I audiens hos humordronningen

Muntert møte på skjermen !

Jeg forstår av antall mailer og andre tilbakemeldinger  at ganske mange av dere der ute må  ha fått med dere at undertegnede var gjest hos Anne-Kat i hennes talkshow på TVNorge tirsdag kveld. Det var faktisk Kongebloggen her som var årsaken til invitasjonen denne gang. Eller snarere påskuddet, tror jeg…

Og det ble så avgjort en munter seanse med mye moro og mange kvikke replikker!

Jeg har kjent Anne-Kat gjennom felles venner  i mange år – og setter stor pris på henne både som menneske og som humorist og satiriker. Selv synes jeg hun  er og blir  Norges ukronede humordronning.. . Faktisk tar jeg meg  fortsatt i å savne henne i  “Nytt på nytt”  på NRK enkelte  fredagskvelder…  Men jeg sa til henne senest i går at vitsene hennes ikke må bli så grove at jeg ikke kan gjenfortelle dem uten å rødme  – og at vi ikke må glemme at det også er noe som heter antydningens kunst…

Samt at vi begge kanskje snart burde slutte å  kle oss som om vi synger i Oslo Gospel Choir…

HJERTELIG MØTE

 Anne-Kat er en mester i overraskelsens kunst – og til å få folk til å bli helt satt ut. Og bli litt forlegne… Jeg  var derfor forberedt på det meste. Også på presentasjoner som ” Her er mannen som mange mener er mer kongelig enn de kongelige ” – og “Dette er mannen som vet mer om Mette-Marits garderobe enn hun gjør selv”.
 
Begge disse kom da også . Men jeg tror den ene ble klippet bort i redigeringen denne gang – som så mye annet…  (Jeg savnet for eksempel  alt det pene jeg sa om dronning Sonja – og at jeg bramfritt proklamerte at jeg nå har verdens beste jobb – for øvrig til stor applaus fra salen!)
 
 Denne gang hadde jeg selv planlagt å overraske Anne-Kat litt – og jeg orienterte ikke engang staben hennes om det planlagte  stuntet. I min samling av diverse bilder og kongelige mementos fant jeg også et gammelt bilde av humordronningen i gallakjole,  ordensbånd og diadem. Riktig så kongelig altså!
 
Sammen  med ikke ukjente Trond Viggo Torgersen – i like kongelig mundur.
 Et promobilde fra oppstarten av NRK2 høsten 1996 . Med  de to som den gang var  Kongen og Dronningen av kanalen – i svært så tradisjonell, kongelig positur – og  i like fyrstelige omgivelser.
 Egentlig er det fornøyelige bildet et postkort, men jeg satte det inn i en sølvramme for anledningen – og skjulte det i en liten sort skinnperm jeg gjerne har med ved slike anledninger.  Og så bare ventet jeg på rette tidspunkt…
 
 Stuntet ble visst ganske så vellykket – i alle fall ifølge folk i staben rundt Anne-Kat… De  fortalte meg nemlig etterpå, at de registrerte at hun virkelig  ble litt satt ut en stakket stund. Men det må bare ha vært tale om sekunder – før  hun resolutt parerer slagferdig og  elegant med : ” Jeg har sett langt verre bilder av meg selv enn det der!”
 
Ellers må jeg få lov til å si at jeg sjelden har vært gjest i et tv-studio med mer profesjonelle og hyggelige aktører i  alle roller   … (Bortsett fra her i TV2 da, selvsagt… he he)  Jeg følte meg velkommen fra første stund  – og ble nærmest fulgt opp som en VIP-gjest  fra jeg steg ut av drosjen foran studio til jeg gikk inn i en ny taxi for å dra hjem . For så å se programmet et par timer senere.
 
Da var Anne-Kat selv allerede på vei til Bodø , fortalte hun meg,  da vi tok farvel.  Hun turnerer nemlig med sitt  “one woman-show” langt der nord, må vite. .. Jeg ba henne  derfor ta godt  vare på seg selv  – og ikke kjøre seg for hardt.  For vi vil jo alle  gjerne beholde henne både på scene og på skjerm – riktig, riktig  lenge…
 

OVERRASKELSEN

Dessuten fortalte jeg henne at mitt helt nystartede firma faktisk heter KATRoyal – og at jeg  inderlig håper riktig mange tar feil av firmaene våre  – og klikker noen millioner inn på min konto istedenfor på hennes…

 (Tror kanskje ikke hun ville ha merket det engang…)
 
Ellers  moret jeg meg kostelig med programmet tirsdag kveld ( –  selv om jeg aldri liker å se meg selv på tv).
 Og  tilbakemeldingene jeg har fått, tyder på at også  mange andre  likte det de så.  
 
Jeg syntes også det var riktig  interessant å møte de andre gjestene
 
 Elle-redaktør Signy Fardal, Farmen- deltager Andreas Nørstrud og fekte-esset Bartosz Piasecki.
 
Virkelig “blanda drops” med andre ord – med noe for enhver smak:  noe gammelt og noe nytt , noe riktig søtt og noe litt surt…
 
 
Fikk du ikke med deg programmet, sier du?  Eller vi du kanskje se det en gang til?
 
 Anne-Kats program går i reprise på TVNorge fredag kl 22.00!
 
For øvrig har jeg selv nå  latt meg overtale til å komme på twitter – for å kunne spre Kongebloggen fort og effektivt. Så følg meg gjerne på twitter også , hvis du har lyst  –    på denne adressen – ja, nettopp:      @tv2KjellArne 
 
 
 

71 tanker om “I audiens hos humordronningen”

 1. Vi skal vel ikke mer enn et år tilbake for å finne sist gang han snudde en negativ trend. I fjor november gikk Spurs på tre strake tap mot Wigan, City og Arsenal, og det ble hevdet (selvfølgelig noe overdramatisert) at AVB hadde tre kamper på seg til å redde jobben.
  25.11.13 slo Spurs West Ham på WHL og innledet en meget sterk resultatrekke. Foruten tapet på Goodison Park 9.12, gikk Spurs ubeseiret frem til midten av mars.
  Nå trenger Spurs og AVB en ny seiersrekke for å skape arbeidsro, og desember blir en meget viktig måned med ganske overkommelig motstand (med all respekt for Liverpool).
  Kommer den, vil utbruddene i media bli sett på som geniale trekk for å skape en “oss mot verden”-mentalitet. Kommer den ikke, vil AVB bli sett på som en tulling. Alt avhenger av resultater, og det er på tide at Spurs leverer igjen i serien.
  Det er jeg sikkert på at kommer til å skje. Et poeng å ta med seg er at noe sånt som 15 spillere er nye i A-stallen siden AVB tok over (dersom man tar med Naughton og Townsend som kom tilbake fra lån). Det tar tid å integrere spillere. Newcastle kan jo tjene som et eksempel på nettopp dette. Nå har franskmennene fått tid på seg, og plutselig går alt så meget bedre.

  Når det gjelder tiden hans i Porto, så kan det jo sies så enkelt som at Porto-fansen er vante til suksess. Triumfer og pokaler er normen for dem. Når selv de anser det AVB gjorde som noe spesielt og unikt, så kan man vel egentlig bare legge alle tanker om å “skrive ned” prestasjonene hans i den tiden døde. Hans etterkommer vant to strake seriegull, men ble aldri akseptert som noen god trener av fansen, som krever mer enn bare seire.

 2. Villas-Boas er en fantastisk personlighet å ha i PL med sine kjappe og spydige svar, men ikke minst en fantastisk trener. Gi mannen litt tid og han vil oppnå store ting!

 3. Er TV2 Sporten blitt en Spurs-redaksjon? Var da veldig så interessant Spurs og Villas-Boas skulle være om dagen, Arsenal og City som leder ligaen og City som spiste opp Spurs derimot får ikke så mye oppmerksomhet…

 4. Denne bloggen ga meg tårer I øynene og jeg insisterer på å tørke de i DITT skjegg, Sivertsen

 5. Sikkerheten har utviklet seg hører jeg. I 99 så ankom jeg Carrington i taxi, vakten spurte: “Players?” Taxisjåføren svarte ja, og vips stod vi midt mellom Yorke sin Rover og Sheringham sin Lotus og bivånet førstelagstreningen.

 6. Mye interessant lesestoff her, Lars! Men jeg klarer ikke å la vær i å henge meg opp i noen av påstandene dine…

  Først og fremst vil jeg si meg enig i at det er vanskelig å argumentere mot at en kapabel trener/manager kunne ha gjenskapt suksessen Villas-Boas oppnådde i Porto, det er ikke så mye og si på det. Jeg er også enig i at karrieren hans så langt har vært “merkelig”. Men å ikke kreditere han æren for de oppnåelsene han har strevet for synes jeg er å ta i. Jobben til en manager/trener er jo tross alt (svart på hvitt) å få resultater ved å stable og forme troppen man har til disposisjon og sende de ut på gressmatta. Han hadde en vinnende oppskrift i Porto som han siden har prøvd å implementere både på Stamford Bridge (uten suksé) og White Hart Lane (working progress?). Som du nevnte endte jo Tottenham opp med ny poengrekord i PL i fjor, og det er verdt å merke (selv om sesongen enda er ung) at Tottenham har ett poeng mer etter 13 kamper spilt i år, enn de hadde i fjor, tross et (diskutabelt) tyngre skjema.

  Nå lever vi jo også i en gullalder hvor enhver tufs med en datamaskin og Football Manager vet alt om å være en fotballtrener på toppnivå, men det er så mange faktorer som går inn i det at man kan bli svimmel. Det at Villas-Boas henger seg opp i mediauttalelsene rettet mot han nå, er jo fordi han har vært i sterkt fokus etter sesongåpningen og ikke minst tapet i Manchester. Han sier jo selv at det er de samme journalistene som var “ute etter han” i Chelsea óg (husker ikke navnet på de, men du har garantert sett pressekonferansen jeg refererer til) og angriper hans “integritet”. Nå føler jeg meg ganske dum som argumenterer mot en mann som faktisk jobber som fotballskribent for Tv2 PL, men jeg mener også at de påstandene media spyr ut om at Villas-Boas mister grepet i leiren er helt usanne. Noen av de mest sentrale spillerne i Tottenham har stått fram og støttet Villas-Boas, og ikke det motsatte. Sandro, Eriksen, Dembéle, Dawson, Vertonghen.. Til og med BALE har den siste uka(!) kunn gitt sin trener (og eks-trener) positive omtaler og støtte i intervjuer.

  Spillerformer er det ikke mye og si på… Blir bare den samme gamle regla om at de må tilpasse seg spillestilen i England, språket etc. Plutselig kan det smelle.

  Det å snu trender derimot, det blir spennende og se om han klarer å gjøre noe med. Det som foregår i Tottenham nå er vel det nermeste du har kommet en “krise” siden Redknapp tok over, og det sier jo litt…

  Jeg holder på troen i allefall!

 7. Herlig lesning. Bra jobbet!
  Veldig ironisk hvordan AVB har gått ut i mediene og sagt han ikke lar seg påvirke, og så får vi servert disse hendelsene i Tromsø og tiraden mot Daily Mail som beviser det stikk motsatte. Der ser jeg en stor forskjell fra Brendan Rodgers som virker å vite nøyaktiv hva han skal si!

 8. Flaks vi har noen som er løsningsorienterte. Send inn forslaget til FIFA, høres ut som at du har planen klar.

 9. Ja, rent prinsipielt er jeg enig i at det bør gå, ja!
  Det er ugunstig, men det burde jo gå! 😛

 10. Jo da, jeg tenker mer på prinsippet om at det i teorien – hvis det dukker opp en mer trivelig søker enn Qatar som ikke åpenbart har betalt seg til stevnet (f eks et noenlunde stabilt Egypt) burde være mulig å avholde fotball-VM på vinteren.

  2022 er det mye rart med, men akkurat det med vinter/sommer er en dårlig ting å krangle om.

 11. Ja, personlig foretrekker jeg fotball foran vintersport!
  Og 2023-vinteren er også en mulighet, men det er fortsatt brudd på vilkårene for mesterskapet, som er gyldig grunn til søksmål fra de andre søkerlandene.

 12. Selv i Norge vil fotball-VM være mer interessant enn vinter-OL.
  Kan jo bruke vinteren 2023, også, hvis dét er det store problemet.

 13. Jeg foreslår at Blatter saboterer det!

  At han saboterer det for Qatar, så de ikke kan arrangere VM, og i all stillhet planlegger med Idrettspresidenten i USA om at 2022 VM-et etter all sannsynlighet går til dem.

  VM-et er om ni år, og tatt i betraktning at han er født i 1936 og fylte 77 tidligere i år, er han høyest sannsynlig død før VM-et finner sted, og man kan ikke påvise skyld hos en død mann!

 14. Det er Vinter-OL i 2022!

  Det er derfor de ikke kan ha det i Januar-Februar, fordi “The International Olympic Committee” (IOC) arrangerer Vinter-OL på samme tidspunkt….

 15. Tja. Tror fotball-VM står sterkere i Afrika og Asia enn sommer-OL. Men nesten hvert land har vel ett eller annet de er gode i på sommer-OL, så sånn sett kan det kanskje sies å fenge hele kloden.

  Bra du ellers har skjønt hva jeg prøvde å si med denne kommentaren. Jeg mener det er dumt å låse seg til sommeren og dermed ødelegge for at Afrika, de arabiske statene (og egentlig søndre USA og sentral-Amerika, de to VMene i Mexico var også temmelig helsefarlige) skal få arrangere.

 16. Jeg er enig i at alle områder burde ha mulighet til å arrangere VM om det lar seg gjøre, og at kalenderen bør forandres på. Det er andre grunner til at Qatar kanskje ikke burde fått mesterskapet. Men vil påpeke at du antagelig har glemt noe som heter (sommer) OL i din kommentar.

 17. Kan ikke folk slutte med alt tullet sitt? Qatar skal holde VM-2022 og så enkelt er det. Å flytte turneringen til vinteren vil være nødvendig ettersom det å kjøle ned stadionene ikke vil hjelpe alle de fotballinteresserte som må tilbringe dagene utenfor i 50+. Flytt det til vinteren og la de forskjellige ligaene rundt omkring endre på kampoppsettet, én gang skader ikke.

 18. Jo å arrangere verdens største sportsarrangement (ved siden av OL) i en ørken om sommeren, der det er 50 grader i skyggen, er fult mulig det…

 19. “…turneringen til vinteren heller ikke er mulig, da har Qatar et problem.”

  Neppe do the math, mooney talks, jeg håper turneringen blir flyttet, men det eneste Sheik Ali må gjøre er å putte et par ekstra millioner inn i lommene til komitemedlemmene. Plutselig kommer ikke Qatar lenger til å ha få venner der, skal du se

 20. Mourinho er ferdig med ablegøyene sine nå. Han har bevist at han kan vinne titler når som helst! Nå skal han hjem til klubben han elsker og ikke minst elsker ham og lage et dynasti som Moyes bare kan sikle etter!

 21. Nå mangler du bare ditt eget kongeprogram det hadde vært helt topp,og en bok hadde vært topp.

 22. Bilde av deg var best siden du er kongen av tv 2 er ikke fan av Anne kat men men og høre på deg så har mange av oss mye og lære,se og lær sier jeg bare.

 23. Et knakende godt levert program Kjell Arne! Dette må du gjøre mer av. Vanskelig å målbinde deg, så derfor ble det ekstra morsomt. Du er en kul fyr 😉 Men helt ærlig, hva skjedde egentlig med Signy F. ved programslutt. Hmmm, hun snurret vel fort rundt på stolen og forduftet raskt og stramt ut av studio 😉 En smule sur vel? Noen andre som så det?
  Marie Chantal

 24. Seriøst?? Dere, det er jo “fake” blogg da.. I Hotel Cæsar er det ikke alltid ekte, f.eks. en mann døde men han lever i virkelig. 😛 Ja, jeg vet at Storm har bedt deg om å slette, men.. Skjønner ikke hvorfor. 🙂 Takk, folkens!

 25. Du klarte deg jo fint da 🙂 Men minnepennen er det foresten Måne som har (men det vet du sikkert ;)) Men på tide med ny header Vannessa. Love you <3

 26. SITAT: er Mitt Romney nå nærmere til å bli amerikansk president, enn Erna Solberg er til å bli norsk statsminister. SITAT SLUTT

  Hvis dette er tilfelle så ER Romney allerede valgt til president………..

  GODT VALG i 2013 !
  .

 27. ERNA har fått mer oppslutning på grunn av at Stoltenber har driti på draget.Høyere skatt på pensjoner,elendig sykehus politikk,fler fattige,monstermaster,penger til venner og kjente,korupsjon og mye mye mer.

 28. Hei vanessa jeg elsker bloggen din og hotel cæsar,men nå har du gått for langt ja det er karnsje det du synes men du trenger ikke si det.
  her er et ord tak du kan tenke når du har tenkt å si noe stykt:-Hvis du ikke har noe pent å si om andre trenger du ikke si noe i det hele tatt.
  Du sier ting uten å tenke,men jeg håper du kan si unnskyld til Runa.
  Jeg elsker bloggen din og håper dere klarer dere videre med Runa det er trist det som har hendt.Hilsen BellaMarieEmilie.blogg.no

 29. men hadde dette vært en ekte blogg,så sier det jo segselv at dette ikke var noe pent sakt

 30. skjønner ikke hvordan folk klarer å være sånn mot skuespillere, de gjør jo bare rollen sin og det de får beskjed om. Jeg digger vanessa i hotel cæsar, og syntes Marte er en kjempe flink skuespiller. så ikke døm etter hva hun må gjøre på grunn av jobben. teit å dømme noen man ikke kjenner

 31. Dette er en fiktiv blogg, hele Hotel Cæsar serien er skuespill.
  Skuespillerne får instruksjoner om hva de skal gjøre.
  Som for eksempel: Vanessa heter ikke Vanessa, hun heter Marte Sætren.

 32.  hei Vannesa
  du er drit kul men Storm liker deg rett før du gikk skulle Storm invitere deg og Runa på midag ikke bare Runa.

  Du burde si unsyld med du er drit kul

 33. Skjønner godt du reagerer! Men er det ikke å gå grensen for langt? For det er ganske ille å ville si det om andre personer! Men tror du angrer på dette^^
  -Men burde inse mer eller se først, før man sier noe ;D

 34. Skjønner at du reagerer på henne, men vet du angret like etterpå. Spennende å følge med hvem som har blodkreft.

 35. Hei Vanessa 😀 Du er en kjempekul, smart jente, men akkurat i dette innlegget er du ikke fult så snill. Tenk om noen hadde skrevet sånn om deg. Hvordan hadde du følt deg da. Men du må tenke at du skal få Storm samme hva som skjer. For alt du vet, kan han være superforelska i deg. Si det som det er til han, hør hva han synes om deg. Så går du bare å sier sorry til Runa, husk og gratulere henne for å ha kommet inn på Lipa, dere blir helt siket venner igjen skal du se. 
  Hilsen :
  http://www.mysmille.blogg.no – Hilde Marie

 36. Vanessa, hun legger ikke ann på han, det er bare det at du ikke skjønner at de er veldig gode venner. Og kanskje ikke hun liker han men han liker henne.
  Og det er ganske slemt å skrive sånt!
  Hun kan bli lei seg om hun ser det der, så jeg synes du burde slette dette innlegget!!

 37. ja ikke gjør det men jeg må bare si at jeg også har en blogg toneline.blogg.no
  alle sier jeg likner deg men nei jeg gjør ikke det

 38. plizz bynn å blogg ikke hver så dom at du sslutter du som skrev så mye du finer drømeprinsen din storm med ikke slutt å blogg ver så snill du er så sykt flink det skal jeg love deg ama ilu vanesaa jeg stolerr på deg alle stoler på deeg mdl hilsen lisa svar snart

 39. jaja.. Noen må lære det på den tøffeste og harde måten at man innlede ikke et forhold til en mann som er gift, også som forsatt vil ha eks-kona si tilbake1

 40. Hei du burde ha en Følg denne bloggen knapp…… Ps synes ik no mindre om vanessa karakteren etter de me Jens A… Må jo skje litt da…

 41. Er det noen som passer best for Goggen så er det verken DEG eller Hermine MEN ho RUNA.. så enkelt er det bare og se det!

 42. Det er INGEN som går PERSONELIG ANGREP på ho Marte Sæteren.. Kritikken går ut på hvordan Vanessa (alså rollen) framstiller seg i cæsar.. hadde det vært Marte Sæteren sin PERSONELIG blogg (som det ikke er) så hadde det blitt noe annet..

Det er stengt for kommentarer.