H&M Kronprinsesse Mette-Marit

 

FEIENDE FLOTT: En strålende kronprinsesse Mette-Marit ankommer et miljørelatert arrangement i Oslo tirsdag - feiende flott i sin nye kremhvite kjole fra H&Ms bærekraftige og miljøvennlige Conscious Collection.(Foto: Scanpix)

Et viktig signal – eller to…

 Jeg har merket meg med stor glede at kronprinsesse Mette-Marit i løpet av den siste uken har representert  i både klær fra en norsk moteskaper – og fra den velkjente billigkjeden H&M! 

Dette  finner jeg både prisverdig og forbilledlig – fordi det har en så stor og viktig signaleffekt!

Det er ikke til å komme forbi at vår  unge kronprinsese til tider har fått kritikk for sin omfattende bruk av rådyr italiensk  design. 

Jeg har også selv noen ganger forsiktig gitt uttrykk for at jeg skulle ønske at Mette-Marit ville bruke mer norsk mote  – også når hun representerer.  Jeg synes faktisk det er viktig at hun som norsk, klesbevisst kronprinsesse gjør dette  i større grad  enn har vært tilfelle – slik hennes prinsessekolleger i andre land alle er så  flinke til : Mary i Danmark , Victoria i Sverige og ikke minst, Kate i Storbritannia. 

Det var nok derfor  flere enn meg som nikket bifallende, da  Mette-Marit sist uke kom til UD for å innlede sin tid som hospitant i et plagg fra det nye norske merket FallWinterSprinfSummer (FWSS) : en blåblomstret utgave av  sesongens heteste must-plagg,  den svært så populære  “bomberjakken” . Dette vil vi se mer av!

NORSK MOTE: Mette-Marit var forbilledlig kledd i en hypermoderne blåblomstret såkalt "bomberjakke fra FWSS.

Og begeistringen ble om mulig enda større , da  vår motebevisste kronprinsesse  tirsdag kveld kom til en miljørelatert representasjonsoppgave i Oslo  i en kremhvit blondekjole fra  H&M. . 

Jeg synes selv det er veldig bra at hun også setter fokus på miljøvennlig mote ved å bære plagg fra billigkjedens nye Conscious Collection – for øvrig en helt utrolig flott kolleksjon, med mange vakre plagg med et snev av både “vintage” og “couture”

Selv  håpet jeg faktisk at Mette-Marit kanskje  også ville gjøre nettopp dette , da jeg så danske kronprinsesse Mary i samme kjole under et statsbesøk i Danmark forleden.

Mette-Marit har i år i likhet med Mary slått et slag for miljø og bærekraftig mote -også på den internasjonale arena , og da er det viktig at de begge også viser det i handling. 

Det er også veldig artig at de to venninnene har valgt samme kjole, men stylet den så totalt forskjellig. Vår egen Mette-Marit litt røffere i stilen enn sin danske kollega…

 En liten kongstanke fra meg  – helt gratis:  Kanskje de to kronprinsessene skulle samarbeide om et lite prosjekt med fokus på miljøvennlig mote… ? De har begge en enorm mediemakt – og sammen ville jo Mary og Mette-Marit være rene dynamitten…

Ellers må jeg jo på en dag som denne minne både meg selv og alle andre om en tverrstripet genser fra H&M , som daværende Mette -Marit Tjessem Høiby nærmest gjorde verdensberømt i år 2000 – og som ble utsolgt over hele Norge i løpet av et par dager! 

SAMMEN I WIEN: TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland har fulgt Mette-Marit tett i alle hennes år som kronprinsesse. Her samtaler han med henne på en AIDS-kongress i Wien i 2010.

Jeg jobbet den gang som hoffreporter i ukebladet Se og Hør – og det var bare vi som den gang hadde bilde av Kronprinsens kjæreste i den fargeglade  genseren. Og allerede før vi publiserte bildet, gikk vi til innkjøp av ti  helt like gensere – som vi senere ga bort til ti elleville lesere.  Genseren ble nemlig revet bort fra alle H&Ms butikker så snart bladet kom på gaten!

Det aner meg forresten at bildet  av Mette-Marit i den berømte genseren kanskje kan  komme  på trykk igjen i  ukebladet førstkommende fredag….

For det beviser jo at selv om Mary slo henne på målstreken i den nye, kremhvite  kjolen, så var Mette-Marit faktisk først med H&M!

 

6 tanker om “H&M Kronprinsesse Mette-Marit”

 1. Hei Simen! Ja. Winphone er også med i planene – men blir nok ikke det første vi prioriterer nå.

 2. Hei Espen! Ja, det har tatt litt lenger tid enn planlagt. Nå håper vi det ikke er lenge igjen til den er helt klar, og at den blir godt mottatt av dere 🙂

 3. Så i løpet av våren for ny Andriod app er blitt til i løpet av sommeren. Lurer på hva som skjer i høst, eller vinter 🙂

 4. syntes Kronprinsessen har mange morsome innslag av valg av klær og ikke minst smykker,og ikke minst vesker der er vi to for jeg er like gal etter vesker og sko. Men savner både Kronprinsessen og Dronningen mer i bunad og at kronprinsessen bruker hodeplagg for det er to til bunad og vise at mann er gift osv, ellers er hun helt topp.

 5.  Norulv Øvrebotten  –  Følg advokaten, ikke blodet og pengeneMin
  erfaring fra etterforskning tilsier at påtalemakten, når den er renset
  for kriminalitet selv, burde legge om hele opplegget for
  etterforskningen. Politiet må tenke helt nytt. Identifiser de største
  mafiaadvokatene, fokuser på dem og følg hver sak de har med
  døgnkontinuerlig overvåking. Politiet ville avdekke kriminalitet i
  bøtter og spann fordi advokatenes metoder er kriminelle. Derfor har de
  også store kunder. De best betalte advokatene tjener ikke penger på
  ærlig vis.Selv ville jeg ha begynt med regjeringsadvokat Sven
  Ole Fagernæs og advokat Johan Fredrik Remmen. Den første er øverst
  juridisk rådgiver i sivile saker for regjeringen, den andre den øverste
  rådgiveren for LO og Arbeiderpartiet. Begge er opplært i russisk bedrag.
  Av Jens Christian Hauge. Oppskriften deres finner politiet her hos meg
  på Internett. Å kamuflere terror er det samme som å kamuflere annen
  kriminalitet. Det benyttes samme fremgangsmåte i saksbehandlingen.http://www.aftenposten.no/okonomi/Okokrim-etterforsket-rekordfa-saker-i-2011-6765144.html#.Tz6VdlzbQ2w

 6. Spesielt å si til en ungdom: hvis du føler deg dårlig behandlet av noen høyt oppe i våres organisasjon mener vi at du bør anmelde det til politiet. Kan hende det er juridisk helt korrekt. Men det er ungdom, opp mot en leder i den samme organisasjonen som fikk eventuelt offer og overgriper i møte. Og overgriper sitter i en maktposisjon. Ungdommen er da ikke idioter, de forstår godt når voksne går dem i mot.

  Om en lærer filmer sine elever, så sier rektor at da må de anmelde læreren. Og så er saken glemt fra rektor sin side. Uhørt. Nå vet vi enda ikke hva sentralledelsen visste eller ikke visste. Men det lukter ikke godt.

Det er stengt for kommentarer.