Til lykke – og lykke til !

 

NEDERLANDS NYE KONGEPAR! Willem-Alexander og M\axima vil vinke til sitt folk som kongepar fra Slottsbalkongen i Amsterdam kl 10.30 tirsdag.

Så er dagen kommet!

Ved en enkel seremoni inne på slottet i Amsterdam tirsdag morgen kl 10.00 blir kronprins Willem-Alexander Nederlands nye konge – og en halvtime senerer viser han seg på Slottsbalkongen med sin dronning Máxima og sine tre små døtre. Og den eldste , Catharina Amalia på ni, er nå Europas yngste kronprinsesse. Eller “Prinsessen av Oranien”, som er hennes nye , offisielle tittel!

UHØYTIDELIG STIL: Willem-Alexander og hans Máxima er kjent for sin uhøytidelige og litt løsdslupne stil - selv i offisielle sammenhenger.

 Det er hevet over all tvil at tronskiftet i Nederland vil merkes tydelig  på mange måter .. Først og fremst det helt åpenbare : at landet nå får sin første mannlige monark på 122 år etter tre generasjoner med regjerende dronninger. Og nederlenderne får en manns profil  på frimerker og på mynter  – for første gang i nyere tid…

DEN NYE KONGEFAMILIEN: Willem-Alexander og ´Maxima med sine tre døtre Catharina Amalia, Alexia og Ariane for et par år siden.

Men man vil selvsagt også merke at  Willem-Alexander er langt yngre og mer moderne i sitt tankesett enn sin mor.  Og langt mindre formell!  Men noen palassrevolusjon blir det selvsagt slett ikke tale om .. Mer en glidende overgang  – til et mer moderne monarki . Og til et kongehus mer i pakt med en ny tid.

Men Willem-Alexander vil selvsagt også være opptatt av å ta vare på arven og tradisjonene fra sin mors og sin mormors tid . For  monarkiet er jo i sitt vesen en konserverende styreform – i ordets aller beste forstand…

Jeg tror imidlertid absolutt at det nye kongeparet helt naturlig  vil få en langt friskere og yngre stil enn Beatrix har hatt – noe ikke minst landets nye dronning, argentinskfødte Máxima, vil bidra sterkt til med sitt latinske temperament og sin naturlige væremåte. . Jeg har hatt stor sans for henne fra første gang jeg opplevde henne “live” : Máxima har virkelig vært et friskt pust i den kongelige europeiske storfamilien!

PÅ SKRIVEBORDET: TV 2s Kjell Arne Totland med et bilde av Willem-Alexander og Máxima, som han fikk da han dekket bryllupet deres i Amsterdam 02.02.2002. Kongehuseksperten har hatt det i en sølvramme blant bildene på skrivebordet siden.

Jeg har selv vekslet noen få ord med henne på spansk noen ganger, og hun stråler alltid litt ekstra, når hun hører sitt morsmål…

 

Dessuten får jo Nederland  nå igjen en kongefamilie med tre barn  i skolealderen – tre døtre denne gang  … Nettopp slik  Beatrix og Claus var det i sin tid – med sine tre små sønner! Og dronning Juliana og prins Bernhard  før dem igjen – med sine fire døtre…

 Det skal bli veldig spennende å følge dem alle i årene fremover….

 

Jeg ønsker Nederlands nye kongepar hjertelig  til lykke – og lykke til!

TV 2 er på plass i Amsterdam og vil ha bred dekning av tronskiftet i Nederland  i alle sine Nyhetssendinger.

 TV 2 Nyhetskanalen begynner sin sending fra Amsterdam kl 0900 tirsdag og sender direkte fra de høytidelig seremoniene på Slottet  kl 10.00 0g i Nieuwe Kerk kl 14.00.

Sammen med meg i studio en gammel kollega med nederlandsk bakgrunn, dyktige Annemieke Faarlund ( – og ja , hun er kona til Bjørn Faarlund på P4)

Følg oss da vel!

56 tanker om “Til lykke – og lykke til !”

 1. Det er så mye prat om OL på hovedkanal. Er ikke bedre å sende kunstløp istedenfor ?

 2. Hvorfor sender dere kunstløp bare på internett ?????
  Og … mange som jobber på TV2 sier Rusjland …. det heter RuSSland.

 3. Hei!!

  Her er et par poeng til intervju med skiledelsen:

  1. Petter N. Har egen skipark og egne smørere og har derfor gode ski. Hvorfor har ikke noen av de andre fått låne noen av hans ski????
  2. Har det overhode vært kontakt mellom landslaget og Team Northug om skisamarbeid????
  3. Vurderes det et slikt samarbeid videre i OL????

  Lykke til!!!!

 4. He he kanskje løperne kan ta sterke smertestillende med. for å slippe smertene når melkesyra stiger??????

 5. Under super-G i dag som skulle starte kl 08:00 fikk jeg bare med meg slutten på løpet selv om jeg slo på tv 07:55, dette må dere se litt på! Dere kan vel forstå min frustrasjon når jeg står opp ens æren for å se alpint på min fridag og jeg bare får se to løpere… Jeg er utolig skuffet over dere i dag, hvis dere ikke kan sende løpene som planlagt ville nok mange satt pris på å få beskjed om dette på fårhånd.
  Hilsen trøtt og skuffet tromsøværing

 6. Her går ei polsk dame med beinbrudd bort og tar gull, en sveitser med beinbrudd går og tar 2 gull….. og vi lurer på om vi er i toppform pga en liten forkjølelse i august…… skjærp dere… eller bli i 3 uker til og delta i Paralympics…..

 7. Kowalchyk sa hun hadde brukt sterke smertestillende medisiner før 10 km på grunn av bruddet i foten….. Hvordan stiller det seg i forhold til doping????

 8. tv2.no har videoklipp fra OL. Min erfaring er at det først vises en reklame påfulgt av informasjon om at videoen ikke kan vises. Dette er som å ta betaling uten å levere.

 9. Vi har mottatt din henvendelse, og vil behandle den så fort som mulig.
  Ticket ID: BVS-972752
  Emne: Re: New comment posted on Slik ser du OL på nett – FAQ

  Vennligst bruk dette saksnummeret ved alle henvendelser om denne saken.
  Her kan du sjekke status på henvendelsen din:
  http://webtvsupport.tv2.no/go.php?action=viewticket&ticketid=306941&email=notify-afbaea2a-93df-11e3-af14-003048de3832@disqus.net&key=j527htnz&group=webtv

  Du får da en liste over alle dine tidligere saker og du ser alle epostene som er sendt og besvart. Hvis du har ventet lenge på et svar, kan det være at epostserveren din ikke har mottatt eposten vi har sendt. Gjennom linken ovenfor kan du likevel lese vårt svar.

  Vennlig hilsen
  TV 2 Sumo brukerstøtte

 10. Til ledelsen i OL,menn; Våg ikke å ta ut Petter Northug til stafetten!!! Hvis han absolutt MÅ gå,så la han “gnugge seg” igjennom femmila! Husk at han ødelegger ikke bare for seg selv i en stafett!

 11. anbefaler alle å sende mail, sms til Rune Indrøy og meddele deres misnøyd

  Konserndirektør
  Rune Indrøy
  rune.indroy@tv2.no
  Telefon (j) 55 90 80 09
  Mobil 905 57 723
  Telefon (p) 56 14 97 00

 12. Kjempe lei reklamepausene dere legger inn i direkte sendingene. Det er faktisk noen av oss som har lyst til å få med oss hva som skjer!!!!. Når det gjelder kommentatorene så ma lyden ned på tv og på med NRK radio for å få kvalitet på sendingen. Tror dere har en laaaaang vei å gå får dere er på høyde med NRK !!!!!

 13. Reklame midt i utfor og langrenn, meget irriterende!! Det gjør at jeg aldri skal kjøpe noe av dem som annonserer, f. eks. Telenor. Ifølge
  Aftenposten kan reklamen bli vist når det er minimum 30 sek. pause fra
  den sportslige utviklingen. Så nettopp skiskyting sprint for kvinner,
  var allerede utslitt etter en halv time. Hvorfor? På grunn av
  kommentarstemmene, ta det med ro! Håper dette blir siste OL TV2 får rettighetene til.

 14. Interessen er dalende for OL. Håper NRK tar OL neste gang så en slipper all den “reklamen”.

 15. 3 reklamepausa på 10 min, midt i 3 mila!!! Dokker e jo faen ikke riktig rætt!! Måtte dokker for all del ikke få sende vintersport flere gang!!

 16. Kan det være nødvendig med reklamepauser hele tiden. Jeg blir rett og slett forb…….. Vi betaler TV-lisens til NRK og bør da kunne forlange at de har sendinger på slike viktige områder som OL. NED MED TV2. Jeg kommer ikke til å se på et eneste program fra TV2 etter at OL er ferdig. KATASTROFE!!!!!!

 17. Der forsvant interessen for duathlon, vasker heller gølv jeg!!! Shame on TV2 som ikke skjønner hva som “driver” en 3-mil på ski!!!!

 18. Forbanna reklamepausa! Jævlig synd at ikke NRK fikk OL sendinga! Tv2 egna seg bedre til serie og anna underholdning!

 19. Går jo faenmeg ikke an å se OL på tv2.. Amatørmessig opplegg! Send alt til NRK igjen, funka bedre det. Meninga med et skiløp er å få med seg helheten.. IKKE SE PÅ TILBUD OG UDUGELIGE MARKEDSFØRINGER. TV2 ville vel også klart å sendt reklame i straffekonk CL-finalen i fotball – men HELDIGVIS har ikke de rettighetene -.-

 20. Noe så UTROLIG irriterende som disse reklamepausene midt i konkurransene som det er i OL-sendingene deres!!! Mister helt interessen, bygger opp spenning som plutselig blir avbrutt rett som det er av en eller annen dustete reklame!

  Finnes ikke noe slik som “naturlig pause” midt i en øvelse! Ved å skrive noe slik beviser dere bare at dere ikke skjønner hva som gjør at det er spennende å se på idrett på tv!

  Må være første og siste gangen, go NRK!!!

 21. Nettopp ferdig med å se første kvalifisering i snowboard slopestyle. Hvis dette er reklame avbruddene man kan forvente seg i resten av OL, får dere og annonsørene deres ha lykke til, kommer IKKE til å kjøpe noe fra dem. Mer Sport, Mindre avbrudd. Det er derfor man ser på OL.

 22. Kjører på Archos TV Connect! (Android 4.1+) Et interessant apparat i TV sammenheng. Har nå installert TV 2 appen på den. Den gode nyheten er at den virker med god kvalitet. Ikke som NRK appen som har små dropouts hele tiden på Android. Den dårlige nyheten er at den er buggy, og ikke tåler å slå av og på direkte programmet. Den blir da hengende på direkte med kvit skjerm. Kun en omstart etter kill av appen får den til å virke igjen. Det er også slik at den ikke viser programmet i full skjerm. En sort rad nederst viser Android status og navigering knapper. Pga dette vises også en svart marg på høyre og venstre side. Uansett OL er reddet! Takk!

 23. Ville det ikke være på sin plass med en skikkelig folkebevegelse MOT at sportsbegivenheter som OL sendes på TV2? Jeg vet inderlig godt at medievirkeligheten fortoner seg annerledes i 2014 enn for bare få år tilbake – Det tragiske er bare at vi nå med russerOL virkelig får kjenne på kroppen at det er pengene som styrer og ikke noe annet. TV er uansett ikke gratis, men NRK leverer alltid mediefaglig kvalitet (!) – kvalitet leverer selvfølgelig også TV2 innimellom, men gud bevare meg så mye søppel, skvalder og overfladiskhet som også serveres! Reklamefinansiering tjener ikke publikum! Dyktige mediefolk i begge kanaler – ja vel, men at markedskreftene tok styringa også over hvordan vi skal få servert OL?……finner ikke ord. Kjære NRK og det norske folk; OL i 2014 representerer et sørgelig vendepunkt i vår fjernsynshistorie – begynnelsen på slutten for en kultur- og verdibasert mediehverdag.

 24. Så den reklamen for noen minutter siden, og hvis det er gratis ser dette mer lovende ut enn først antatt.

 25. Tv2: dere sier NRK har lisens, i utgangspunktet ikke. Det heter kringkastingsavgift som nrk krever inn, dekker mye av tv og radio (hovedsak nrk). avgift for å ha tv for å eksempelvis kunne se på tv2 osv.
  Håper aldri tv2 kommer til å ha OL sendinger, reklame underveis i sport, helt tragisk. kommer til å se på svenske tv kanaler uten tvil. Det er kun en grunn til å se på TV 2, det er att dere har leid inn Anne Rimmen.

 26. Æ e nok bare stokke-dum, men æ klare ikke finne ut hvordan..?Æ kommer bare til en side som er som Dagbladet, VG…en nyhetside og reklame, ingen TV sending.Kan dere forklare mæ hvordan æ skal finne fram??? hilsen en dum Steve, he he

  Subject: Re: New comment posted on Slik ser du OL på nett – FAQ

 27. Noe bedre svar enn det har jeg dessverre ikke. Det vil bli reklame i alle øvelser, men det blir altså gjort det ytterste for at dette ikke skal ødelegge spenningen på noen måte. TV 2 har lang erfaring med dette fra f.eks Tour de France, og IOC har lang erfaring med kommersielle kanaler, så vi tror ikke dette skal være til ulempe for deg som kunde.

 28. Det stemmer det. Det vil også komme en egen OL-kampanje i morgen, så du kan evt vente og se hva innholdet i denne blir før du kjøper tilgang.

 29. Måtte NRK få tilbake rettighetene neste gang…..Null reklame, samt gratis internett!!

 30. Takk for svar på dette. Hjalp at dere la til “Nei, men…” før det som stod i bloggposten deres

 31. Det var snakk om et spesialabonnement for de som ikke vanligvis bruker Sumo, men vil se OL. F.eks. kun EN mnd for en viss sum. Blir dette noe av?

 32. Er redd at vi faste Gullkunder blir sittende igjen som taperne pga en enorm økning i brukere under OL.. Tror grådigheten gir mer nettplass enn det er

 33. Beklager at du opplever dette problemet med videoavspilling. Desken ser nå på de aktuelle episodene.

 34. Absolutt ikke, fotball er viktig for oss, og vi har mange godbiter i vente også under OL. 🙂

 35. Ja, vi får vente å se hvordan det vil gå, jeg er ikke superinteressert i OL, så jeg håper bare at fotballkampene som går under OL ikke blir nedprioritert.

 36. Vi har flere publiseringspunkter for liveavspilling av video på TV 2 Sumo. I går sviktet et av disse som igjen rammet en fjerdedel av våre seere. Da dette skjedde, satt vi umiddelbart opp en alternativ løsning som
  vi kommuniserte ut både på egne flater og på sosiale medier. Vi jobber nå
  døgnet rundt med en mangedobling av våre systemer for å sikre at vi skal være
  klare til OL i Sotsji. Vi tilbyr mange direktesendte HD-streamer samtidig til
  mange ulike plattformer. Dette er en kompleks operasjon når vi i tillegg skal
  nå veldig mange seere. Ingen av feilene den siste tiden har vært den samme, og
  det har i alle tilfellene kun vært deler av tjenesten som har blitt rammet.
  Denne gangen var det et av flere publiseringspunkter som gikk ned mot slutten
  av gårsdagens PL-sendinger.

  Vi kan ikke garantere, men vi jobber nå døgnet rundt
  med å maksimalisere alle ledd i produksjonen slik at vi kan gjennomføre et
  knirkefritt OL digitalt. Vi er i sluttfasen med en massiv omlegging opp mot OL,
  slik at vi skal være best mulig rustet til å takle den forventede trafikken. Vi
  har mangedoblet serverkapasiteten, fått flere nye overvåkningsverktøyer og har
  utstyr til å sende samtidig helt opp mot 40 kanaler. Under OL vil det være opp
  mot 8 samtidige øvelser som pågår.

  – Vi tar kundene våre på alvor, og mange av de berørte
  har allerede tatt kontakt med vårt kundesenter. Mange har krav på kompensasjon
  og vil få dette også denne gang baser på hvilket abonnement de har hos oss.

 37. Denne tjenesten (siden) er årevis etter NRK i funksjonalitet. Det er helt utrolig hvor ustabil telefonappen, og nettsidene er. I tillegg er det stort sett alltid kapasitetsproblemer når dere skal sende direkte fra PL med mere enn 4 kamper. Det var trist da det ble klart at TV2 skulle overføre OL, men tenkte at det kom til å bli et plaster på såret at dere da i alle fall måtte gjøre drastiske forbedringer hva gjelder streamingtjenestene deres. Den gang ei 🙁 Ser for meg overskriftene.

 38. Er det noe galt med Prison Break, sesong 2 episode 5,6,7,8? Bildet blir ødelagt flere ganger og begynner plutselig å stoppe midt i. Dette skjer ikke når jeg ser andre serier eller episoder.

 39. Går det ann å speile appen fra mobilen til TVen uten at oppløsningen blir utrolig lav? Har fullHD tv og fullHD mobil skjerm. Og kommer det eventuelt en applikasjon til LG smart tv snart også?

 40. Ja så har dem blitt Kongepar og selv var jeg i Amsterdam med Norsk bunad og opplevde allt på slottsplassen det var magsikjeg opplyse at jeg snakket med en fra tv 2 på flyet jeg var med fra oslo det var sas. Det var en hyggelig samtale og jeg fortalte hvorfor jeg skaulle ditt jo av samme grunn som ham kroningen,hyggelig. FANTASTISK OPPLEVELSE.

Det er stengt for kommentarer.