Både Madde og Victoria hedret “auntie Lilian”

GLITRET I GALLA: Prinsesse Lilian var alltid et praktfullt syn i galla. Her bærer hun diademet ektemannen prins Bertil arvet etter sin mor, britiskfødte kronprinsesse Margareta, som døde så ung - og halskjedet hun har fått laget av et stort brystsmykke (corsage) etter tyskfødte dronning Victoria av Sverige

 

Bar sin kjære grandtantes juveler!

De svenske kongebarna forgudet sin kjære “auntie Lilian” , som gikk bort tidligere i år… Og i prinsessebryllupet lørdag hedret både bruden og hennes søster avdøde prinsesse Lilian ved å bære noen av hennes aller kjæreste smykker.

PRAKTARMBÅNDET: Lilian var spesielt glad i dette brede praktarmbåndet i diamanter - og bar det nesten alltid til galla.

Lilian var alltid et uvanlig vakkert syn i grand galla – nesten som en porselensdukke i sine utsøkte gallakjoler og sine fantastiske juveler. Britiskfødte Lilian elsket smykker – og ektemannen prins Bertil skjenket henne smykkegaver i alle år – helt fra de møttes i London under siste verdenskrig.

LILIAN SMYKKER: Kronprinsesse Victoria var et vakkert syn i sin nye aftenkjole og med Lilians diadem og halssmykke. Brosjen på ordensbåndet tilhørte også en gang henne. I kirken lekte lille Estelle en stund med mammas dyrebare halskjede.

Selv husker jeg godt da jeg i et fransk ukeblad på 1960-tallet fant bilder av “Mrs Lilian Craig”  fra et bryllup på Rivieraen, og hun bar et utsøkt åpent diadem jeg aldri hadde sett før – samt glitrende øresmykker og halskjede.

Etter at hun og Bertil endelig fikk gifte seg i 1976, kunne vi virkelig se smykkeglade Lilian utfolde seg.

I tillegg til sine egne smykker, som Bertil hadde gitt henne , fikk hun nå også  fritt  låne juveler fra Bernadotte-samlingene.

LILIANS ARMBÅND: Da prinsesse Madeleine vinket til folk langs rutern i Stockhiolm , kunne man tydelig se låsen på prinsesse Lilians praktfulle armbånd i diamanter.

Likevel virket det som Lilian var aller mest glad i “sine egne” smykker :  det åpne diamantdiademet etter Bertils mor, brystsmykket etter dronning Victoria, som hun hadde fått omgjort til et halskjede og et bredt praktarmbånd i diamanter.

Lørdag  bar Victoria diademet og halskjedet etter sin kjære “auntie” , mens bruden bar det brede praktarmbåndet. Og på ordensbåndet bar Victoria en liten diamantbrosje som Lilian og Bertil i sin tid ga henne på 18-årsdagen og som hun også bar på forlovelsesdagen i sin tid…..

Og som om ikke det var nok , hadde Madde sørget for at både alteret og benkeradene var pyntet med liljekonvaller, som var Lilians favorittblomst…