Charles – den glemte prinsen?

proxy

PÅ FORSIDEN: Charles – Prinsen av Wales (Faksimile)

Tronfølger – og nybakt bestefar!

Prins Charles, Prinsen av Wales, pryder forsiden på siste utgave av amerikanske TIME.

En av det anerkjente magasinets stjernejournalister har fått møte prinsen på hans kjære Birkhall i Skottland – og fått et unikt innblikk i hans verden.

Jeg  anbefaler alle kongeinteresserte å lese artikkelen, som  gir et mye mer nyansert bilde av Storbritannias tronfølger enn det man vanligvis får i britisk og utenlandsk presse.

State Opening of Parliament 2013

TRONFØLGEREN: Charles ved sin mors side under åpningen av Parlamentet. (Stella)

Visste du forresten at Charles’ fulle døpenavn er  Charles  Philip  Arthur George?  

Og at han ikke bare har tittelen Prinsen  av Wales, men også  titlene Jarlen av Chester, Hertugen av Cornwall, Hertugen av Rothesay, Jarlen av Carrick, Baronen  av Renfrew, Herre over Øyene samt Prins og storstuert av Skottland…

Og at han ikke bare er arving til tronen i Storbritannia , men også til å bli statsoverhode for Australia, Canada , Jamaica  – og  hele 12 andre Samveldeland.

BRITAIN-ENTERTAINMENT-CINEMA-BOND-SKYFALL

CHARLES MED CAMILLA . som han omtaler som “min fantastiske hustru” (Stella)

 I intervjuet i TIME snakker Charles varmt om sin “fantastiske hustru” , Camilla – og legger ikke skjul på at han er en lykkelig mann i sitt nye ekteskap.

Han snakker også om sine mange interesser. Og de mer enn 25 veldedighetsorganisasjonene han selv har tatt initiativ til.  Alt i alt er han beskytter for hele 428 slike organisasjoner.

Vi får også vite at han faktisk er bekymret for at han ikke vil kunne fortsette med dette arbeidet i samme grad, når han en gang blir monark…

Britain's Queen Elizabeth stands on the balcony of Buckingham Palace with other member of the royal family after the Trooping the Colour ceremony in central London

THE FAMILY FIRM: Charles og Camilla med Dronningen og resten av familien. (Stella)

 Men det aller verste for ham,  er å tenke på at dette også vil bety at hans mor da ikke lenger vil være der…

Charles er naturlig nok svært opptatt av “familiebedriften” og dens fremtid. Og han har stor tro på framtiden.

Og når han får spørsmål om sitt nyfødte barnebarn, prins George, svarer han like godt at “det er det det hele dreier seg om…”

40740_1084265a

FIRE GENERASJONER: “Det er det det hele dreier seg om,” sier Charles. (Jason Bell)

Prins Charles og hans Camilla har et nært og godt forhold til sine slektninger i den norske kongefamilien , og den britiske tronfølgeren og hans hustru  står høyt i kurs både hos kongeparet og kronprinsparet.

Det så vi ikke minst, da Charles og Camilla sist var på offisielt besøk i Norge…

BRITAIN-NORWAY-ROYALS

NORSKE VENNER; Kong Harald og dronning Sonja på Buckingham Palace i 2005. (Scanpix)

Visste du forresten at vår egen kong Haakon var prins Charles’ gudfar, da han i sin tid ble båret til dåpen?  Og Charles røpet selv , da han sist var i Norge , at gudfarens dåpsgave var et sett mansjettnapper i gull med en stor kronet “C ” –  fra den tiden han selv var prins Carl av Danmark.  

Og Charles kunne fortelle at disse mansjettknappene fra hans “navnebror” er blant hans absolutte favoritter – og stadig i bruk.

 

bilde7-283x380

MASKEFJES: Da TV2s Kjell Arne Totland sist var på maskerade i Oslo, ble han tildelt denne velkjente masken. (TV2)

 

Jeg har selv hatt den store glede å møte Charles og Camilla et par ganger – både i Storbritannia og her hjemme.

Jeg har stor sans for dem begge – og  tror at de har alle forutsetninger for å bli et godt kongepar for Storbritannia,  når den tid kommer…

 

Inntil videre tror jeg imidlertid de to trives veldig godt med å spille annenfiolin  – og å  leve litt i skyggen av dronning Elizabeth.

 

Men samtidig avlaste henne, når hun trenger det og ber om det…

bilde

 

 

J