Grattis, Victoria !

Crownprincess Victoria, Prince Daniel and Princess Estelle opens the exhibition Open Palace

KRONPRINSESSE VICTORIA – 36 ÅR I DAG

Ja – må hon leva…

I dag 14. juli  fyller kronprinsesse Victoria av Sverige 36 år.  På Frankrikes nasjonaldag…

Ingenting kunne vel passe bedre for en svensk tronfølger av ætten Bernadotte – en direkte etterkommer av franske Jean Baptiste Bernadotte, som ble svensk-norske  kong Carl Johan – og som fortsatt troner høyt til hest foran Slottet i Oslo …

35th Birtday of Crownprincess Victoria of Sweden at Solliden Palace

SOLLIDEN I FJOR – PÅ 35-ÅRSDAGEN

Dagen i dag feirer bursdagsbarnet tradisjonen tro med familien på Øland, der den svenske kongefamilien har sitt vakre sommerslott Solliden .

Slottet ligger vakkert til i en stor park – helt skjermet fra allmennheten og med et stort badeanlegg nede ved sjøen. Victoria og Daniel har i år fått et helt nytt hus for seg selv ute i parken.

Folk på Øland er veldig stolte av å ha kongefamilien som sommergjester – og helt siden Victorias ett-årsdag i 1978 har 14. juli  vært kalt “Victoria-dagen” på ferieøya.

35th Birtday of Crownprincess Victoria of Sweden at Solliden Palace

SOLLIDEN 2012

Jeg har selv vært på Øland på Victoria-dagen noen ganger – og det er absolutt en opplevelse å få med seg , hvis man er på de kanter.

 Et par ganger har jeg kjørt i bil fra Stockholm, men jeg har også fløyet til Kalmar – og kjørt derfra… Og jeg har gjerrne overnattet i Kalmar.

Selve feiringen er todelt. Tidlig på ettermiddagen åpner kongefamilien parken til Solliden – og folk får komme helt fram til Slottet for å hylle bursdagsbarnet.

35th Birtday of Crownprincess Victoria of Sweden at Solliden Palace

SOLLIDEN 2012

Victoria kommer så ut på plassen foran slottstrappen.  Og hun går rundt og tar imot gratulasjoner og blomsterbuketter fra de mange fremmøtte.

 Hun har vanligvis familien rundt seg – kongeparet og prins Daniel. I fjor var også lille prinsesse Estelle med for første gang – og det blir hun nok også i år.

Om kvelden er det så stor utendørs festforestilling på Borgholm Idrottsplass, med kjente svenske og internasjonale artister – og hele kongefamilien på første benkerad. Der var ikke lille Estelle med i fjor , men det kan nok hende hun dukker opp i år…

Crown Princess Victorias 35th birthday - concert

BORGHOLM IDROTTSPLASS 2012

Dessuten har jo Madeleine og hennes Chris tilsagt sitt nærvær – nærmest direkte fra bryllupsreisen på Seychellene…

Og prins Carl Phiilip har fått invitere sin Sofia med til Solliden.  Men hun får nok  ikke følge med kongefamilien  til Borgholm – foreløpig…

 

Så fortsettelse følger nok – også her på Kongebloggen!

bilde