Kongens kjære kammertjener er død

 

 

Onsdag denne uken kom det triste budskapet: Tidligere kammertjener Trond Andersen (68) var gått bort under en ferie med venner og familie på Kypros sist mandag. En uendelig trist melding å få – både for kongefamilien og for alle oss andre som kjente ham…

Trond Andersen var kong Haralds trofaste kammertjener i mange år – og folk flest vil huske ham som den staselige, gråhårete mannen i slottsuniform, som alltid sto i stram givakt like bak Hans Majestets stol ved kongeparets gallamiddager på Slottet. Trond Andersen begynte som lakei og kammertjener på Slottet allerede i kong Olavs tid – og var sammen med Hans Majestet på Kongsseteren, da han gikk bort i januar 1991. Faktisk var det han som den gang måtte tilkalle de andre medlemmene av kongefamilien , da han forsto at det gikk mot slutten. Både daværende kronprins Harald og hans to søstre  kom til Kongsseteren tidsnok til å kunne sitte hos sin far , da han gikk bort.

 

PÅ KONGESKIPET: Kongefamilien bruker gjerne “K/S Norge” til mottagelser om bord i forbindelse med offisielle besøk i utlandet og her hjemme. Her viser kammertjener Trond Andersen det bugnende koldtbordet med norsk sjømat og vilt til en gestikulerende Kjell Arne Totland ved et statsbesøk i Baltikum.

Slik ble Trond Andersen også en av de første utenom kongefamilien som fikk hilse på landets nye monark , kong Harald V. Og allerede i sørgeperioden etter sin far , bestemte vår nye konge at hans fars trofaste tjener skulle bli hans egen nye kammertjener – og det forble Trond Andersen i mer enn ti år.

En kongelig kammertjener arbeider svært tett på de kongelige. Han steller garderoben og henger fram klær – både her hjemme og på reiser. Jeg vet at Trond Andersen også kjøpte mange av slipsene til kong Harald , blant annet tror jeg han var mannen bak  en velbrukt variant med hvite seilbåter på blå bunn – og en annen med gule bier på rød bunn…

Selv møtte jeg Trond Andersen første gang på signingsferden i 1991 – og ble straks slått av hans enestående  profesjonalitet i jobben. Kammertjeneren var alltid vennlig imøtekommende mot oss i pressekorpset , men likevel alltid like diskret og usvikelig lojal mot familien han jobbet for.  Han sto hele kongefamilien svært nær – og jeg vet at både kongeparet og deres barn satte stor pris på ham.

For ti år siden ble Andersen rammet av et såkalt hjernedrypp – og måtte sykmelde seg pga noen mindre lammelser. Men han kjempet seg tilbake i jobben, som betydde alt for ham. Andersen måtte imidlertid  gi tapt og førtidspensjonere seg , da han ett år senere fikk et nytt drypp.

Jeg vet at kongefamilien har holdt kontakten med Andersen i alle år siden – og holdt seg oppdatert på hans tilstand og ve og vel  gjennom hans arvtager som kongelig kammertjener, en ung mann som i sin tid gikk i lære hos nettopp ham. Selv har jeg også  møtt den tidligere kammertjeneren på min vei – gjerne på spasertur på Karl Johan eller på Aker Brygge en sommerdag… Og vi slo alltid av en prat om “gamle dager” . Og litt om “nye tider”…

Det gjorde vi også i fjor sommer, da jeg støtte på ham i Studenterlunden –  han like velsoignert og stilig i tøyet som alltid … Vi kunne se Slottet med Kongeflagget fra der vi sto – og jeg spurte ham om han savnet livet der…

– Vet du, Kjell Arne,  jeg tenker på det og savner det hver eneste dag … ! sa han med et litt resignert smil.

 

Nå vil vi også savne deg , Trond…

 

Jeg lyser fred over Trond Andersens minne.

bilde

 

109 tanker om “Kongens kjære kammertjener er død”

 1. Skal jeg være ærlig må jeg si meg enig med Diskerud sin avgjørelse. Om han visste at han fikk spille så tenker jeg det var enkelt. Med USA har han en meget mye større sjanse til å nå et eventuelt mesterskap enn han hadde hatt med Norge. Det tror jeg betyr ganske mye for enhver spiller. Jeg mener at spillere med foreldre fra forskjellige nasjonaliteter bør ha denne muligheten men da er valget avgjort for alltid og de bør bare kunne holde på et pass til det eventuelle landet. Eventuelt.

 2. Han er født i Brasil, oppvokst i Brasil, levd 80% av livet der, han spiller som en brasillianer og så sviker han dem. Ok, greit. Hvis 6 år får deg til å føle at du er mer verdsatt i Spania så er du dom, med o.

 3. Tror FIFA må lage litt bedre regler rundt dette med nasjonalitet. Det blir for dumt at en spiller som Costa som er 25 år og i kun 6 år har bodd i Spania kan “velge” Spania. Messi er da mye mer spansk enn ham! Blir også for dumt når en spiller som Januzaj kan velge mellom 4 forskjellige nasjoner fordi begge foreldrene er “fra” to land.

  Jeg har en svensk oldemor, en oldefar fra det tidligere Prøyssen, bodd i forksjellige utland frem til jeg var 10. Jeg burde ikke på grunn av dette kunne spille for noen som helst andre enn Norge!

 4. Det er vel heller tvilsomt. Men det blir nok en maktkampt mellom Albania som faren vil han skal spille for og Belgia.

 5. Costa er ikke første brasilianeren som spiller for spania eller et annet land feks:Deco,pepe og liedson for portugal,Eduardo da silva for crotia,cacau for tyskland og marcos senna for spania dette er ikke noe nytt!

 6. Du misforstår med vilje, det får du bare gjøre. Ikke mitt problem. All honnør til Diego Costa for å tørre å gå i mot “de politisk korrekte”.

 7. Kanskje for det er det samme idiotiske temaet rundt janu.. Hva er vits med landslag om man bare kan velge og vrake om hvem man vil spille for? Reglene må endres.

 8. En siste ting som sto veldig høyt på listen da han tok et valg var at de som er i den spanske troppen følte han gjorde det rette valget. Han understreker at hans valg var viktigere fra et kollektivt ståsted enn det individuelle.

  Ja det var en god grunn! Den brasilianske troppen mener sikkert det motsatte…

 9. Kan se den.

  Kan se for meg at hvis jeg hadde flyttet fra Norge som 9-åring og bodd i f.eks. Danmark fra jeg var 9 til 18 år så hadde jeg jo ikke vært dansk innerst inne, selv om jeg hadde hatt statsborgerskap der.

  Hadde jeg dog flyttet fra Norge i 1-5 års alderen hadde jeg neppe husket noe særlig fra oppveksten i Norge og hadde dermed sikkert ikke hatt store følelser for landet. Men aner jo ikke hvordan det føles i praksis har jo alltid bodd i Norge jeg da =)

 10. Fortsatt vrient tema. I sånne 50/50 situasjoner beskrevet ovenfor syns jeg man må la personen velge utifra hjertet og ikke hvor man har tenkt å bo. Jeg for eks ble født i et annet land og flyttet til Norge da jeg var 9, Riktignok har jeg tilbragt mesteparten av livet siden den gang her, uten at jeg følte meg ufattelig norsk som 18 åring heller, hvis jeg kan formulere meg på den måten. Om jeg som 18 åring hadde valgt å representere Norge eller fødelandet mitt, vet jeg ikke helt. Uheldigvis ble jeg aldri så god at jeg fikk muligheten til å ta det det valget

 11. I det eksempelet føler jeg det er 50/50. Men hvis du flytter til Norge og har planer om å bo i Norge resten av ditt liv så burde man velge Norge synes nå jeg.

  Men hvis du blir født i Mexico og flytter til Canada som 5-åring så burde man uten tvil spille for Canada mener jeg.

 12. “Er du en av de som er født i et land og vokst opp i det andre, burde du representere det landet du har tilbringet størsteparten av oppveksten i”

  Ikke helt enig på det punktet. Hvis jeg blir født i Spania, men flytter til Norge når jeg fyller 8 år og blir som 18 åring innkalt til å spille for Høgmo den store, hvordan kan jeg da spille og gi alt for Norge, hvis jeg føler meg mye mer Spanjol og mener at jeg har har større tilknytning til Spania og mye heller ønsker å spille for dem istedet. I slike situasjoner blir det jo helt håpløst å tvinge andre å spille for det ene landet når de har like stor rett og ønske til å spille for et annet land (hvis man blir født i et land og midt under oppveksten flytter til et annet et)

 13. som atletico-fan må jeg le av dere tullinger som mener costa er en sviker. Brasil har dritet seg ut. Costa har spilt fantastisk både i år og i fjor, men brasil tok han aldri ut. Spania har hatt jevnlige samtaler med Costa i 2 år. Har trodd på han. Som spiller er du avhengig av dette. Scolari er en dust.

 14. Til syvende og sist så vet hverken Arne Halvorsen eller andre kritikere i kommentarene alt som ligger bak denne avgjørelsen.
  Spania er bare en marginal favoritt over Brasil, noe som er altfor lite til at jeg kjøper at dette er grunnen til at han ikke vil spille for Brasil. Det er fullt mulig at det er en rekke sterkt personlige grunner til å takke nei til ett landslag. Jeg syntes det er synd å se Costa stemplet som en sviker når vi sitter med ett ekstremt lite bilde av situasjonen.

 15. Har bare seg selv å klandre.
  Diego Costa har arbeidet hardt for å komme te Brasil sin tropp, men så har Scolari ikke latt han få sjansen. Men blir feil når Costa har mulighet å spille for sitt fedreland og spille VM i Brasil. KOmme til å få sjansen i SPania, men blir vell vanlig 4-6-0 og byttes inn når 15 minutter igjen og spiller resten med spiss

 16. Utrolig synd. Synes det å “bytte” landslag er noe tull. Om det er Pepe, Costa eller Diskerud. Messi har vel bodd i Spania siden han var 11, til sammenligning. Og at Costa sier fra seg muligheten til å spille VM på hjemmebane virker for meg veldig rart. Håper han har en meget god grunn jeg ikke vet om. Han kunne blitt legende i Brasil, men velger leiesoldat i Spania. Håper han ikke blir å se på det spanske landslaget.

 17. Har egentlig ikke så veldig mye sympati med Scolari i denne saken. Han hadde tydeligvis ikke noen problemer med å bruke Deco og Pepe da han trente Portugal i hvert fall.

 18. Kunne ikke sagt det bedre selv. Du SKAL spille for det landet du er født og oppvokst i, eller ikke spille landslagsfotball i det hele tatt. Er du en av de som er født i et land og vokst opp i det andre, burde du representere det landet du har tilbringet størsteparten av oppveksten i.

 19. For meg virker det snarere som at stoltheten er større hos folk med en nasjonalitet som tilsier en tøff oppvokst enn hos andre.

 20. Nå vet ikke jeg helt hva brasilianere føler ovenfor sin tidligere overmakt, Portugal. Men jeg vet at de snakker portugisisk og at mange brasilianere er av portugisisk hærkomst. Dette kan ha noe å si for hatet ovenfor Spania. Og at det derfor kanskje er en større skandale å skifte til Spania enn Portugal. Men jeg er som sagt usikker på hvordan forholdet mellom Brasil og Portugal er.

 21. jævlig dumt, han hadde sikret brasil vm-gullet neste år. nå ender han opp med å sitte på benken til spania og se laget spille uten spiss

 22. Hvordan kan du tro at Scolaris spissvalg står mellom Jo og Fred?
  Tror du har glemt Neymar allerede.

 23. Hvil i fred Trond Andersen

  Du var en fantastisk flott mann og vil bli husket for din herlige personlighet, din godhet mot alle og smittende gode humør.

  Du vil bli savnet og aldri glemt.

  Hilsen fra

  Andrè Haugen

  BB

 24. Tusen takk for de flotte ord om Trond Andersen.
  Jeg vil for alltid huske den blide og gode Trond, alle de gangene han trallet og sang da vi jobbet sammen. Enten om det var på Skaugum, Berget på Tjøme, Kongsseteren, Slottet eller på Kongeskipet. Og på fylkesturer og alle andre turer vi hadde sammen i inn- og utland.
  En fantastisk mann som jeg hadde stor glede av å jobbe sammen i mange år.
  Han la all sin ære i alt han gjorde, og jeg er glad for alle minnene jeg sitter igjen med.
  Vet at de siste årene hans var litt tunge, nettopp fordi han savnet jobben og Kongefamilien som han var så glad i. Men han smilte alltid for det, og ville gjerne fortelle de gode historiene og mange opplevelsene gjennom alle årene som Kongens kammertjener.

  Tusen takk for alt du ville dele Trond og hvil i fred. Du vil bli savnet.
  Ærbødigst hilsen fra
  Anne Britt Løkken

 25. Nei sett ham på 100 lappen han tjente jo tross allt kongen da,har ham på video flott mann. RIP kristin

 26. Tusen takk til Kjell Arne Totland for den flotte omtalen av min bror Trond Andersen. Jeg var ved hans side på Kypros da det skjedde, og kan fortelle at Trond var i godt humør og spøkte med pleiesker og alle helt til han sovnet inn. Jeg vil få si, takk for alt Trond, takk for den tiden vi hadde sammen, jeg og familien vil savne deg uendelig.

 27. Trond, du var en “giver” not “receiver”. Jeg kan bare se for meg hva du ville sagt om du hadde lest disse fine ordene fra Hr. Totland. “Tenk Sissel, han skriver om meg”, med et smil og en liten tåre i øyekroken. Da du i fjor var og besøkte ditt gudbarn og meg i Bodø sa du: ” Tenk om jeg får oppleve at han gifter seg og får barn” med smilet og den lille tåren. Trond, du fikk ikke oppleve det, men du fikk oppleve så mye annet og levd mer enn de fleste. Du fikk leve din drøm og hadde et fantastisk rikt liv. Stolt over å ha deg som venn og du vil bli savnet v så mange. En hedersmann har forlatt oss. Takk Trond.

 28. Hvil i fred kjære Trond.
  Du var en flott mann som alltid hadde et smil og en klem på lur <3

 29. Tusen takk Kjell Arne Totland for de vakre ord du har skrevet om Trond. Jeg herlig menneske med et herlig humør. Han vil bli savnet. R.I.P

 30. Hvil i fred Trond, du var en fantastisk mann og takk for alle hyggelig samtaler . Du vil bli dypt savnet <3

 31. Trond, du var en veldig flott og raus mann. Takk for den tid jeg fikk kjenne deg, og din oppskrift på hodesylte vil gå i arv.

 32. Takk Trond, for alt! Du har etterlatt deg spor som aldri vil viskes ut. Inkludert din versjon av Voi voi.

 33. Trist melding. Og han var jo ikke så gammel. En hverdagshelt både for kong og folk. Gjør plass til ham på de nye 50-lappene.

 34. Prinsippet med å ha ballen mest, er at i den tiden man har ballen så kan ikke motstanderen score. Det er også langt lettere å løpe med ballen, enn å hele tiden måtte jage ballen. Ofte ser man at lag slår sprekker når det har godt 75-80 min, Mot Olympiakos i CL sist, så var forsvaret til Olympiakos helt kjørt.
     I år har Arsenal fått en god balanse i laget. Arteta har full kontroll på midtbanen, og styrer hele spillet med forsvaret. Videre har du en Gibbs, som er offensivt innstilt, hadde du her hatt en kant som bare var offensiv ville det blitt lett for motstanderen å utnytte det, men Podolski jobber både opp og ned. På midten har du en mix av unge lovende spillere som Ox, Ramsey osv. Og ved siden av de har du en Cazorla som er en av verdens aller ypperste underholdere. Gjør alltid det lille ekstra, og ikke det som kunne blitt det lille ekstra. Samtidig så virker vi ut til å ha 3 forsvarsspillere som nesten er jevn gode. Så det er alltid spennende å se hvem som spiller ved siden av Vermalen. Det eneste vi håper på nå er at Jenkinson begynner å slå hakket bedre innlegg på Giroud, da kommer det til å bli mange mål på Giroud! 🙂

 35. Man kan ikke forvente at motstanderene til Spania og Barcelona skal satse på en offensiv tilnærming. Italia prøvde det, ja, men som du selv sier, spania vant en klar seier. Ergo, det fungerte ikke. Motstanderen er ikke problemet, og det er heller ikke spania/Barcelona. Lag har forskjellige tilnærminger, og så lenge spania/Barcelona er så overlegne som de er, vil det kun være naivt for et dårligere lag å forvente at de skal styre kampen

 36. Så du mener lag som Spania og Barcelona skal gi fra seg initiativet fordi motstanderen gjør kampen kjedelig å se på? Når det står parkert en buss foran dem, trenger de tid på å finne de rette rommene. Når de finner dem er det pur kunst, noe selv du ikke kan nekte for..

 37. “Mens andre topplag sanket trofeer virket Arsenal fornøyde med sin egen fortreffelighet.”
  Tror noen glemmer at lag som United, Chelsea, City og til og med Liverpool har kjøpt for gigantsummer sammenlignet med Arsenal, som måtte betale ned en gjeld. 
  Hvorfor skal alle hylle de som gambler med gigantsummer? Ikke rart det er finanskrise.

 38. Det er ikke Barcelona eller Spania som er problemet, det er motstandernes tilnærming. Fordi Barca og Spania er så overlegne i banespillet velger motstanderne å legge seg lavt. Italia prøvde det motsatte i EM-finalen, noe som endte med en fornøyelig kamp, og en klar Spania-seier. 

 39. Personleg tykkjer eg at dei betre fotballkampane i for eksempel Champions League dei siste åra har vore mellom lag som Bayern Munchen, Macnhester United, Chelsea, Napoli osv. Ingen av dei spelar som Arsenal og Barcelona kor ballinnehav er nøkkelen. Måtte gni meg litt i auga under årets EM då Torres gong på gong klarte å holde fint på ballen langt inn på motstanderens banehalvel i overgongsfasa, men måtte “alltid” anten gå for korner eller sentre ei støttepasning på 30 meter fordi lagkameratane kom lompande etter klare for å holde på ballen dei neste 5 minutta. For MEG er ikkje det god fotball uansett kor flinke spelarane er til å holde på ballen…

 40. Joho Marit!
  Skiløperrygg eller ei, du safet inn Paso doblen din:)
  Nå venter vi i spenning på din neste utfordring som er…?
  Lykke til fra heiagjengen på Lykja :):)
  2v :):):)

 41.  Ser den, selv om det finnes mange spillere som har scoret flere mål og la opp til flere målgivende enn Ronaldinho, er det liten tvil om at ingen var bedre med ballen enn ham. Selv Messi blir blek i forhold til ballkunstnene til Ronaldinho.

 42. 1. Gjelden til United kom ikke av klubbdrift.2
  2. United bruker penger de selv tjener.

 43. Så det er økonomisk forsvarlig å drive slik som United gjør med den vanvittige gjelden de har i klubben?

 44. Krysser fingrene for at de ikke klarer det, selv om jeg frykter United med Kagawa på midten.

 45.  Heisann, hei.

  Vet ikke om du har sjekket listene som ble sluppet av tv2 om hvor mye penger de forskjellige lagene i england har brukt på spillere?

  United har brukt mindre penger enn Stoke på spillere… Hvor ligger City? Jo det skal jeg fortelle deg, nr. 1 på lista… De siste 3 årene har City hentet to spillerstaller, brukt flere milliarder norske kr.

  Forresten, tror du Don Corleone hadde latt Tevez og Balotelli komme tilbake etter det de har gjort? Etter å ha sagt at de ikke kommer til å spille under han igjen? Nei…

 46. All honør til Mancini for det han har klart. Selv med uendelig mye penger til disposisjon til spillerkjøp så skal det litt til for å få spillergruppen til å fungere.

  Til tross for disse prestasjonene så må jeg bare si, “Herregud for en svak mann!”

  Ikke mye prinsippfast. Sier om 2 spillere at de aldri kommer til å spille for han igjen… Gi disse spillerne noen måneder så er de i startelleveren eller tilbake i kamptroppene. Mancini, det er lov å stå på sitt. Med den bredden City har i stallen skal det ikke være et problem og sette ut Tevez hele sesongen(til tross for hans prestasjoner når han ble tatt tilbake). Dzeko er en klassespiller, Aguero er fantastisk. Blir litt flau av valgene han har gjort.

 47. Tror du som de fleste andre har misforstått begrepet kjøpelag. Om man tolker det rett fram så gjelder det alle lag siden alle lag kjøper spillere. Et kjøpelag som det City er, kjøper spillere for penger de får av rike onkler. Det er ikke en kapital de har bygd seg opp ved å vinne trofeer og markedsøre seg som klubb. De går jo i minus bare ved å lønne spillerne sine. Du sammenligner lønningene til United og City i tall, mens jeg mener det er mer riktig å se på % av omsetningen. United var det laget i PL der lønningene utgjor lavest % av klubbens omsetning. Det viser at United har en mye mer fornuftig lønnsstruktur og evner å drifte seg selv. Hva skjer med City den dagen sjeikene går lei?

  Jeg syns Mancini har gjort en god jobb med å lede City til gull. Det er ikke bare bare å kjøpe spillere og faktisk få de til å fungere. Se på Liverpool. De har handlet MYE og sliter mer enn før. Og City vant jo FA-cupen i fjor. Men jeg syns ikke han er i samme klasse som Wenger og Ferguson. Ferguson sine meritter taler for seg selv og Wenger er verdens beste til å gjøre gull av gråstein. Han motbeviser hei1234567 sin påstand om at man må bruke penger for å komme på topp4-5. Wenger er den manageren som går mest i pluss på kjøp/salg av spillere i PL. Vil muligens bli forbigått i sommer av Alan Pardew i Newcastle.

 48. Mancini klarte såvidt å lede City til seriegull med en godtepose av en spillerstall stappet med verdenstalent av alle mulige aspekter. De har holdt seg så godt som skadefrie hele sesongen, og han har hatt alt til disposisjon tilnermet lik hele tiden (Savnet av Tourébrødrene under Afrikamersterskapet er notert). Folk kaller ham Gudfaren, men faen heller, Don Corleone hadde ikke latt seg bli pissa på av Tevez og Balotelli, slik Mancini har blitt. Han har vært en feiging når det gjelder de to sakene. Han har vunnet på det til slutt, men han viser at han ikke er 100% sjef, og det går ikke i lengden. Hadde Mancini hatt skadene og stallen til Manchester United, hadde han neppe klart en topp 6 plassering, og det mener jeg fullt og helt fra bunnen av sjela. Det skal egentlig bare mangle å vinne Premier League med en slik stall. Og han har stort sett gjort en god jobb med å holde alle midtbane- og forsvarsspillerne fornøyde med spilletid, det skal han ha, men han har ikke praktisert world class coaching i NÆRHETEN av hva Sir Alex Ferguson har gjort i år. 

 49. leste ingen av dere som kommenterte denne artikkelen? Dere som slenger dritt om at city er en kjøpeklubb av dimensjoner blablabla. United er nærmest likedan, jeg vil tørre å påstå (Sivertsen kan gjerne rette på meg hvis det er feil) at man kommer ikke topp 4/5 i en liga som PL uten å bruke penger. Som Sivertsen skriver, se på city under Mark Hughes og under Mancini. Hadde ikke Mark Hughes akkuratt de samme midlene til å kjøpe spillere? Hvordan gikk det med City under Hughes? Dårlig. Ingen ting skal tas vekk fra denne herlige italienske mannen som kunne hoppet rett inn i Gudfaren filmen som Don Corleone. (ikke city fan)

 50. Han var opprinnelig ving, men han kunne også brukes på høyresiden og som en offensiv midtbanespiller. Han var aller best på en av kantene, mye på grunn av eksplosiviteten hans og en nydelig venstrefot. I tillegg var han også sinnsyk sterk og hadde et godt skudd. En lignende type kan kanskje være noe LFC bør ser etter? who knows. =)

 51. Leser at Charlie Adam blir slaktet av flere her. Hvis vi ser på statistikkene i år så har han 8 målgivende (altså 1/3 av alle Liverpools målgivende) og 2 mål. Det gir 10 målpoeng, som er godt nok. Det er også best i Liverpool i år!
  Adam, Enrique, Bellamy og Suarez har vært gode kjøp og vist seg fram siden de kom. Andre trenger lengre tid.

 52. Ja, kan nok helt sikkert være bra alternativer det der. Hvis vi ser på dagens midtbane, så tviler jeg litt på at Kenny vil hente inn en kreativ midtbanespiller til siden han allerede har gerrard, adam, henderson og spearing. Det kan hende jeg tar feil, noe som jeg i grunn håper på 🙂

  En ving er vel det liverpool strengt tatt behøver, så vel som en decent spiss. Den beste vingen LFC har hatt er john barnes etter min mening. Det sier jo alt med tanke på hvor middelmådige vinger liverpool har hatt de siste årene siden Barnes forlot liverpool i 97 sesongen.

 53. Vel, idioten! Som du nevner trenger de en ving og en kreativ midtbane. Spillerne de burde gå etter burde, etter min mening, være Diego Souza(typisk playmaker type fra Brasil og Cristian Tanase(kan funke bra, men det fins også andre alternativer).

 54. Lavezzi er nesten garantert ikke tilgjengelig. Granero er god, men han er ikke bedre enn Adam! Problemet til Liverpool er at de var dumme nok til å kjøpe Carroll når de heller kunne kjøpt foreksempel Kleber Pinheiro(spiller nå i Porto, men var i Atletico Mineiro), Kevin Kuranyi, Welliton Morais, Kevin Gameiro, Papiss Cisse, Rodrigo Palacio, Artem Milevskiy, Djibril Cisse eller Marco Borriello. Men Damien Comolli og Kenny Dalglish tenker ikke utenfor de britiske øyer. Vel, Liverpools tap.

 55. Nei! Vanlig straff er 1 eller 2 kamper. 3 kamper er direkte rødt eller grusomme taklinger som gjør at en spiller for sitt andre gule. Tror det er sånn 😉

 56. Veldig godt skrevet. Tror heller ikke Brann er den eneste klubben i Norge som har brent seg på dette.

 57. Vet du hvilken klubb Marlon Harewood spiller på? Og kan du gi meg en link hvor jeg får vite mer om klubben hans? Tror han spiller i Kina 😛

 58. Ser godt poenget ditt, men Anelka skal nå hvertfall bo i Shanghai, som etterhvert har blitt en skikkelig verdensmetropol og et sted der man kan leve veldig ok om man har nok penger (og fattig kan ingen anklage Anelka for å være :P)

 59. Klubben til
  Conca, Guangzhou Evergrande, vant serien i år. De har også Cleo – en
  veldig ok brasilianer som glatt kunne fått seg kontrakt i en av de
  større europeiske ligaene – på laget, så i Kinesisk målestokk er jo de
  sterke. Generelt i Asia så er det Sør-Koreanske og Japanske klubber som
  holder best nivå, men må ærlig innrømme at jeg ikke vet nok til å ha en
  formening om hvem som er best akkurat nå. Ryktes forresten at at Guti er
  på vei til Kina også nå..

 60. Stakker Goggen !! satan. 

  tenk og gå hjem å nettopp har fått bil lappen, og finner sin far ligge å kose sammen med sin KJÆRESTE!  begynn og åpne øyan Vanessa. alt handler faktisk ikke om deg, deg og deg. 
  min prio hadde vært goggen, familien & jobb og så kansje en liten smule meg selv hvis jeg hadde tid til det ! Håper du får som fortjent nå! 

 61. Det er den tredje gangen Vanessa, og det er ikke bra. Tenker du ikke på Goggen elr ? Han blir jo sinnsykt såra…. Og nå kommer Goggen til å hate deg og Jens August. Men Jens August er like dum han da……

 62. Nå gikk du ihvertfall over streken.. nå fant goggen det ut, han fortalte det til Mona Lizzie og foreldrene til Mona Lizzie fikk også vite det, herregud for en dust du er..Begynner å lure på om du mista hjernen din da du klipte av håret til hun jenta… Du har jo bare vært dum etter det!!  Og du som liksom er nr 1av alle blogger.. Du har ikke blogga på flere uker jo!!!!!!!!!!!

 63. trodde skal vi danse var en konkuranse hvor de beste skal stemmes fram,men når rune kommer tilbake gang etter gang,da bryr jeg meg ikke om å se dette programmet lenger,det er ikke rettferdig stemming når en som er helt uten rytme får gå videre ,skjønner han har sine fans,men de må jo bruke sin rettferdighetssans de også,mener jeg,han hadde jo tenkt å trekke seg,synd han ikke gjorde det da,,ikke vondt ment rune,digger deg bedre som sanger:))

Det er stengt for kommentarer.