Takker og bukker!

Jeg takker og bukker for alle positive tilbakemeldinger etter at den nye  kongebloggen ble operativ onsdag ettermiddag. Responsen har nærmest vært overveldende for en førstegangsblogger  – og selvsagt veldig gledelig. Mailer og sms med kommentarer har strømmet inn fra kjente og ukjente.  Og de første finurlige leserspørsmålene.  Også  på sosiale medier er det mange hilsener og kommentarer, forstår jeg.  Jeg er nemlig selv verken på Facebook, Twitter eller Instagram. I alle fall ikke foreløpig… he he

LITEN TV-TITTER: Lille Petter (5) lytter andektig og titter på sin “filleonkel” Kjell Arne, som snakker om konger og dronninger på TV 2 Nyhetskanalen. Aner vi ikke et lite smil?

En av de artigste hilsene jeg fikk,  var kanskje en mms fra 5 år gamle Petter , som er sønn av gode venner.  Han sendte meg nemlig dette bildet  – med teksten SER DEG!  Jeg innrømmer gjerne at jeg ble litt rørt…  Og sender en stor takk til guttens mamma, som trolig var hoffotograf for anledningen.

Fredag morgen er jeg for øvrig invitert som gjest i “God morgen Norge” på TV 2  for å snakke om den nye Kongebloggen  – i aller første bolk etter Nyhetene klokken 0700. Så er du tidlig oppe, sees vi da …

 

På snarlig gjensyn!

bilde

 

133 tanker om “Takker og bukker!”

 1. Å påpeke at de norske sosialistiske partiene inklusive Senterpartiet er uenig i veldig mange saker de og er feil det altså?

 2. Problemet for de norske borgelige partiene er at de er veldig uenige i veldig mange saker Og nå skal de bli enige på kort tid…

 3. De borgerlige har sagt at hvis det blir borgerlig flertall, så skal det bli en borgerlige regjering. Krf og Venstre har samtidig sagt at de helst ikke vil være i regjering samtidig med Frp. Da blir den blåblå regjering med støtte fra venstre og Krf. Skikkelig kaos å forstå det. Frp har derimot sagt at det blir ingen borgerlig regjering uten dem. Da har Høyre intet valg med mindre valgresultatene blir svært overraskende for Venstre og Krf på den ene siden og Høyre og Frp på den andre siden.
  Før stemmene er talt, så er det intet borgerlig kaos. Det er sonderinger og møter før et regjeringssamarbeid blir formalisert. Hvis det ikke blir enighet mellom noen partier så får det største partiet spørsmålet av Kongen om å opprette en regjering. Mon tro hvorfor det er så viktig for Ap å bli største parti?

 4. Mye kan tyde på at de borgerlige gjør et godt valg ikveld og i timene ut over natten.

  Samtidig er det velgerne som avgjør styrkeforholdet mellom partiene. Verken du, jeg eller de borgerlige eller de sosialistiske partiene kan si noe om politikken før valget er klart. På bakgrunn av valgresultatet vil den blokken som vinner valget sette seg ned for å forhandle.

  I disse forhandlingene vil styrkeforholdet mellom partiene bli avgjørende for mye gjennomslag de får for sin politikk. At de borgerlige partiene ikke har noen uttalt plattform de går til valg på ser ikke ut til å hindre velgerne i å stemme på dem.

  At Arbeiderpartiet med Jens Stoltenberg i spissen prøver å dreie dette valget bort fra det faktum at velgerne avgjør styrken i poltikken til de involverte. Mot det at de borgerlige ikke har laget en allianse a-la Sverige og mener det sier noe om lederegenskapene til Erna Solberg, samtidig som de ikke snakker om egen politikk og skremmer med alt de har om FrP kommer til makten, faller på egen urimelighet.

  Hvordan de gjør det i Sverige er ikke interessant. La nå Stortingsvalget i Norge være Norges Stortingsvalg.

  Godt valg!

 5. Alt tyder på regjeringsskifte..I Sverige så inngikk de borgelige en allianse og alle visste da hva slags borgelig regjering de kunne få.Her er det ingen som knapt veit noe…Erna kunne värt mere tydelig enn det hun har värt…

 6. Utrolig at man ikke veit hva slags borgelig regjering man får…Erna har värt veldig svevende når det gjelder regjeringsspörsmålet….Noe sier meg det ikke kommer til å bli lett for henne,og hun har ikke vist de leder egenskapene som en statsminister bör ha…Hun trenger jaggu meg all hell og lykke….Dette kan bli en komedi av det store….

 7. Spør du meg så har han bare en mulighet ……. og det er å GÅ AV engang for ALLE !!! Så kan han endelig da si at han tok “ansvar” ….

 8. Dersom vi også skal kåre valgkampens mest overflatiske oppfordring til velgerne, leverer jeg denne, servert av FrP og innrykket i en telemarksavis: “Gjør Stortingsvalget 9. september 2013 til en folkeavstemning om bompenger”.

 9. Nominert er : Charlotte Finnesand (FrP) ” sette handikappede barn til verden er forkastelig og unødvendig, når det er så mye elendighet rundt om i verden vi kunne brukt midlene og energien vår på”.

 10. Her kommer du med en helt urimelig påstand.
  I hele åtte år klarte sittende statsminister Jens Stoltenberg å sikre at Ap fikk statsministerstillingen og ble det førende og ledende partiet i Norge.
  Det kaller jeg politisk dyktighet og slik at dyktigheten er bevist over all tvil.
  Sittende statsminister kjører løpet helt ut og avslutter med fin stil også.
  Ap har ennå en leder som er en dyktig leder for sine egne og for Ap.
  Og det er i den jobben hans egne vil vurdere hans innsats.
  Du formulerer deg veldig merkelig og upresist med å skrive dette:
  Sitat:
  udugelig uansett hvilken posisjon han er i.
  Sitat slutt.
  Du er veldig udugelig her når du prøver å vurdere en statsminister som satt i jobben i åtte år.

 11. Det vil vise seg hva som skjer i Ap etter valgnederlaget for regjeringen.
  Dette blir en av de siste gangene jeg titulerer statsministeren helt korrekt som statsminister Jens Stoltenbeg.
  Snart kan det bli riktig å kalle Jens Stoltenberg for ledende opposisjonspolitiker eller leder av Ap, men hvor lenge det vil vare kan jeg ikke vite.
  Ap er som kjent ikke bare en søndagsskole.
  Det er ikke mulig å spå hva som vil skje i norsk politikk og i Ap de neste to årene.
  Om noen måneder kan vi kanskje se en utvikling eller hva som blir det sannsynlige resultatet.
  Det er for tidlig å utpeke sittende statsminister Jens Stoltenberg som den kommende opposisjonslederen med suverene evner og muligheter til å lede den politiske opposisjonen i Norge.

 12. Det er jo umulig for Ap å forsvare sine handlinger når en ser hva de har fått til, enorm økning i kriminaliteten på grunn av masseinnvandring, enorm økning av byråkratiet, enorme fremtidige trygdeforpliktelser til utlendinger, utflagging av industrien på grunn av kostnadsnivået, og mye annet negativt.
  Folk generelt lar seg ikke lenger lure av løgnpropaganda, men krever sannhet og ærlighet, og da passer ikke Ap inn liksom.

 13. Stoltenberg, Apene og SV er konsekvente oksebæsjere. Andre oksebæsjer bare av og til.

  Hagens utspill om mordet i Ålesund er ikke et slikt utspill. Det er ganske enkelt sant både generelt i Norge og ift mordet i Ålesund spesifikt. Redaktører som spiller ubedt fornærmet på vegne av etterlatte gjør ingen god figur.

 14. Det er ikke populært hos moderator å legge ut linker, og på en måte kan jeg forstå det. Mye rart som går på nettsikkerheten løs kan skjule seg bak selv bak tilsynelatende harmløse linker. Så oppgi heller søkeord. I dette tilfellet finnes saken bak søkerordene “Fr.P- topp frykter for at nynorsk kan føre til…“
  Også jeg plasserer jeg Hagens utfall i kategorien for i særklasse håpløse utspill, ikke i klassen for saklige argumenter mot den sittende regjering. Det plasserer seg i samme klasse som Carl I. Hagens bruk av et “Mustafabrev“ han måtte vite var et falsum, dersom han hadde tatt seg bryet med å kikke nærmere på innholdet og utøvd en smule kildekritikk.

 15. Oslo kommune hadde all mulig rett til å komme med innvendinger. Så var det opp til regjeringen å vurdere om disse innvendingene var viktige nok til å legges vesentlig vekt på.

  Å unnlate å gjøre denne vurderingen for så å ta konsekvensene av konklusjonen ved praktisk handling, er ene og alene regjeringens ansvar.

  En kiip ting med å sitte i flertallsregjering i 8 år er at man går tom for andre å skylde på når man bæsjer på leggen.

 16. Men kjære vene. Siden når har denne flertallsregjeringen brydd seg om hva opposisjonen mente? AP har knapt brydd seg om hva ‘samarbeidspartnerne’ mente. Og marionettpartiene har ikke i nevneverdig grad brydd seg om egne partiers standpunkt.

  Grunnen til at de ikke fikk kjørt saken igjennom var sløvhet og unfallenhet. Ikke at de var redde for kjeft fra opposijon eller Oslo kommune.

 17. Om det skjedde, fantes det ingen andstendighet i slike handlinger. Men dette var hanlinger utført av enkletpersoner.

  Den motbydelige FrP-hetsen var det et nærmest samlet pressekorps og venstreside som sto bak.

  For ordens skyld. Jeg har aldri stempt FrP og kommer heller ikke til å gjøre det dette valget. (Dette skirver jeg ikke for å distansere meg fra FrP, men for å slippe en tanketomp “dere FrP-ere”.

 18. For dine uttalelser Torbjørn Giæver Eriksen burde du faktisk stått øverst på lista, sammen med LO lederen….

 19. Greit å skylde på regjeringa.
  MEN min påstand står uimotsagt: Saken ble trenert av Oslo kommune! EndOfDiscussion.

 20. Mine kandidater er : Torbjørn Giæver Eriksen som 1ste bullshitter med Jens Stoltenberg som en suveren nr.2 .

 21. STATEN kunne foretatt dette med grunnloven i ryggen, men
  “Manglende gjennomføringsevne” er jo betegnelsen på R/G..

 22. Men anstendigheten var tilstede da muslimer og andre innvandrere ble hetset og banket opp timer etter bombeattentatet? Spar meg.

 23. Nå er det ellers ikke så store skrupler ved å kjøre over lokaldemokratiet. Venstresiden liker jo å bestemme helt inn i stua til folk.
  Uansett var det regjeringens ansvar og skyld at sikkerheten ikke ble ivaretatt.

 24. Tja, jeg velger å tro hun mener det hun sier. Du står fritt til å mene noe annet. Og føler hun et feilaktig inntrykk er blitt skapt, så kan hun dementere eller oppklare. Min reaksjon på utsagnet angår ikke ordinære ordensproblemer og småkriminalitet. Det er den grufulle soloterroren som vil blomstre i distriktene om ikke lokalt politi lusker rundt og deradikaliserer gærningene, i følge Navarsete. Med dette argumentet har jeg store, store problemer. Jeg vil kalle det: bullshit. Men dog et fint eksempel på det som kalles sikkerhetisering!

 25. Så Høyre prioriterte likevel ikke sikkerhet høyere enn regjerninga..?

  Da hadde vi forresten skreket opp om overstyring av lokaldemokratiet… 😉
  “Om man hamrer eller hamres,
  uansett så skal det jamres!”

 26. Regjeringen regjerer. Den kunne skåret igjennom og fått vei i vellinga om saken hadde blitt prioritert.

 27. Det er interessant at du ikke har noe sosialist-kandidater! Mine favoritter er Martin Kolberg og Raymond Johansen. Begge har snakket bullshit gjennom hele valgkampen uten egentlig å si noe som helst.

 28. Årets valgkampkommentatorfelt = Apple mot Android meninger med noen få Windows harselerende spøker/kritikk mot begge

 29. Anstendigheten var fordufte for lengst da FrP ble gjort medskyldige i 22/7 dagen etter at tragedien var et faktum. Og nåde Siv Jensen om hun hadde påpekt realitetene i usakligheten og avskyeligheten ved måten et lovlig norsk parti ble anklaget.

 30. Det er nok av Rødgrønn bullshit:

  “Advarer mot matkrise med blå regjering
  Advarer mot tilbakeskritt i homokampen
  Frykter for fredsnasjonen
  Avisdød med Høyre og FrP
  Blåblått vil strupe integreringen
  Kvinner vil slutte å tjene på å jobbe
  Advarer Aust-Agder mot Erna
  Sigbjørn Johnsen frykter høyere rente og kronekurs med de blå
  Anna Ljunggren (AP) frykter eksplosjon i sexsalg med Høyre-regjering
  Tror høyreplan vil gi helsekrise.
  Salmonella til folket? Flere Sp-politikere i Dagen
  Redd for private råkjørere. Hallgeir Langeland om private aktører på skinnene
  Når de blå styrer. Smiler tappert mens rosene visner i Frognerparken. Fagforbundets medlemsblad.
  Med Erna Solberg som statsminister vil det ikke bli noen tradisjonell, norsk fårikål. Da blir det bare kål og cola,
  Frykter skoledød med Høyres privatskolelov. Giske i Dagbladet
  Advarer mot brutalt Norge. Jens frykter Erna og Siv.
  Borgerlig regjering kan bety slutten for samisk kultur.
  Ran av Nord-Norge hvis vi får ny regjering til høsten.”

 31. Yess, Høyrestyrte Oslo kommune trenerte aldri stenging av gater rundt regjeringskvartalet. De var bare litt trege i saksbehandlingen.

 32. Stemmer. Med FRP i regjering forsvinner all anstendighet ut vinduet, og det blir gangbart for velkjente fjes å slå politisk mynt på grusomme drapssaker. Hurra.

 33. 4. Jens Stoltenberg, som har hatt Torbjørn Eriksen som statssekretær og rådgiver fra 2005 – 2011!

 34. For det fyrste: Han gjekk som “idealistisk” politikar til rådgjevar i eit privateigd kommunikasjonsselskap med hemmelege kundelister.

  For det andre: Me vert spurt om kva som er mest “bullshit” av to alvorlege drapssaker og ein som handlar om fårikål.

  Det er du som er bullshit, Torbjørn Gieæver Eriksen.

 35. Det var vedtatte planer som ble omgjort av de rød-grønne. De reduserte i tillegg beredskapen på det eneste politihelikopteret vi hadde.

  Dessuten var det en varslet katastrofe. Mange innenfor politiet advarte mot at man ikke fikk politihelikopteret når de virkelig trengte det pga økonomiske innsparinger.

  Hva har forresten de rødgrønne foretatt seg mhp helikopterberedskapen etter 22/7?

 36. Så klart det er spekulativt. Noe annet blir for dumt å si. Etterpåklokskap vedrørende mulig tenkte planer hjelper lite på en hendelse som har skjedd. Vi kan synse opp og ned i mente om at man muligens kunne gjort en bedre jobb, men det er fortsatt _spekulativt_ og ikke noe vi kan konkret hevde er fakta.

 37. Nei, det er ikke spekulativt. Bondevik 2 vedtok blant annet å utvide kapasiteten på politihelikopteret og gjøre det til politielikop_trene_. Stoltenberg & Co skrinla disse planene og bygde i stedet ned beredskapen.

  Hadde den borgelige/sentrumsregjeringens politikk blitt fulgt ville mest sannsynlig mannskapet ikke vært beordret på ferie og terskelen for å få helikopteret i luften ville vært lavere.

  Pussig igjrunn hvor renhårige og korrekte vi skal være når vi uttaler oss her til lands. Men når det kommer til å æreskjelle og slakte enkelte mennesker, som f.eks., Hagen er det nesten ingen ting som blir for grovt eller for mye.

  http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10143265

 38. Om det kom fra noen andre hadde det vært gøy, men dette er bare en ny limrik….statsrpdene i den rød grønne pugger settinger og bruker dem hele tiden, det er urkomisk.

  Vi har gjort mye, men skal gjøre mer.
  Det har aldri vært sattset så mye som under denne regjeringen
  Under bondevik2 ble det brukt bare

  Disse 3 bl.a er blitt så kjedelig at selv en hjernevasket rød grønn velger må da snart fått nok?

 39. ha ha ha ha..du har rett i en ting..”han kan ha” men han har ikke. Hvorfor tror du ikke han kritierer Jens Stoltenberg selv om han har en million grunner til det?

 40. Nå har jeg lest artikkelen, og for meg er det helt klart at hun egentlig mener “kan bli” selv om det står vil bli.

  Om kriminelle slår til i utkantene pga tynt med politi,mener du at man skal som en hund legge seg på ryggen og overgi seg helt? Om man ser en forbrytelse blir begått og politiet er 4 timer unna eller kanskje nekter å komme skal man da bare passivt se på?
  Borgervern som tar loven i sine egne hender er er ting,men borgervern som selvforsvar er en anna ting. For eksempel er jo natteravner en slags forebyggende form for borgervern. Borgervern trenger ikke nødvendigvis bety at man driver selvjustis og at man bryter norsk lov.

 41. Jeg finner det derimot utrolig at folk henger seg opp i slike ting, i stedet for å se på hva det faktisk er fyren sier. Han kan ha like rett i det han skriver om, uavhengig om han tidligere har arbeidet for AP eller Høyre. Det handler om noe så enkelt som å skille mellom sak og person.

 42. Denne valgkampens mest håpløse utspill.

  NB! Innlegget som jeg kommenterte og som nå er slettel var valgkamputspiller om at nynorsk for innvandere fører til mer kriminalitet.

 43. Jens Stoltenberg ” Vi fører en ansvarlig politikk” ( Men han har ikke gjort noe i lys av Brochmann-utvalgets alarmerende konklusjoner, og forbrukt 85% av oljepengene i strid med handlingsregelen)

 44. Vil bare minne om at Morten Andreas Meyer tidligere Høyrestatsråd jobber der,Torbjørn Sølsnes tildigere politisk rådgiver for Høyres stortinsggruppe og Tor Mikkel Wara tidligere stortinsgrepresentant for Frp jobber også der.

 45. Ha ha ha ha, og vinneren er: Torbjørn Giæver Eriksen!
  Du får sikkert en premie hos Jens om du er snill. :))

 46. Tja kanskje deg selv????
  Ikke det at jeg stemmer høyre,ap eller FrP…
  Men syns dere alle er like og fortjener alle å motta prisen!
  Og dette skriver ikke jeg for å være frekk,men er mektig lei av valgløfter som ikke blir holdt,svada som dette,baksnakking og skittkasting,mangel på sjølkritikk og skjønn……
  Listen er lang!
  I år blir valget vanskelig for så langt har jeg ikke hørt en person som fortjener min stemme……

 47. Torbjørn Giæver Eriksen

  Partner i rådgivningsselskapet First House. Mangeårig betrodd
  medarbeider for statsminister Jens Stoltenberg (Ap), senest som
  statssekretær ved Statsministerens kontor (2005-2011)”

  Dette burde få resten av landet til å sky dette selskapet som pesten, det er jo implementert i AP og denne regjeringen, de kan da aldri inneha troverdighet overhodet ovenfor andre kunder???

 48. Det aller dummeste utspillet i valgkampen kommer vel strengt tatt daglig fra Krf og Venstre – at de vil samarbeide med Frp. Det er uforståelig at seriøse og gode sentrumspartier velger å bruke valgkampen på å gi et høyreekstremt parti som Frp makt. Skivebom, og tror velgerne vil straffe dem hardt.

 49. Ja jeg finner det nesten UTROLIG at ikke folk reagerer mer på slikt i dagens Norge, dette bare viser hvor gjennomsyret AP er blitt og hvor enorm makt de har…skremmende. Om regjeringen bruker first house….burde resten av Landet SKY DEM SOM PESTEN!!!!!!!!!!!!!!!!

 50. P.S Hagen sier det alle tenker men ikke tør si. slik har det vært i 40 år, men om 10 år så er dette akseptert.

 51. så TV2 betaler deg for å skrive dritt om oposisjonen? det er skremmende, det er nesten urkomisk at en person med ditt “KALIBER” lol ikke finner plasser til andre enn Veum på listen, jeg kan finne mange som gruser Hagen og Oktay sine stunt, men de ser jo ikke du for du er KORRUPT!!!! og du burde aldri jobbet i First….jeg ville aldri brukt en slik knot

 52. Den største bullshiten her er vel at en som ikke er partipolitisk uavhengig og i tillegg kan ha skjulte økonomiske interesser i valgresultatet opptrer som overdommer.

  Hagens utsagn var ikke bullshit etter definisjonen som legges til grunn her. Hagens har god peiling på hva han snakket om. At det var usmaklig er en annen sak.

  Men jeg kan ikke hjelpe for at jeg tenker tilbake på hvor raske både venstresiden og media var til å gå på FrP-jakt etter 22. juli. På ulike direkte og indirekte måter ble FrP gjort medskyldig ved hjelp av hatfulle-ytringer-teologien.

 53. Andre Oktay Dahl har jo rett! Høyre har hele tida prioritert sikkerhet høyere enn regjeringa, og det må være lov å trekke en konkret konklusjon. Å avvise Dahls utsagn uten diskusjon og på en så usaklig måte (man karakteriserer ikke politiske utspill på en negativ måte) er også en form for bullshit. Rødt kort til Eriksen!

 54. Skjønner ikke helt hva Oktay Dahl tenkte på med den uttalelsen. Det blir i beste fall høyst spekulativt, i verste fall meget kynisk og lite omtenksomt ovenfor de etterlatte.

  Vedum sin kommentar er mer flåsete enn alvorlig vil jeg tro. Ikke akkurat noen treffende kommentar, men den omhandler da ikke drap på andre mennesker.

  Hagen derimot forventes det ikke noe annet fra.

 55. “Mangeårig betrodd medarbeider for statsminister Jens Stoltenberg”. Objektiv type regner jeg med..

 56. Om jeg tror FrP mener det samme som de rødgrønne? Haha. Godt du har fantasi, det virker ikke som du har så mye annet.

 57. Vil ikke ha hverken Erna eller Jens som statsminister. Vil ha FrP og Siv Jensen som statsminister. FrP er eneste parti som kan rette opp de rødgrønnes skakkjørte Norge.

 58. ja, om du tror at FRP mener det samme som de rød grønne må jeg skuffe deg. Du sliter nå hva? bruk hodet og tenk miljø og økonomi, ikke bare miljø din ert

 59. Hun sliter med ankelen etter det jetg har lest meg til, og dropper dermed VM.
  Får håpe hu stiller i noen av de resterende Diamond League øvelsene etter VM slik at vi har noe norsk på TV-fronten å se på.
  Blir litt for mye østauropeisk og amerikansk til tider.

 60. Les mitt innlegg. Det er ingen tvil om at en ny norsk gullalder er i emning. Vi har talenter på gang i de fleste øvelsene. Hvilken gråstein snakker du om?

 61. Skal ikke Grøvdal løpe 3000 mh? Nå mangler vi flere av utøverne og tror både Andreas og henrik tar medalje.Jays er jo i god form, så han kan få ett godt mesterskap. Vinnertiden til Isabelle i U23-EM er mer enn godt nok til semifinale. Ut i fra Daegu, så kan Ezinne med pers komme på 5.plass i finalen. Hvordan klarer du å konkludere slik du gjør??

  Men fremtiden ser lovende ut for norsk friidrett. Vi har store talenter i nesten alle øvelser. Tipper at om 5 år og kanskje ett par til, så kan vi kjempe i toppen i Lag-EM.

 62. Du har mange gode poeng, men stusser over vurderingen av Grøvdal. Hun er rangert dom nummer 17 av de som skal være med og så mener du at hun er sjanseløs på finale? Ingebrigtsen satte norsk rekord i OL-finalen. Han er laget for å vinne medaljer i mesterskap, ikke for å løpe under 3,30.

 63. Gratulerer! Håper du vil like bloggverdenen. Gleder oss til å følge deg 🙂

  P & I

 64. Dette er faktisk det eneste riktige diskusjonen på tv2sporten. Utrolig gøy å faktisk kunne diskutere med andre som ikke er umodne og urealistiske supportere.

  Men igjen 90% enig. Du har helt rett om det at de tidligere managerene var redde for sparken og ikke bille risikere noe ved å forandre stallen, men så har det ikke vært like nødvendig som nå. For noen år tilbake så var terry “bare” 28, essien 26, drogba og lampard 30. Resten av laget hadde greie aldere de også, noe mellom 24-28, men det er denne sesongen CFC faktisk har bruk for forrandringer. For neste år så må laget klare å spille uten legendene som lamps og drogba. Sesongen deretter vil kanskje ikke lamps og drogba være tilgjengelig og da er plutselig CFC nede på en veldig skuffende 8.plass.

  KTBFFH

 65. 90% enig meg deg jeg igjenn. Det er ikke noe vits å ansette en ung å lovende manager viss man forventer suksess med engang. Nå hadde sikkert AVB kommet på 4. eller 5. plass. Tatt store grep kommet på 3. Før de var virkelig gode. Vet ikke om noen har en noe statistikk som sier noe gjennomsnitsladeren på troppene. Men Chelseas beste spillere er gamle. Mye av grunnen til at laget ikke har blitt oppfrisket under de tidligere  managern er at  at det vil koste klubben mellom 3-9 poeng kommende sesong som betyr sparken. 

 66.  Vel, Boas ble mest sannsynlig ansatt på grunnlag av at hans filosofi harmonerte med Abro sine ambisjoner, og hans visjoner om hvordan Chelsea skulle se ut. Abro sine visjoner om hvordan kjærlighetsbarnet hans skal fremstå har lenge vært i utakt med både trenere og spillere. Jeg vil påstå at det var dette som var den bakenforliggende årsaken til Mourinho sin bortgang fra klubben, den tunge perioden før Mourinho ble avløst/enighet fra sin kontrakt var bare en legitim unnskyldning.

  Nå har Abro famlet i mørket en stund, og den ene treneren etter den andre har fått smakt sverdet. Nå har Chelsea oppnådd fantastiske resultater i denne perioden, men symptomene på at noe ikke har vært helt bra har vært der hele veien. Slik jeg husker det var Chelsea veldig gjennombruddshissige i starten av Mourinho sin periode, men utviklet seg til å bli et kalkulerende maskineri. Det har vært perioder hvor spillet har vært bedre, men jeg synes i det hele tatt at man ikke har utviklet seg nok fra den siste perioden med Mourinho som sjef. Endog har de hatt så mye kvalitet i laget at disse lagmessige svakhetene har blitt kamuflert.

  Endog blir disse svakhetene veldig tydlig når disse bærebjelkene taper seg i kvalitet og innstilling. Når man sådan ansetter en trener som har til hensikt å spille en stil som krever mer bevegelse, større forflyttningsevne, høyere tempo og mer fleksibilitet, ja da kan man lett hente metaforer fra starten av den industrielle revolusjonen. Disse bærebjelkene som en gang var så viktige sliter med å omstille seg, men samtidig er egoet altfor stort til å være ydmyk, og da blir det fort konflikter. Til forskjell fra blant annet Giggs og Scholes som ikke sutret, men fant ut at hvis de skulle være med på det her måtte man stikke fingern i jorda og utvikle seg videre.

  For denne forandringen vil og må komme, og skal man da kvitte seg med det som representerer framtiden, eller skal man tviholde på en gammel storhet som ikke vil omstille seg? Det er imperier som har gått til grunne pågrunn av en slik stahet, og da kan vel også Chelsea gjøre det hvis man ikke gjør noe med det. Denne prosessen burde startet for lenge siden, men nå har man overlatt ansvaret til en en forholdsvis urutinert trener, og utad får han bemerkelsesverdig lite støtte. For den neste treneren må ta akkurat den samme kampen, hvis Boas blir den tapende part, om ikke Chelsea vil råtne på rot.

 67. Det er ikke “gammeldags” at 34 år og ingen erfaring som toppspiller kan bli problematisk i en klubb som har vært blant topp tre de siste 5 årene minst, når laget ikke leverer.

  Det er riktignok mange av dem som er mett, og over “the top”. Det er også et faktum at laget har fremstått helt uten fasong i store perioder, og hvis disse spillerne vender seg mot treneren er det uansett et merkelig argument at spillerne må gå, selv om det selvsagt er i en annen kontekst.

  Dette er stallen han har fått utlevert, og det er ikke noe som heter at “dersom og hvis” han hadde fått muligheten til å fornye laget, ville det sett annerledes ut. Ingen manager får alle sine ønsker oppfylt, og sjangsen for at dette laget skal bare være en “midlertidig” løsning til Villa Boas har fått fornyet og spilt inn en ny tropp er lik null.

  Han ble hentet for å levere med dette laget, og det makter han ikke.Det er sikkert dønn “urettferdig”, men slik er altså virkeligheten i dette gamet..

 68. Som Chelsea-supporter er jeg ikke interessert i å bare kjøpe inn stjerner som vi tidligere har gjort, spesielt ikke utenlandske spillere. For at laget skal ha noe sjel og supportere skal kunne kjenne seg igjen i laget, så trenger vi å bruke fler av spillerne fra ungdomsakademiet vårt! Sturridge var et røverkjøp da han ikke fikk spilletid i City, McEachran har et stort talent, Bertrand har vist seg som en fremtidens Ashley Cole. Men problemet er at ingen av disse spillerne vil bli stjerner uten å få spille kamper!

 69. Eh? Jo, det er krise, vi spiller elendig og ligger altså på en femteplass..uten CL neste år, er det fullstendig krise både sportslig og økonomisk. Chelsea har investert MYE og hvis vi ikke klarer å kvalifisere oss for CL, er det trist, tragisk.

  Rafa er forøvrig ikke på vei. Ikke er han velkommen heller.

 70. Det er ingen spillere som er større en klubben uansett. Og når spillerne ikke passer eller hører etter treneren så må de ut, gutta du nevner her er kanskje fortsatt gode men de går imot AVB. Jobben hans blir ekstremt vanskelig da. Tror heller ikke det er taktikken til AVB som er feil, tror det er spillerne som ikke klarer å utføre den rett. Nei, syns AVB må vise hvem som er sjef, send gutta som går imot han egentrening. Stein hard intervall vær eneste dag helt til de hører etter, funker ikke det er det bare å selge!

 71. Siste nå er Rafael Benitez på vei til Chelsea !  Chelsea kommer grusomt tilbake 2012-13:) Voksne spillere med hår på bryste skal ha makt i garderoben . Spillere som John og Frank er trenere i Chelsea om få år.Chelsea vil alltid være et lag som svinger i prestasjonene og vi tar noen nedturer.Vi som holder med Chelsea er vant med opp og ned turer:) Nå er det lit slit men ingen krise. Come on Chelsea:)

 72. Som Chelsea-fan kunne jeg ikke vært mer enig. Det er for mye søppel i Chelsea-stallen. Vi har en spiss som ikke scorer. En av verdens beste keepere som har begynt å lekke som en sil. En forsvarsmur som blir revet ned fort som fy. Og et midtbaneledd som sliter med kreativiteten. Jeg vet ikke hvem som har skylda, spilllerene eller Villas-Boas. 

  Å vinne trofeer en sesong betyr ikke at man alltid kommer til å vinne trofeer. AVB kom nok inn litt for tidlig i Chelsea. At han kommer til å bli solid om 20 år er det ingen tvil om dersom han fremdeles er i live. Men Abramovitsj er neppe så tålmodig! Kjøpet av Fernando Torres og Chelseas managerhistorikk viser det.

  Søppelet må vekk for å få Torres og Villas-Boas til å fungere. Jeg har liten tro på noen av dem, men tror Chelseas situasjon blir langt bedre om spillerene som er både over toppen og over 30 forsvinner. 
  Fra utsiden kan det se greit ut å beholde Lampard og Terry. Det er lojale Chelseagutter som brenner for laget først og fremst. Skulle de forsvinne så blir det til Kina eller til sin egen stue foran TV-skjermen. De som må vekk er derimot, Ashley Cole(langt over toppen, sesongen hans har vært begredelig), Didier Drogba forsvinner dit han for penger, Malouda MÅ ut. Bosingwa og Paolo Ferreira begredelige backer som taper hver eneste hodeduell. Passer fint på Juniorlaget til Haugesund.

  Tv2 skrev om stallrydding i sommer, og jeg ønsket så inderlig at det var sant! For nå skjer det, det som alle skrev i sommer. At AVB ikke klarer å holde the big boys i sjakk. Bli kvitt de spillerene som er nevnt. Få inn unge spillere som presterer og samtidig har en framtid i flere år. Hvorfor vi ikke brukte pengene på Aguero framfor Torres er fremdeles rart for mine øyne. Abramovitsj ser tydeligvis mer på navn enn på prestasjoner.

  Hva vi skal gjøre med spillere som Cech, Essien og ikke minst Luiz er vel mer uvisst men jeg har tro at de fremdeles har mulighet til å komme på et greit nivå.  

 73. Sjansen for at Chelsea får Moutinho, Hulk og Falcao er vel heller små.. Tror de kan klare å sikre seg Hulk, og kanskje Moutinho! Falcao har nettopp forlatt Porto til fordel for Atletico, så tror ikke han blir å flytte på seg helt enda

 74. Der tar du feil. Alle spillere går det an å bytte ut.
  Se på United, Roy Keane, blir for stor for klubben, da blir han solgt. Det har skjedd med fleire på United som har blitt “større” enn klubben.
  JT kan nok bli, men AC og FL kan byttes ut til bedre spillere som ikke er større enn klubben.
  AC og FL spiller som de ikke kan røres og det er feil.

 75. Det er helt riktig det du skriver der, Jon Martin. Men det er ikke kun spillerne som har problemer, det er også en viss Jose Mourinho som går bak sin venn, AVB, og snakker med de sentrale spillerne, som igjen følger JM sine råd.. Det har helt klart ingenting med taktikken til AVB å gjøre om spillerne faktisk hadde fulgt rådene hans. Han vant cupen, serien OG Europa League med Porto i fjor, som ikke er noe dårlig lag. Det sier vel bare at han er en god manager om spillerne faktisk følger det han sier. 
  Så kommer det til det med spillerkjøp før sesongen og hva/hvem AVB hadde på ønskelista si.. Skal ikke si at det har så mye å si, men når Falcao er hovedmålet og Chelsea lar ham bli solgt til Atletico Madrid, for så å sende speidere på hver Atletico-kamp for å følge ham, så er det noe som ikke stemmer. AVB får penger av Abramovich, men får ikke brukt dem, grunnet at folk går i mot ham. Hadde han fått gjort som han ville, hadde dette vært oppstillinga til Chelsea i starten av neste år. 

  Cech

  Ivanovic – Cahill – Terry – Cole

  Meireles/Lampard – Moutinho – Mata

  Hulk – Falcao – Torres

  Det er vel ingen tvil om at dette laget kunne grust til og med City. Det er litt tvil i de bakre rekker, men når 3 engelskmenn og 1 superserber spiller sammen, så er kommunikasjonen mellom dem god. Luiz tar over for Terry etter hvert, men han må først og fremst lære seg språket for å ta det neste steget. 

  Takk

 76. Godt skrevet. Jeg er enig i det aller meste du skriver. Liverpool trenger virkelig et trofé nå, på samme måte som Arsenal virkelig trengte det i fjor.

 77. “Og samme hva stjernespissen skulle finne på, vil United-manageren alltid
  føle noe ekstra spesielt for ham”

  Ja, at han har innsikt i Fergusons både nåværende og fremtidige følelsesliv, har jeg litt vanskelig for å tro. Ellers bringer dette innlegget særdeles lite nytt på banen. Forøvrig ville jeg byttet ut “følelsesløs” med “kompromissløs” i innledningen.

 78. Hva var det som gjorde at bloggen var så god?
  Bare fordi det var kritiske synspunkter på United regner jeg med.
  Eneste jeg fikk ut av dette, var at dette var bare noe subjektiv vinkling, uten noen form for kilder eller spesiell sannhetsverdi, men fakta av dette får vi vel aldri heller før han evt kan bli solgt.
  Har liten tro på at så mange har innblikk i Fergusons tanker rundt dette.

  Har selv aldri lagt merke til at Ferguson har så mye mer faderlig forhold til Giggs, enn han har hatt mot f.eks Nevillene, Beckham, Scholes m.fl

 79. Hei Vanessa ,du er kul man det va dumt det du gjorde.Du sku ha sagt nokka men det e ikke din feil før han jens august e helt ego han e far tel kjæresten din han sku ha stoppa dæ.skjønna dæ godt men det va jo litt din feil å.og du sku ha hørt på ho runa og sakt nokka te han goggen.:-)

 80. du motsier din egen mening. du sier att jeg ikke skal la de ha sin mening, ja du lar jo ikke meg ha min. så lille du ikke kom og fortell hva jeg skal og ikke skal! du som er fryktelig patetisk her

 81. Goggen kommer aldri til å tilgi deg ! Tenk hvordan han har det da….Han må være helt knust, droppet russebussen pga. deg også finner han ut at hans egen far ligger med den personen han TRODDE han kunne stole mest på….Kjærlighet kan være noe dritt ja, men det skulle du aldri gjort !

  Btw : Stoor fan av Cæsar <3

 82. Hvis du vil skape en flashmob som virkelig setter seg, så må du uten tvil ta Michael Jackson sin “The drill”. Ikke er den så alt for vansklig heller. Legger med link så du ser hva jeg mener!

  http://www.youtube.com/watch?v=mKtdTJP_GUI&feature=relmfu

  Og for å gjøre det ennå lettere, så har koreografen til Michael Jackson selv lagt ut en tutorial på youtube til dansen!

  http://www.youtube.com/watch?v=9awyYESUm78

  Hadde vært utrolig morsomt å sett deg få til det iallfall 🙂

 83. Veldig glad for å se at du gikk videre! Med talentet ditt bør det ikke mangle på selvtillit, du både ser og høres helt fantastisk ut hver eneste gang. I tillegg er det herlig å se at du er så grepa at du snakker åpent ut om alle de tingene du gjør. Fortsett sånn:) Vær stolt av deg selv og lykke til på fredag!

 84. rååååå heeeelt råååååttt…. kommer på konserrt tvert me nokka slikt… frysninga langt opp ette øran.. kuuult

Det er stengt for kommentarer.