Skilt ved fødselen?

SKILT VED FØDSELEN? En intetandende kongereporter Kjell Arne Totland og hans ukjente kinsesiske tvilling i Den forbudte by i Beijing under kongeparets statsbesøk i Kina i 1997.

Kinesiske tvillinger…

Så er vi alle snart tilbake til striskjorte og havrelefse – etter noen dager med rojalistisk yre i Nederland… Eller – i alle fall nesten.

Mange av dere spør om jeg ikke kan dele med alle dere der ute noen spennende minner fra reisene med kongepar og kronprinspar.. Og det vil nok helt sikkert komme noen drypp innimellom… 

I dag 1. mai har jeg brukt deler av ettermiddagen til å sortere og å systematisere mitt rikholdige billedarkiv fra de siste 20 årene –  og jeg kom over det ovenstående bildet ,  et fornøyelig øyeblikksbilde og muntert minne , som jeg faktisk  helt hadde glemt…

HOVEDPERSONENE: Kong Harald og dronning Sonja poserer for norsk og kinesisk presse inne i Den forbudte by i Beijing. Og det var dette Kjell Arne Totland var så opptatt av. - Jeg husker kong Haralds røde slips med fugler og insekter på - og at dronning Sonja bar et nytt ensemble i gullglitrende tweed, sier kongehuseksperten lattermildt i dag! (NTB)

Det svært spesielle bildet er tatt av NTBs dyktige  kongefotograf gjennom mange år, Bjørn Sigurdssøn , da vi  begge i oktober 1997 fulgte kong Harald og dronning Sonja på statsbesøk i Kina. Og det viser altså undertegnede med en ukjent “tvilling” med løvemanke  i Den forbudte by i Bejing.

 Der var mange av bygningene  åpnet spesielt for de kongelige – og norsk presse fikk være med på kjøpet. En helt utrolig opplevelse, som ikke er så mange forunt!  Slik mye er , av alt det de kongelige blir presentert for  på sine reiser rundt om i verden…

 

IMPONERENDE: Kongereporter Kjell Arne Totland på Den kinesiske mur. - Noe av det mest utrolige og imponerende jeg har sett skapt av menneskehender! sier han.

Det hører med til historien at jeg ikke ante at jeg ble fotografert inne i Den forbudte by – og ikke  visste noe om det, før Bjørn sendte meg en papirkopi etter hjemkomsten til Norge. (For dette var lenge før de digitale kameraene og – bildene kom, må vite …)

Jeg var nemlig travelt opptatt med å observere og registrere hva hovedpersonene , kong Harald og dronning Sonja, foretok seg… Som alltid!

Kina-besøket var ellers en utrolig spennende og eksotisk opplevelse. Jeg hadde blant annet den store ære å representere norsk presse ved en stor bankett gitt til ære for kongeparet av daværende president Jiang Zeman i Folkets Hall.

Vi  ble  for øvrig servert hele 12 forskjellige og for meg fremmede retter. ( I en suppe fant jeg noe som lignet mistenkelig på en hønsefot, men ble forsikret om at det var en stoooor delikatesse.)

Jeg fikk forresten  borddekorasjonen fra hovedbordet – foran kongepar og president – med meg hjem til hotellet: en stor ørn kunstferdig hugget ut i en kjempestor kålrabi-lignende grønnsak.

Jeg fikk klar beskjed om at den var spiselig og ville bringe meg lykke, men jeg hadde ikke hjerte til å sette tennene i den.

Så den flotte fuglen lå vissen og uttørket i papirkurven under skrivebordet på hotellrommet , da vi et par dager senere dro videre fra Beijing… Til nye opplevelser og eventyr helt nord i det spennende landet…

 

88 tanker om “Skilt ved fødselen?”

 1. Forsøk å resette din Chromecast. Hold inne knappen på din Chromcast-enhet i minst 25 sekunder, til lyset begynner å blinke. Koble fra strømmen (USB-kabelen). Vent noen sekunder, koble så til strømmen igjen. Da skal din Chromecast gjenopprettes til fabrikkinnstillinger og vil laste ned den nyeste oppdateringen. Fungerer det for deg da? 🙂 /Petter

 2. Google lanserte en oppdatering tidligere denne uken som inneholdt en fiks for dette problemet, så lurer på om det fungerer for deg nå Torgrim? 🙂

 3. Det jobbes fortsatt med dette, livestreaming i Beta-fasen vil dessverre være ustabil frem til vi får på plass en ny versjon. Så snart vi vet mer kommer vi med informasjon her på bloggen og i sosiale medier 🙂

 4. Har dere fått orden på bildekvaliteten på Livesendingene med bruk av chromecast? Det har ikke vært bra frem til nå.

 5. Det er fremdeles litt tidlig å si, men vi kan forsikre deg om at vi jobber med saken og vil gi beskjed så snart utfordringene med livekanaler er tatt hånd om! 🙂
  Hilsen Petter

 6. Har du noko estimat på når det skal være betre. Om dykk gir meg et “heads up”, så testar eg det gjerne. Såg West Brom – Totteham med cromecast i dag. Det var skuffandes greier sånn reint kvalitets messig ( resultat messig også forsåvidt)

 7. Etter en del testing har jeg kommet frem til at direktesendingene gir ikke bedre kvalitet enn SD ved bruk av chromecast.

  Dermed programmer som ligger i opptak på Sumo gir HD kvalitet ved bruk av chromecast, selv om det vises feil informasjonen på ”Innstillinger” og under ”Din videokvalitet”. For der står det SD.

 8. Hei Thor Andre! Hvilken device “caster” du fra? Vi opplever ikke problemer med Sport Premium via Android-app eller via Chrome. Mvh Iselin

 9. Hei Odd Arild, takk for tilbakemelding. Vi er klar over at vi fortsatt har litt utfordringer med kvalitet på livesendingene via Chromecast, så dette er noe vi jobber med. Programmer i opptak skal imidlertid ha samme kvalitet som på web, dvs HD på de fleste programmer.

  Det var synd å høre at har hatt problemer med live streaming i det siste, vi sjekker gjerne dette nærmere for deg. Ta kontakt med oss på sumo@tv2.no isåfall.

  Mvh Iselin

 10. Flott av Sumo. Testet Chromcast både på PC og Android i dag, og det ser lovendes ut. Nå er det om å gjøre at en får opp kvaliteten på sendingene. Kan ikke skylde på nettverk/CPU på endebruker utstyr når en har en dedikert device ( Chromecast ), som “caster” fantastiske bilder fra NRK og YouTube. Det siste året har Sumo tap seg voldsomt i forhold til NRK sin live streaming når det gjelder å levere et stabilt godt bilde ( I alle fall hos meg ). Jeg har også hatt NFL GamePass, som er NFL streamet fra USA. Kvaliteten på disse sendingene har vert fantastiske…Håper Sumo tar nå opp kampen igjen med å levere “kvalitets streaming”

 11. Ja, men når jeg kobler fra står det noe slik som “Dårlig kvalitet på sendingen? Ja vi jobber med det”. Så de er nok klar over det.

 12. Har du lagt merke til at kvaliteten på bilde ikke blir bedre/høyere enn SD?
  Så fort jeg kobler fra chromecast så justerer den seg automatisk til HD på PC’n min.

 13. Er samme appen ja.
  Fungerer også å bruke sumo.tv2.no. Så lenge man bruker Chrome og har utvidelsen “Google Cast” installert.

 14. Dere må sende SMS for å delta i konkurransen … For øvrig kommer de (forhåpentligvis, og ut i fra lagene de skal møte fremover …) score i hvert fall 98 mål!

 15. Husk at dere må sende SMS for å være med i konkurransen! 🙂

  Send oss ditt beste anslag på SMS med kodeord SUMO til 1984 (1,-). Eks.: Sumo 90

  Hilsen Tor-Erik

 16. Ja – Samme feilmelding ! Har forsøkt serier ( Viking – Strømsgodset – På tur med Dag Otto og Truls Oppdrag Hurtigruten ) – ikke noe virker på nettbrettet ( Og hvorfor virker NRK – YouTube og Nettflix etc ?

 17. om du prøver å se f.eks serier med f.eks SUMO sport så vil du få den feilmeldingen

 18. NEI – Sumo virker ikke på mitt nettbrett. Jeg har IKKE gjort noe som helst – “rootet” eller noe annet.
  Det var bare et svar jeg fikk. For å være sikker, har jeg nå tilbakestilt nettbrettet til fabrikkstandard – som sletter alle personlige data. Jeg greier å logge inn på Sumo appen, men svaret jeg får er : ” Kunne ikke spille av kopibeskyttet video. Om du har en “rootet” enhet ( Hvilket jeg ikke har ) , må du reinstallere Android fra leverandør for å se denne videoen. M.a.o Sumo virker fremdeles ikke etter at brettet er tilbakestillt. ( Til orientering virker Sumo på PC – så abonnementet er bekreftet ok ) . Hva gjør jeg ?

 19. Den virker på alle nettbrettet, men når du har rootet den så har du fått tilgang til kjernekoden som du egentlig ikke skal ha tilgang til. Slik jeg har skjønt det så blokkerer da TV2Sumo appen slik at du ikke skal kunne tukle med koden til programmet og gjøre ting du ikke skal ha lov til som f.eks. opptak, broadcasting osv. Samme gjelder jailbraket iPhone så vidt jeg vet. Altså; det er din egen feil at du ikke får TV2Sumo til å funke. Ønsker du at den fungerer må du bare unroote den igjen.

 20. Dere må sende inn SMS for å være med i trekningen. Kommentarer her på bloggen vil ikke bli tatt med.

 21. Helt enig, og dette er noe jeg har mast om siden i fjor høst 😀 Nå vil snart hele mediebehovet mitt være dekket av Chromecast!

 22. Hva med å poste beta-versjonen her som .apk? Min Play butikk konto er knyttet til USA og jeg får derfor ikke tilgang på Sumo appen der 🙁

 23. Dette er den beste nyheten på lenge! Takk TV2! Nå blir det Premier League via Chromecast. Det som er så sinnsykt genialt med Chromecast er at en leter opp innhold via mobilen, og bare sender det til Chromecasten som tar over derfra, mens du kan fortsette å bruke mobilen til alt annet, men du kan fortsatt pause og operere fra mobilen. Genialt!

 24. For Chromecast vil det ikke være begrensninger, nei. Du vil kunne spille av også amerikanske serier.

 25. Er det de samme begrensningene som ved bruk mot appeltv? Eks amerikanske serier?

Det er stengt for kommentarer.