Bunadfine på Skaugum – og hattefine på Slottet

17. mai er vi så gla´ i…

Det er ikke til å unngå at de kongeliges antrekk kommer i fokus  17. mai – og jeg har ikke tall på alle henvendelser og spørsmål jeg har fått i løpet av dagen…. Om bunader og bunadsko, sjakett og flosshatter, Og selvsagt spørsmål om de kongelige damers antrekk på Slottsbalkongen var nye eller gjenbruk…

På Skaugum var hele kronprinsfamilien i bunader. Kronprinsen og hans datter var begge i Askerdrakter – Haakon i vinterutgaven av herrebunaden ; Ingrid Alexandra i sommerutgaven av kvinnebunaden, samme bunad som  dronning Sonja og prinsesse Märta Louise bar i alle å 17. mai r, da de fremdeles bodde på Skaugum…

Kronprinsesse Mette-Marit bar i dag den av sine fem bunader hun har hatt lengst – Rogalandsbunaden , som hun i sin tid fikk til konfirmasjonen. Mette-Marits mor og hennes familie kommer fra Rogaland.

De to guttene i familien var begge stilige i sine herrebunader fra Vest-Agder, men Marius hadde tydeligvis vokst fra bunadskoene og stilte i år i sorte snøresko.

På Slottsbalkongen bar konge og kronprins tradisjonen tro sjakett og flosshatt med grå hjorteskinnshansker.

Og i det milde maiværet trengte de ikke yttertøy i år…

Kronprinsesse Mette-Marit bar en lys lavendelfarget kåpe og nakkehatt i dyp lilla. Kjolen under er også lilla. Antrekket har Mette-Marit båret en rekke ganger før.

Hvite hansker til å vinke med på både kronprinsesse og dronning.  Og disse  kan ungene i barnetoget se allerede  langt nede i Slottsbakken…

KING SIZE: Kongehusekspert Kjell Arne Totland i vinden på Slottsplassen med sin nye laaaange bergenske 17. mai-sløyfe. (Goran Jorganovic/TV2)

Dronning Sonja bar i år en hvit jakke med hypermoderne peplum-snitt over et blyantsmalt sort skjørt – og rød hatt. Hatten har Sonja  hatt i noen år, mens kjoledrakten i hvitt og sort  var ny tidligere i vinter.

Som smykker bar Sonja  et iøyenfallende halsbånd med store kuler  i oksidert sølv fra norske  Gina Sommerfeldt – med tilhørende armbånd og øresmykker i samme stil. Disse er blant Sonjas absolutte favorittsmykker  – både til hverdag og fest.

Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus var begge stilrent kledd i henholdsvis kåpe og blå blazer i engelsk stil  – og det ville ikke forundre meg om begge deler kommer fra mamma Mette-Marits venninne Marie-Chantals eksklusive barnebutikk i London…

 

Vel overstått 17.mai – og en riktig god og solfylt pinse ønskes dere alle!

2 tanker om “Bunadfine på Skaugum – og hattefine på Slottet”

Det er stengt for kommentarer.