Lady in red

Royal Wedding Pre Wedding Dinner

LADY IN RED

 

Festenes flotteste førstedame!

I embeds medfør har jeg fulgt kongeparet helt siden tronskiftet i 1991 – og jeg blir stadig like imponert over vår flotte dronning og hennes uovertrufne stil.

Senest under feiringen av kronprinsesse Mette-Marits 40-årsdag  i Slottsparken forrige søndag.

 

Crown Princess Mette-Marit turns 40

RØD REGNKAPPE MED HATT FRA PUCCI

 Det var en regntung og ufyselig dag værmessig  – og gjestene kom i en sjarmerende og salig blanding av festklær og regntøy.

Også jubilanten selv – som stilte i hvit Valentino-kåpe i beste Jackie Kennedy -stil  og høye sjøstøvler fra Aigle.

 

Men 76 år gamle dronning Sonja gikk utenpå både svigerdatteren og alle de andre i sin nasjonalfargede eleganse – sporty og raffinert på samme tid:  Ny rød regnkappe med åpne flaggermusermer og duffelcoat-knapping fra Pucci  – og  tilhørende enorm jegerhatt capens stoff – over marineblå buksedress med hvit bluse med sløyfeknytting i halsen. Blå støvletter. Og en liten,  sporty,  hvit veske fra Louis Vuitton.

 

syef7280

RØD RUMBAKJOLE FRA 1994

Dette er slett ikke første gang perfeksjonisten Sonja treffer blink med sitt antrekk …  Eller velger rødt ved en stor kongelig anledning for den saks skyld.

 

 I sin rikholdige garderobe har vår dronning en rekke røde aftenkjoler. Men det er særlig to som går igjen – begge sydd etter danske Erik Mortensens tegninger så tidlig som i 1994.

Queen Sonja of Norway Day 2 - New York

VALMUERØD CHIFFON FRA 1994

Men de henger fortsatt med begge to  – både til smoking og til grand galla. Den ene bar hun på smokingfesten kvelden før William og Kates bryllup i London  i 2011. Den andre på Buckingham Palace i forbindelse med dronning Elizabeths regjeringsjubileum i 2012.

Begge ganger med utsøkte perlesmykker etter britiskfødte dronning Maud – og en rød såkalt “fascinator” fra irske Philip Treacy i frisyren.

 

Og Sonja får faktisk stadig like mye ros hver gang hun henter fram disse kjolene…

 

Det er det som kalles kleskunst!

bilde