Hemma hos Victoria og Daniel – og lille Estelle

 

HJEMMEKOSELIG: Kronprinsesseparets bibliotek går i flukt med Dagligstuen - og er blitt et svært vakkert rom med nye bokhyller. Peisen fra 1930-tallet og det faste veggspeilet over er beholdt i sin opprinnelige stand. (Klas Sjøberg/Kungahuset)

Nye og eksklusive  bilder fra Haga slott – først i Norge her på Kongebloggen !  Se de vakre interiørene!

GLAD FAMILIE: Victoria og Daniel med datteren Estelle hjemme på Haga slott. (Kate Gabor/Kungahuset)

Svenskene har naturlig nok vært svært så nysgjerrige på hvordan Victoria og Daniel har fått det på Haga – og nå har hoffet endelig sluppet ut noen interiørbilder .  Og Kongebloggen viser dem altså først i Norge!

DAGLIGSTUEN: Kronprinsesseparets mest brukte oppholdsrom er holdt i duse farger med spennebnde innslag av fiolett. Moderne fotokunst på veggene - blant annet et stort bilde av deler av Bernadottebiblioteket på Drottningholm slott. (Klas Sjøberg/Kungahuset)

Bildene viser tydelig at  Victoria og Daniel har ønsket seg et moderne og funksjonelt hjem – samtidig som de pietetsfullt tar vare  på det spesielle og opprinnelige  ved de vakre interiørene på Haga slott.

Resultatet er blitt både vakkert og personlig. Kronprinsesseparets utstrakte bruk av fotokunst i interiørene gir hjemmet et moderne og tidsriktig preg.

Og når man hører at bildene er tatt på henholdsvis Drottningholm slott og i Ockelbo, er det ikke vanskelig å få øye på symbolikken:  Noe fra Victorias bakgrunn og fortid , men like mye fra Daniels…

GAMLE PEISER: Victoria og Daniel har pietetsfullt inkorporert husets gamle peiser og stukkatur i de nye interiørene. Her en stilren peis i marmor fra 1930-tallet. I forgrunnen en nytrukket stol - funnet nedslitt på slottsvinden. (Klas Sjøberg/Kungahuset)

Noen av de mer seremonielle rommene som primært brukes til representasjon  blir naturlig nok mer tradisjonelle i stilen – slik man forventer i en tronfølgers hjem… 

Dette gjelder blant annet den vakre og stilrene spisestuen, der man skal kunne dekke til lunsj eller middag  til opptil 36 gjester. Men det var også her de sjarmerende  bildene fra Estelles ettårsdag ble tatt…

SPISESTUEN: Spisestuen er klassisk innredet i flere blåtoner og hvitt. Bordet kan trekkes ut i hele rommets lengde til store selskaper. (Klas Sjøberg/Kungahuset)

Selv  liker jeg svært godt Victoria og Daniels  bruk av friske farger – og jeg synes spesielt den store Dagligstuen og Biblioteket ser riktig så innbydende og hjemmekoselig ut.

Og den stilrene hallen med det store stenbordet i midten, minner meg faktisk ganske mye om ankomsthallen på Skaugum… Kanskje Victoria har latt seg inspirere under besøk hos bestevennene i Norge?

HALLEN: Dette er rommet man først kommer inn i på Haga. Rommet er holdt i en enkel stil - moderne og klassisk på samme tid. (Klas Sjøberg/Kungahuset)

Forresten synes jeg å merke et snev av prinsesse Madeleines stil og gode smak… Så har da også Madde hjulpet sin søster og svoger med innredningen…

Kanskje som  en liten forsmak på hva vi kan vente oss i hennes og Chris nye hjem – i New York og i Sverige…

 

HER BOR JEG: Lille prinsesse Estelle på trappen til den legendariske "Lekstugan" på Haga, der morfar Carl Gustafs fire søstre lekte som barn. (Kate Gabor/Kungahuset)

Jeg har for øvrig selv vært i Haga-parken og på Haga slott – et riktig idyllisk sted ikke så langt fra sentrale Stockholm. Og et paradis for barn!

I HAGA-PARKEN: I forbindelse med kong Carl Gustafs 60 -årsdag i 2006 arrangerte svensk UD en sightseeing på Haga - og TV2s Kjell Arne Totland var med. Men det var før Mary og Mette-Marit flyttet inn med hver sin baby... (DR)

 

Jeg  kan forresten avsløre at både danske kronprinsesse Mary og vår egen kronprinsesse Mette-Marit faktisk var innlosjert på Haga slott i forbindelse med feiringen  av kong Carl Gustafs 60 årsdag i april 2006.

Slottet ble den gang anvendt som Statens gjestebolig – og også brukt til kongefamiliens gjester ved store anledninger.

Den gang ammet de to kronprinsessene fortsatt sine nyfødte sønner, prinsene Christian og Sverre Magnus  – og kunne raskt stikke innom dem på Haga mellom slagene.

Og de medbragte barnepikene fra Danmark og Norge kunne hele dagen lufte de to prinsene  i vogn i Haga-parken – helt uforstyrret av presse og publikum…

 

 

 

 

 

23 tanker om “Hemma hos Victoria og Daniel – og lille Estelle”

 1. Har dere en liste over alle kinoer/kinosjefer som ville boikotte filmen ved en eventuell førpremiere på Sumo?

 2. Kommer definitivt til å svippe innom og se den på Sumo på et senere tidspunkt 😉

 3. Takk for forståelse, det setter vi stor pris på! 🙂 Vi gleder oss til å vise filmen på Sumo i løpet av høsten. Kos deg med Karl & Co i mellomtiden 🙂

 4. Hvor finner du informasjon om avlysning fra 25. august? Det må isåfall være feil datostempling. Vi fikk ikke denne informasjonen før 5. september, og innen det hadde vi alle intensjoner om å vise filmen. Vi synes det er utrolig leit selv 🙁

 5. Jeg takker ja til det tilbudet. Eneste grunn til at jeg kjøpte en ukes abonnement var denne filmen.

 6. føler meg lurt, da man på flere steder på siden står merket med dato 25.08.2014 står det at filmen er avlyst, hvorfor fikk man da en e-post datert 04.09.14 om at det da er førpremiere pådenne filmen g jeg hadde gledet meg i hele dag til å se denne filmen og nå står det at den er avlyst hos dere datert 05.09.14 godt jobba

 7. Vel, godt jobba TV2! Var i alle fall verdt et forsøk. Nå har jeg hørt fra flere andre og som jeg kommer til å gjøre akkurat det samme som. Jeg skal boikotte kinoen når denne filmen blir vist. Jeg venter heller til dere får lagt den ut igjen så jeg kan se den hos dere 🙂 Fortsatt synes jeg kinoene har for mye makt over hvilke filmer som blir vist og ikke…

 8. Er det ikke typisk? Her prøver Sumo faktisk noe som mange har ventet på, å vise en film til en rimelig pris, på nettet, og sikkert i bra kvalitet, uten at man må vente i flere måneder. Men neida, kinosjefene trenger mer penger. Kan ikke la folk få se filmen før de har melket alt som går an ut av filmen først. Og hva skjer da? Jo, akkurat det du gjør, folk ender opp i piratebay. (Dømmer deg ikke altså, ikke misforstå meg). Når skal de innse at dette ikke hjelper å minske piratkopiering?

 9. EKSTREMT SKUFFET: Hadde gleda meg i hele dag til å komme hjem fra en lang dag på universitetet for å kose meg på sofaen med denne filmen og taco i hånd…. Da blir det piratebay, netflix eller popcorn time fremover.

 10. Var irritert i det øyeblikket jeg skrev. Skjønner at dere ikke hadde intensjoner om å lure noen. Dere trenger ikke refundere noe, skal bruke det på å se Karl & Co. Får bare vente til dere slipper den ut på Sumo. Skal iallefall ikke gi noe penger til disse kinosjefene når de oppfører seg sånn.

 11. Beklager at du føler deg lurt, vi hadde planer fram til i dag om å sende den, så det var ikke vår intensjon å lure noen. Du skal selvfølgelig få tilbake pengene dine, men vi håper du finner noe annet du vil se på Sumo!

 12. Jeg betalte for 1 ukes abonnement sånn at jeg skulle få se denne. Og nå skal jeg ikke få se den? Lureri.

 13. Avsluttet før den har startet, den quizen. Fikk akkurat mail fra sumo, og quizen er avsluttet.

 14. Å så flott det var virker som begge to har vært enige om og ha det som vannlige folk,men selv om dom er kungliga er det ett hem med smak.Och den lilla kojian med E er jo bara helt til og bli glad av.Og med bilde av dej så blir jo all bara helt KUNG da.

Det er stengt for kommentarer.