Kongelig konfirmasjon i København

Fred og fordragelighet på Fredensborg!

Dronning Margrethe av Danmark inviterte pinseaften til konfirmasjon for sitt eldste barnebarn, prins Nikolai, på Fredensborg slott utenfor København. Først høytidelig konfirmasjonsgudstjeneste i Fredensborgs egen slottskirke – og så lunsj i den berømte hagestuen i slottets hovedbygning.

 Men før det var det altså familiefotografering på den høye slottstrappen – kjent fra lignende familiebilder i mange generasjoner… Også fra konfirmantens foreldres bryllup i 1995.

Prins Nikolai er eldste sønn av prins Joachim fra hans første ekteskap med daværende prinsesse Alexandra, født Manley.

Da paret ble skilt i 2005,  ga svigermor Margrethe  Alexandra en grevinnetittel – og den har hun beholdt , selv om hun siden har giftet seg på nytt med den langt yngre filmfotografen Martin Jørgensen.

IMPONERT: - Jeg er imponert over hvordan Joachim og Alexandra og resten av den danske kongefamilien har taklet samlivsbruddet , skilsmissen og nye partnere. Dette betyr enormt for deres felles barn - men også for deres nye partnere. Dronning Margrethe må være stolt, sier TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland, som her besøker Amalienborg slott i København, (DR)

Alexandra og Martin Jørgensen har ingen felles barn, men han er en oppofrende stefar for hennes og Joachims to sønner,  Nikolai og Felix.

Prins Joachim på sin side har også giftet seg på nytt – og han og franskfødte prinsesse Marie , født Cavallier , har fått to barn sammen: sønnen Henrik  og datteren Athena.

Selv har jeg alltid beundret den danske kongefamilien for måten de har taklet samlivsbrudd og nye partnere – og det gjelder ikke bare Joachim og Alexandra… Men nettopp disse to har vært utrolig flinke til fortsatt å vise vennskap og respekt for hverandre.  Joachims to hustruer er også blitt gode venner – og Alexandra besøkte faktisk Marie på klinikken i forbindelse med hennes to fødsler…

Dette må selvsagt være av enorm betydning for deres to felles sønner. Prinsene Nikolai og Felix har da også vokst opp til å bli to trygge og harmoniske gutter, som også tydelig viser sin glede over sin fars nye kone og sine to små halvsøsken.

Dronning Margrethe må være svært stolt av sin familie. Og hun viser fortsatt sitt vennskap med sin tidligere svigerdatter  – og Martin Jørgensen, som hun også kjente fra før, ved å innimellom å besøke dem og de to guttene i familienss villa i Store Møllevej i København.

 

På bildet øverst på siden ser vi fra venstre: Martin Jørgensen, prins Felix, grevinne Alexandra, prins Henrik, konfirmanten prins Nikolai, prins Joachim med yngstesønnen prins Henrik, dronning Margrethe og prinsesse Marie.

6 tanker om “Kongelig konfirmasjon i København”

 1. Svindel!

  For 3 år siden solgte TV2 rettighetene for Nettkampene til Cmore, prisen gikk da IKKE ned – den ble beholdt, selv om tilbudet var halvert.

  Nå kommer kampene tilbake igjen, og prisen dobles, og eksisterende kunder med årsabonnement må ut med tusenvis av kroner ekstra? SVINDEL!

 2. Hei! Sendeskjema for hver uke blir publisert på bloggen vår lenge før og uavhengig av utsendelser av nyhetsbrev. Når vi sender ut nyhetsbrev før helgen er det naturlig å lenke til sendeskjemaet for den uken vi da befinner oss i.

  Det er med andre ord ingen grunn til å vente på nyhetsbrevet for å få med seg sendeskjemaet, det er bare å holde seg oppdatert her på bloggen vår.

 3. Enig med Kristjan. Jeg sendte Mail i forrige uke om det samme!

 4. Fram til 8 august ja. Syns dere sa i media etter oppkjøpet at TL skulle legges til eksisterende Premium-abn, uten ekstra kostnad. Nå går dere altså vekk i fra det, og lager tydeligvis en egen TL-versjon av Sumo om en mnd tid. Gratulerer for nok en løgn, men forventet ikke bedre…

 5. Dette liker jeg,-og kona. Nå slipper jeg dårlige streemede kamper fra xxx, og andre i husstanden kan følge sine program på TV. Jeg har da full dekning på PC`n/ ekstra TV`n – Dette skulle vært permanent for oss som har både kabeltv/ og SUMO abb. 🙂

Det er stengt for kommentarer.