Hoffdamer og hoffkjoler

HOFFETS DAMER I HOFFKJOLER: Hoffets damer debuterer i sine nye hoffkjoler i blått og gull - med hatt - fra danske Erik Mortensen ved signingen i Trondheim i 1991. Vi ser fra venstre, dronning Sonjas hoffdame Lise Blom, prinsesse Astrids hoffdame Evelyn Heje Bratz og overhoffmesterinnen Ingegerd Løvenskiold. (Scanpix)

Ny uke – nye muligheter….

 

Flere av dere spør om alle dronninger og prinsesser har hoffdamer – og hva som er deres oppgaver…

VARIERT JOBB: Hoffdame Lise Blom sitter rygg mot rygg med daværende kronprinsesse Sonja under et besøk i India i 1986. (Scanpix)

I de fleste regjerende kongehus i Europa i dag har man fortsatt hoffdamer – dvs kvinner som ledsager dronning og prinsesser i deres virke og hjelper dem med råd og dåd – samtidig som de er en slags “selskapsdamer”, når de kongelige kvinner representerer  alene.

Ved hoffet i Norge har man imidlertid offisielt ikke lenger hoffdamer… Den norske kongefamilien avskaffet nemlig både tittel og funksjon på slutten av 1990 -tallet – som en del av en moderniseringsprosess.

Og det skal ha blitt gjort  på initiativ fra dronning Sonja selv.  Kronprinsesse Mette-Marit har således aldri hatt noen hoffdame. 

(Den eneste som ønsket  – og har fått beholde sin hoffdame, er prinsesse Astrid fru Ferner. Kong Haralds yngste søster har i  lange perioder gått med krykker eller stokk – og da er en hoffdame god å ha . Astrid har jo dessuten hatt hoffdamer ved sin side helt siden 1950-tallet.)

MED HOFFDAMER. Dette bildet fra en høytidelig seremoni i Stortinget i mai 1995 viser dronning Sonja og prinsesse Märtha Louise med sine respektive hoffdamer, Maisen Bonnevie og Nina Gullaksen, bak sine stoler - på samme måte som kong Harald har sin adjutant. (Scanpix)

To av dronning Sonjas og prinsesse Märtha Louises  tidligere hoffdamer har siden fortsatt ved Slottet med andre titler og andre oppgaver  – Lise Blom  som såkalt protokollsekretær og Maisen Bonnevie som kultursjef.

Selv synes jeg vel kanskje at man også i Norge fortsatt kunne og burde  ha hatt hoffdamer ved spesielle anledninger, f. eks ved statsbesøk ute og hjemme. Særlig når det er to kongepar som møtes – og den andre dronningen har egen hoffdame. 

Og det kan til tider se både direkte klosset og improvisert ut,  når Kongens adjutant eller en annen mann i følget i dag må holde dameveske, hansker og blomsterbuketter for dronning eller kronprinsesse,  når disse f eks skal holde tale.

Det norske hoff har imidlertid fortsatt hoffkjoler som i Sverige og Danmark, som bæres av hoffets andre kvinner ved fester i Slottets regi.

SOMMERVARIANTEN: Slottets tidligere informasjonssjef Wenche Rasch i sommervarianten av hoffkjolen - i Märtha og Aris bryllup i 2002. (Scanpix)

 

Hoffkjolen finnes i Norge i to varianter   – en langermet vinterutgave i safirblått og gull , som ble tegnet av Erik Mortensen til signingen i 1991 – og en kortermet sommerutgave i blåklokkeblått med hvit guipureblonde, som samme moteskaper tegnet til feiringen av kongeparets 60-årsdager i 1997. 

Hoffkjolen  er veldig praktisk, fordi det blir som en slags uniform – og man da lett kan finne hoffets damer i mengden ved en gallamiddag på Slottet.

Og jeg vet at hoffets kvinner selv setter stor pris på at de ikke hele tiden må kjøpe nye aftenkjoler til kongehusets fester…

 

Prinsesse Astrids hoffdame bærer sine hoffkjoler med diadem til galla, slik dronning Sonja og prinsesse Märtha Louises  hoffdamer også gjorde i sin tid.  Hoffets andre kvinner bærer i dag kjolene uten diadem .

 

Ved signingen i Trondheim i 1991 ble den safirblå hoffkjolen båret med en liten pilleeskehatt i kjolens stoff. Dette fordi det den gang var tale om såkalt “formiddagsgalla” – slik vi sist så i Nederland i forbindelse med tronskiftet der.

 

Husk å sende dine spørsmål og ønsker til  KjellArne.Totland@tv2.no

Følg meg gjerne på Twitter også  @TV2KjellArne

 

 

89 tanker om “Hoffdamer og hoffkjoler”

 1. FINNES IKKE EN STØRRE DRØM ENN Å DRA PÅ DENNE KAMPEN! Jeg ønsker å ta med min yngre bror som er langt over gjennomsnittet man.u-spporter.. 😉 Han er omsorgsfull, snill og ble stolt pappa i fjor sommer! (Jeg er stolt onkel) 🙂 Han har et hjerte av gull, og han setter alle andre foran seg selv 🙂 25 mars har han også bursdag 🙂 Dette ville vært den perfekte gaven! Hadde vært utrolig bra å overraske han med kamp, og dette er jo ikke akkurat en helt vanlig kamp, men MAN UTD – CITY;) Krysser fingrene!

 2. Æ har veldig lyst til å ta med min mann på denne kampen. Æ personlig er ikke det kaller en tilhenger men min mann er man u fan å da blir man “tvingt” til å se alle kampene som går. Ser også at dette kan vær en fin opplevelse da fotball nesten er religion i England. Grunnen til at jeg ønsker at han skal få opplev detter er at han har nylig fått påvist kreftspredning til hjernen og at han kun har noen måneder igjen å leve. Vi har en liten gutt på 2 år og har aldrig vært på tur aleine. Dette er en gylden mulighet til å gi han en opplevelse han har drømt.

 3. Eg har lyst å ta med min venn Daniel. Han er Man city fan og eg er man united fan. Vi krangler med hverandre ver ensetse dag om kem som er best(vennekrangel). Eg har aldri vert på manchester United kamp. Og det er min drøm og se mMan united spille mot City på hjemmebane og knuse de i tillegg. Håper eg får denne sjansen.

 4. Vel, dette handler først og fremst om fotball. Jeg kjenner heldigvis (eller uheldigvis) ingen Man. United-tilhengere som det er synd på. Jeg kjenner ingen som påstår at de elsker den klubben sterkere enn andre gjør. Men jeg kjenner fotball. Jeg har levd fotball i alle mine 25 år, fra gjørmete høstkamper etter en times kjøretur med guttelaget, til turen til Highbury for å se Leeds United ta fra Arsenal gullhåpet i 2003. For jeg VAR Manchester United-fan, men som de fleste nordmenn hadde jeg ingen god grunn til det. (TV 2 kan ta noe av skylden.) Så den kampen var fin, men den turen fikk meg til å innse at jeg ikke er fra Manchester. Leedstilhengerne tok helt av på 2 – 3 og londonerne sang Always Look At The Bright Side Of Life på veien ut. Jeg representerer Bergen ved å støtte bergenske lag. Hvorfor skulle jeg gjøre noe annet?

  Mancunians er lidenskapelige folk og jeg respekterer begge sett med supportere. Med grunnen til at jeg ikke skrev om Man. City sine tilhengere i begynnelsen er IKKE at kampen er på Old Trafford eller at billettene er hospitality. Grunnen er min sympati med “den mest forhatte fotballklubben i England”, Manchester United. Dette er en kamp mellom dyktighet og flaks, mellom EN historie og flere historier, mellom eiere som tar og eiere som gir, mellom skapte talenters harde arbeid over mange år og kjøpte talenter harde arbeid … i år. Jeg tror vi kan takke Roman Abramovitsj for at han fjernet all tvil om at fotballens etterspørsel er profitabel nok til å gjøre klubber attraktive for store investorer.

  Heldigvis ble jeg født i 1989 og ikke 99, så jeg var gammel nok til å vite hvorfor Chelsea var så gode etter 2003. Gammel nok til å smile av supporterne i 2012, men rynke på nesen da Kompany løftet pokalen. Men jeg var heldig mest fordi idolene mine var Fergie’s Fledglings og ikke bråkete naboer med mye penger. Så du må gjerne kalle meg en Manchester United-fan hvis jeg er på kampen, så lenge du ikke glemmer respekten min for klubber som Arsenal, Athletic Bilbao og Napoli. Og Newcastle United, blant annet fordi deres 1996 minner så mye om Branns 2006 … Bare husk at de eneste lyseblåkledde jeg blir imponert av på Old Trafford er de som står og koker borte i svingen. For jeg kommer til å gjøre meg hørt. Og selv om jeg ennå ikke vet hvem jeg skal ta med, kan jeg love at det ikke blir en som har kjøpt seg inn.

  With a nick nack paddy whack, give the dog a bone … WHY DON’T CITY FUCK OFF HOME?

 5. Jeg vil overraske min gode venn og Manchester United supporter med kamp under masterskrivinga!

 6. Jeg vil ta med meg kameraten min gode venn Bjørnar som er stor United fan og drømmer om å få dra til Old Trafford igjen.

 7. Min kone er egentlig en utpreget sportsidiot. Når det gjelder fotball er hun derimot lite engasjert. Tror at et byoppgjør i Drømmenes teater kan omvende henne.

 8. Jeg vil ta med min gode venn, som er Leeds-supporter, og som trenger et fotballmessig kvalitetsløft. Vi har aldri vært på kamp i England sammen, så trenger dette som et “tupp i ræva”.

 9. Jeg vil ta med min mamma som er stor Manchester United fan (påvirket av sønnene sine), og som fyller 51 år 11. april!

 10. Jeg ville tatt med verdens beste venn som jeg skylder verdens største tjeneste og som er verdens største Man Utd fan!

 11. jeg vil ta med min bror Philip Thormodsrud. vi har aldri hatt muligheten til og komme oss på Old Trafford. Vi begge er store manchester united fans.

 12. Jeg ville tatt med min sønn, han har vært Man U fann fra han var liten og jeg veit det hadde vært en stor DRØM som hadde gått i oppfyllelse for han, jeg har sakt at når jeg vinner i lotto ja da skal vi på Man.U kamp men sjangsen der er nå veldig liten, så da krysser jeg fingrene for at kanskje vi kan være heldigere her 🙂

 13. Jeg ville tatt meg meg min kompis som har MS, trolig progressiv sådan. Men allikevel er han en svært positiv kar, som ser muligheter istedet for å gi opp. Han er blodfan av United, han har fått meg interessert i united, og vi koser oss med fotball i helgene gjennom sumo. Det ville være en kjempeboost for ham å komme til Old Trafford for å heie på favorittlaget hans.Jeg forstår at konkurransen er høy for å komme med, men jeg kjenner ingen som fortjener den mer enn ham.

  Mvh Morten

 14. Jeg vil veldig gjerne gjøre det for pappa! Jeg har gjort mye dumt mot pappa og har lyst og gjøre det opp for han, og det passer perfekt siden han har bursdag bare noen dager etterpå. Jeg og pappa er begge veldig glad i fotball og dette er noe vi gjør sammen! Og ikke minst han har aldri fått tiden og sjansen til å reise på kamp i utlandet. Samme som meg på 16 år og har bare besøkt Manchester/England en gang. Sist gang var en fantastisk opplevelse.

 15. Det blir sikkert en fantastisk kamp, så da ville jeg gitt bilettene til min sønn og svigersønn. De fortjener det.

 16. Vil gjerne ta med min bestevenn som er blodfan av City – Jeg derimot er blodfan av United. Vi har alltid drømt om å se dette oppgjøret!

 17. Jeg vil ta med meg pappa som fyller 59 år den 30. mars. Pappa har vært Manchester United-supporter siden George Best sine dager og feirer i år 50-års jubileum som United-supporter. Han er derfor grunnen til at United er mitt lag. Pappa har gjort alt for meg og å få ta med han på kamp er noe som gir meg mulighet til å vise hvor takknemlig jeg er for alt han har gjort.

 18. Jeg vil ta med meg min samboer. Hun har aldri sett en kamp utenfor Norge tidligere og dette ville bare vært helt fantastisk å kunne ta henne med på. Samtidig så har ingen av oss vært i Manchester tidligere så der er det enda en bonus 🙂

 19. Jeg vil ta med meg kjæresten min på kamp. Han fyller 20 år i april, og jeg har fryktelig lyst til å gi han en fotballtur i gave, men er student selv, så har ikke råd til å kjøpe noe. Vi elsker fotball begge to. Han spiller aktivt fotball i 2. divisjon, og går inn for å bli proff og leve av fotballen. Det ville vært helt fantastisk å gitt han dette i gave 🙂

 20. Hei! Jeg ønsker å ta med meg sønnen min Tobias som fyller 11 år nå i Februar. Han digger manchester og har sitt store forbilde i keeper Degea, da han selv er keeper. Han er ikke vant med å få slike bursdagspresanger, så om han hadde fått dette, hadde han blitt overlykkelig! Det ønsker vi jo alle for våre barn!

 21. Jeg vil ta med en av mine beste venninner på kamp, verken hun eller jeg har vært på Old Trafford og sett vårt lag spille! Hun fortjener det fordi hun er en skikkelig god venn og hun har jobbet skikkelig hardt i det siste, så det hadde sikkert vært deilig å ta en pause fra jobb for å se yndlingslaget sitt spille 😀 Manchester United <3

 22. Jeg har utrolig lyst å ta med meg faren min på denne kampen. Selv om jeg er Liverpoolsupporter, hadde dette vært en fin opplevelse for meg. Men spesielt for faren min, som er en enormt stor Manchester United-fan. Da vi var i England sa han til meg at han ville gjøre alt for meg, så han tok meg med på Liverpool – swansea selvom han hadde utrolig lyst å se sitt favorittlag spille på Old Trafford. Jeg skylder han masse, for at han har vært der for meg hele tiden. I tillegg fortjener han et avbrekk fra all jobbinga i firmaet hans.

 23. Jeg vil ta samboeren, Helge min med på kamp. Når han fylte 30 i sommer fikk han ei fotballhelg i gave fra familien sin, og nå nylig var det på tide å reise for å se kampen mellom Manchester United og Southampton på Old Trafford. Det gikk absolutt ikke etter planen. Helge har lenge vært plaget med magesår, og det blusset opp like før de skulle gå ombord på flyet fra Frankfurt til Manchester. Dermed havnet min kjære samboer på sykehuset istedenfor å se kampen han hadde gledet seg til lenge. Helge fortjener det mer enn noen andre! Ihuga Unitedsupporter, som har som sin største drøm å se Manchester United spille hjemme på Old Trafford.

 24. jeg vil ta med kjæresten min fordi hun digger fotball og united og det kan ikke bli bedre. Basta.

 25. Jeg vill ta med kjæresten min Dag André, han fortjener ett av brekk for all den oppussinga i leiligheten vi leier av min far,samt fordi han trenger noe positivt i livet etter snart mere enn ett år med kun negativt. Og fordi hans største er ønske er å komme til Old Trafford å oppleve yndlingslaget sitt United!

 26. Jeg vil ta med min gode venn Tom, som hjalp meg med å total renovere en leilighet for to år siden. Uten han, ville jeg ikke klart det. Han ba aldri om betaling, men jeg har sagt at betaling skal han få en gang igjennom en tur til England og se på PL kamp. Og hva er vell bedre enn United – City, for to genuint fotball interesserte!

 27. Jeg vil ta med meg min kjære far. Grunnen er ganske enkel. Han har vært Cityfan hele livet, mens jeg har vært Unitedfan hele livet. Han stiller alltid opp for meg, derfor vil jeg så veldig gjerne gi han noe tilbake i forbindelse med 60årsdagen hans. Og hva passer vel bedre enn lokaloppgjør i Manchester?

 28. Jeg vil ta med min 65 år gamle far som aldri har vært på kamp i England. Det ville vært enormt stort for han å oppleve favoritt-laget Manchester United på Old Trafford!

 29. Om noken skulle fått ein fotballturnering så må det vara min svigersønn, den 11/3 er det nøyaktig 10 år siden dei mista et barn like etter fødselen,den andre med samme sjukdom i løpet av ett år,hadde vore ein fantastisk gest med ein tur til Manchester i og med han er ein ihuga unitedfan

 30. Jeg vil veldig gjerne ta med meg samboeren min, Martin! For øyeblikket ligger han på sofaen og ser kampen på en iPad, MED headsett… Ettersom vi bor i en liten leilighet midt i Oslo, og jeg bruker store deler av døgnet på å lese geofysikk, blir det ikke mye rom for å ha lyd på tv’en. Ivrig united-fan som han er, får jeg av og til (merk, bare av og til) dårlig samvittighet for at mine behov går over hans. Kunne jeg stillt opp med billetter til en kamp på selveste Old Trafford tror jeg at kvoten er på min side et par måneder frem i tid! Kanskje det til og med kan gjør opp for at han ikke får lov til å ha noe Manu-skjerf hengende som “pynt” i leiligheten også. Vi krysser fingrene, og kanskje jeg kan ta med kjæresten min til England en langhelg! (Og har jeg forstått det riktig, så er jo det tidenes oppgjør jeg kan vinne billetter til!) (Og siste parantes, jeg fyller 23 år den 10.februar 😀 )

 31. Jeg ville lett ha tatt med meg pappa på tur – vi har begge vært fan så lenge jeg kan huske!

 32. Ville lett tatt med min kompis Anders. Vi er begge to blodfan av United og møttes for første gang i sommer! Har sett alle kampene sammen siden det

 33. Svigersønn min, Jonny, har alltid vært Uniited supporter. Har opplevd mange store trumfer på TV, men aldri vært i Mancheter. Han er 26 år den 9.2. da denne premien skal trekkes. Kanskje han får den STORE gaven!!

 34. I dag fyller min sønn Mathias 12 år og han har vært svoren United supporter siden han var knappe 2 år. Og det til tross for at jeg alltid har vært Spurs supporter. Hans største fødselsdagsønske er tur til Old Trafford for å heie på favorittlaget ringside!

 35. Jeg ville tatt med meg min bestevenn. Han er en M.united supporter av høyeste rang. Han har alltid stilt opp for meg, uansett hvor tungt han selv har hatt det. Kunne nok ramset opp 100 grunner til att han fortjener dette. Men det blir litt for voldsomt. Det hadde vært så ufattelig morsomt å kunne overrasket han med en slik gave.

 36. Jeg ville tatt meg med min gode venn Even siden vi er virkelig to ihugga United supportere som kan snakke om United i flere timer. Vi har kjent hverandre i veldig mange år og følgt United siden vi var rundt 5 år gamle. Denne opplevelsen med han er vanskelig å beskrive. Det hadde vært mer enn fantastisk! Sett Manchester – derbyet på Old Trafford hadde vært en drøm! Vi har aldri fått dratt på kamp sammen og det hadde vært ett hyggelig minne for livet. Vi får i disse dager ikke sett hverandre så ofte siden jeg har flytta hjemmefra og går på skole i Drammen og han går på skole hjemme i Arendal.

 37. Jeg ville tatt med en kompis fra folkehøyskolen. Nå er det vell ca. 10 år siden vi gikk der, og har mista litt kontakten. Men en ting skal han ha, han er kanskje den største United-supporteren jeg vet om. Å få reist sammen med han hadde et helt sjef! Ekte supporter, på ekte derby!

 38. Samboeren min og ihuga Man U supporter i tykt og tynt, Bjørnar Andre Bunes. T.o.m tatovert klubblogoen på brystet, klubben i hans hjerte, bokstavelig talt. Dessuten har han vært røykefri i 3 uker nå og fortjener en oppmuntring.

 39. Min bror som er M.United supporter. Selv heier jeg på Liverpool, så dette er noe han aldri ville trodd han ville fått av meg

 40. Jeg hadde et slag i 2012 og min gode kamerat Lars Johannessen har hjulpet meg veldig.Kjenner at jeg er i form til å se favorittlaget(til oss begge)knuse City.

 41. Jeg ville tatt med meg min wingman Lars. Jeg har sett United gruse City tidligere, og unner han den samme opplevelsen på det sterkeste.

 42. Jeg ville tatt med meg min sønn Peter på 11 år. Han har fulgt United i tykt og tynt siden han var 5 år gammel. Han er med i den norske og den engelske supporterklubben, ser alt som er av TV kamper med laget og leser united nytt dag ut og dag inn. Han blir 12 år 14 april og en bursdagsgave til Old Trafford hadde vært optimalt.

 43. Jeg ville tatt med min gode kollega Karina. Hun har vært der fra dag en og vi har fulgt hverandre siden. Siden begge to har bursdag i april og født i samme år. Hadde det blitt verdens beste bursdagspresang å gi, til to stor man united fans.

 44. Jeg ville tatt med meg min svigerfar, han har hatt det veldig tøft i det siste, han ble enkemann på forrige mandag.

  Han er en ihugga Man-utd fan av sitt hele hjerte. Jeg tror at en slik tur kunne få tankene hannes på andre ting en stund. 🙂

 45. Jeg vil ta med min bror Raymond, fordi han har nettopp hatt bursdag, og han er en unik person – Vi har aldri fått gjort noe sammen i min oppvekst, så nå kunne jeg tenkt meg å gjøre noe sammen med han, også hadde det vært hyggelig å feire min 29års dag på tur! Det er ikke så mange “jenter” i min gjeng som elsker fotball, så drømmen er å kunne reise med noen som faktisk elsker fotball, og valget ble min storebror, hadde vært magsik å kunne dra på våres 1 tur sammen, noensinne! Jeg selv er syk, sliter med leddene mine – så får ikke gjort så mye i nord i kulda, hadde vært magisk å koble av å gjøre noe hyggelig..! Jeg vil bare vise min bror, at jeg faktisk setter pris på han, til tross før at jeg ikke har kjent han hele livet mitt <3

 46. Jeg ville tatt med min kjøre samboer Gry Kristina Karlsen. Vi har vært i Manchester før sammen og hun elsket byen, hun shoppet hele kvelden og koset seg til og med på kamp! Jeg syns hun fortjener en tur til da hun er en fantastisk mamma for vår lille Lucas og også er gravid med nr 2 som kommer i August.

 47. Hei,
  Jeg vil ta med ektefellen min på bakgrunn av hun hater fotball. Jeg får aldri sett kamper i fred og ro✌️. Jeg gifter meg nylig og benytter sjansen for å overraske henne på en tur som jeg kan si er feiretur. Jeg er ganske sikker på at hun kommer til å elske fotball i fremtid og spesielt laget mitt, United

 48. Jeg ville tatt med meg min sønn som snart fyller 10år, hadde vert helt fantastisk å opplevd en ny 1-6 🙂 heia City

 49. Jeg ville tatt med meg moren min. Hun har blitt minst en like stor supporter som meg, og følger United like tett som meg, og ingen av oss har hatt mulighet til å se en eneste Premier League kamp live før. Hun sliter fælt med fibromyalgi, og er derfor blitt ufør. Hun har alltid hatt lyst å ta meg med på kamp, men aldri ordnet seg, så da kan jo muligens jeg kunne overraske min mor med tur istedet?

 50. Jeg ville tatt med meg min gode venn Alexander. Han brakk beinet stygt i en fotballkamp i september og har vært på sidelinjen siden det. Etter å ha vært i ro i ca 5 måneder med et titalls skruer i beinet er det liten tvil om at denne turen ville nok gitt en solid opptur og gjort fotballåret 2015 mye bedre enn det forrige. Vi er forøvrig begge to ihuga United-fans og har enda ikke opplevd et Manchester-derby live.

 51. Da vil jeg ta med min sønn. Nettopp fylt 13, og lidenskapelig opptatt av United. Til tross for livslang påvirkning fra Liverpool-onkler/fettere/stefar, har vi holdt stand. Selv har jeg heller aldri vært på kamp, så dette hadde vært en drøm for oss begge.

 52. Jeg ville tatt med meg faren! Grunnen er like god som den er enkel – han lærte meg å elske fotball. Han viste meg klubben i mitt hjerte, Manchester United. Han forklarte meg hvordan motgangstider skiller en ekte supporter fra medgangssupporteren. Han ga meg fotballen, og nå vil jeg gi han en opplevelse tilbake. Han har aldri vært på Old Trafford selv. Vi har sett Manchester United spille i London, men et derby på Old Trafford er drømmen.

 53. Jeg ville tatt med meg pappa på kamp. Hans første PL kamp live… Perfekt å ta han med på da er han United fan!
  I 70 årsgave (i fjor) fikk han en pulsklokke (er jo egentlig ganske crappy gave), så å gitt han en fantastisk 71 årsgave ville vært toppen!

 54. Jeg ville tatt med meg kompissen min, har vært trofast United supporter hele livet, men enda ikke vært på kamp. Han følger united som en ørn, og leser alle nyehetene som kommer ut! Han største drøm ville vært å kunne gått inn på drømmenes teater.

 55. Jeg veit ikke helt om min kommentar kom med, så jeg skriver en til for sikkerhets skyld. Dette er jo et høyde punkt i Hvert År. Å tenk de som er så heldige å se det live. Jeg har hvert Manchester United fan så lenge jeg kan huske, men har aldri hvert i Engeland på kamp. Å tingen er at jeg bare har en kompis som gidder å se på fotball. Å han er jo selvfølgelig Mancester city fan. Jeg har nok havnet i feil venne gjeng. Det hjelper jo ikke heller at vi er rimelige stae å bestemte begge to, jeg nekter å betale for å se city å han det samme for å se United. Dette er jo egentlig drømme kampen for oss begge, til å vere vår førte kamp. Men vi kom aldri til det, å det er nok for at begge er redd for å tape. Det hadde ikke hvert til å holde ut. Så kjære TV2 dette er nok sjansen vår til å få oppleve denne Fantastike ligaen live. Nå tenker dere vell alle at det er jo bare å reise alene, men det er ikke et tema engang. For det er ingen jeg heller vill dra på Kamp med første gang enn min gode venn å fiende Mr, Sture lure.

  Gi oss denne Opplevesen TV2, så blir det Sumo abonnemang ut livet.

  Med hilsen Kim

 56. Det er vell kanskje noen som husker, mens andre har fortrengt, det katastrofale oppgjøret mellom united og city en søndag oktober 2011 som endte hele 1-6 på selveste old trafford. Jeg og tre kompiser dro for første gang til manchester for å se favorittlaget live på drømmenes teater. Kampen skulle spilles på 18års dagen min, og ut i fra tidligere oppgjør så måtte jo denne bli like bra. Slik ble det altså ikke. Har siden alltid hatt lyst å se det samme oppgjøret, og da med såklart totalforandret utfall. Ville fått med meg samme gjengen.

 57. Hadde jo selvfølgelig tatt med meg min bror, som alltid har vært fan av Manchester United. Enkelt & Greit.

 58. Jeg ville tatt med min far som har bursdag i februar og vært Manchester United supporter siden han var åtte år gammel 🙂

 59. Ville tatt med min bestekompis, som har vært stor United-fan hele livet, etter flere år med førstegangstjeneste på oss begge ville dette vært en fin mulighet til en guttetur! Vi er begge to store tilhengere av engelsk fotball og dette ville vært en kamp vi kommer til å huske resten av livet!

 60. Jeg måtte nok tatt med meg mitt søskenbarn Mads. Han har hatt stor interesse for fotball så lenge jeg kan huske! Men takket være dårlig råd osv så har han merkelig nok aldri overvært en større kamp enn Odd – Strømsgodset.. Nå er det tid for tur til balløya 🙂

 61. Jeg ville tatt med gutten min, Erik, som er 13 år og stor City fan. Han spiller aktivt selv og følger alle City spillerne og kampene på Sumo, men har aldri sett dem live. Han ville gått bananas om han fikk billetter til denne kampen!! (Tar opp video til dere!). Selv har jeg vært ManU tilhenger siden jeg fikk et halskjede med logo i 1973, men har heller aldri fått sett laget mitt live.

 62. Ønsker å ta med min kjæreste ettersom jeg vil introdusere henne for engelsk fotball. Hun fortjener en slik opplevelse etter hardt arbeid i to år i utlandet på sin mastergrad

 63. Jeg ville gitt billettene til min mann og min fotballgale sønn,Henrik på 9 år. Han har spilt ball siden han var 2-3 år,ofte med egentrening og sammen med laget sitt. Han ser ALT av fotball på tv,inkludert Norway cup kamper……. Det kjekkeste er engelsk og spansk fotball,og en slik opplevelse hadde vært konge for dem å dele!:-)

 64. Jeg ville tatt med kompisen min. Han har vært gjennom en hel del i det siste, og selv med all motgangen han har møtt, så har han gitt meg en hjelpende hånd når jeg har trengt det som mest. Er det en som fortjener ros og ekstra oppmerksomhet, så er det definitivt ham!

 65. Min samboer ville vært mitt valg. Hu bryr seg lite om klubben i mitt liv. Kanskje en tur som denne ville overbevist henne? Selv for noen som ikke bryr seg en døyt om fotball er dettw en spesiell opplevelse.

 66. Jeg ville tatt med nevøen min. Han trenger alle lyspunkter i livet sitt, og dette vet jeg ville brydd enormt for han.

 67. Jeg ville tatt med Erik A. arnesen, vi var på kamp nå i oktober og så United spille uavgjort mot Chelsea, og det var også første gang Erik så United score mens han har sett de live på 6 forsøk. Nå er det på tide å se dem vinne, og hva passer bedre da enn Manchester derbyet!

 68. Jeg ville tatt med meg min bror som også reds supporter. Vi har lenge hatt en drøm om å oppleve nettopp denne kampen, men aldri hatt mulighet. Ville vært fantastisk 😉

 69. Jeg ville tatt med meg samboeren min fordi han er lidenskapelig interessert i fotball (til og med spilt for Sandefjord Fotball). Han har vært på mange kamper før, men aldri Premier League, noe han har veldig lyst til. En slik storkamp ville vært en perfekt avveksling midt i semesteret for to slitne studenter!

 70. Ynskjer å kunne ta med min gode ven Martin. Han er den som verkeleg ville vore med å skapt ei enorm oppleving av Manchester-derbyet. Han har lenge hatt lyst å vore med når eg skal over for fyrste gong men diverre ikkje fenge dette inn i familiebudsjettet til sin gunners kone…

 71. Ville gitt min mann muligheten til endelig å se MU live, han er stoooor fan. Han måtte da tatt med seg ene datteren vår, som fyller 12 i april og som har greid å komme med på U14 fotball både på skolelaget og klubblaget. De fortjener litt kvalitetstid sammen:)

 72. Jeg ville gitt billettene til min samboer og bedt han ta med broren sin. Slitne småbarnsfedre fortjener en tur på kamp!

 73. Jeg ville tatt med min mann Rudi som er stor United-fan. Han er en god mann og far til vår sønn. Han bruker all ledig tid på vår sønn og fortjener en skikkelig tur til å bare kunne være seg selv og ikke pappa til
  Theo. Han har også bursdag i april så dette hadde vært den perfekte bursdagsgave 🙂

 74. Hei jeg håper på å vinne disse billettene. Da ville jeg reist med sønnen min på 10 til Manchester. Det hadde vært en fantastisk opplevelse for begge to.

 75. Jeg vil ta med broderen!
  Jeg kjøpte tur med omvisning og kamp for noen år siden til han og meg, men pga sykdom lot det seg ikke gjennomføre:(
  NÅ har jeg lyst å overraske han med tidenes kamp der våre kjære reds stikker av med en utklassingsseier!

 76. Hei vil gjerne ta med min sønn på 17 år som har slitt med kronssykdom i over et år, og nå er på bedringens vei. Trenger å se frem til noe positivt

 77. Ønsker å ta med min soon-to-be-wife. Hadde vert fantastisk å få vise henne magien av fotball

 78. Jeg ville gitt billettene til samboeren min, han har vært blodfan av manchester united siden han var 6 år ( er nå 44 ) men aldri hatt muligheten til å dra til old trafford… han har også en sønn på 14 år som følger laget i tykt og tynt! De fortjener virkelig å reise!

 79. Jeg tar med Jonas Russell Vastveit Vi satt i et hav av tårer 13. Mai 2012, da City stjal gullet rett foran nesen på oss. En tidløs smerte. Nå er vi klare for å se United og Van Gaal utklasse City på vårt eget gress! GGMU!

 80. Har en sønn på 14 år som er veldig fotballinteressert. Han har konstant en fotball i beina både ute og inne.
  Han drømmer som så mange andre om komme til Old Trafford og heie på favorittlaget sitt Man U.
  Skulle veldig gjerne overrasket han med en tur til England, det ville vært en av hannes drømmer som hadde gått i oppfyllelse 🙂

 81. Hei, skulle ha tatt med sønnen min Marcus på 10 , jeg jobber alt for mye og er nesten aldri hjemme , så han trenger en helg med pappan sin , for å heie på favorittlaget sitt….Det hadde vært en drøm komme i oppfylleslse..

 82. Hei. Mitt ønske er å gi gave til min svigerfar som er stor fan av man U.
  Etter å ha blitt rammet av kreft i nakke og vært på sykehuset i lengre periode, hadde dette vært gaven av alle gaver
  På forhånd tusen takk

 83. Hadde tatt med typen som er en av blodfansen til City, men aldri vært i Manchester. Ville vært så stas!

 84. Min onkelunge Niklas skulle definitivt fått drømmen oppfylt. Stjernene i øynene hans ville neppe noensinne blitt slukket om dette hadde slått til!

 85. Jeg skulle gjerne tatt med meg min samboer Aerielle til Manchester. Hun er fra USA og var allerede en stor United-fan før hun kom til Norge, men har aldri sett United live. Det hadde vært stort å kunne overrasket henne med United-City på Old Trafford nå som jeg har akseptert at jeg nok aldri får konvertert henne over til å bli Leeds-fan…

 86. Min sønn elsker man utd og dette vil være perfekt bursdagsgave for ham 🙂

 87. Vil ta med min kone. Hun er MUFC supporter, har alltid vært det. Men siden jeg og alle tre barna er LFC-supportere har hun “måttet” være med oss til Anfield. Hun fortjener etterhvert å komme “hjem”.

Det er stengt for kommentarer.