Mette-Marit og Mary sammen i Malaysia

 

GODE VENNINNER: Kronprinsesse-kollegene Mary og Mette-Marit er gode venninner og har mange felles interesser. Her er de fotografert sammen ved en tidligere anledning. (Stella)

Kronprinsesse-treff  i Kuala Lumpur!

Både danske kronprinsesse Mary og vår egen kronprinsesse Mette-Marit befinner seg denne uken i  Malaysias hovedstad Kuala Lumpur, der de begge deltar ved den store internasjonale kvinnekonferansen “Women Deliver”.

TALTE TIL FORSAMLINGEN: Kronprinsesse Mette-Marit talte til delegatene på konferansen på åpningsdagen. (Scanpix)

De har begge et travelt program – og er i skrivende stund ennå ikke blitt fotografert sammen på konferansen…

Men de to venninnene finner nok tid til en privat pratesund mellom alle møtene … Sikkert også med nederlandske prinsesse Mabel, som også er en av deltagerne.

TO PRINSESSER: Nederlandske prinsesse Mabel (tv) og danske kronprinsesse Mary med Malaysias statsminister og frue på åpningsdagen. (Scanpix)

Alle de tre kongelige kvinnene bruker sin rolle og posisjon til å sette fokus på saker de brenner for,  og de vil gjerne gjøre en forskjell og ikke bare være gallionsfigurer. Det er da også i kraft av sin rolle som spesialmedarbeider for FN-organisasjonen UNAIDS kronprinsesse Mette-Marit deltar ved konferansen…

ENGASJERT: - Jeg har fulgt kronprinsesse Mette-Marit på en rekke konferanser og arbeidsreiser i årenes løp, og man merker godt at hennes engasjement er sterkt og ekte, sier TV2s Kjell Arne Totland, som her samtaler med Mette-Marit på en AIDS-kongress i 2010.

Både Mary og Mette-Marit talte i løpet av åpningsdagen til delegatene på kvinnekonferansen, der fokus denne gang er på kvinners helse og livskvalitet.

Begge de skandinaviske kronprinsessene blir i Kuala Lumpur i tre dager –  og Mette-Marit har allerede twitret begeistret flere ganger fra Malaysias hovedstad…

 

Ellers møtes jo de to venninnene snart igjen i Stockholm, der de begge er selvskrevne gjester i det store prinsessebryllupet 8. juni. Så det kan vel hende at de også får tid til litt “jenteprat” om antrekk og smykker mellom slagene…

Kjell Arne Totland signatur