på 1990-tallet, sier Kjell Arne Totland. – Her gratulerer jeg henne med 25-årsdagen i 1996. (Privat/ØS)

Fotografen fikk fantastiske bilder – og på ett av dem kom jeg altså intetanende med ute i  kanten…

 

Bildet ble julekortet mitt det året – med stor snakkeboble:

Ønsker deg en en elefantastisk jul!”

 

Ett av dem gikk selvsagt  til Slottet!

bilde