Happy Birthday , Ma’am!

Britain Queen's Speech

GRAND GALLA: Hertuginne Camilla bærer i dag den avdøde Dronningmorens juveler – og svigermor, dronning Elizabeth har gitt henne både sitt smykkeportrett på gul silke og den fornemme Victoria-ordenen.

Congratulations!

I dag fyller Camilla, hertuginnen av Cornwall 66 år – og feirer dagen med sin Charles , i påvente av ar han endelig skal bli bestefar…

Selv vil jeg jeg gratulere hertuginnen med dagen av hele mitt hjerte. Jeg har hatt den glede å møte henne et par ganger – både i Storbritannia og her hjemme, og opplever henne som en varm og raus person – sporty og usnobbet.  Kort sagt: En meget elskverdig dame!

BRITAIN-ENTERTAINMENT-CINEMA-BOND-SKYFALL

PAR I HJERTER: Charles overøser sin Camilla med antikke juveler, som han kjøper på auksjon. Han har blant annet gitt henne dette vakre hjertesmykket med ametyster.

Jeg ser tydelig hvordan hele Charles familie de siste årene har trykket henne til sitt bryst .

Både William og Harry har uttalt seg varmt om Camilla – og hva hun betyr for deres far. Hun har vært hertuginne Kates fortrolige og aller beste støtte.

Og man merker nå at dronning Elizabeth også setter stor pris på sin eldste svigerdatter.

Horse Racing - The Royal Ascot Meeting 2013 - Day One - Ascot Racecourse

ASCOT-FIN: Nesten ingen andre kongelige kvinner kan i dag bære store hatter og store smykker så bra som prins Charles’ flotte frue. Og han er naturlig nok veldig stolt.

Beviset kom, da hun under årets Ascot-løp bestemte at Camilla skulle sitte ved hennes side i kareten på åpningsdagen – og ikke minst da hun ønsket at Camilla og Charles skulle sitte ved hennes side under åpningen av Parlamentet.

 

bilde

OFFISIELT: Hvor stor pris Charles setter på sin Camilla, fremgår tydelig av dette offisielle bildet av paret, som de brukte som gaver under fjorårets besøk i Norge. Camilla blir nærmest hovedpersonen – med sin store hatt med vaiende Prinsen av Wales-strutsefjær!

Det er som om Elizabeth vil si : Dette er de to som kommer etter meg!

 

Jeg merker også at briter flest – og ikke minst britisk presse, har et langt mer positivt syn på Camilla enn før. Fra å være nærmest forhatt – også i mediene , er Camilla i dag kanskje den i kongefamilien, ved siden av Kate, som  både presse og publikum opplever som mest imøtekommende .

Og alle gir Camilla ros og kred for at hun , selv da allt var på sitt mest vonde og vanskelige etter Dianas død i 1997 , aldri falt for fristelsen til å ta til mormæle eller til å kritisere noen.

Så hvis det er én som har levd opp til Windsor-familiens gamle devise: “Never explain – never complain ” , så er det Camilla!

 

 Så spørs det da om Charles velger å gjøre Camilla til sin dronning, når han en gang blir konge.

 

Hun vil i alle fall uansett alltid være hans hjerter dame!

bilde