Velkommen til min verden…

 

PÅ PLASS: TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland på Slottsplassen 17. mai. (foto:DR)

 Kjære lesere – og seere!

 Jeg har selv lenge savnet en blogg om og med  kongestoff  i norsk medieverden … Som TV 2s nye kongehusekspert er jeg blitt spurt om å starte en slik blogg.  Jeg gleder meg veldig  til oppgaven og synes det skal bli virkelig  spennende. Men jeg må innrømme at jeg gjør det med litt skrekkblandet fryd… For selv om jeg har jobbet med kongestoff  i godt og vel 20 år, er bloggformen ny for meg. Men jeg håper vi skal få dreis på det – sammen. … For jeg vil gjerne fra første stund invitere til interaksjon og samarbeid med dere der ute… Oppe i høyre hjørne på siden her finner dere mailadressen min. Bruk den! Kom med dine ønsker, forslag og spørsmål. Hvis det gjelder mer allmenne ting , tar jeg det kanskje opp “i plenum” her på siden –  spørsmål av mer individuell karakter besvarer jeg gjerne på mail…

Som mange av dere kanskje vet, hadde jeg i mange år hovedansvaret for kongestoffet i ukebladet Se og Hør … Men det de færreste kanskje vet , er at jeg nærmest havnet i dette ved en tilfeldighet.   Som gammel lærer tillot jeg meg nemlig å påpeke noen unøyaktigheter i en reportasje fra keiserkroningen i Japan høsten 1990 – og istedenfor å kaste brevet i søppelkassen , tok reportasjesjefen kontakt. I brevet hadde jeg  påpekt feil navn på både prinser og ordensbånd, men størst inntrykk gjorde det visst,  at jeg kunne fortelle  at daværende kronprinsesse Sonjas blåklokkeblå  kjole ved kroningen slett ikke var ny, men hele 15 år gammel…

Etter dette fikk jeg  tilbud om jobb i Oslo flere ganger, men takket nei like mange… I januar 1991 var det imidlertid tronskifte i Norge – og sjefredaktør Knut Haavik visste råd. Han  inviterte meg like godt med som bladets gjest på kongetoget til signingen i Trondheim i juni  – med plass i Nidarosdomen under selve signingsseremonien. Og midt under utgangsprosesjonen, til tonene fra Hovlands mektige musikk til  salmen “Dette er dagen Herren har gjort… ” , bestemte jeg meg: Hvis dette kunne være en jobb, ville jeg ha den…

GRAND GALLA: Høytidelig hilsningsseremoni i tronsalen i Palacio Real i Madrid før gallamiddag i anledning norsk statsbesøk til Spania i 1995. Kjell Arne Totland hilser her på vertinnen dronning Sofia. Vi ser ellers dronning Sonja , kong Harald og kong Juan Carlos. (Foto:DR)

Siden fulgte jeg kongefamiliens medlemmer tett i deres virke  i mer enn to tiår  – både her hjemme og i utlandet.  Og det ble en fantastisk reise, med store opplevelser for en filolog med spesiell interesse for språk, historie og kunsthistorie – opplevelser som jeg etter beste evne prøvde å dele med mine lesere. 
 
 Både i Norge og i utlandet blir kongelige gjester  gjerne vist det ypperste av natur og arkitektur , kunst og kultur – og kongereporteren fra Bergen fikk være  med som “nissen på lasset” .  I embeds medfør fikk jeg møte mennesker og se steder som ellers er få forunt – i alle verdenshjørner. Og jeg var gjest i kongelige barnedåper, bryllup og begravelser – sammen med hele Europas kongelige storfamilie,

Som spanskfilolog fikk jeg kanskje en av mine aller største kongelige opplevelser i 1995 , da jeg som representant for norsk presse var invitert i gallamiddag til ære for Norges kongepar i selveste Palacio Real i Madrid. Og spiste med gullbestikk!   

 Samtidig fikk jeg også et unikt innblikk i det marathonløp fra tidlig morgen til sen kveld, som en kongelig arbeidsdag kan være under slike besøk   – og stor beundring og respekt for kongefamiliens innsats for land og folk. Og når man reiser rundt i Norge med dem, merker man tydelig  hvor mye det betyr for folk å få besøk av kongepar eller kronprinspar på sitt hjemsted. Da beviser de virkelig at kongehuset fortsatt er “limet” i nasjonen…

I dag er jeg glad for å få  kunne bruke det jeg har av kongelige  kunnskaper, erfaringer og  opplevelser på alle TV 2s programflater og plattformer. Nå altså også gjennom denne nyåpnede kongebloggen… 

Jeg håper du vil følge meg og gjøre bloggen til din.  Jeg kan allerede nå love deg stor variasjon og bredde  i valg av tema –  alt fra kongelige nyheter og historie, via kongelige ordener og etikette, til utsøkte kongelige  antrekk og gnistrende arvesmykker….

På snarlig gjensyn her på siden! 

Kjell Arne Totland signatur

 

 

414 tanker om “Velkommen til min verden…”

 1. BTW: Godt at det finnes andre arenaer å møtes på enn diskusjon.no Kjell. Herre min hatt, de tolererer jo ikke litt tullball engang der inne. =)

 2. Jeg har det, ja. 🙂 Jeg missliker dette med at det ikke er konsekvent.
  Ikke har en helhetlig ideologi som er håndfast, og noe man kan studere.
  Jeg tror ikke helt at blandingsøkonomien fungerer bedre enn markedsøkonomien, siden man her finansierer over skatteseddelen, og dermed ikke har noen konkurranse om å levere best mulig tilbud til en best mulig pris. Jeg ser da for meg at det blir motsatt (og det ser man jo i nyhetene daglig?) at det som er skattefinansiert: Det offentlige, blir mer og mer byråkratisk og tungrodd, og dyrere og dyrere (dette ser vi jo når man stadig må øke skattene for å finansiere det).

 3. Det kan vi stryke, det er helt sikkert! Jeg avstår fra å spekulere videre 🙂

 4. Tja…Tja…Tja….Er jammen ikke sikker. Han har endel spennende kvaliteter, men jeg er svært usikker på om han kommer til å levere jevnt over så gode prestasjoner at han blir et stort OBS!

 5. Da kan vi stryke det håpet.
  VG: Zymer Bytyqi ønsker seg vekk fra Sandnes Ulf, og kritiseres for holdningene av Sandnes Ulf-trener Asle Andersen.

 6. Emil Hansson og Petter Strand for henholdsvis Brann og Songdal? To veldig like og spennende spillertyper.

 7. Er enig i det aller meste her, men jeg tror Stengel har bedre sjanser for fast spilletid enn gjerne du mener. Ihvertfall hvis han klarer å få ut deler av potensialet.

  Bytyqi har nok slitt litt som følge av den lett vinglete personligheten sin. Vil være i Sandnes, vil til Salzburg, vil hjem, vil vekk, vil være.. Satser på at han nå har blitt moden nok til å ta rette valgene og så stå for de i etterkant. Rett og slett bedre impulskontroll.

 8. Det får vi håpe, slik at utviklingen kan fortsette. Wangberg er jo borte, Jonsson sliter mye med legg. Da vil de stå igjen med Mojsov og Grønner. Jeg har sett en hel del av Mojsov og her kan fort Grønner få endel spilletid. Men er Jonsson skadefri og i form, skal han og Demidov spille.

 9. Sane, Ndiaye, Ibba, Chatto, Olsen osv…Ja dette kan bli bra for B/Glimt !

 10. Svært god spiller, mer en forglemmelse at han ikke er nevnt blant de andre spennende utenom 10 listen min.!

 11. Jeg har kommentert Adu i oppkjøringen. Her har han vært ok, ikke noe mer. Men jeg kjenner til spilleren fra før og hans CV. Han burde klart være en spiller som går inn og leverer direkte i tippeliga. Jeg tror dog han er på et lag som vil slite endel og da vil han ha det vanskelig i forhold til å utmerke seg veldig. Hadde du satt han inn på et dominerende topplag tror jeg fort han kunne vært outstanding!

 12. Ti av de som sannsynligvis blir det har jeg listet opp 🙂 Jeg tror faktisk ikke at alle kan bli en hit! Mange vil bare levere jevnt og greit og aldri noe mer 🙂

 13. Tja, hva skal jeg si!? Jeg har sett for lite til han, så jeg kan ikke felle noen dom 🙂 Men jeg kjenner godt til hans CV, så det må absolutt være noe der. Hvis han får ut dette i Norge, burde han være MER en god nok!

 14. Det kan han absolutt. Selv har jeg lenge vært svak for E. Mæland, klassespiller. Med disse skadene…..

 15. Dette er en spiller jeg har ventet på. Når han slo gjennom som venstreback var han svært spennende og man snakket om Riise sin arvtager. Våge Nilsen må få skikk på skadene og spille kamper jevnt og trutt. Har vært spennende å se han i ny posisjon på banen.

 16. Det får vi håpe, både for Norge og Viking sin del. Vanvittig potensiale, savner ennå mer jevne prestasjoner i toppsjiktet i kamp etter kamp.

 17. Klassespiller. Kunne gjerne hatt med han og nevnt han, valgte bare andre 🙂

 18. Når det gjelder Herman Stengel så er talentet ubestridt. Stengel har svært mange spennende kvaliteter. Men jeg er rett og slett usikker på hvor mye spilletid han får og om han klarer å dominere i tippeligaen på et lag jeg tror kommer til å svinge mye i prestasjonene. Det samme kan jeg si om hans tidligere lagkamerat Trondsen i Stabæk. Han får spille ennå mer, men antagelig på et lag som kommer til å slite. Trondsen er vel så spennende. Zymer Bytyqi er en fin fin spiller. Debuterte jo som 15 åring og er fortsatt ung, bare 17 år gammel. Han har mange spennende kvaliteter, men han burde med fordel være involvert i flere mål. Videre må han spille kamp etter kamp etter kamp etter kamp, så kan det bli riktig så bra.

 19. enig, bare èn FKH-spiller som blir nevnt.. mener jokke kommer til å skinne i år, om han holder seg skadefri

 20. Hva mener du om de yngste av de noenlunde faste? Tenker på f. eks Stengel og Bytyqi. Hvor mange steg bør vi kunne forvente fra dem i år?

 21. Tror det blir for mye om og men. Hvis ditt og hvis datt, så kan alle bli en stor hit. Spørsmålet er hvem som sannsynligvis blir det.

 22. Alt går på tilfeldigheter. Grønner har fått mer spilletid enn noen kunne forestilt seg før treningskampene begynte, men det kommer til å bli tøft å konkurrere med Mojsov og Jonsson ved siden av Demidov. Nå har imidlertid Wangberg blitt satt på et fly til Tromsø og Gjesdal lånt ut til Nest-Sotra. Med Norlings tendens til å bruke unggutter i startelleveren fra alle lag han har trent, så vil jeg nok tro at vi kommer til å se mye til han fremover.

 23. Bare reagerte på at du skrev “Richard” og ikke “Rikard”. Ellers er jeg helt enig på at han kan bli en hit. Forhåpentligvis står det ikke så dårlig til at vi må bruke han på banen, men..

 24. hun er sykt morsom og hun lyver litt syntes heg men det er ikke så farlig for det syntes jeg alle i Hotel cæsar gjør.

 25. Da får Spania to gode spisser inn mot VM neste år, begge med tilknytning til Atletico!

 26. Det som er litt spennende synes jeg, er at begge disse nasjonene har fantastiske fotballag, men mangler en spiss i form. Nå skal det sies at Torres viser gode gamle takter i Chelsea om dagen, så Brasil har kanskje mer bruk for ham! 🙂

 27. Norge er Norge og ikke USA. Ikke sammenliknbart i det hele tatt.

  Her i Norge regnes Frp til høyre for Høyre. Ikke mange partier her i landet som Frp regnes å være til venstre for. I så fall blant “de andre” og ikke representative i Stortinget.

 28. Enig at Frp er for folk flest, men de de er fortsatt til venstre for min oppfatning av et rettferdig samfunn.
  Dette hadde vært en rød regjering i usa.
  h

 29. FrP er de som taper mest ansikt ved å svelge nesten samtlige av kamelene. Hjertesakene til FRP blir bare symbolsk berørte, innvandringspolitikken som FrP gikk til valg på, er den største kamelen de har måttet svelge. Lovverket er det eneste hjelpemiddel FrP har til rådighet for å forandre asyl/flyktning/integreringspolitikken sin. Tiggeforbudet blir det nok heller ingenting av, alt har kokt vekk i kålen. Nå så blir det bare kosmetiske grep de har tatt for den “nye” innvandringspolitikken sin. Det hjelper altså ikke å sminke grisen og presentere den som ei merr, grisen er og forblir en gris under laget av sminke som er påført.

 30. Det er to blå partier som nå skal danne regjering. Det er ikke bare Høyre-politikk her. Som du selv har nevnt har også Frp fått gjennomslag.

  Akkurat som det heter “den rødgrønne” (heldigvis avtroppende), heter det den blåblåe. (En blåblå, den blåblåe).

 31. Det er ingen tvil om at KRF vil bli en klamp om foten for denne regjeringen. KRF er i dag et sosialdemokratisk parti som i tillegg til sosialetikk også har en kristen individual etikk. Det er AP sin sekulære forankring som gjør at de samarbeider med Høyre og ikke med AP.

 32. Religion og politikk passer aller dårligst i de muslimske landene der religionen styrer alt det politiske

 33. Klart Høyre får forme sin politikk mest. De fikk jo mange flere stemmer enn FrP? Tror det er mange som er redd for at FrP vil lykkes med for mye av sin gode politikk og vokse seg større 🙂

 34. H bør be Ap om å danne regjering. Realiteten er at H+Fp har 77 mandater og at Ap og sfæren rundt dem har 92. Da blir regjering bare frustrasjon.

 35. Når TV2 nå skriker ut at FRP skal følge handlingsregelen, får de ikke utrettet stort av kjernesakene sine….? hva er begunnelsen for dette? FRP kan spare inn hundre milliarder på ødslingen til denne regjeringen og bruke dem mye bedre i Norge enn å sende dem til Kongo, det er en måte å finne penger til kjernesakene, en annen ting er å fjerne en IDIOTISK pressestøtte…..å heller bruke den på de fattige.

 36. Jeg kunne ikke vært mer enig, dette er så elendig arbeid og kommentarer fra denne Jan Erik Larsen at man skulle tro han var gift med søstra til jens og bodde i kjelleren til jens

 37. Jeg er dritt lei å lese denne “EKSPERT” kommentaren Jan-Erik Larsen sine kommentarer som bare er ren AP propaganda, mannen er inngift i AP familien, han er medlem i AP og taler AP sin sak, er det så vanskelig for TV2 ¨finne folk som er litt nyansert? Dette er elendig håpløst å måtte lese.

 38. Det blir ingen deportasjoner, for nordmenn flykter etterhvert simpelthen fra kaos, kriminalitet, fiendtlige hatmuslimer, og lar Oslo og etterhvert landet seile sin egen syke seilas. Skylden har ikke muslimene, for de zombiene kan ikke annet. Skylden har innbitte norske politikere, redaktører og samfunnsakademikere som lot seg hypnotisere og hjernestyre av fremmede maktmennesker til å idealisere permanente borgerkrigssamfunn. Og folk som ikke kommer seg rundt hersketeknikker som “menneskerettigheter” og “rasisme” er enten onde eller uintelligente.

  Så lenge Norge lever på olje dekkes mye over. Etterpå blir det brutalt. Arbeidsinnvandrere forsvinner, nordmenn emigrerer, og tilbake sitter muslimzombier og forsagte tapernordmenn. De siste konverterer så hjernedødt til Islam, og Norge er historie.

 39. “Du føler ikke at det er litt rart å svare på kommentarer som ble postet for 2 uker siden?”

  Nei! Skulle jeg føle det, mener du?

 40. “5) Agnete Haaland som representant for Kultur-Norge.”

  Hmm… Jeg tror ikke jeg vet hvem det er.

 41. “Har forstått at en del synes de er tøffe som står fram med fullt navn, ikke alle er helt enige i det.”

  Jo, de er tøffe.

  Men som det heter når det gjelder bl.a. trafikksikkerhet:

  “Det er ikke tøft å være død!”.

 42. Jeg går på pub hver dag jeg er hjemme, på min egen pub altså, og har aldri opplevd å blitt rane på noen måte, og det har ingen andre heller opplevd på dette stedet.

 43. Du kan jo gå på puben, den delen av loven ble opphevet for noen år siden!
  Oftest har jo resultatet fra valgdagen vært grått som en begravelse!

 44. at dui er “ekspert” kommentator i TV” ap kanalen sier det meste, det du har skrevet i denne valgkampen er ikke akkurat objektivt for folk flest om man ikke har et sugerør inn i ap-kassa, det vet jo du alt om.

 45. Det tror jeg du må å du for ikke sove på mandag for da er vi Støre en dere sov godt da 🙂

 46. Jeg vill kalle dem samfunnets verste fiender…
  En nydelig bukett, alle like elsket av landets tenkende individer…

 47. Synest valgkampen begynner å bli en parodi på seg selv med alle disse agurknyhetene. PR-rådgivere har alltid en skjult agenda. Agenda til Wara er skjult i en av disse “beskrivelsene” .. og i dette tilfellet er det “Arbeiderpartier hadde Stein Erik Hagen som hoggestabbe i 2009” . Bra. Dette er ett godt eksempel på den fiendtlige holdningen regjeringen har ovenfor de i dette landet som sysselsetter flest mennesker utenfor det offentlige.

  Senest i går uttalte Kristin Halvorsen at “formueskatten til de 7% rikeste i landet er nok til å dekke frukt og grønt satsningen i ungdomsskolen” . Mange borgere blir provosert når de hører at rikingene skal få skattelette. Og via eksempler så går de fem på. Enkleste måte å vinne velgere på. Men det store bildet er at de siste 8 år har mange flagget ut. Senest Seadrill i Stavanger. Mange mister jobben pga skattepolitikken som ikke gjør det mulig å konkurrere mot utenlandske selskaper. Særnorsk formueskatt.

 48. Hva med LOs Thon boikott. En demonstrasjon i at de har økonomisk makt via sine medlemmer til å skusle bort en 1/2 million kroner. Respektløshet er usjarmerende uansett hvem den er siktet mot. Det er en ærlig sak å være uenig i partipolitikk, men å bedrive straffesanksjoner på eget initiativ mot enkeltvelgere er jo bare skremmende. Det er ikke en oppgave for et overordnet organ.

  Var det Lo som også hadde en sjarmerende pr-kampanje mot privatisering av helsevesenet ved forrige valg? Der hvor helsepersonell i det private ble fremstilt som reneste, ja hva skal man kalle det, gærninger. Herregud så flaut.

  Intelektuell aktivitet og finesse er tydeligvis helt fraværende. I tillegg klarer de selv å bygge seg et antirenome, og gjør seg selv til drømmefiende nr.1, mot hvilket parti det nå skulle være.

 49. Det at Martin Kolberg misliker Frp er faktisk en god grunn å stemme Frp. Makan til motbydelig, frekk, selvgod pamp skal man lete lenge etter.

 50. Ja, med slike fiender trenger man jo ikke venner. De overnevnte har gjort en utmerket innsats for FrP i valgkampen 2013. Partiet burde sende en flaske god rødvin til hver og en av dem etter valget (eller kanskje en tepose i Krekars tilfelle).

 51. lanskje du kan komme hjem og hjelpe til med den grønne politikken slik at de for starthjelp fra deg .evaj joly .

 52. Mullah Krekar fiende?
  Hvilke sokker har du røykt i det siste?
  Etter at Mullah gikk ut med sin støtte til de rødgrønne, så har jo FrP hoppet fram flere poeng!

  Og alt i alt, så er det få som har vært fiender til FrP i år.

 53. Ja, det var en del flinke politikere som sluttet/måtte slutte etter Dolkesjø. Men Siv stod igjen (som den eneste)

 54. Det kan jo ha sammenheng med kuppet av ikkedemokratiske institusjoner (i hovedsak media, utdanning og fagforening) initiert av KGB via underbruket STASI… hvor blir det av STASI-arkivene? Det har kommet fram at utenlandske forskere stadig forundres over hvorfor de ikke når fram med sine søknader, i motsetning til i andre land. Slik, har de fått faktisk (definisjons)makt i Norge. “Behovet” deres har ikke vært til stede i like stor grad som i andre land.

 55. På hvilken måte mener du debattene som feks krever FB-konto er bedre enn andre debatter? Hvor mange dager tror du det tar å lage en troverdig falsk profil?

  Si det som det er. Du ønsker å kneble en masse folk som av en eller annen grunn ikke kan stå fram offentlig.

  PS
  Har forstått at en del synes de er tøffe som står fram med fullt navn, ikke alle er helt enige i det. Særdeles ikke i disse overvåkningstider.

 56. Der har vi den saklige ordbruken igjen… er “tulling” et politisk argument? Kolberg (ikke med hl) er ikke min “favoritt” – men jeg bruker et anstendig språk når jeg er uenig med noen; Er det “SV-skolen” som har sviktet? – den har ikke lykkes med å lære elevene dannet oppførsel, skjønner jeg 🙂
  Ps. Nå må TV2 kreve at alle debattanter står frem med fullt navn!

 57. Det beste med Kolberg er at han virkelig ikke skjønner og oppfatter hvor langt ute på jordet han faktisk er!

 58. Hmmm var det etter … eller før han dro ned til Kirgisistan og hadde møter med presidentetn der. Korrupt som få. Ble avsatt og lever vel pr dags dato i eksil i Russland! Ja dem har vel gått i “læra” noen steder!

 59. Der har du et poeng! 🙂
  Jeg har lurt på hvorfor kommentarfeltene totalt domineres av høyreekstreme holdninger – parret med dårlig folkeskikk?
  Det er ikke det at man vil ha en “blå” politikk, jeg reagerer på – nei det er personhetsen og mangel på språklig dannelse: Ord som “tulling”, “klovn” m.v. blir flittig brukt om de man er uenige med…
  Det må være flaut for “Erna” og “Siv” at venstresidens ufine debattanter utgjør en så liten andel av netthaterne?

 60. Helt enig – men jeg tror vi også tar med ekstremister på høyresiden. Vi har opplevd terror fra ytterste høyre – vi kan; meget sannsynlig oppleve terror fra ekstreme islamister. Ekstreme terrorister på ytterste venstre – slik som de hadde i Tyskland – har heldigvis ikke vært til stede i Norge.

 61. Sjekk opp hva som hendte på Dolkesjø.

  Hagen kvittet seg med den liberale fløyen og satt tilbake med byoriginaler og bygdetullinger. Og siden har ikke partiet forandret seg.

 62. ..FRP sin verste fiende er Kjell Magne Bondevik, og skulle stått som nummer 1 foran Krekar, sleipere falsk profet har ikke blitt født siden Judas solgte Jesus for sølvpenger slik Bondevik er troende til å selge KRF-sjela til AP og de rødgrønne for å unngå at KRF kommer i regjering med FRP ,,..

 63. Haha, dette er ekte valgflesk! 5-kløveret..
  …med Komiske-Kolberg, har savnet å trene lattermusklene HaHaHa. Nå er han ferdig med å spille inn ” Enda ondere hensikter III”, og skal igang med FrP-nøtter HohoHaha

 64. Eva Joly er vel det verste som har hendt norge, da hun skulle diktere bondevikregjeringen på hva som var korrupsjon.

 65. Wara ble aldri kastet ut av FRP! Så vet du det. Han valgte å legge aktiv politikk på hyllen, og starte i annen type jobb. Så slipper du å spekulere på det mere!

 66. det er jo det jeg alltid har sagt.ekstrem sosialister er like farlige som ekstrem islamister.

 67. Vi har et demokratisk problem når Eva Joly nærmest hetser 500 000 nordmenn for sympati med Frp. I prinsippet så blir de jo stemplet som dumme individer. Mulig Eva J hadde passet inn i et mer diktatorisk forum a là Hvite Russland hvor hun ville treffe meningsfeller med nedsettende synspunkter på landets borgere,

 68. Kohlberg, er et bevis på at AP virkelig ER et parti som er FOR velferd… Hvem andre ville beholdt en slik tulling i en sentral posisjon? Han er så ubrukelig, at han ikke ville ha truffet havet, om han hadde falt fra et skip i havsnød….

 69. Helt enig med

  Tor Mikkel Wara 😉 må legge til mange flere , mange skulle vert hivd ut av landet for lenge siden som Profetens Ummah tullinger.

 70. Måtte bare kommentere Martin Kolberg. Når han begynner å snakke om FRP, koden osv, så begynner jeg å le så jeg får egentlig ikke med meg hva han sier. Det blir meget komisk og derfor er han også kalt: Komiske Kolberg

 71. Kreket skaffer vel FRP flere stemmer. Det samme gjelder forsåvidt med Komiske-Kolberg. Man vet sjelden om man skal le eller gråte når den mannen sier noe…

 72. Mulla Krekar er vel i realiteten heller en venn av FrP, når han går ut offentlig og støtter AP, SV og Rødt.

 73. Venstre er forøvrig Norges overlegent farligste og mest ødeleggende parti. De vil legge landet øde med Islam OG underkaste Norge makthaverne i USA totalt. Det virker forvirrende helt til man ser hvem som styrer bak kulissene i det partiet.

 74. Yess! Det er det! =) Venstre er Norges eldste parti, men det er, slik jeg ser det, det mest moderne partiet som finnes på tinget per dags dato! 🙂

 75. Så Bondevik skal gjøre comeback…?

  Å bruke benevnelser som “Bondevik 3” er like latterlig som å snakke om “Willoch 2 eller 3” mange år etter at de begge har forlatt politikken.

  Eller satser kanskje Stoltenberg på alenegang med en “Jagland 2”-regjering når det rødgrønne flertallet faller…?

 76. det nuværende senterparti er elendig i ledelse jordbruket legges ned mange steder .dyrene brennes opp -og mange som driver jordbruk legges ned .sauefarmer avsluttes -og den som ønsker og fortsette med geitehold blir fratatt sin jord til boligtomter skammelig .

 77. du er for sent ute jeg tror personlig at den eneste som kan få senterpartiet er ola borthen moe ..snakk vennlig til så hjelper han til og senterpartiet på fote igjen.

 78. Det er ingenting som har blitt ødelagt klovn. Og SP er det eneste fornuftige partiet av småpartiene.

 79. Og det norske folk har panikk om at SP kommer med i en ny regjering. De har ødelagt nok i 8 år.

 80. “Thon er et levende bevis på at aldersgrenser og pensjonsalder må praktiseres fleksibelt!”

  Thon er et levende bevis på at det fremdeles er mulig å bli rik av hardt arbeid i Norge.

 81. det som virkelig er dilemmaet her er at økningen i statlig byråkrati ikke er med. tar vi med staten snakker vi om 60 milliarder+ og det er uten sosiale ytelser dette er skremmende og likevel er det mange som vil ha disse huff å huff. man skal huske at voksende byråkrati i staten svekker helsevesenet,politiet og samferdsel fordi de spiser opp disse budsjettene.

 82. Thon kjører bare vanlig markedspris pr kvadrat på sine lokaler, det er ikke noe sykt ved akkurat det, det som er sykt igjen, er det galopperende og rekordhøye kostnadsnivået i landet, noe som først og fremst er tilkommet grunnet de rødgrønnes vanvittige avgiftspolitikk, bompengene inkludert, og så tiltaksløshet i det å oppruste samferdselen, veiene ikke minst, slikt gjør at alt blir dyrere i et samfunn, både offentlige og private varer og tjenester.

  Det er små og mellomstore bedrfters største dilemma…

 83. Oi oi oi, da snakker vi, en rød-grønn-gul Arbeiderpartiregjering, tror du vi hade fått tilbake statskirken?

 84. Det skisserte resultatet ville være en katastrofe for landet, et endelig farvel til Norge, og en endelig muslimsk seier i det som da raskt ville bli Noristan.

  I 8 år har en jevn strøm av oppegående nordmenn emigrert og en enda større strøm av fiendtlige zombier fra Muslimia invadert. Ap jager alt verdifiullt og samler berme.

 85. Er dette valgkamp eller statistikk? Så her er greia: Sitat: – med harde angrep på «det borgerlige kaoset» og «urettferdige skattekutt». Sitat slutt. Den eneste nullskatteyteren jeg kjenner til er Gro Harlem Brundtland. Så i beste fall må angrepet sies å være dødt. Totalt dødt. Hva er greia? Er dere i AP totalt hjernevasket alle sammen? Angrep? Mot hva? De fleste ønsker et rettferdig velferdsamfunnsamfunn, hvor rike faktisk bidrar med mest til felleskassen. Om de vil ha noen ekstra millioner selv, så er da det knekkende likegyldig. Sannsynlighvis skaper de bare flere arbeidsplasser. Hva har Gro Harlem Brundtland bidratt med i sitt nullskatteparadis? Lovlig t.o.m. Hva gjør hun for felleskapet idag, annet enn å ta ut 700000 i norske pensjonskroner UTEN å betale skatt? Jan-Erik Larsen: Stopp angrepet på de borgerlig rike. Du har med dette mistet all respekt jeg kunne hatt for deg. Jeg er ikke formuet i det hele tatt, men ser virkelig betydningen av at de som skaper noe, får det de vil ha. Det bidrar mer i felleskassen enn noen rødgrønn politikk vil klare. Ser jo hva dere gjør….

 86. Tror nok ikke SP vil søke seg mot høyre så lenge Navarsete har et ord med i laget.

 87. Dagens….SV 3,5% 🙂
  Mandater: De rødgrønne 60 De borgerlige 100, dette er en ren utklassing!!

 88. Jeg skal gi media litt, men bare litt, mer cred nå. Stort sett er de ganske flinke til å følge APs og deres kommunikasjonsrådgiveres linje når det gjelder temaer som tas opp og vinklingen. Det står jeg ved. Et godt eksempel er hvordan formueskatten har vært trukket frem; det enkleste og billigste retoriske poenget for AP, men en skatt hele resten av verden har avskaffet fordi den er idiotisk.

  Valgkampmaskinen er agendaen i mediene. Den er ikke de halvpreppede rosedistributørene. Beklager om det sårer. 2009-valget ble vunnet gjennom bløffen om “borgerlig kaos”, eller det som ellers kalles demokrati; en sak som APs PR-rådgivere kjørte hardt og som satt bra i en homogen medievirkelighet hvor ingen medier brukte en kcal på å diskutere om APs krav om å tilsidesette velgernes stemmer var legitimt.

 89. Er ikke noe rettferd i det spleiselaget derfor mener jeg å stemme riktig i håp om å sette folket først.

 90. “Du veit ikkje ka du snakka om”…
  De som huske resultat av meningsmålinger fra tidligere valg, vet at det er store avvik fra målinger til de faktiske valgresultatene.
  Til og med valgdagsmålingene har veldig store avvik fra faktiske resultater.
  Hvem som regjerer etter valget er det ingen som vet, ingen som kan spå.

  De som ønsker regjeringsskifte må ikke ta noen seier på forskudd, men mobilisere for fullt. Siden de Rød-Grønne tydeligvis har som eneste stratetegi å angripe de borgerlige, hadde det vært på sin plass med motangrep.

  De borgerlige kan tape valget i år på snillisme.
  Siden Jens har sagt at de ikke må snakke stygt om landet vårt, er det ingen som gjør det…

 91. Så heldig da..her jeg bor går det verken buss eller tog.Men jeg som ufør må betale mer av min inntekt i avgifter, enn du må av din inntekt,om du er arbeidsfør vel å merke..rettferdig spleiselag det?

 92. Som sagt så vil det være verdt hele Venstres politiske troverdighet. Og fremtid på Stortinget. Dessuten er jeg, i motsetning til en viss løs kanon av en eks-partileder, av oppfatningen at FrP står nærmere Venstre enn Ap. Nettopp fordi V og FrP er liberale partier. FrP har mange gode liberale forslag selv om forskjellene er store på miljø og innvandring.

 93. De siste dagene har de i alle fall fratatt kanalen all mulig troverdighet. I andre media uttalte de at de så frem til diskusjon om deres famøse sykehjemsundersøkelse. Og følger det opp med å ikke åpne for innspill til egne forklaringer.
  Monolog er kanskje TV2`s sære nye definisjon av diskusjon?

 94. Venstre har 6,9% mens SV er på 4% er det noen som forsvinner er det de rødgrønne.
  De borgerlige partiene har 100 mandater….Frp og høyre har 80 alene
  Det er bare å si Morna Jens….

 95. Nå ser det ut som det er din egen strategi du forteller om her da Stein KK. Ville helst bedt deg ta ansvar for egen strategi heller enn å prosjisere tankene dine over på Jens S. Men det er som kjent vanskelig for en som projiserer å skille mellom egne og andres tanker. For ikke å snakke om det å ta ansvar.

 96. Pluss at de deler ut drøssevis av røde roser, dyrket av underbetalte og uorganiserte arbeidere i Afrika, det er “solidaritet” overfor norske gartnerier – og SP for den del . . .

 97. Ja, og nyttige idioter har AP mange av, svært mange – bare så synd at de ikke selv ser hvordan de blir misbrukt av de “fiiiine AP-familiene”….

 98. .. og hva skulle et løfte fra Venstre være verdt ….?

  For alle som ønsker regjeringsskifte: stem Høyre eller FrP, alt annet vil være et sjansespill med bortkastede stemmer til de små utpressingspartiene, når disse havner under sperregrensen!

 99. Det er ingen som har påstått at Arbeiderpartiet har brukt 1 milliard på PR. DÉT eksisterer kun i ditt hode. At Ap som parti har finansiert dette er det kun du som påstår at andre sier.

  Det som er påpekt er REGJERINGENS pengebruk når det kommer til PR-eksperter. I 2011 så utgjorde dette beløpet 1 milliard. I 2013 er det sannsynligvis enda høyere. Hvis man ikke ser at dette er et usannsynlig pengesluk som selvfølgelig også har påvirkning i både valgkamp og sittende regjerings rennomé, så må man nesten være indoktrinert. At det ikke er en del av Aps eget budsjett gjør det på ingen måte bedre. Man sløser altså med skattebetalernes penger i stedet for sine egne.

 100. Har visst vært litt hard med tastaturet, beklager norsken, men innholdet står jeg for fremdeles… 😉

 101. Dette er en tapt kamp for Ap da de fører en valgkamp totalt blottet for egen politikk og egne ideer. Alt dreier seg om drittkasting mot høyresiden, og det bør normalt ikke være nok for å vinne et valg.

 102. TV2 var eid av amedia (tidligere A-Pressen og før det Norsk Arbeiderpresse)
  Etter de ble solgt i 2012 så ble tonen i de politiske artiklene en smule forandret.

 103. Det blir regjeringsskifte.
  Så valget står mellom en mørkeblå regjering, eller en blågrønn regjering. Jeg vil gjøre mitt for at den nye regjeringen kommer til å føre en så grønn polityikk som mulig, at den har et god sosial profil og en god næringspolitikk. Derfor stemmer jeg Venstre ved valget!
  Og om du fremdeles er i tvil så vil jeg bare minne om at Venstre er det ENESTE partiet før dette valget som har fått topp karakterer både fra næringslivet for sin næringspolitikk, og fra miljøbevegelsen for sin miljøpolitikk!

 104. Arbeiderpartiets Valgkampmaskin er ikke en mystisk organisasjon med mange sleipe mørkemenn.

  Det er vanlige folk som oss, som bryr oss.

 105. Ap kan spare seg det blåblå fugleskremselet: Norske folk vil
  på valgdagen få kalde føtter og vippe forhåpningsfulle H+FrP ut av flertall.

  Det blir borgerlig flertall, og ren H-regjering. V/Krf går sagt
  ikke i regjering med Frp. Frp vil ikke avsette Jens for å innsette en
  V/Krf/H-regjering. Og hvis V/Krf mot formodning skulle innsette en H/Frp-regjering,
  så vil det være vel vitende om at V/Krf i løpet av fire år vil gruse og slite
  en slik regjering ut.

 106. Ap kan kutte skremselet om blåblått flertall. Det norske folk vil på valgdagen aldri gi H+FrP flertall, uansett hva meningsmålingene sier. Kall det folkesjela, – den som alltid vil stemme mot EU.

  Det blir borgerlig flertall i år, og en ren H-regjering. V/KrF vil ikke regjere med FrP. FrP vil ikke avsette Jens til fordel for en V/KrF/H-regjering (sist FrP ble krenket valgte Carl I Hagen Ap), og skulle jeg ta feil og det blir en H/FrP-regjering så vil det være verdt det: V/KrF kommer på fire år til å slite den helt ut.

 107. Påstanden om at Arbeiderpartiet bruker 1 milliard på PR fra det offentliges budsjetter er herved motbevist. Den eksisterer nå både i ditt og Psillys hode.;-)

 108. Og min link til en artikkel som beviste pengebruken ble slettet, flott moderering TV2. Det spiller ingen rolle at milliarden ikke er i valgkampbudsjettet. Selvfølgelig er den jo ikke det. Regjeringen bruker 1 milliard på PR-eksperter av skattebetalernes penger. Altså i stedet for å bruke egne. Om du mener ikke det har effekt så sier vel det mer om deg. At det i valgkampbudsjettet til alle RG er enorme overføringer fra LO hører også til historien.

  Et spm til deg. hva mente du med at denne milliarden kun eksisterte i Psillys hode? Du innrømmer beviselig at denne milliarden eksisterer.

 109. Jo, det har med saken å gjøre. Din påstand er at Arbeiderpartiet bruker en milliard av skattepengene til Pr, og det er bare sprøyt. Er det deg TV2 bruker til faktasjekk, kanskje? ;-))

 110. Det har ingenting med saken å gjøre om det står i artikkelen eller ikke, nå slettet de jo det første svaret, dessutern kommenterer jeg en kommentar og ikke selve “artikkelen”. Regjeringen er nok “de” som bruker en høyst reell milliard på pr, men for all del min politikerforakt er total og begrenser verken til Ap eller det som kalles venstresiden.

 111. Riktig spørsmål til deg er hvem er “de” ? Hvis du mener det er Arbeiderpartiet må du nok gå en runde med deg selv, psilly. Dessuten anbefaler jeg deg å lese artikkelen selv. Hvor står det i artikkelen at Arbeiderpartiet bruker 1 milliard av skattepengene til folket til valgkamp? Du lever opp til navnet ditt, ser jeg. Når slike som deg argumenterer så kommer gjerne fakta i veien for en god historie.

 112. Norge trenger en ny generasjon med partiledere, folk som evneer å ta innover seg at de kan faktisk ta feil………….denne regjeringen har konsekvent blå nektet på alt, slikt går bare ikke i 2013…

 113. Mye av svaret er jo at desto lengre ut i valgkampen vi kommer, dess mer tid får partilederne til å vise sitt sanne ansikt, altså som maktkåte psykopater som sier absolutt hva som helst i håp om å kapre en stemme.

 114. Valgkamper i såkalte “indirekte demokratier” som Norge er bare egnet til å frastøte alle fornuftuíge mennesker med taktikk og retorikk fremfor noe som helst reelt og konkret. Et motbydelig spill som media og karrieremanipulatører som artikkelforfatteren lever og ånder for i sin egen lille boble langt vekk fra borgere og realiteter.

  Da jeg utelukkende pga divergerende politisk syn ift statsavhengige og mentalt hanemarsjerende norske redaktører nå er utestengt fra SAMTLIGE norske media, inkl tv2, men altså bortsett fra akkurat dette blogginnlegget på tv2, ønsker jeg alle et godt valg og en regjering uten Ap og/eller Venstre.

 115. Fornyingsminister- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud tror hun kommer til å være landets siste kirkeminister, melder Aftenposten. Dette henger sammen med grunnlovsendringene fra 2012 som skiller stat og kirke. Statskirken har blitt til folkekirke.

  Dersom de rødgrønne vinner valget, blir det trolig Hadia Tajik i Kulturdepartementet som tar over ansvaret for statens religionsvesen. Før lovendringen har Den norske kirke hørt under Fornyings- og administrasjonsdepartementet fordi Grunnloven krevde at kirkestatsråden bekjente seg til den lutherske tro.

  http://www.dn.no/forsiden/politikkSamfunn/article2669679.ece

 116. Jeg har forhåndstemt på FrP, og har heller ikke Venstre som annet valg. Likevel ønsker jeg Venstre lykke til. Det er meget viktig at man får et mest mulig solid borgerlig flertall, og at Venstre tar plassene fra de Rødgrønne, eller De grønne for den del. Det jeg liker best ved dere er politikken for grundere og Abid Raja. Han er tusen ganger bedre enn kulturministeren som Stoltenberg nå planlegger at skal bli den nye muslimske kirkeministeren, som jeg synes er. For. Drøyt.

 117. Hvorfor skal de stemme taktisk? Det er dumt å stemme taktisk. Det er ødeleggende på demokratiet vårt, å stemme taktisk. Det man skal gjøre er å stemme på det partiet man er mest enig med, og ikke stemme taktisk. Om da ikke det å stemme på sitt eget parti er taktisk da. Høyrefolk burde selvsagt stemme Høyre. Venstrefolk burde stemme Venstre osv. Men så kan man også stemme Venstre om man ønsker en mer sentrumsorientert politikk (sentrum-høyre) osv. Jeg for min del er veldig enig med Høyre, men mest enig i Venstres politikk. Da må jeg selvsagt stemme Venstre. Jeg vet at sannsynligheten for at Høyre blir med er rimelig stor også. =)

 118. “”Valgkampmaskina” er meg og de andre i grasrota av partiet, som banker på dører, står på valgtorg – snakker med folk.”
  .. så du tror dere utgjør hele maskineriet? Da er du en nyttig idiot.

 119. Mekanismen er som følger: De bruker ca. 1 milliard årlig av skattebetaleres penger på PR-rådgivere. En av effektene av dette er at den såkalte “grasrota” fortsatt gidder å stå på torg og dele ut roser og annet materiale, banke på dører og ringe rundt og forstyrre folk i middagen. Uten denne massive PR-kampanjen hadde mange av disse vendt partiet ryggen, vær du sikker.

 120. Servile media? Som eksemplifisert med den absolutt ikke tendensiøse språkbruken over; “Så hardt og brutalt de bare kan. I et desperat, siste forsøk på å beholde makta, kommer garantert Arbeiderpartiets og de andre rødgrønne partienes valgkampkanoner…”?

  “Valgkampmaskina” er meg og de andre i grasrota av partiet, som banker på dører, står på valgtorg – snakker med folk. Det er at hundrevis om ikke tusenvis av mennesker rundt hele Norge som mener at Arbeiderpartiet har de riktige løsningene, står på dag og natt for det samfunnet de vil ha.

  PR-rådgivere, du liksom…

 121. Det er vel det som kalles “APs formidable valgkampmaskin”; den dypeste verktøykassa med skitne triks, de råeste PR-rådgiverne, og overraskende servile media.

 122. Enig, det kommer til å bli som forventet, regjeringsskifte denne gangen. Det er vel ekstremt sjeldent at en regjering sitter lenger enn to stortingsperioder. Når det gjelder småpartiene som ligger faretruende nær sperregrensen, virker det å være Arbeiderpartiet og spesielt Høyre som “tjener” på om de havner under sperregrensen og ev. Opphører å eksistere. Sv-velgerne kommer ganske sikkert ikke til å stemme borgerlig, så de havner nok hos AP. Velgerne fra både KrF og V vil mest sannsynlig gå til Høyre. Tviler på om noen vil gå til Frp, kanskje med unntak av ekstremistene som kun er opptatt av Israel. At De Grønne begynner å gjøre det bra i Norge burde faktisk ikke være noen overraskelse. De har jo fått et solid fotfeste i flere europeiske land, og når de kan gjøre det så bra som f,eks i Tyskland, burde de også ha grunnlag for å gjøre det samme i Norge. Tipper De Grønne plukker velgere jevnt og trutt fra alle småpartiene

 123. MDG, SV, KRF, SP og VENSTRE kan alle havne under sperregrensa for min del…
  Tøysepolitikk er ikke hva dette landet trenger etter 8 år med de R/G

  Skal det skje noe med helse-, eldre-, transport-, og justis-politikken – samt den generelle økonomiske politikken med skatter og avgifter må vi få et sterkt FRP i regjering, som kan tøyle lyserøde Høyre og drive landet fremover..

  Jens, Jonas og de andre lystløgnerene kan advare til de blir enda rødere i fjeset, de må ha romtemperatur-IQ om de tror at folk flest tør å stole på NOE av det de sier i valgkampen

  GODT VALG

 124. Det er ingen tvil om at Ap tynges ned av partnerne SV og av Sp, men på den andre siden spiser og forsyner Ap seg av velgere fra akkurat SV og trolig noe fra Sp også.
  Helt på slutten av valgkampen kan Ap slå til med forsøk på å jafse til seg der det er noe å nå.

 125. Det er helt riktig å vurdere alle kandidatene på listen også ved valg til Stortinget.
  Velgerne burde gjøre mye mer for å hjelpe sitt eget parti direkte med å stryke uegnede kandidater.
  Og det bør også spørres om kandidatene kommer til å representere hele sitt fylke på en god måte.
  En god geografisk fordeling av kandidatene er en stor styrke for et parti.
  Slurv med dette vil føre til tilbakegang for et parti.

 126. Du kan stryke kandidater som du ikke har tro på.
  Martin rallykjører er en bra mann.Mann.
  Det er helt klart en fordel å være veldig fredelig, men da kan det bli vanskelig å være en mann.
  Du kan for eksempel stryke alle menn hvis det passer.
  Martin Scanke rallysjåfør er ikke feig.
  FrP ser ut til å få et dårlig valgresultat ved dette valget.
  Det blir ikke det store antallet du kan stemme inn fra FrP ser det ut til nå.

 127. Hadde det enda vært så vel, men det spørs om du ikke overvurderer befolkninga… hvis vi skal tro tallene som kom fram forrige dagen. Tallene jeg har blandede oppfatninger om. På en måte er det vanskelig å tro på tallene, på en annen side skjønner jeg godt at folk har gitt opp å følge politikken.

  – Bare 39 prosent av de spurte vet at det er Audun Lysbakken som er leder i SV

  – 48 prosent vet at det er Liv Signe Navarsete som er leder i Sp

  – 55 prosent har fått med seg at Trine Skei Grande er leder i Venstre.

  – 63 prosent vet at Knut Arild Hareide leder KrF

  – 86 prosent vet at Siv Jensen leder Frp.

  – 89 prosent har fått med seg at statsminister Jens Stoltenberg er leder i Arbeiderpartiet

  – 93 prosent gjenkjenner Erna Solberg som Høyre-leder.
  (Tall fra NRK)

  Merker sjøl at jeg knapt gidder å følge med lenger. Har ikke sett en eneste valgsending, ved foregående valg satt jeg benka. Mister jeg trua på det norske demokratiet? Tja. De rødgrønne har sammen med LO, media og kaoskameratene Venstre, KrF og Høire gjort at jeg setter store spørsmålstegn ved det….

  – Er Norge egentlig banankongedømmet Nårge?

 128. AP har ett formidabelt propagandaapparat ,og de forsøker å vri seg unna så godt de kan, men sannheten kan ikke skjules, 8 år med løgn burde holde.

 129. Et godt råd til dagens statsråder BURDE vært at de lærte seg å kunne innrømme sine feil når det gikk galt, dette har vi ikke opplevd på 8 år og jeg tror folket er lei av det vi kaller total aroganse i regjeringen!

 130. Analysen deles langt på vei, men ikke fullt ut.

  Jeg er sikker på at det er riktig å bryte gjennom frontlinjen på et lovende sted. Men jeg er ikke sikker på at miljø/klima er det rette stedet.

  For å holde seg til militærstrategi: I boka “Kunsten å krige” gir Sun Tzu et råd som kan være nyttig også i politikken:

  Forsvar deg der du er svak, angrip der du er sterk.

  Miljø og klima er ikke noe hett tema i valgkampen, annet enn for en “engere krets”. Dvs at på overordnet nivå er ikke miljø og klima egnet til å flytte de store velgermassene.

  Men heller ikke innenfor den engere kretsen av velgere som foretar partivalg utfra miljø, er dette et sterkt felt for SV. SVs miljøpolitikk er jo kjent for disse velgerne. Og SVs miljøpolitikk er realitetsorientert. De av denne velgergruppen som opplever seg å stå på venstresida og i tillegg har en relaitetsorientert tilnærming til politikkområdet – de stemmer allerede SV.

  Altså er vekstpotensialet lite.

  Å konkurrere med Venstre om borgerlige realitetsorienterte miljøvelgere virker lite farbart – det er uhyre vanskelig å flytte velgere over blokkene i en hektisk valgkampinnspurt. Og å konkurrere med MDG om miljøvelgere som misliker realitetsorientert miljøpolitkk er heller ikke farbart.

  Blant de miljøvelgerne som ikke allerede stemmer SV er altså ikke SV noe sterkt alternativ.

  Da bør de heller ikke angripe der, utfra “Angrip der du er sterk”-tenkingen.

  Hva er så SVs styrke? Jo – styrken er de feltene som har fått ligge mer eller mindre brakk mens partiledelsen har kapprodd med Venstre og MDG i Lofoten:

  SVs styrke er jo at de IKKE er et en-saks miljøparti, men et parti med bredt engasjement innenfor en rekke politiske områder. Blant annet innenfor områder med betydelig sterkere mobiliseringspotensiale for SV enn det jeg som nevnt mener miljø og klima har akkurat nå.

  Privatisering av offentlige kjerneoppgaver, internasjonale spørsmål, arbeidsliv, sosialpolitikk og fordeling – alle disse områdene skriker jo nærmest etter at SV skal ha en tydelig røst.

  Men i stedet har SV i altfor lang tid valgt å rope i kor med Venstre og miljøorganisasjonene – så lenge at de er i ferd med å bli hese og helt glemmer at det bakrommet de har bidratt til å åpne for MDG i miljø- og klimapolitikken ikke er det eneste politikkområdet der SVs løsninger har appell hos en stor nok del av velgerne til å sikre SVs fortsatte eksistens i rikspolitikken.

  Det er min analyse.

 131. Mulig det gikk en alarm, men det var jo ingen grunn til så mye som en liten bjelle engang. AP hadde nedgang i juli og Høyre hadde tilsvarende oppgang. Når er vi tilbake til juni nivå, og derfra er det måneder og år siden de rødgrønne ledet på målingene. AP skal vel ha sånn omtrent 35% dersom SV også har 6% og SP har godt over 5% for å vinne valget eller hva?

  På den andre siden, følger jeg spent med, og kan fort bli helt irrasjonelt urolig, jeg også.

 132. Jan-Erik Larsen stemmer du Sv eller AP? for det er ikke mulig at du er en balansert journalist.

 133. Vi var veldig mange som ikke hørte noe egentlig svar fra Solberg, kun utallige forsøk på mer eller mindre elegante unnamanøvrer. Journalisten skal derfor ha honnør for at han ikke lot Høyres leder slippe fra det med den typen tåketale som ha vært partiets standard talemåte de siste år. Det viser seg jo at partiet slettes ikke vet hvordan vårt skattesystem fungerer, og enda mindre hvordan de skal få til å både kutte formueskatten og samtidig forhindre at mange av de aller rikeste blir nullskatteytere.

  For øvrig høyst lesverdig av Jan-Erik Larse. Denne valgkampen er på ingen måte avgjort.

 134. Jens Stoltenberg har vel ikke tid å skrive brev i disse dager ,rett før valgkampen har han vel nok med å dele ut de røde roser .
  Samt drive skremselspropaganda ,mot de blå fordi det er ingen andre enn Jens og AP som kan styre Norge.

 135. Han fikk betaling fra en passasjer har det kommet frem…det ble ikke registrert betaling og da er det underslag i verste fall om Jens tok imot, noe han sanyeligvis ikke gjorde.
  Nå var jo hele greia en gedigen bløff fra AP og 90% av Norges befolkning er negative til denne bløffen om å ” Snakke me folket”…

 136. Skremmende hvis vi får mer miljøpolitikk fra Stortinget. Miljøpolitikk fører i hovedsak til plunder, heft og økte kostnader for forbrukerne. Det er de som har minst som må bære miljø-gevinstene, mens øvre middelklasse og oppover bare kan grave dypere i lommene.
  Forbedringen i favør av miljøet går i hovedsak på tross av Stortingets miljøpolitikk.

  Kanskje på tide at miljøpolitikken går over statsbudsjettet uten bidrag av særavgifter. Der er det nok av penger, det handler om å gjøre de riktige valgene. Og det handler om å ta hensyn til forbrukerne.

 137. …og en stemme til Arbeiderpartiet eller partiene som lover at de uansett hva vil samarbeide med AP er garantien for fortsatt regjering med AP. MDG går inn der de får mest igjen.

 138. Ja, “tro” er helt klart en personlig sak, men folk burde være svært kritisk til slikt!

 139. Ekspertene på vær, klima og atmosfærefysikk ser ut til å være enige om at menneskelige aktiviteter har begynt å virke inn på klimaendringene. De som er uenige er konservative politikere og folk som har interesse av at oljeforbruket og klimagassutslippa skal gå som før. Det er opp til deg å velge hvem du vil tru mest på.

 140. Det du skriver her er bare fantasier.
  Ingen har noen gang klart å bevise eller sannsynliggjør menneskeskapte klimaendringer.
  Klimaet varierer og svinger hele tiden slik som det har gjort i hele jordens historie.
  Men, kjenner til at denne “klimareligionen” eksisterer.

 141. Forskjellen er at i dag er de kunstige, og at hvis vi fortsetter å øke utslippet av klimagasser som i dag, kan vi komme ut av balanse. Hvorfor er det så vanskelig å skjønne det?

 142. er enig med deg .klimaet har endret seg til alle tider .det er naturens under och privilegier vi er til alle tider er underlagt .

 143. MDGs politikk strekker seg mye bredere enn klimaendringene. Og uansett, uavhengig av om du tror klimakrisen er reell eller ikke vil det være behov for MDGs klimapolitikk så lenge vi forurenser, setter kortsiktig vinning foran bærekraft, og lever over evne. Sjekk ut http://www.mdg.no/politikk/hovedsaker/

 144. De grønne velgerne var der og er der.
  Partier blir dannet ut fra det velgergrunnlaget som finnes.
  MDG oppstår og får framgang på grunn av grønn ideologi og grønne velgere som finner sammen.
  Det er de grønne velgerne som er vi her og denne gangen.
  Det er de grønne velgerne som bestemme hva de selv trenger.
  Slik er virkeligheten.

 145. Miljøpartiene må etterhvert lese i historien om klimaendringer har det vært så lenge koden har eksistert.Isbreene smelter,vokser,smelter.Temp i havet og luften øker,synker og øker. Svarord o Grønland har hatt temperaturen som på Tenerife og vært isfri.

 146. Her kan jeg bare gjette.
  Og da gjetter jeg at de som støtter MDG ikke bryr seg noe som helst om det du spør om.
  Jeg regner det som sannsynlig at MDG støtter MDG først og mest.
  Ap og politikerne i Ap jobbet i årevis for å legge grunnlag for et parti som MDG.
  I årevis.
  Ap og rørsla skapte grønne velgere i tusenvis i mange år.
  Ditt spørsmål er etter min mening og mitt skjønn helt irrelevant.

 147. Har stemt H (85), H (89), H (93), V (97), V (01), V (05), Krf (09), De Grønne (13).

 148. Pressen har for vane å vise stor interesse for noe nytt.
  Dette er en typisk nyhet.
  Grønne velgere ble skapt i årevis, men nyheten nå er MDG.
  Pressen og skolen og politikerne i norske partier jobbet i årevis med å skape grønne velgere.
  Nyheten nå er at mange grønne velgere vil styre seg selv og stemme på MDG.

 149. Jeg er nok helt uenig med MDG, men jeg klarer fint å skrive gratulerer.
  De grønne velgerne var der og ble skapt i årevis.
  Norsk skole og norsk presse og SV og Ap og Venstre og Høyre og Sp skapte tusenvis av grønne velgere som MDG nå kan hente og forsyne seg av.
  Til og med Krf var med på dette å skape tusenvis av grønne velgere.
  Noen gjorde forarbeidet.
  Og når MDG også fungerer som et protestparti, vil helt sikkert noen som tidligere stemte FrP se at her kommer det et protestparti som ikke så enkelt vil la seg lede av politikerne i Høyre.
  Jeg kan skrive gratulerer selv om jeg er for fredelig utnyttelse av atomenergi og selv om jeg håper at det blir funn av mer olje og gass i Norge.

 150. Bruk heller stemmen din på Pensjonist Partiet enn på MDG !!! MDG er garantien for at AP kan fortsette.

 151. Hva mere enn navnet De Grønne har de å tilby, er det et parti som er grønt så er det virkelig Kystpartiet. Vi er et miljø parti og vi kan og vil samarbeide med alle borgerlige parti. Intet parti kan gjøre alle til lags. Kystpartiet klarer det nesten bare folk leser og lærer.

 152. Liker at nye partier kommer frem, vi trenger sårt nytt blod på tinget. Det vi har nå er de samme partirobotene som bryr seg mest om egen karriere.

 153. en debatt om hasjliberalisering kommer bare til å skaffe MDG flere velgere så det tror jeg ikke de frykter 😉

 154. MDG vil ikke samarbeide med FRP og sagt det samme som Sponheim !! Så en stemme til MDG er en garanti at AP får fortsette i regjeringen. Tror nok derfor media gir MDG så mye positiv omtale !!!!!!

 155. Innlegget er ironisk og står seg,dessverre funker ikke alltid none verbal communication,skriftlig!Godt skrevet av:S.K.K.! 😀

 156. Her er det mulig jeg er litt treg…. men er dette ett brev skrevet av Jens eller er det skrevet av Stein Kåre Kristiansen? Hvis det første er tilfelle; hvorfor går det da via ham på hans blogg i stedet for til mottaker? Og hvis det siste er tilfelle; som jeg heller til ut fra noen kommentarer samt ingressen her, er det mer enn betenkelig… for da ser ikke a) Kristiansen selv hvor tydelig han flagger og som journalist manipulerer gjennom den unike muligheten han sitter med som politisk kommentator, og b) at det juridisk er betenkelig å publisere noe som kan forstås som skrevet av andre…… begge deler er ille og sier sitt om media……!!

 157. Det er avslørende at en ,,kommentator” med lang og klar fartstid som Ap – sympatisør og medlem legger fem et brev som “burde vært sendt” i forsvartone for Arbeiderpartiet.

  Det Ap-politiske Råtte-reiret,s tentakler svinger strekker seg gjennom de fleste lag i samfunnet , men det er da IKKE velger – kveget jeg tenker på.

  Ap – Velgerne kan ikke gjøre en dritt” med dette råtte-reiret, men det er de Ap-medlemmer som sitter i maktposisjoner eller har tilgang på media i høyere posisjoner som driver denne brannslukkingen av sannheter kommer som frem på rekke og rad om maktmisbruk,løyner,undergravelser og skitt”pakker.

  Ingen , og jeg gjentar Ingen driver med så mye skittpakke-sending som Ap og Lo, dette er organisert , det er historisk beskrevet fra 1948 i Boken : Dømmer ikke”, Familieforlaget dott no , av Oliver Langeland , til Knudsens bok i dag. Det har vært et helvete for de som varsler” om noe som helst om dette Ap – råttereirets handlinger opp gjennom tidene !

 158. Hva med å ta med at Jens sin definisjon av å ta ansvar er å klore seg fast til taburetten?

 159. Nei, jeg mener hvert ord, og den folkefiendtlige karriereren til denne typen taler for seg selv. Hele hans karriere er en gigantisk uhøflighet og skadevold. Et innlegg må da formuleres skarpt for korrekt å beskrive vesenet.

 160. Vi er mange Arne Olaver her ute. Vi som gjerne kan stemme Høyre, men som får en meget vond smak i munnen ved tanken om et Frp i fri dressur. Vi kunne også gjerne tenke oss å stemme på en moderat Stoltenberg, men uten et Sp og for all del uten et Sv.
  Men hva ender vi opp med, tro? Hjemmesitting. Det blir som å velge mellom pest og kolera.

 161. Eriksen: Du har misforstått fullstendig rollen som ekspert. Du skal opplyse det som skjer. Denne kommentaren er i virkeligheten en propagandaskrift for en part.

  Det Eriksen burde ha gjort er f.eks å forklare hvordan Stoltenbergs utenriksminister har i en uttalelse gitt klar indirekte støtte til overfallsvoldtektsforbrytere. Og endog kalt deres forkvakla handlinger for verdige og anstendige.

  Det er noe som kunne vært både belyst og utdypet om hvorfor Barth Eide i praksis hyller overfallsvoldtekter av norske jenter og voldtektsforbryterne.

 162. Nå tror jeg man skal huske at en stor del av Høyres velgere er helt enige med FrP når det gjelder innvandring, og det gjelder nok også flere AP-velgere enn ledelsen liker å tro. Det er jo når det gjelder økonomi man har problemer med Siv & co. Løsningen er enkel: innfør de beste delene av FrPs innvandringspolitikk, slik at FrP (og mange av velgerne) får et kjøttbein, og la Høyre ta seg av økonomien. Alle blir fornøyde. Kanskje bortsett fra profesjonelle snillister fra SV og V, da, men de får jo i hvert fall rikelig med anledninger til å fremstå som gråtekoner, demonstrere sin egen godhet og sutre over en “inhuman asylpolitikk” etc etc.

 163. Arne Olav bør kanskje ikke lete så hysterisk etter alternative måter for å få krøpet opp i den utslitte sengen til Arbeiderpartiet. For hvis han titter seg litt rundt i rommet vil han fort se at det ikke bare trenger en vask, – det er faktisk ikke vedlikeholdt og er i ferd med å rase sammen!

  Arne Olav bør istedenfor gå inn i storstuen og ønske Høyre og regjeringsalternativets nye innvandrere – Fremskrittspartiet, velkommen. Han burde ha lært av Arbeiderpartiet at han ikke skal ha fremmedfrykt, og at alle som kommer er en ressurs for landet. Så han burde ta dem i hånden, og bruke av tiden og sparepengene sine på å bygge en ny seng til dem så de kan føle seg ikke bare ønsket – men HJEMME.
  Jeg er sikker på at Arne Olav etter en slik handling vil sove mye bedre når han kryper under dynen, for man sover jo tross alt bedre i egen seng 🙂

 164. FRP er nok mer opptatt av å filme barn/ungdommer når de dusjer, og slikt egner seg ikke på instagram!

 165. Hvis opposisjonspolitikerne skrev eller snakket slik du gjør,ville det veldig fort sikre valgseier til de rødgrønne.
  Jeg tror ikke at du skjønner at du formulerer deg ekstremt uhøflig.
  Det samme gjelder Jan Haugen.
  Hvem bestiller disse frekkhetene?
  Seiler dere to under falsk flagg?

 166. I NRKs valg sending så man jo at det var i taletid , at FRP fikk minst
  taletid hvorfor , igjen en urett for Demokratiet ,,,, Valget skal vel være
  RETTFERDIG ,,,,

 167. Miljøpartiet er det eneste partiet som
  lytter til forskning.
  Forskning på rusmisbrukere, skole, mat, dyr, miljø. forskning på det meste er integrert i politikken deres.

  Hvordan er dette urealistisk?

  MDG kan samarbeide på begge sider. MDG ser forbi blokkene, fargene og uenighetene – Jeg forstår at V&SV føler seg truet. – SV & V virker smålige og barnslige i denne valgkampen. Rakker ned på andre grønne er uten hensikt. samt at de da fremstår som tennåringsjenter med lav selvtilit! Det er ikke MDG sin skyld! De som prioriterer miljøet burde stå sammen om den saken. Ikke kjekle over alt annet! Forøvrig har SV så mange antkampanjer mot andre partier i stedet på å fokusere på hva de selv vil. Det er derfor de misster stemmer. Totalt useriøst! – Når det er sagt liker jeg flere ting i programmet til både SV og V. Hadde de vært seriøse og full av politisk vilje, kunne de vært ett alternativ. Sammen hadde alle tre vært sterke og fått til mye bra!! 🙂 synd bare ett av partiene har vilje, evne og ett ønske om samarbeid. (De grønne:)

 168. Nei takk til mdg. det siste me treng er fanatistar som ikkje forstår seg på samfunnet.

 169. Flott at MDG blir tatt på alvor og at vi blir lagt merke til. Men litt synd at SV og Venstre må ty til usannheter for å prøve å angripe De Grønne. Blant annet prøver Lysbakken å påstå at MDG ikke er solidariske. Enten har han ikke lest prinsipprogrammet der solidaritet er noe av det som lyser mot deg, eller så farer han med løgn. Når det gjelder realisme/urealisme er det helt klart den politikk som føres nå som er urealistisk. Politikken til MDG har en samlet miljøbevegelse bak seg og er utformet i dialog med fagfolkene og miljøvernorganisasjonene og etter anbefalingene i rapportene fra FNs klimapanel. Solhjell sier så flott på egne skrytekonferanser at fakta må få makta. De Grønne tørr å gjøre dette og at de Grønne nå fosser frem på meningsmålingene setter klima på dagsorden. Skjøtskifts kommentar faller sådan på stengrunn.

 170. Når det gjelder narkotikapolitikk er MDG det enste partiet som går inn for Skadebegrensing og regulering, etter modell av Portugal og Sveits, mao det eneste partiet som går inn for en BEVISBASERT narkotikapolitikk, i motsetning til de store partiene som utrolig nok velger å se bort fra beviser og statistikk..

 171. Diktaturer får også ting gjort, hovedsakelig fordi vi slipper de der plagsomme debattene.

 172. Helt klart. Ingorer store andeler av landets befolkning, og tvangsinnfør politikk som bare gavner de som bor i de større byene.

 173. Stoltenberg svarer med brask og bram at de fire hundre milliardene for det meste har gått til lønninger.

  De har gått til lønninger til Stoltenbergs førti tusen nye BYRÅKRATER! DERFOR blir det ikke bygget veier, drevet sykehus, skoler.

  Bøndene sysselsetter to byråkrater hver seg. Hver bonde koster to millioner i byråkrati!

  Dersom man la ned byråkratiet og ga en million til hver bonde, ville man sart den andre millionen.

  Klart vi må ha høyt skattetrykk i dette landet. Hva tror folk en byråkratby på førtitusen + tilhørende pensjoner og sykelønn, svangerskapspermisjoner og infrastruktur koster!

  Hva det koster og bygge opp en hel by som skal lønnes av staten og ikke drive med annet enn å lage merarbeid for andre!

 174. Jan Erik Larsen, tidligere statssekretær for Norges statstminister Jens Stoltenberg, “Arbeider”partiet og spesialrådgiver i “Arbeider”partiet spør: “Hvem blir vinneren.”

  Svar: Det er det jaggu meg ingen som veit ennå, vettu!

 175. Jeg håper venstre går langt under sperregrensen, og både Høyre og frp får bare 30 prosent av stemmene og Krf forsvinner med dem. En blå regjering vil være det verste for Norge bare se på pappapermisjon, sine planer til privatisere Statoil og Vinmonopolet og for å gjøre Norge enda mer av en marionett til USA

 176. Jeg tror Erna kan ha tapt valget med pappapermisjon og skattelette kan ikke brukes hvis de kommer nesten utelukkende til selskaper og rike mennesker. Håp for en rød-grønn regjering.

 177. Synes du er god til aa vaere födt i det sosialistiske kjökken, JEL.
  Ernas landsmötetale var en retorisk katastrofe, hvis formaalet var aa tenne glöd hos tvilere. Jens, til tross for sin milde, diplomatiske form ofte, er 10 reiser mer glögg og dynamisk. Han vet naar han skal heve seg, og gjör det med bravur. En statsmann. Hans landsmötetale var glimrende.
  Selv om jeg haaper paa blaatt !

  Konformt med de europeiske strömninger i en vanskelig tid, er det sannsynlig at velgerne gaar for skifte. For skiftets skyld. Som i Frankrike. Til velgernes anger og fortvilelse der, naar de ser hvor slakk François Hollande er i en situasjon der Frankrike er teknisk konkurs. Sannsynligvis vil Erna ro tett ved land i solnedgangen frem mot valgdagen. Det gjelder aa ikke stöte noen. Maalingene er jo saa gode. Er det en effektiv strategi for en som har litt lyst aa vinne? Jens har boksehanskene i skapet. Vi gleder oss til at Erna faar bakoversveis paa sin reise ved salmens slutt.
  I saa fall meget fortjent.
  Det maa da vaere grenser for hvor koselig du kan fremstaa for aa vinne politisk i et rikt land.

 178. Du fikk ikke med deg det skrev, som vanlig. Tar det en gang til, så kanskje det fester seg. Likes er ikke sidestilt med innleggelts innhold. Men i din lille verden er likes noe som for deg er en bekreftelse på hva du hevder. Ble det litt klarere nå, eller må du ha det inn med tester ?

 179. Ha ha, her skal du liksom snu det på hodet igjen at manglende likes er en fordel? ha ha.

 180. Nå er det slik naive OomBlou slik på disse forumene slik at dette med likes ikke skal sidestilles med innhold. Det bør du ha fått med deg etter så lang tid. Jeg har lenge skjønt at likes er noe som holder deg oppe, men det har som sagt ingen betydning i forhold til innhold. Det har du skjønt, eller ??

 181. Hmm, hvorfor liker langt flere det jeg skriver enn det du skriver da, om det var feil det jeg skriver altså?
  Har forresten sett deg også kommentere på en bilside, neppe noe fornuftig da altså, men likevel.

 182. Fra ditt ståsted så er det slik at alt som er til venstre for FRP er sosialistisk, så ikke overrasket over det du skriver. Nettopp derfor bør du lese deg opp på dette emnet, slik at du har en noenlunde plattform å gå utifra. Der du befinner deg nå, har ingen realitet i din oppfatning av politikk i dette landet. Det er ikke mulig å se på deg som seriøs i samfunnspolitiske spørsmål. Derfor har jeg gang på gang prøvd å hjelpe deg bort fra å sitte å drite deg ut, slik du så å si daglig gjør. Biler og hestekrefter, inntil du får lest deg kraftig opp på politikk !

 183. Ja, men til hva?
  Regjeringsskifte blir det nok, og da håper jeg på et sterkt Frp.

 184. Forsøker du i fullt alvor å hevde at dagens regjering ikke er sosialistisk??
  Tydeligvis er det andre som har mer behov enn meg på “lese seg opp”!

 185. Vet du ikke at “sosialisme” er en samlebetegnelse for alle grenene av sosialismen?
  Vet du ikke at kommunisme, nazisme, sosialdemokrati, osv, er grener av sosialisme?
  Du er tydeligvis helt uvitende og feilprogrammert av partiet!

 186. Tenkte jeg skulle la være å kommentere deg mere på dette med sosialisme, men tar det en siste gang. Kun fordi jeg nå begynner å få noe medfølelse med deg, og synes litt synd på deg. Du minner om en liten gutt som skriker seg til å få viljen sin.Så her kommer det EN gang til OomBlou: Jeg er ingen sosialist, og har aldri forsvart sosialismen. Jeg er sosialdemokrat, og forsvarer mer enn gjerne det sosialdemokratiet står for. Det at du ikke klarer å skilne mellom en sosialdemokrat og en sosialist, er ditt problem, og noe du må bale med selv. Det finnes mye god litteratur på biblioteket (ett sted du sannsynligvis ikke frekventerer), og du finner mye på google, om du vil finne forklaringer på disse politiske retningene. Så nok en gang OomBlou, jeg forsvarer altså ikke sosialismen. Det nytter ikke å “grine” seg til mere nå, men det ble kanskje litt klarere for deg nå?

 187. så fremdeles ute å krangler med folk istedenfor å ytre dine meninger med innlegg, kanskje moderator burde sende deg en forklaring på hvordan man bruker slike forum?

 188. Du har ennå sjansen til å bevise at du ikke er sosialist som forsvarer sosialismen!

 189. Du Direktør Skifte,daglig leder for mange ansatte?? Har ikke helt klart for meg hva du titulerer deg som, men det kan du sikkert oppklare. HA HA! Du må ikke bruke fremmedord som diskutere. Det har du aldri gjort, og kommer sannsynligvis aldri til å gjøre det. Du sitter kun og taster ivei eder og galle, uten noen form for saklighet. Det er årsaken til at jeg legger meg på det nivået du befinner deg. Det er der du føler deg hjemme, og kan boltre deg litt på diverse forumer. Registrere at du uten unntak, betegner alle andre som idioter, og ikke skjønner noenting. Tanken har aldri streifet deg at det er du som er idiot, og ikke alle andre? Nei, sannsynligvis ikke. Der svikter nok selvinnsikten totalt!

 190. Se der ja, der våknet Direktør Skifte også(eller var det daglig leder for mange ansatte??) Satt egentlig bare og ventet på deg. Du og denne merkelige OomBlou er jo ett tospann på disse forumene. Dere går i takt med det meste. Det å gå i takt ligger jo i ryggraden deres. Dere har EN god egenskap, dere utfordrer lattermusklene så og si daglig med deres innlegg!

 191. så du forstod selvfølgelig ingenting ? hvorfor diskutere når man ikke forstår? øhhh

 192. er kommunist byråkraten våknet til liv? jeg tenkte du hadde 3-4 måneder ferie?? slike som deg jobber jo sjelden

 193. Du med dine gjennomtenkte, saklige kommentarer er ett glimrende eksempel på hva som finnes på disse forumene. Du er i en egen klasse, sammen med ett par andre!

 194. Ja, jeg klarer å lese, jeg. Jeg klarer t.o.m. å tenke mens jeg leser. Prøv det du også!

  Erna (H) bedriver diffus luftpolitikk.

 195. ha ha ha ha mittferdreland tar årets pris for det mest idiotiske :

  ” Erna Solberg (H) må nå snarest offentliggjøre hvilke partier hun tar med
  i sin regjering. Det er ikke tilfredsstillende at hun fremdeles sitter i
  robåten sin og vugger. Hun skylder velgerne ved årets valg et klart og
  oppriktig svar.”

  ja du leser riktig, hvordan kan Erna fortelle velgerne om hvilken konstallasjon hun skal ha før velgerne har bestemt seg på hvem de skal stemme på? ha ha..snakk om at det finnes mange TULLINGER på disse forumene

 196. Har Jenseman og regjeringen striglet opp alt som finnes av vesntreradikale journalister for å skrive negativt om H og FRP frem mot valget? svaret er nok JA, tiden fremover nå vil de seriøse og objektive og gode journalister, bloggere og formiddlere vises godt og skille seg ut sammen mot bermen av venstreradikale journalister som jeg personlig synes det er helt ok at de overvåkes.

 197. Har du konkrete saker som er så konkrete at det er mulig å bevise hva som ble lovet og slik at du kan bevise at en eller flere politikere jukset eller lovet for mye og slik at straff ser rimelig ut eller slik at det virker rimelig med starffeforfølgelse av noen?
  For det første bør du legge fram beviser.
  For det andre bør du framføre gode argumenter for at det er rimelig med straff ut fra hvor ille saken er.
  Har du noe konkret å komme med?

 198. Skjønner ikke at folk tror alt blir så mye bedre med høyre. Historien gjentar seg. Jers er ok. Selv om mye kunne vært bedre i Norge bor vi tross alt i et av verdens beste land. Man får ikke i både pose og sekk, prioriteringer må til uansett.

 199. Velgerne har 8.års erfaring med RødGrønn.
  Nå er det ingen ting som de kan gjøre som kan rette opp de åtte årene.
  Folkets dom er klar.
  Erna blir ny statsminister i en Blå regjering.

 200. Snakk om historieforfalskning. Kommunenes egen interesseorganisasjon KS har laget beregninger som avkrefter det du påstår. Det var ikke dårligere, snarere tvert om når man inkluderer påleggene. Faktum er vel heller at der Erna Solberg stilte krav, så har de rødgrønne bare rosemalt situasjonen ovenfor kommunene. Tipper de færreste kommunepolitikerne kjenner seg igjen i den overflodsbeskrivelsen dagens kommunalminister prøver å fremstille.

 201. TV2: Hvorfor så det ut som de satt i et romskip med flombelysning? Kaldt og upersonlig, og for min del distraherende.

 202. Håper vi blir kvitt de rødgrønne ved neste valg. Sosialisme er ikke bra. Sv som Ap jobber med er jo et av de mest ødeleggende partiene som eksisterer i norsk politikk sammen med Sp.

 203. Tenk om det var en form for lov at hva politikere lover må utføres. Mislykkes de innenfor en tidsramme blir partiet straffet! Kanskje det hadde stoppet de fra å nedprioritere løfter etter valgseier! 🙂

 204. Er så utrolig lei av Stoltenberg og hans tomme floskler. Hva med alle løftebruddene? Norge trenger en ny regjering enn denne tafatte gjengen!

 205. Det gode med debatten var nettopp at Oddvar Stenstrøm ikke var mer på banen, men så det som sin viktigste rolle å gjøre seg selv overflødig.

 206. Godt gjort å ikke ha fått med seg at FRP faktisk vil bruke mindre enn Handlingsregelen tilsier, men bruke avkastningen fra Oljefondet til det den var opprinnelig tenkt til….

  Hvor mange milliarder bruker Jens fra Oljefondet “utenom” Handlingsregelen hvert år ?
  Svaret vil forbause svært mange

 207. Arbeidsledigheten og antall konkurser har steget dramatisk. Det skyldes ikke bare dårlige tider i Europa men en regjering og en statsminister som feilprioriterer år etter år. Oljeformuen brukes til å bygge veier og jernbane i Tyskland til 2,5% rente for deretter å låne tilbake til 7% rente for å bygge norsk infrastruktur. Og du kaller deg økonom Stoltenberg!?!

 208. Norsk velferd og et godt helsetilbud til alle i Norge og gode muligheter til utdannelse for alle og et velfungerende politi kan bare skaffes med penger og mer penger og med inntekter fra verdiskaping i Norge.
  For tiden må mange av de pengene og de inntektene komme fra norsk oljeindustri.
  Og dette bør en norsk statsminister si klart fra om.
  Det er nå flere useriøse norske politikere som nesten lar det gå sport i motstand mot oljeindustri i Norge.
  Norsk velferd og et godt helsevesen og muligheter til utdannelse for alle og nok politi til å stoppe tyver og ranere og voldsforbrytere kan Norge bare få med nok penger og inntekter.
  Gode pensjoner og rettferdighet for pensjonistene kan bare sikres med penger og inntekter og med norsk verdiskaping.
  Folk i Norge har det bra på grunn av verdiskaping og inntekter fra lønnsom næringsvirksomhet og fra lønnsom industri og inntekter fra energiproduksjon.
  Oljeindustrien skaffer mye av inntektene nå.
  Det er direkte dumt av folk å stemme på politikere som er mot oljeindustrien og dermed mot inntekter til landet.
  La de selskapene som vil lete etter olje i Lofoten får lov til å lete der hvis de vil.
  Norske bønder bør forstå at overføringer til landbruket er penger, og at pengene må komme fra inntekter og fra verdiskaping.

 209. KrF er på vei ut, Gudskjelov hadde jeg nær sagt. Virkelig kristne oppegående velger heller “De kristne” som ikke lefler med alt og alle slik KrF gjør.

 210. ” Audun Lysbakken gjorde det bra som angriper mot de borgerlige – men han fikk i liten grad fram SVs politikk.”

  Hvordan kan en journalist mene dette? at han gjorde det bra med å angripe de borgelige???? 🙂 nei kjære journalist, Lysbakken fremsto som en skole gutt som aldri burde vært satt fremfor et kamera, han jamret på de samme strofene han har brukt siden han ble leder i sv, han fremstår som UVITEN,mangler ordofordåd og ikke minst forståelse i slike sammenhenger, det er nesten flaut å se på han.

 211. HVor er det blitt av demokratiet her i landet , når man i parti leder debatten
  har en mann som odvar Stenstrøm , som angriper de blå til de grader , og
  snakker rolig til de røde, Senere kommer det kommentarer fra stein kåre
  kristiansen , som ikke holder mål , Jeg trodde at en kommentator skulle være demokratisk ,men nei , her skulle det være kunn til en side ,, DE RØDGRØNNE …… OG en ting til , få tilbake den gamle ordningen med
  lik taletid , Sånn at ikke den ene parten for en fordel

 212. Noe mere arrogant en Lysbakken skal man lete lenge etter.. han fremstår som komiske ali.
  Lybakken har ingen troverdighet.
  Siv gjorde ok. Jens inser at han har tapt allerede.Erna kan bare seile in på høyrebølgen.

 213. Oddvar Stenstrøm egner seg dårlig som programleder ,i debatter når han gjør så stor forskjell på den rødgrønne partiene og de borgelige partiene.
  Hvorfor slik forskjellsbehandling når Oddvar stenstrøm behandler Siv Jensen FRP på en så dårlig måte.( han skriker og bjeffer mort FRP,men snakker som en pusekatt til de rødgrønne)
  Han har jo avslørt seg selv om hvem han liker og misliker i debatter.

 214. Jeg tror ikke du vet hva du snakker om,den som syter mest her av partiene er vel den røgrønne regjeringa.

 215. Partiet De Kristne er svaret for en borgerlig flertallsregjering!

  Erna kan late som at det ikke er alt for store uenigheter på borgerlig side (pga V og Krfs avstand til Frp) men det er helt tydelig at per i dag ligger vi virkelig an for en borgerlig mindretallsregjering, evt at de rødgrønne igjen får en ny periode mot folks vilje – ene og alene pga rot på borgerlig side, og ikke fordi rødgrønt er bra.

  Partiet De Kristne ønsker å gå i regjering med Høyre og Frp da det er mange gode saker å samarbeide om! Og der De Kristne ikke er enig ønsker de å være det verdikorrektivet som trengs for å holde kursen.

  De Kristne er partiet du savnet ved forrige valg!
  Sjekk ut politikken her: http://dekristne.no/handling.html

 216. Siv og Frp fremstår i kjent stil som Norges største syteparti.

 217. Lille Lenin Lysskybakken tror han er leder av den Rødbrune regjeringen..
  Noen burde vise ham meningsmålingene…

 218. Hei Kjell Arne tenk at du nå kan ta med dine venner og andre inn i din verden for den er meget spennende, selv er jeg en stro fan av deg og følger med deg,selv er jeg som du vet en stor royalist og nå går snart turen til Amsterdam for og oppleve nationaldagen og at dem nå får konge og dronning,det blir stort. Og ja bunaden skal da være med i kofferten, regner med at du skal ditt . Kansje vi ses der. Vel Kjell Arne flott gjrt jeg skal skrive snart i gjenn,

  Royalist kristin fra Fredrikstad

 219. Hei kongen av tv 2, GRATULERE med egen blogg,det var på tide. Ja som jeg har sagt så skal jeg følge deg med stor spenning kan du tro. For du er jo helt konge da.

  Kristin

 220. Velkommen! Veldig sprekt å satse på en blogg, -istedenfor en rolig pensjonisttilværelse! Jeg gleder meg over å få flere fagfolk med spisskompetanse som din inn i blogosfæren.
  Gleder meg til å følge og lese bloggen din videre.

  Klem fra Susanne

 221. Olympiatoppen reflekterer ikke VERDENS beste utøvere. Verdens beste håndballspillere er ikke raskere enn verdens beste fotballspillere. Mikkel Hansen slår neppe Cristiano Ronaldo eller Theo Walcott i en sprint. Angående ESPN-undersøkelsen, så er den kanskje ikke 100 % nøyaktig, men den gir nok en god pekepinn. Hånball er ikke blant de sportene der det kreves mest styrke, noe som sikkert kommer overraskende på mange nordmenn som ikke har innsikt i kravene til utøvere i idretter med mer prestisje og konkurransenivå, som feks amerikansk fotball og basket.

 222. kan nevne at håndballspillere har flere bestetider enn fotballspiller på 40 metertesten på olympiatoppen….

 223. undersøkelsen til espn viser jo at de ikke har satt seg inn i noe i det hele tatt…de gir håndball 3, 40 på styrke?

 224. Jeg synes hodedueller er enda tøffere. Hvorfor er du så interessert i å lese svaret mitt? Det er ikke sånn at hvis jeg er enig med deg at det første alternativet er tøffest så er håndball den tøffeste sporten. Så er det vel gjerne midtstopperne i fotball som får gjennomgå mest. De veier vel ofte rundt 100 kilo dem og.

  Ellers er det liten tvil om hvilke sporter som er tøffest; Ischokey og Rugby

 225. Se her ja, en som ikke er så happy med at andre er Ronaldo supporter. Rooney sitt kutt var dypere og farlgere ja, men poenget var jo bare at det blir for dumt å sette Ronaldo i dårlig lys hele tiden. Det skal jo ingen ende ta! Det er stor forskjell på å være pyse og klyse!
  Hvorfor skal du være så vanskelig egentlig? Og hvorfor skal du absolutt vite hvilken skade jeg pådro meg? Jeg fikk prolaps og det har i tillegg gjort at jeg ikke klarer å løpe lenge på venstrebenet. Hvorfor er du så stor taper? Ingen grunn til å være frekk! Synes synd på deg, så skal ta å be for deg din patetiske Ronaldo hater!

 226. Randi Gustad er den mest pr-kåte personen jeg vet om! Etter hun sluttet på landslaget har hun kommet med den ene utspillet etter det andre for å komme på tv eller i avisen! Linselus…

 227. Da RBK var på topp,spilte cham.league osv.Ble de med i ett prosjekt på olympia toppen.Med både håndball,fotball og basket..Etter å ha tatt oksygentest,løpetest osv.Sier de på olympiatoppen at RBK er de som er dårligst trent,Nils Arne Eggen blir forbannet og tar med seg gutta og går.For han trenger ikke høre på sånt…

 228. Spill 90 minutter mot en motstander som Jaap Stam, så skal vi se hvilken sport som er tøffest

 229. Det går ikke ann å sammenligne disse idrettene. Alle har sine egne styrker og taktiske spilleregler. Hadde et lag fra hver idrett møtt hverandre, hadde de som hadde hjemmebane feid banen med den andre motstanderen. Når det er sagt, snakker vi om proffeliten i NFL er nok disse de beste atletene. De har rå styrke, fart, teknikk og et killer innstink du ikke finner i noen andre idretter, dog også de verste skadene innen idrett. Bare fordi de bruker beskyttelse så skal de ikke telles med, blir for dumt. Sporten er jo så rask at uten hadde de sittet i rullestol alle mann.

 230. Bli med på bedriftsfotball… Det er den hardeste idretten… Folk med dårlig kondis med like dårlige taklingsferdigheter.. Definisjons sak… ‘
  Hvorfor skal håndball hevdes hele tiden? Er dere dårlig utrustet`? Mannehåndball er uansett mer interesant enn pikeball…

 231. Latterlig analyse. Skulle likt og sett en håndballspiller bli taklet med to strake bein og knottene først. De største idrettstalentene går aldri til håndball, men til fotball, tennis, basket (altså skikkelige idretter for ekte menn). Det er noe udefinerbart feminint med håndball for menn, som er med på å avgrense populariteten internasjonalt.

 232. 1. Sammenlikningen er meningsløs. Å basere hva som er “verdens tøffeste ballidrett” på hvor mye kroppskontakt sporten innebærer og hvor mye “svette, blod og klister” som flyter på banen, blir en vurdering på helt feil premisser. Vurderingskriteriet må åpenbart være hvor tøft det er å nå opp på toppnivå i sporten, og på dette punktet faller håndball tvers igjennom, på den simple bakgrunn av at det er en ørliten sport som majoriteten av verdens befolkning knapt har hørt om. Om du spør en tilfeldig person i verden hva håndball er, er sannsynligheten stor for at vedkommende tror du snakker om “hands” i fotball. Det er latterlig innlysende at en sport som bedrives av hele verden, som har enorm popularitet i media og som det er en hver unggutts drøm om å bli proff i, har et høyere toppnivå og dermed må anses som tøffere enn en bitteliten idrett som praktiseres i enkelte områder i Europa. Og dersom rugby avfeies som følge av at idretten er relativt lite utbredt i Norge, var det kanskje ingen strålende idé å kalle blogginnlegget “VERDENS tøffeste ballidrett”.

  2. Utstyr og beskyttelse er ingen hindring for at idretten er tøff. Amerikansk fotball medfører ekstreme sammenstøt, kollisjoner og påfølgende skader. Det kan faktisk hevdes at utsyret gir en “falsk beskyttelse” som gjør at utøverne tar enda større risiko og at sjansen for skader dermed ikke reduseres i alt for stor grad. Se dessuten pkt 1: prestisje, berømmelse og økonomisk gevinst i amerikansk fotball på toppnivå er av kollosal dimensjoner sammenliknet med håndball, hvilket innebærer at utøverne må trene hardere, ta større risiko og ofre mer for å nå toppnivå. Det er ingen tvil om at håndball er en tøff, fysisk krevende og spennende idrett, men tittelen “Verdens tøffeste ballidrett” faller på sin egen urimelighet også på dette punktet.

  3. Håndball er helt klart en fysisk tøff idrett, og håndballspillere på toppnivå er utvilsomt i god fysisk form (de er jo tross alt toppidrettsutøvere) Sammenliknet med andre idretter, når de imidlertid etter min mening ikke opp på dette punktet heller. For det første er også denne diskusjonen av mindre praktisk betydning, da fysikken gjenspeiler idrettens krav og det er vanskelig å vekte fysiske egenskaper opp mot hverandre. En sentral midtbanespiller i fotball har feks bedre utholdenhet enn en håndballspiller, mens de fleste håndballspillere trolig scorer høyere på overkroppsstyrke. ESPN prøvde å gjøre dette i en undersøkelse fra 2012, basert nesten utelukkende på fysiske egenskaper: http://sports.espn.go.com/espn/page2/sportSkills
  Av ballidrettene finner vi amerikansk fotball på tredje plass, basket på fjerde og fotball/soccer på 10. Håndball? 26. plass, rett bak freestyleski og fekting.

  4. Hvor godt trent er egentlig en håndballspiller? Ja, mange av dem er raske, men sammenlikner du 60- eller 100-metertidene til en håndballspiller med en fotballving eller en running back i NFL, er resultatet nedslående.

  De er også relativt sterke, men også her skuffer den gjennomsnittlige håndballspiller sett opp mot amerikanske fotballspillere, rugbykjemper eller til og med basketspillere. (som nevnt gir det liten mening å sammenlikne konkrete resultater, men som illustrasjon: Kristian Kjelling tar (visstnok) 135 kg i benkpress, mens de fleste NFL-backer ligger opp mot 200-tallet)

  Håndball stiller ikke ekstreme krav til utholdenhet, pga banens korte lengde, moderat intensitet og mange bytter. På dette punktet må nok håndballspillere se seg slått av fotballspillere (kanskje også innebandy, mens de sannsynligvis har overtaket på NFL og NBA-proffer.

  Høyde og vekt er heller ingen god indikator på fysisk form. Riktig nok er de fleste håndballproffer relativt muskuløse og mange veier 90 kg eller mer. Det er derimot ingen tvil om at fettprosenten blant håndballspillere er relativt høy sammenliknet med andre atleter. Svært “rippede” utøvere (lav fett%, markerte muskler) er sjeldent i håndball, i motsetning til i rugby og basket. Her vil utøverne ofte (i likhet med sprintere og de raske NFL-utøverne) ha stor muskulatur ifht fett og dermed en bedre relativstyrke.

  Som eksempel, kan vi se et bilde av Kristian Kjelling (som langt i fra er den håndballspilleren med høyest fettprosent):
  _FEK2404s.jpg
  http://www.freewebs.com/kjellingsiden/_FEK2404s.jpg

  , opp mot eksempelvis wide receiver Michael Garvin på Cardinals:
  http://media-cache-ec6.pinterest.com/upload/45247171226946821_Xso2pg4A_c.jpg
  45247171226946821_Xso2pg4A_c.jpg

  Eller hva med rugby?

  http://images.watoday.com.au/2009/03/26/434434/article-cousins-420×0.jpgarticle-cousins-420×0.jpg

  Kom gjerne med liknende fysikker fra håndballverden. Husk at dette ikke automatisk betyr at håndball er mindre tøff sport enn andre, men det illustrerer de fysiske kravene. Som nevnt innledningsvis er håndball klart en tøff og krevende sport, men “verdens tøffeste” er i beste fall svært naivt å hevde.

 233. Dessverre må dette være noe av det dummeste jeg har hørt, seriøst, noe av det dummeste. “håndball har den tøffeste fysikken fordi alle må løpe i angrep og forsvar, og de blir taklet når de er i angrep” altså, først burde vi gå over ordet “takling”. Det dere kaller taklinger er det fotball kaller “duell i boksen” dere holder og drar i hverandre. Oi, kjempeslitsomt. i fotball er en takling når man spurter og hopper ned, knottene først og treffer vanligsvis ballen så spilleren, selv om det finnes bedre og dårligere taklinger enn det. ja vi har leggbeskyttere, men herregud, hvor ofte brekker noen beinet etter en takling i håndball??? skader for dere får fotball også, eneste stedet dere er mer belastet er knærne. Fotball har det like tøft for blant annet anklene.Det at håndball er sporten som trengs best fysikk for å bli god i er også latterlig, ja dere løper opp og ned i 5 minutter, deretter sitter på benken i 5 minutter. Kampen varer 2×30, ikke 2×45, fotball har maks 3 bytter, som betyr at minst 8 av de 11 spillerene som starter, må spille i disse 90 minuttene. kan ærlig si at jeg ikke leste hele artikelen, for da hadde jeg mensa. Takk for meg.

 234. Ser at du fikk med deg hele skadeomfanget rundt Rooney. Kuttet var jo såpass dypt at det tok mange dager før han i det hele tatt kunne trene igjen på grunn av at det var en risiko for at det kunne rives opp bare ved å løpe. Oi, shit.. Kan ikke du utdype litt mer hvorfor ikke legen lar deg spille mer? veldig interessert i hvorfor ikke du får spille fotball ser du.

 235.  DEMIDOV!!????? Herregud, du må være trønder for å komme med et sånt forslag. Demidov er ikke ie nærheten av landslagsklasse. Forren og Hangeland er sikre kort og spiller nok de neste 2-3 sesongene.

 236. For en patetisk blogger. Har ikke Hangeland gjennom en rekke år bevist at han holder et høyt nivå, både som kaptein (!) på premiere league-laget Fulham, og internasjonalt, med landslaget? Hangeland er god nok, og hans seriøsitet og gode holdninger er et annet moment som tilsier at han passer i en storklubb.

 237. De medgangssupporterne som har skiftet beite til Sandnes Ulf kan de bare beholde. Kommer vel krypende tilbake å forsøker seg etter at Ulf rykker ned, men de kan bare holde seg vekke.

 238. Sory sory sory eg trode du var slem men det du egentlig er er grei eg så deg i dag 🙂 eg så at du tok hensyn til Runa:)

 239. så halve intervjuet og det holdt mer en nok,fikk ikke vite en dritt jeg ikke visste fra før,du som ikke har greie på en dritt.vis man sitter og ser på 1times langt intervju med den fyren så er du bare fjern, få`n vekk

 240. Masse lykke til videre, vet hvordan det er å bli syk midt i en slik prosess. Jeg driver med det samme som deg og blogger om det. Jeg har totalt gått ned 19kg og holder på videre. Du er super heldig som har Jan Thomas og mange støttespillere med deg på laget. Masse lykke til videre. Står på dette klarer du!!
  Mvh Liv Johanne
  http://www.dgoalivet.blogspot.com

 241. Jeg har ikke sett idol på mange år, men forrige uke så jeg på en episode, den du ble stemt ut av. Jeg fatter bare ikke hvordan hverken Henrik eller Isak kan gå videre imens du ble stemt ut. Henrik hadde jo ikke sangstemme og Isak hadde fått lagt på en reverberation effekt på mikrofonen så han fikk et ekko som teknisk sett forfalsker stemmen hans. Ingen av de kan måle seg med hverken talentet eller stemmen du har, så det at du ble stemt ut gir ingen mening. Dårlig av stemmeren å favorisere uten å ta hensyn til talent, for det er tydeligvis de kjekke guttene som blir stemt frem på tross av at to av de ikke har noen som helst plass som finalist.

 242. Husk at for Abramovich, så finnes det ingen “mellomsesonger”……….Om Chelsea mister poeng i de neste kampene, så er det bare å satse penger på at han mister  jobben…….
  YNWA

 243. Tror ikke at Abramovich velger å sparke AVB med det første. Ron Gourlay, konsernsjef i Chelsea FC, har selv sagt at de skal gi AVB tid til å bygge et nytt og bedre lag. Om han snakker sant vet man ikke, men kan jo håpe!

 244. Det var helt perfekt sunget Kirsti!!!!!!Det var noe av det fineste jeg har hørt noen gang:) hehehe ja må jo bruke penger på deg for vi vil jo at du skal vinne vet du 🙂 !!!! <3 <3Du bør si "Bank I bordet ja! " har ikke vært det selv jeg før jeg begynte å si at jeg ikke hadde blitt syk og plutselig ca ei uke etter jeg så det så ble jeg forkjøla,Vond hals,hodepine:/ Så du bør ikke si det bare til ditt eget beste! 🙂
  God helg Klem <3 🙂

 245. Kjære Maria! I mine øyne og med mine ører er du så talentfull. Jeg føler at du er et medmenneske, sensitiv, følsom, kreativ og klok. En kvinne med masse erfaring og kunnskap, samtidig som du har barnet i deg fyllt med nysgjerrighet og lekfullhet. Jeg kjenner ikke deg som person, men jeg har fått et godt inntrykk av deg. Du er en artist! Du gikk inn i konkurransen som en artist og kommer til å gå ut av konkurransen forhåpentligvis med seieren i boks som en artist! Jeg tenker på deg og hvilken utsatt situasjon du er i, med mye press, stress og folk som mener ditt og datt. Artist verden er jo slik,men konkurransen setter alt så ekstremt på spissen. Du er satt i en situasjon med mange dyktige mennesker og sterke personligher rundt deg. Jeg håper du ser på det som noe positivt og at det ikke stresser deg. I blandt føler jeg selv i hvertfall at med så mange inntrykk rundt meg, så er det lett å miste seg selv i det hele. DU er så sterk og DU er så fantastik dyktig. Sorry språket men faen du har alt i deg! Du kan det her! Stol på det, for du har noe stort, noe helt unikt! Publikum stemmer og du har vært av de 3 siste som har ventet på svare om å få bli igjen i konkurransen. En utrolig vanskelig situasjon som kan skape mange tanker. Og jeg hadde vært redd for å bli stemt hjem og tenkt hva vil folket ha og der igjen stress. Mitt råd er: ikke prøv å tenk på hva seerne vil ha, men at du heller stoler på at du kan. Stol på at slik du vil synge sangen, din følsomhet, din tolkning og talent skaper magi. Et tips på veien er da å gå inn i teksten, et ord for meg kan bety noe helt annet for deg. Smak på ordene og da vil du kjenne at du at ordene sitter djupt inne i deg og at følesene kommer til deg helt naturlig. Jeg har alltid vært ekstremt nysgjerrig på hvorfor noen lykkes så ekstremt, mens andre ikke. Hemmeligheten ligger i hvordan man bruker hodet.Det er ofte bare veldig små forskjeller mellom de beste og resten!!
  Jeg blir irritert når noen sier at du er en alt for gammal bitch. Forsøk å bare ikke ta det innover deg, du vet veldig godt selv at du ikke er det. Slik jeg har fått inntrykk av deg så er du et så omtenksomt menneske, men husk også å tenke og ta vare på deg selv oppe i alt dette. 
  Nå er jo jeg en av disse menneske som sier ditt og datt til deg, men jeg ville så gjerne si til deg at: Du vet best selv! Jeg har troen på deg! Lykke lykke til!
  Beste hilsen Marihøna.(marihøner bringer lykke)    
     

 246. Wow maria! Du er på bare så vakker og så flink til og synge. Alle vennene mine heier liksom på alle de mest unge med partymusikk men din musikk er så NYDELIG! Heier på deg! Hilsen Synne 12 år fra Asker 🙂

 247. Du er en flott artist. Ikke bry deg om teite kommentarer. Lykke til videre 🙂

 248. Personlig, blir jeg så pinlig berørt av de som står bak slike typer meldinger/uttalelser, at jeg faktisk skammer meg dypt & indelig over å dele artstilhørighet med disse menneskene.. 
  – Slike uttalelser er utelukkende grunnet i misunnelse, da de som faktisk ikke liker det som blir servert fra scenen (eller i andre sammenhenger, for den saks skyld), kommer men en helt annen form for kritikk..
  Lykke til videre i konkurransen!

 249. Kjære Maria,
  Du er en artist som har varige kvaliteter og dybde med en flott stemme. Jeg er så heldig at jeg har hørt deg live og vet at du er god.
  Det er veldig mange voksne og godt voksne der ute som er ute etter noe å relatere seg til. Du kan komme til å betye mye for mange. Stå på og lykke til!

 250. Ok, jeg er kanskje bare 15, men du er da ikke gammel! Tvert imot, så synts jeg heller noen av deltagerne er litt for unge og burde komme tilbake om 2-3 år. Du synger så utrolig nydelig, og jeg heier på deg!

 251. Maria, Maria, Maria…Du må alltid huske at om én enkeltperson mener at det du gjør ikke er bra nok, så er det ikke det som betyr noe. Det vil alltid være noen der ute som mener negativt om en, UASNETT hva man gjør. Tenk deg alle de virkelig store stjernene som finnes i verden, alle de har mangemange haters. Det hadde sikkert blitt et leksikon om man hadde samlet alt det negative som står på nettforum, youtube og lignende om dem, men det betyr jo absolutt ingenting! Det er ikke disse de lager musikk for, det er for de som liker det de gjør , de som ser det unike og spesielle i dem! Det er nettopp det du også må gjøre, Maria. Ikke heng deg opp i de som ødelegger troen du har på deg selv! Du har absolutt grunn til å være stolt av deg selv og det du presterer, og føle at du fortjener plassen din i idol, for det gjør du virkelig! Jeg ELSKER hver gang du går opp i de lyse tonene, jeg kjenner musikken gjennom hele kroppen når du synger, og det er sjeldent jeg gjør! Ønsker deg masse lykke til på fredag, ikke fordi jeg tror du trenger det, men fordi du fortjener det! 

 252. Habari?
  Hvis jeg hadde vært dommer så hadde jeg tatt opp 10erne for de andre dommerne!!!!!!
  Mamma lurer på om du får kjolene som du danser med.

 253. Synes ikke du skal ta deg nær av hva som eventuelt blir påstått om deg ifm. kontrakter.

  Synes det er ganske feigt å gjemme seg bak anonyme kommentarer, og ikke si det direkte (face-to-face). Har liten respekt for mennesker som velger en slik løsning for å få sagt “ting”.

  Håper de står frem.

  Lykke til på lørdag – skal gi deg en stemme:)

 254. Eeh… Hvor er researchen din? Valencia har under Llorente greid på to år å nedbetale gjelden fra 520 mill euro til nå 370. Treneren ansettes kun et år av gangen, og det er lagt begrensninger på lønninger og kjøp. Det er fortsatt en lang vei igjen, men å si at konkursen kun er bremset opp er fullstendig feil. Under Solér ble det gjort MYE, MYE feil, men han hentet bl.a. spillere som Villa!! Og med tanke på kampen mot Chelsea blir jeg STOLT av å se at jeg holder med en underdog med dårlig økonomi som spiller 1-1 mot en klubb med nærmest uendelige muligheter hva gjelder spillere etc.

 255. Nå håper jeg at de beholder stammen i laget, beholder Emery og finner en sunn løsning på hvordan man skal nedbetale gjeld osv. 

  La Liga trenger lagene som Valencia, Atletico Madrid osv. for å opprettholde en viss spenning! 

 256. Dette var utrolig  artig, syns dere var meget dyktige:))) ang. danse-duellen var ikke vi nervøse:)) gleder oss veldig igjen til å se dere på danse gulvet igjen neste Lørdag:))
  Med vennlig hilsen Heidi fra Sarpsborg

 257. Haha! Superkul! Du har fattat, bara att köra på! Vilken underbar rosa vägg dessutom! Lycka till i tävlingen!:) 

 258. You already do great, Anders! Feet in “third position”  –  well done!  Elena should be proud of you 😉 Oh and you are so lucky to have her as a trainer and partner, she’s amazing! I’ll support your couple! Greetings and all the best wishes from Moscow! LYKKE TIL & УДАЧИ! 🙂
  =Maria, a dancer from Russia (Junior, C class)=

 259. Golf er finfin trening! Det er kanskje ikke høy intensitet på treningen, men til gjengjeld holder man ofte på en god stund. 18 hull tar gjerne drøyt fire timer! Har dessuten inntrykk av at de som driver med idrett fra før også gjerne prøver seg på golf. Halve fotballaget her jeg bor spiller golf. Det er mer enn trening for kroppen, du trener taktikk og psyke også. Dessuten er det spennende!

 260. Håper virkelig ikke du mener det du skriver her. Dere har ikke den sterkeste troppen i serien, men er en kandidat til medaljer, og med litt flaks, gull. Men hvis man ser på troppene har både Chelsea, Man. United og Man. City en sterkere tropp. For all del, en meget sterk tropp hos Arsenal, spesielt med Cesc og Nasri, men Spurs om de beholder Modric er en omtrent like sterk tropp, selv om de kanskje mangler en målgarantist. Liverpool trenger større styrke i forsvar for å komme opp på de andre fems nivå, men er likevel en sterk kandidat til topp 4, av grunnene som nevnes over.

  YNWA

 261. Ingen tvil om at dere blir skumle også i år, men jeg mener det er avhengig av at Nasri og Fabregas blir, eller i det minste en av dem, drar begge to vil Arsenal slite. Men dere er også avhengige av å kjøpe en venstreback og kanskje også en stopper av klasse? Keeperen har jeg ikke sett mye av, men hører han skal være svært lovende, så det er ikke mye som skal til før det kan gå hele veien.

  Når det er sagt, jeg tror dere har det største forbedringspotensialet deres i å spille litt mer direkte, komme rundt på kant og få slått innlegg til spissene. Jeg mener å ha sett at det er svært få som fyller opp i boks når dere kommer rundt på kantene, de fleste legger seg rett utenfor 16-meteren, da blir det for trangt… varier spillet mer og dere kommer ikke til å gå på blemmer mot lagene som skjønner hvordan de skal forsvare seg mot spillet deres!

 262. Liverpool kan nok raskt komme til å ta fjerdeplassen i år ja, men de er avhengige av at de får hentet inn en solid venstreback, og kanskje også en stopper om de skal klare dette. Det er for tynt der bak med spillere som er på hell og/eller sliter mye med skader. Skal man hevde seg i serien er man avhengige av bredde på alle plasser, og det mangler dessverre Liverpool… Vi burde også vurdere å investere i en spiss/kant som kan spille på høyresiden av midtbanen. Når det er sagt kan jo både Gerrard og Henderson fylle den rollen, så om man får tak i et par forsvarsspillere ser stallen temmelig komplett ut! Tror dog at Aquilani kan være en mann som kan være avgjørende for om vi klarer å ta oss inn blant topp 4, om han får bli da vel og merke…

 263. Null selvinnsikt? Med en skadefri tropp er Arsenal det beste laget i ligaen. Desverre er flere av spillerene våre laget av kjeks. Og som sagt, beholder vi Cesc og Nasri er vi en gullkandidat. Men bare fortsett undervurder oss. Igjen; jeg ler!

 264. Takk å pris at Alsaker går(?). Premier league studio driver med snikliverpoolisering og anti Man United. Hele veien blir enten Owe eller Phill Thompsom invitert til studio.

 265. Med de kampene dehadde i summeren, lukter faktisk bæsj av liverpool. De venter at andre lag skal miste sine spillere og ikke at de selv skal bli bedre. 1- Man United. 2-Chelsea 3- Arsenal.4-Tottenham……..19/20city/liverpool

 266. Arsenal blir undervurdert år etter år. Denne sesongen har vi forhåpentligvis van Persie, Vermaelen og Ramsey skadefri i tillegg. Beholder vi Cesc og Nasri er Arsenal en klar gullkandidat! Men for all del, tipp Arsenal utenfor topp 4… Jeg ler!

 267. Ville vært mer skremmende for Liverpools del om dem vant alle pre seasson kampene med mye. Lover godt for resten av sesongen at dem er tunge i beina i oppkjøringen, betyr at dem har trent hardt, lagt et solid grunnlag.

 268. Et desperat forsøk fra en Manchester United-supporter til å fremstå som nøytral. Latterlig. 

 269. Liverpool kommer aldri foran Arsenal på tabellen, Fabregas eller ei. Framover ser Arsenal minst like bra ut som i fjor, med Van Persie i storslag, og Gervinho som har startet bra i Pre-season. Fabregas var skadet i store deler av fjorårssesongen, så det trenger ikke ha mye å si. Når man i tillegg har fått inn igjen Vermaelen i forsvaret, ser laget bedre ut enn det gjorde på samme tid i fjor. Trenger bare en solid makker til Vermaelen.

 270. For Liverpool gjør det ingenting at to av Mesterliga-konkurrentene ikke har hatt en minneverdig sommer. Selv om Kenny Dalglish ikke rår over en komplett spillerstall, har de likevel tatt flere steg i løpet av ferien. Manageren har i hovedsak fått tak i de britiske spillerne han ville ha – i hvert fall i midtbaneleddet. Charlie Adam, Stewart Downing og Jordan Henderson er kanskje ikke de hotteste i Europa, men de gir Liverpool sårt tiltrengte kvaliteter og bredde.
  Vilke kamper i sommer er egentlig minneverdig for Liverpool?

 271. Hei,

  De to Manchester-klubbene holder til daglig til på Carrington, som er navnet på området. Derfor kalles treningsfeltene til både City og United på folkemunne bare for Carrington. 

  Treningsanleggene ligger bare noen hundre meter fra hverandre.

  Opprinnelige navn:

  Manchester City: Carrington Training CentreManchester United: Trafford Training Centre. Mvh, Jon Martin H.

 272. Det blir mange garderobeskap på Carrington hvis City trener der og. Kanskje du har havnet på feil side av Manchester nå, Jon Martin?

 273. This we like!

  Blir spennende å se hva dere får kokt sammen! 🙂 Håper noe av den gode “gamle autofile ånden” dukker opp igjen! Stå på!

  Autofil hilsen
  Øystein Nygård

 274. …at jeg ikke hadde noe fornuftig argument for å la være å kjøpe den…
  Og så er den karosserimessig utrolig bra med hensyn til rust det er jo kun de to hullene under frontruten, under ser den ut som ny! Skinninnredningen ser også hel ut, og blir som ny etter en liten rens! Har akkurat vært og hentet den, og det var litt av et syn; 262’en dere kjørte til Italia som dro denne på henger etter seg…mange som har fått kink i nakken etter å kastet hodet rundt tror jeg…

Det er stengt for kommentarer.