Beatrix – populær prinsesse!

 

Stor jubel for “Bea”!

For bare en måned siden var Beatrix fortsatt Nederlands populære dronning… Men den som troddde at hun ville trekke seg helt tilbake etter abdikasjonen 30.april, tok skammelig feil… 

Og som de glade bildene her på siden viser med all mulig tydelighet , er “Bea” like populær som landets nye prinsesse…

For folk var som vi ser møtt fram i hopetall for å hylle henne, da prinsesse Beatrix forleden kom til småbyen Winterswijk for å åpne Museum Villa Mondriaan – i samme huset som den berømte kunstneren ble født.

Beatrix har alltid vært lidenskapelig opptatt av musikk, ballett og bildende kunst – og som var egen dronning Sonja, har hun i årenes løp opparbeidet en stor privat samling av moderne billedkunst. Både nasjonal og internasjonal. Blant annet har hun flere arbeider av Warhol.

Beatrix har dessuten alltid vært en stor beundrer av Mondriaans arbeider. Og derfor hadde hun med glede takket ja til å åpne museet.

Og Beatrix tok seg som vi ser god tid med både publikum og presse,  som var møtt fram for å hylle henne..

Blant annet gikk hun bort til sperringene utenfor museet for å hilse og småprate med folk som hadde ventet i timevis for å se henne. 

Hun tok imot blomster og andre hilsener folk hadde tatt med til henne. Og de mange fotografene gledet seg over alle de glade og løsslupne bildene de fikk…

Jeg synes også selv det er veldig hyggelig å se Beatrix igjen – og til overmål så utrolig glad og avslappet.

MED BEATRIX: På sin arbeidsplass i TV 2 har Kjell Arne Totland dette store portrettet av en ung dronning Beatrix - malt av en nederlandsk samtidskunstner og kjøpt i Haag i sin tid. - Jeg liker symbolikken , sier kongeeksperten . - Ansiktet helt i fyrstehuset Oraniens farge mot det nederlandske flagget. Og Beatrix' store, hvite smil og fiolblå øyne!

Sikkert også litt lettet over at tronskiftet har gått så bra og så smertefritt.

Og kledd i sin karakteristiske stil – i rødt denne gang. Ikke minst den spesielle hatten . Så typisk for henne! Nærmest som en stor, rød Edamer-ost…

Jeg forstår veldig godt hvorfor nederlenderne fortsatt elsker henne!

 

NB! Husk å sende meg dine spørsmål og ønsker på mail

KjellArne.Totland@TV2.no

Følg meg også på twitter @TV2KjellArne