Sonjas smykkedesigner ranet for millioner

 

GULL OG RØD EMALJE: Dronning Sonja elsker sitt vakre smykkesett i gull og rød emalje med ørsmå diamanter. Her bærer hun anhenget og de firkantede øresmykkene.

Smykker for en dronning!

 Dagbladet kunne i helgen fortelle at den anerkjente norske smykkekunstneren Anne-Mette-Høisæther i fjor høst var utsatt for et brutalt ran i sine eksklusive lokaler i Bygdøy Allé på Frogner – og frastjålet smykker for mer enn to millioner kroner.  To utenlandske statsborgere er nå siktet for ranet, men ingen av de unike smykkene er kommet til rette igjen. Trolig er de eksklusive gullsmedarbeidene  ført ut av landet  – og smeltet om…

RINGEN: Her ser man tydelig den vakre ringen i rødt og gull , som Sonja falt pladask for - og som Magne Furuholmen har maken til.

Høisæther er viden kjent for sine utsøkte og unike smykker i gull, sølv  og edelstener – samt  sine vakre og til dels fargeglade emaljearbeider.    På hennes celebre kundeliste finner vi en rekke norsker kjendiskvinner, med vår smykkeglade førstedame, dronning Sonja,  i spissen…

 Anne-Mette Høisæther er gift med forlagssjef Ole Rikard Høisæther, som de siste årene har vært forlegger for en rekke bøker om kongefamiliens eiendommer og om dronning Sonjas private kunstprosjekter. Ekteparet Høisæther har i mange år vært bosatt på Tjøme,  ikke langt fra kongeparets landsted på Mågerø –  og paret tilhører i dag kongeparets utvidede omgangskrets.  

Det skal da også ha vært på en sommerutstilling på Tjøme for mange år siden at Sonja i sin tid  kjøpte sitt første smykke hos Høisæther. 

Hun forelsket seg nemlig helt i  en  enkel ring i gull og rød emalje med små diamanter hele rundt.  Men som den perfeksjonisten hun er,  foretrekker vår stilsikre dronning hele smykkesett. Hum har derfor siden den gang fått spesiallaget både øresmykker, anheng og armbånd i samme stil.   Sonja er svært glad i det enkle og upretensiøse smykkesettet i rødt og gull, og hun bærer det svært ofte –  både privat og når hun representerer.  Gjerne til antrekk i hvitt eller rødt.

 Som en liten kuriositet kan jeg for øvrig nevne at jeg har registrert  at  multikunstneren  Magne Furuholmen også bærer smykker fra Høisæther.  Han har blant annet en litt bredere utgave av ringen i gull og  rød emalje som dronning Sonja bærer – også den med små diamanter hele rundt.

Dronning Sonja og Magne Furuholmen kjenner jo hverandre godt –  både gjennom kunsten og gjennom Märtha og Ari . Så kanskje har de to selv oppdaget dette sammentreffet –  og ledd litt  av det, når de har møtt hverandre privat …

 Og kanskje var de begge også  blant de mange celebre kundene til Høisæther, som hadde smykker under arbeid hos henne før ranet sist høst , unike smykker ,  som de aldri fikk ta i bruk…

15 tanker om “Sonjas smykkedesigner ranet for millioner”

 1. Hei,
  Ifjor kunne jeg se to parallelle kamper samtidig på to forskjellige PCer hjemme, dette kan være veldig praktisk i sesonginnspurten bl.a. Jeg skjønner at dette ikke er mulig under hovedrunden, da dere kunn sender en kamp, men vil det være mulig ellers?

 2. De mest populære lagene som Manchester United og Liverpool vil (som forrige sesong) spille mange kamper både tidlig lørdag, tidlig og sent søndag samt i midtukene. Vi får forhåpentligvis vise mye av både de største og de mindre lagene siden kampene er spredt på mange ulike tider.

 3. Siden kampene kl. 16 på lørdag bare er satt opp til og med runde 3, vil en oversikt nå gi feil bilde. Manchester United, Liverpool, Arsenal og Manchester City vil naturligvis være blant de mest attraktive lagene når det skal velges hvilken lørdag 16-kamp som skal velges. Grunnen til at Chelsea har hele 11 kamper på disse 14 første rundene er at de i all hovedsak ikke spiller på lørdagene kl. 16, dermed er de allerede bekreftet som TV-kamper. Håper dette gir litt mening, og at du får sett ditt favorittlag i de fleste rundene.

 4. Det er et uvanlig scenario du skisserer med samtlige kamper en tirsdag kveld, siden mange lag er involvert i Europacup-spill og det også foregår landskamper i midtukene. Men skulle dette bli tilfellet, kan vi på Sumo bare vise de kampene som også blir vist på TV. Det inkluderer alle TV 2 sine kanaler.

 5. Hei, som nevnt i innlegget er det slik at de samme betingelsene gjelder for alle europeiske rettighetskjøpere, så vi i TV 2 må forholde oss til disse betingelsene på samme måte. Prisen går opp som en følge av at rettighetene blir dyrere, ikke nødvendigvis som en følge av disse endringene. Vi håper likevel du fortsetter som Sumo-kunde, vi satser på å gi deg et glimrende produkt med massevis av engelsk fotball!

 6. Dette er en endring som påvirker oss som holder med mindre lag vesentlig.
  Produktet har blitt vesentlig dårligere og å fylle på med noe annet en direktekamper veier på ingen måte opp for dette.
  Hvordan kan dere argumentere med at prisen skal gå opp som en følge av endringene? det er jo bare en stor ødeleggelse av produktet vi betaler for. Dette blir mitt siste år som sumo kunde dersom ikke produktet endres slik at vi kan se kampene til “våre” egne lag live.

 7. si at alle kampene i en runde spilles kl.9 tirsdags kveld, er det da mulig å velge den kampen du helst vil se selv, slik som ifjor, eller er det kun de 3 utvalgte kampene du kan velge mellom? (på sumo)

 8. Betaler gladelig 56000 årlig om jeg får livesenteret slik som det alltids har vært, null stress!
  Men det å glo på Manchester-kamper et helt år… Nei takk.

 9. Nei, tror de får sett alt i New Zealand bl.a. også, men det må jo proxy til for å kunne få sett det antar jeg. Mye styr :/

 10. Kjell Arne: Dette er mildt sagt pinlig og veldig feil! Det er jeg, Lise Schønberg, som har laget det grønne smykkesettet som dronningen bruker så mye. Altså ikke Anne-Mette Høisæther. Dronningen designet selv øredobbene på mitt verksted. Deretter laget jeg halskjede, armbånd og ring i sølv og emalje hvor grønnfargene varierer helt rundt. Halssmykket og øredobbene står også omslaget/forsiden i Schibsted’s bok “Kjære Sonja – Norges Dronning 70 år”. Bu bør absolutt korrigere dette!

 11. Dronningen er jo ett meget stort forbilde når det gjelder og bruke og sette sammen smykker ja hun er jo bare proff og stil sikker når det gjelder valg av både klært og tilbehør.

 12. Den rødgrønne regjeringen er en eneste stor farse! Utrolig nok ønsker Kirstin å gå til krig mot Gaddafi, en despot og en tyrann som ikke kommer i nærheten av despoten Saddam Hussein! En diktatator som gasset tusenvis av egen sivilbefolkning. I den sammenhengen er Gaddafi bare smågutt.

  Det er helt utrolig at AP gikk til sengs med de to minipartiene SP og SV. Politiske partier som bør holdes utenfor norsk politikk.

 13. Kristin spiser kameler som aldri før, vet hun ikke at kameler er fetende? Alt for å beholde makten, jaja så fikk vi se det også

Det er stengt for kommentarer.