Jeg døper deg George Alexander Louis…

PRINCEGEORGE_2648110b

LILLEPRINSEN DØPES – TRE MÅNEDER GAMMEL

I Faderens, Sønnens og Den hellige ånds navn…

Onsdag ettermiddag skal endelig tre måneder gamle “baby  Cambridge”  , lille prins George Alexander Louis,   døpes.

Dåpen finner sted i vakre Chapel Royal i ærverdige St James’s Palace i London.  Etter prins Williams og hertuginne Kates eget ønske.

Dette er kapellet hvor dronning Victoria og prins Albert i sin tid giftet seg. Men også stedet der prinsesse Dianas båre sto i dagene før begravelsen høsten 1997.

BXLv7KVIMAAXfTI

STOLTE FORELDRE – KATE OG WILLIAM

 Erkebiskopen av Canterbury vil foreta den høytidelige dåpshandlingen – og lilleprinsen vil bære en kopi av den lange dåpskjolen i silke og blonde , som dronning Victoria i sin tid fikk sydd til sin førstefødte – og som har vært båret av alle britiske kongebarn siden. 

Både dronning Elizabeth selv og alle hennes barn er således døpt i kjolen. Prinsene William og Harry likeså

Kjolen var imidlertid etterhvert blitt svært skjør – og dronning Elizabeth bestemte for noen år siden at det skulle lages en nøyaktig kopi.

Christening of Prince George of Cambridge

CHAPEL ROYAL I ST JAMES’S PALACE – ENKELT OG VAKKERT

 Dåpen regnes for en privat seremoni – og det er ingen tv-overføring fra kapellet. Det vil heller ikke bli offentliggjort bilder fra selve dåpshandlingen.

Ca 20 gjester er invitert til selve dåpshøytideligheten – og til den påfølgende mottagelsen i Clarence House, som nå er Prinsen av Wales’ offisielle residens i London.

Dette var faktisk hans foreldres hjem fram til moren ble dronning i 1952 – og fra da av residens for Charles’  kjære bestemor, Dronningmoren, fram til hennes død.

1377506_623663267676342_1164145789_n

PRINS WILLIAMS DÅP – MED FORELDRE, FAMILIE OG FADDERE

I Clarence House vil gjestene bli servert “afternoon tea” med sandwich med sylteagurk –  og , ikke å forglemme ,små stykker av William og Kates bryllupskake fra 2011 , en gammel britisk skikk.

Det er også  i Clarence House den anerkjente sosietetsfotografen Jason Bell skal ta de offisielle bildene av dåpsbarnet med foreldre, familie og faddere i  det såkalte “Morning Room”.

Blant annet venter britene og resten av verden spent på det historiske  bildet  av dronning Elizabeth med sønnen Charles , sønnesønnen William og oldebarnet “Georgie”.

Men skal vi tro de siste meldingene fra London, må vi alle trolig vente helt til torsdag kveld før vi får se disse bildene…

 

Totland2

KOMMENTERER DÅPEN: TV2s Kjell Arne Totland kommenterer dåpen i London på både TV2, TV2NK og TV2no onsdag.

Her i TV2 vil vi selvsagt dekke den kongelige dåpen onsdag – både på skjerm og på nett.  Men altså kun fra utsiden – som alle andre…

Selv er jeg gjest på TV2Nyhetskanalen allerede kl 0730 onsdag morgen –  med en oppdatering om det som skjer i London.

Så  kommer jeg tilbake i sendingene ut over dagen  –  også ca kl 1600 norsk tid,  når dåpsbarnet og dåpsgjestene ankommer St James’s Palace …

bilde