Kate gjorde som Sonja

Dyriske damer i sort og hvitt!

Det vakte enorm oppsikt da høygravide Kate, hertuginnen av Cambridge , sist uke kom til en skipsdåp i Sothampton i et dyremønstret antrekk i sort og hvitt – og nyheten spredte seg rasket via nettet til aviser og nettdreaksjoner i andre land.

Også her hjemme. Jeg ble selv oppringt fra flere redaksjoner , som ville vite hva jeg syntes om Kates antrekk og om jeg hadde sett andre kongelige i lignende dyreprint før.

Jeg svarte at jeg syntes det var et overraskende , men forfriskende valg fra Kate, som ellers kler seg så klassisk og så tradisjonelt .

 Og jeg fortalte at jeg nok hadde sett dyreprint på flere kongelige før – både i utlandet og her hjemme.

Men selve “rosinen i pølsa” har jeg gjemt til dere  mine lesere av Kongebloggen…

Jeg tenkte nemlig straks på noen gamle bilder jeg hadde på netthinnen.

Men visste jo ikke om jeg ville klare å finne dem igjen etter så mange år.  Mer enn 42 år  for å være mer presis…

Men jeg fant dem altså, som dere ser……

Det har seg nemlig slik at vår egen dronning Sonja gjorde et liknende valg, da hun senhøstes 1970  – som ganske nybakt kronprinsesse , stilte opp til fotosesjon på Skaugum. 

 Da bar hun som vi ser et legglangt skjørt med tilhørende vest i dyremønster i sort og hvitt – kombinert med hvit høyhalset genser og høye støvletter i sort lakk.

Antrekket var uvant for å være Sonja også . Men jeg tror de aller fleste syntes hun var riktig så gjennomført og stilig…

Jeg husker også godt godt at alle unge  kvinner i min omgangskrets  dessuten var overbegeistret for Sonjas nye oppsatte “vaskekone-frisyre”  – med volum og  løse krøller ved ørene  …

Men det hører med til historien, at samme uke som alle ukebladene viste bildene – med sperrefrist, klippet vår unge kronprinsesse seg helt kort under sitt førjulsbesøk i London…

Og dukket opp med kort hår med volum og myk krøll ved en stor kongelig galla i den britiske hovedstaden. En frisyre som skulle bli hennes varemerke i noen år  – og som hun  hun også hadde,  da hun året etter stolt kunne vise fram sin førstefødte, prinsesse Märtha Louise.

 

Og nå venter altså hertuginne Kate sin førstefødte…