Hæla i taket. Stumpene rett i skoa.

Hei. Jeg heter Jakob. Jeg er 21 år, bor i kollektiv. Jeg samler på pins og kjenner en som kjenner en som har motosykkel.

Jeg har allerede notert et par ting som kan bli essensielt for at denna bloggen skal gå rundt:
Jeg burde vise frem veninnene mine i hverdagslige, men også «sprø» situasjoner. Når vi kler oss til fest f.eks.
Jeg burde knipse artsy fotos, legge på store vannmerker, teste div. fargefiltre.
Jeg burde ta bilde av alle måltider jeg inntar.
Jeg burde begyne med skrive feil.
Jeg burde skaffe meg en baby eller ei bikkje, helst begge.
Jeg burde ideelt sett være jente.

Men! Helgen er ikke bare «burde burde».

Til neste gang, her er noe jeg ler av:

[youtube 6IkbhmvyaLk]

244 tanker om “Hæla i taket. Stumpene rett i skoa.”

 1. “Du føler ikke at det er litt rart å svare på kommentarer som ble postet for 2 uker siden?”

  Nei! Skulle jeg føle det, mener du?

 2. “5) Agnete Haaland som representant for Kultur-Norge.”

  Hmm… Jeg tror ikke jeg vet hvem det er.

 3. “Har forstått at en del synes de er tøffe som står fram med fullt navn, ikke alle er helt enige i det.”

  Jo, de er tøffe.

  Men som det heter når det gjelder bl.a. trafikksikkerhet:

  “Det er ikke tøft å være død!”.

 4. “Det at Martin Kolberg misliker Frp er faktisk en god grunn å stemme Frp.”

  Men ikke det at Frp misliker de andre fire nevnte?

 5. “Her har nok Wara bomma litt. På første plass troner den ubestridte ener: Carl Ivar Hagen.”

  Har Frp valgt ham som fiende?

 6. Jeg vill kalle dem samfunnets verste fiender…
  En nydelig bukett, alle like elsket av landets tenkende individer…

 7. Synest valgkampen begynner å bli en parodi på seg selv med alle disse agurknyhetene. PR-rådgivere har alltid en skjult agenda. Agenda til Wara er skjult i en av disse “beskrivelsene” .. og i dette tilfellet er det “Arbeiderpartier hadde Stein Erik Hagen som hoggestabbe i 2009” . Bra. Dette er ett godt eksempel på den fiendtlige holdningen regjeringen har ovenfor de i dette landet som sysselsetter flest mennesker utenfor det offentlige.

  Senest i går uttalte Kristin Halvorsen at “formueskatten til de 7% rikeste i landet er nok til å dekke frukt og grønt satsningen i ungdomsskolen” . Mange borgere blir provosert når de hører at rikingene skal få skattelette. Og via eksempler så går de fem på. Enkleste måte å vinne velgere på. Men det store bildet er at de siste 8 år har mange flagget ut. Senest Seadrill i Stavanger. Mange mister jobben pga skattepolitikken som ikke gjør det mulig å konkurrere mot utenlandske selskaper. Særnorsk formueskatt.

 8. Hva med LOs Thon boikott. En demonstrasjon i at de har økonomisk makt via sine medlemmer til å skusle bort en 1/2 million kroner. Respektløshet er usjarmerende uansett hvem den er siktet mot. Det er en ærlig sak å være uenig i partipolitikk, men å bedrive straffesanksjoner på eget initiativ mot enkeltvelgere er jo bare skremmende. Det er ikke en oppgave for et overordnet organ.

  Var det Lo som også hadde en sjarmerende pr-kampanje mot privatisering av helsevesenet ved forrige valg? Der hvor helsepersonell i det private ble fremstilt som reneste, ja hva skal man kalle det, gærninger. Herregud så flaut.

  Intelektuell aktivitet og finesse er tydeligvis helt fraværende. I tillegg klarer de selv å bygge seg et antirenome, og gjør seg selv til drømmefiende nr.1, mot hvilket parti det nå skulle være.

 9. Det at Martin Kolberg misliker Frp er faktisk en god grunn å stemme Frp. Makan til motbydelig, frekk, selvgod pamp skal man lete lenge etter.

 10. Ja, med slike fiender trenger man jo ikke venner. De overnevnte har gjort en utmerket innsats for FrP i valgkampen 2013. Partiet burde sende en flaske god rødvin til hver og en av dem etter valget (eller kanskje en tepose i Krekars tilfelle).

 11. lanskje du kan komme hjem og hjelpe til med den grønne politikken slik at de for starthjelp fra deg .evaj joly .

 12. Ja, det var en del flinke politikere som sluttet/måtte slutte etter Dolkesjø. Men Siv stod igjen (som den eneste)

 13. Det kan jo ha sammenheng med kuppet av ikkedemokratiske institusjoner (i hovedsak media/forlag, utdanning og fagforening) initiert av KGB via underbruket STASI… hvor blir det av STASI-arkivene? Det har kommet fram at utenlandske forskere stadig forundres over hvorfor de ikke når fram med sine søknader, i motsetning til i andre land. Slik, har de fått faktisk (definisjons)makt i Norge, innflytelsesagenter heter dette i fagterminologien. “Behovet” deres har ikke vært til stede i like stor grad som i andre land.

 14. På hvilken måte mener du debattene som feks krever FB-konto er bedre enn andre debatter? Hvor mange dager tror du det tar å lage en troverdig falsk profil?

  Si det som det er. Du ønsker å kneble en masse folk som av en eller annen grunn ikke kan stå fram offentlig.

  PS
  Har forstått at en del synes de er tøffe som står fram med fullt navn, ikke alle er helt enige i det. Særdeles ikke i disse overvåkningstider.

 15. Det beste med Kolberg er at han virkelig ikke skjønner og oppfatter hvor langt ute på jordet han faktisk er!

 16. Hmmm var det etter … eller før han dro ned til Kirgisistan og hadde møter med presidentetn der. Korrupt som få. Ble avsatt og lever vel pr dags dato i eksil i Russland! Ja dem har vel gått i “læra” noen steder!

 17. Der har du et poeng! 🙂
  Jeg har lurt på hvorfor kommentarfeltene totalt domineres av høyreekstreme holdninger – parret med dårlig folkeskikk?
  Det er ikke det at man vil ha en “blå” politikk, jeg reagerer på – nei det er personhetsen og mangel på språklig dannelse: Ord som “tulling”, “klovn” m.v. blir flittig brukt om de man er uenige med…
  Det må være flaut for “Erna” og “Siv” at venstresidens ufine debattanter utgjør en så liten andel av netthaterne?

 18. Helt enig – men jeg tror vi også tar med ekstremister på høyresiden. Vi har opplevd terror fra ytterste høyre – vi kan; meget sannsynlig oppleve terror fra ekstreme islamister. Ekstreme terrorister på ytterste venstre – slik som de hadde i Tyskland – har heldigvis ikke vært til stede i Norge.

 19. Sjekk opp hva som hendte på Dolkesjø.

  Hagen kvittet seg med den liberale fløyen og satt tilbake med byoriginaler og bygdetullinger. Og siden har ikke partiet forandret seg.

 20. Haha, dette er ekte valgflesk! 5-kløveret..
  …med Komiske-Kolberg, har savnet å trene lattermusklene HaHaHa. Nå er han ferdig med å spille inn ” Enda ondere hensikter III”, og skal igang med FrP-nøtter igjen HohoHaha Haaaa
  Men lista må jo være mye lenger, hva med Inga Marthe Torkildsen, og NRK dama Ingunn Solheim som legger igjen sneglespor i stolen når hun ser Jens, Ostetoll-Vedum, dameavdelingen i Dagbladet med Marie Simonsen som skriver best etter 3 flasker rødvin, og GRO landssvikeren hæhæhæhæ, vræææl,

 21. Wara ble aldri kastet ut av FRP! Så vet du det. Han valgte å legge aktiv politikk på hyllen, og starte i annen type jobb. Så slipper du å spekulere på det mere!

 22. Vi har et demokratisk problem når Eva Joly nærmest hetser 500 000 nordmenn for sympati med Frp. I prinsippet så blir de jo stemplet som dumme individer. Mulig Eva J hadde passet inn i et mer diktatorisk forum a là Hvite Russland hvor hun ville treffe meningsfeller med nedsettende synspunkter på landets borgere,

 23. Tor Mikkel Wara burde også lage en liste over FRPs verste venner. Der burde kommentarfeltmilitsen sikre seg en god plassering.

 24. Yess! Det er det! =) Venstre er Norges eldste parti, men det er, slik jeg ser det, det mest moderne partiet som finnes på tinget per dags dato! 🙂

 25. Sammen er vi sterke. Partibarometerene viser at Venstre er veldig sterke nå før valget! Vi har vært oppe i 7… Jeg håper sinnsykt mye på at vi oppnår 10% på valgdagen! Det ville gjort Venstre at Venstre ville fått igjennom ufattelig mye liberal og grønn politikk, som jeg tror nordmenn hadde satt stor pris på. Da får de se da, hvor mye frihet de får med vårt parti.. Vi vil jo fjerne en del unødvendige lover som fungerer mest som gledesdrepere, mer enn de er nødvendige… Så vi får se! =D Jeg gleder meg i alle fall veldig til Valget!!! Godt valg!

 26. Det jeg syntes er fint er at det er noen FrPere som deg, som liker oss Venstrefolk. Jeg har mye oftere hørt frpfolk snakke nedlatende enn positivt om oss Venstrefolk,

  Dette er første gangen. Så Det var veldig hyggelig lesning!
  🙂

  Jeg har nemmelig heller ikke så veldig i mot FrP. Har vurdert det flere ganger, men de er ikke så liberale som jeg vil at et parti skal være for at jeg skal kunne stemme på dem…

  Så jeg ønsker deg og FrP også lykke til! Jeg vil ha en borgerlig regjering. Helst en regjering der alle er med. Altså en fireparti-regjering, med eller en treparti er mer gunstig for meg. Jeg vil først og fremst ha en blågrønn regjering. Men om det ikke går, vil jeg ha en regjering bestående av Venstre, Høyre og FrP. Det tror jeg ville vært en bra mix for norge.

  For begge våre partier, baserer seg på liberalismen.
  Jeg den sosiale liberalismen, mens du den klassiske, (selv om FrP i praksis fører en sosialliberal (noe mer autoritær enn venstres, politikk) politikk.

  Godt valg! Ja, jeg også liker Abid Raja. Men han skuffet meg når han sa at han var i mot surrogati, og i mot å legaisere hasj… Men men, får håpe at FrP gjør det om vi får en V, H, FrP regjering! =) Det hadde vært en sinnsykt spennende koalisjon!! 🙂

 27. Ja. Det jeg mente. =) Man stemmer det partiet man liker best. Ikke det man liker nest best fordi det er større, (…)… Om man stemmer ut i fra størrelsen på partiene så vil jo det bidra til å gjøre demokratiet fattigere, og det vil ikke hjelpe ditt favorittparti opp.
  (Om da ikke favorittpartiet ditt er en av de aller største da=P )

 28. Hadde det enda vært så vel, men det spørs om du ikke overvurderer befolkninga… hvis vi skal tro tallene som kom fram forrige dagen. Tallene jeg har blandede oppfatninger om. På en måte er det vanskelig å tro på tallene, på en annen side skjønner jeg godt at folk har gitt opp å følge politikken.

  – Bare 39 prosent av de spurte vet at det er Audun Lysbakken som er leder i SV

  – 48 prosent vet at det er Liv Signe Navarsete som er leder i Sp

  – 55 prosent har fått med seg at Trine Skei Grande er leder i Venstre.

  – 63 prosent vet at Knut Arild Hareide leder KrF

  – 86 prosent vet at Siv Jensen leder Frp.

  – 89 prosent har fått med seg at statsminister Jens Stoltenberg er leder i Arbeiderpartiet

  – 93 prosent gjenkjenner Erna Solberg som Høyre-leder.
  (Tall fra NRK)

  Merker sjøl at jeg knapt gidder å følge med lenger. Har ikke sett en eneste valgsending, ved foregående valg satt jeg benka. Mister jeg trua på det norske demokratiet? Tja. De rødgrønne har sammen med LO, media og kaoskameratene Venstre, KrF og Høire gjort at jeg setter store spørsmålstegn ved det….

  – Er Norge egentlig banankongedømmet Nårge?

 29. AP har ett formidabelt propagandaapparat ,og de forsøker å vri seg unna så godt de kan, men sannheten kan ikke skjules, 8 år med løgn burde holde.

 30. Et godt råd til dagens statsråder BURDE vært at de lærte seg å kunne innrømme sine feil når det gikk galt, dette har vi ikke opplevd på 8 år og jeg tror folket er lei av det vi kaller total aroganse i regjeringen!

 31. Ja stemmer man Rød/Grønt,så slipper man ihvertfall å bli skuffet,man forventer jo ingenting.

 32. Umulig å ta det som Jan-Erik Larsen skriver objektivt. Han er Ap-mann på sin hals og personlig venn med Stoltenberg.

 33. Mulig det gikk en alarm, men det var jo ingen grunn til så mye som en liten bjelle engang. AP hadde nedgang i juli og Høyre hadde tilsvarende oppgang. Når er vi tilbake til juni nivå, og derfra er det måneder og år siden de rødgrønne ledet på målingene. AP skal vel ha sånn omtrent 35% dersom SV også har 6% og SP har godt over 5% for å vinne valget eller hva?

  På den andre siden, følger jeg spent med, og kan fort bli helt irrasjonelt urolig, jeg også.

 34. Nå må pressen slutte å snakke om intervjuet der Erna gikkk. Hun hadde svart på det samme spørsmålet ti ganger. Journalisten hadde tydeligvis bare sagflis mellom øra.

 35. Svært få – om noen- forstår skattesystemet vårt fullt ut. Det avdekkes til stadighet. Selv politikere og byråkrater som jobber med det, snubler i lovene.

 36. Og sånnn fungerer mediene. Det vet en partileder veldig godt, spørsmålet er hvordan han/hun takler det.

 37. Nei, jeg mener hvert ord, og den folkefiendtlige karriereren til denne typen taler for seg selv. Hele hans karriere er en gigantisk uhøflighet og skadevold. Et innlegg må da formuleres skarpt for korrekt å beskrive vesenet.

 38. Velgere som tilhører denne kategorien, er uvitene om politikk og ikke minst seg selv og BURDE kanskje bare sitte hjemme i sofan og ha de sterkeste meningene uten at det betyr zip.

 39. Vi er mange Arne Olaver her ute. Vi som gjerne kan stemme Høyre, men som får en meget vond smak i munnen ved tanken om et Frp i fri dressur. Vi kunne også gjerne tenke oss å stemme på en moderat Stoltenberg, men uten et Sp og for all del uten et Sv.
  Men hva ender vi opp med, tro? Hjemmesitting. Det blir som å velge mellom pest og kolera.

 40. Eriksen: Du har misforstått fullstendig rollen som ekspert. Du skal opplyse det som skjer. Denne kommentaren er i virkeligheten en propagandaskrift for en part.

  Det Eriksen burde ha gjort er f.eks å forklare hvordan Stoltenbergs utenriksminister har i en uttalelse gitt klar indirekte støtte til overfallsvoldtektsforbrytere. Og endog kalt deres forkvakla handlinger for verdige og anstendige.

  Det er noe som kunne vært både belyst og utdypet om hvorfor Barth Eide i praksis hyller overfallsvoldtekter av norske jenter og voldtektsforbryterne.

 41. Nå tror jeg man skal huske at en stor del av Høyres velgere er helt enige med FrP når det gjelder innvandring, og det gjelder nok også flere AP-velgere enn ledelsen liker å tro. Det er jo når det gjelder økonomi man har problemer med Siv & co. Løsningen er enkel: innfør de beste delene av FrPs innvandringspolitikk, slik at FrP (og mange av velgerne) får et kjøttbein, og la Høyre ta seg av økonomien. Alle blir fornøyde. Kanskje bortsett fra profesjonelle snillister fra SV og V, da, men de får jo i hvert fall rikelig med anledninger til å fremstå som gråtekoner, demonstrere sin egen godhet og sutre over en “inhuman asylpolitikk” etc etc.

 42. Arne Olav bør kanskje ikke lete så hysterisk etter alternative måter for å få krøpet opp i den utslitte sengen til Arbeiderpartiet. For hvis han titter seg litt rundt i rommet vil han fort se at det ikke bare trenger en vask, – det er faktisk ikke vedlikeholdt og er i ferd med å rase sammen!

  Arne Olav bør istedenfor gå inn i storstuen og ønske Høyre og regjeringsalternativets nye innvandrere – Fremskrittspartiet, velkommen. Han burde ha lært av Arbeiderpartiet at han ikke skal ha fremmedfrykt, og at alle som kommer er en ressurs for landet. Så han burde ta dem i hånden, og bruke av tiden og sparepengene sine på å bygge en ny seng til dem så de kan føle seg ikke bare ønsket – men HJEMME.
  Jeg er sikker på at Arne Olav etter en slik handling vil sove mye bedre når han kryper under dynen, for man sover jo tross alt bedre i egen seng 🙂

 43. God analyse, Torbjørn. Ut fra denne tenkningen bør vel Arne Olavene strengt tatt stemme Venstre eller KrF, ikke Ap. Det er nå klart mest sannsynlig at det blir borgerlig flertall, og det handler da om hva slags borgerlig regjering vi vil få.
  For Arne Olav vil en regjering av Høyre-KrF-Venstre ligge ham langt nærmere enn en regjering av Høyre og FrP. Altså vil ikke moderate Arne Olav ønske at Høyre og FrP får flertall, men derimot at sentrumspartiene skal styrke seg og trekke en borgerlig regjering i retning sentrum. Det oppnår han ved å stemme Venstre eller KrF.

 44. Aldri i verden om jeg skal gifte meg med Gro! De rødgrønne har gått ut på dato for lengst og står nå og lukter ille i full offentlighet! Få dem i søpla der kasserte varer hører hjemme! Jeg lukter forøvrig tidenes valgnederlag for maktarrogansens høyborg: Ap. Et valgresultat rundt 20 % tenker jeg er rimelig å forvente. Godt valg!

 45. Jeg tror at tiden for skravlesalg av Ap er over.
  Jeg tror at tiden for knebleteknikker og tåkelegging og propagandateknikker er over for Ap.
  Kamuflasjeteknikker og markedsføringstriks og propagandateknikker holder ikke i hele åtte år.
  Velgerne vil ha resultater.
  Nå vil et flertall av velgerne ha en ny regjering, og det flertallet av velgere vil handle og skaffe resultatet de ønsker.
  Et flertall er nå overbevist om at de ønsker en ny regjering.
  SV drar ned dette rødgrønne prosjektet så det er umulig nå.
  Den rødgrønne regjeringen kan ikke lenger overleve på primitive teknikker som dette å stemple alle kritikere som sure og som sytere og sutrere og som folk som gnåler.
  Ren og tydelig og frekk arroganse gir nå et større og større nederlag for Ap hvis Ap fortsetter på den veien.
  Et industrifiendtlig Ap vil ikke ha muligheter til å vokse.
  Folk vil oppdage en fallende norsk oljeproduksjon.
  Folk vil oppdage at SV er mot oljeinntekter til Norge.

 46. Hvis opposisjonspolitikerne skrev eller snakket slik du gjør,ville det veldig fort sikre valgseier til de rødgrønne.
  Jeg tror ikke at du skjønner at du formulerer deg ekstremt uhøflig.
  Det samme gjelder Jan Haugen.
  Hvem bestiller disse frekkhetene?
  Seiler dere to under falsk flagg?

 47. Kommer aldri i livet til og stemme Rødgrønt. Sosialismen er utdatert, passer ikke inn i den moderne verden. Få opp øynene folkens 🙂 Men mye av stemmekveget til de rødgrønne stemmer Ap på gammel vane. 0 kompetanse hva det egentlig går ut på.

 48. Du fikk ikke med deg det skrev, som vanlig. Tar det en gang til, så kanskje det fester seg. Likes er ikke sidestilt med innleggelts innhold. Men i din lille verden er likes noe som for deg er en bekreftelse på hva du hevder. Ble det litt klarere nå, eller må du ha det inn med tester ?

 49. Ha ha, her skal du liksom snu det på hodet igjen at manglende likes er en fordel? ha ha.

 50. Nå er det slik naive OomBlou slik på disse forumene slik at dette med likes ikke skal sidestilles med innhold. Det bør du ha fått med deg etter så lang tid. Jeg har lenge skjønt at likes er noe som holder deg oppe, men det har som sagt ingen betydning i forhold til innhold. Det har du skjønt, eller ??

 51. Hmm, hvorfor liker langt flere det jeg skriver enn det du skriver da, om det var feil det jeg skriver altså?
  Har forresten sett deg også kommentere på en bilside, neppe noe fornuftig da altså, men likevel.

 52. Fra ditt ståsted så er det slik at alt som er til venstre for FRP er sosialistisk, så ikke overrasket over det du skriver. Nettopp derfor bør du lese deg opp på dette emnet, slik at du har en noenlunde plattform å gå utifra. Der du befinner deg nå, har ingen realitet i din oppfatning av politikk i dette landet. Det er ikke mulig å se på deg som seriøs i samfunnspolitiske spørsmål. Derfor har jeg gang på gang prøvd å hjelpe deg bort fra å sitte å drite deg ut, slik du så å si daglig gjør. Biler og hestekrefter, inntil du får lest deg kraftig opp på politikk !

 53. Ja, men til hva?
  Regjeringsskifte blir det nok, og da håper jeg på et sterkt Frp.

 54. Arbeidsledigheten og antall konkurser har steget dramatisk. Det skyldes ikke bare dårlige tider i Europa men en regjering og en statsminister som feilprioriterer år etter år. Oljeformuen brukes til å bygge veier og jernbane i Tyskland til 2,5% rente for deretter å låne tilbake til 7% rente for å bygge norsk infrastruktur. Og du kaller deg økonom Stoltenberg!?!

 55. Velgerne kan ikke miste troen på at det er velgerne som avgjør valget.
  En ny regjering skal dannes etter valget på grunnlag av valgresultatet.
  Dette kan det ikke være noen tvil om.
  Usikkerhet om valgutfallet er ikke rot, for det er en normal situasjon i et demokrati.
  En ny regjering bør ikke dannes før etter valget, og valgresultatet må ligge klart på bordet før noen bestemmer hvem som skal delta i en ny regjering.
  Politikerne i Høyre bør ha dette klart for seg .
  Det er greit å ha ønsker, men det bør likevel bli tydelig at velgerne skal bestemme.
  Hvis velgerne bestemmer at Høyre og FrP får flertall på Stortinget, skal det være utgangspunkt for hvem som blir med i en ny regjering etter valget.
  Hvis de rødgrønne får flertall til sammen, skal det være utgangspunkt for dannelsen av en ny regjering.
  Etter min mening har norsk presse plikt til å bidra til å styrke norsk demokrati og ytringsfriheten og menneskerettighetene i Norge.
  Plikt.

 56. Vi er klar over at dette har tatt altfor lang tid, og vi var for tidlig ute med å love at appen skulle bli klar. Dette beklager vi. Det har vist seg mer utfordrende enn forventet å lage en app som ivaretar beskyttelse av video på en tilfredsstillende måte, samtidig som den er kompatibel med flere modeller. Vi ser på flere mulige løsninger, samtidig som vi også jobber med å få på plass gode tilbud på andre plattformer.

 57. Hei Kjell Arne tenk at du nå kan ta med dine venner og andre inn i din verden for den er meget spennende, selv er jeg en stro fan av deg og følger med deg,selv er jeg som du vet en stor royalist og nå går snart turen til Amsterdam for og oppleve nationaldagen og at dem nå får konge og dronning,det blir stort. Og ja bunaden skal da være med i kofferten, regner med at du skal ditt . Kansje vi ses der. Vel Kjell Arne flott gjrt jeg skal skrive snart i gjenn,

  Royalist kristin fra Fredrikstad

 58. gå på en håndballtrening og si du vil spille strek en time..hvis du overlever all julingen du får der..skal jeg spandere en øl på deg..for du aner ikke hva du snakker om

 59. la oss sette deg på strek i håndball,hvor du får juling i 6o min konstant..så vil du se at enn 8-10 dueller iløpet at 90 min med jaap stam blir barnemat

 60. latterlig svar! Hvor ofte blir noen taklet med to strake bein???? Enig i at håndball har en viss feminin side ved seg, men da kommer du ikke med sosse pappagutte idretten tennis som eksempel….

 61. Var nok litt tullete å utelukke rugby her, til tross for at du sa at det var unntaket. Ser at mange her vil ha Amerikansk fotball som ett alternativ, jeg har selv spilt amerikansk fotball i canada (ja jeg ser ironien) og det var ett helsikes adrenalinrush hver gang. Allikevel føler jeg at amerikansk fotball har for forskjellige krav til hver spiller til å kunne hevde seg her. Fotball er ikke en fysisk idrett og det må noen bare innse så det er helt utelukka, volleyball fyller jo ingen andre krav enn at det brukes en ball, men da kan jo baseball også vurderes. Så da står vi igjen med håndball og basketball, også blir det for dumt å ikke ta med rugby helt inn. Du ser fler tøffe taklinger i håndball enn basket, men de blir jo ofte også avblåst, type 9 meterkast, noe som gjør at det er ulovlig og da er vi inne på taktiske vurderinger, så jeg føler at håndball og basket er ganske likt stilt, med en liten fordel håndball, men det er fortsatt ett stykke opp til rugby, som nok går ganske klart ut av din kåring her!

 62. Tidenes mest provoserende innlegg, ærlig talt: er du dum eller lever du virkelig i den fantasi at håndball er verdens tøffeste idrett?

  Amerikansk fotball er i en egen liga for tøffhet. Med en gang en spiller har ballen følger det med en risiko for å ende opp som en grønnsak pga. de enorme påkjenningene man kan få av en takling. Du er ikke supermann med en gang du får på deg beskyttelsen.

  Forresten, uten fysikk er det ikke vits å prøve seg på ballidrett i det hele tatt.

 63. Hvorfor drar dere inn fotball i denne diskusjonen? Fotball er jo ikke akkurat en veldig fysisk idrett? Er det et mindreverdighetskompleks jeg aner? Håndball ER en tøff sport. Har du ikke fysikken, har du ingenting på banen å gjøre. Til dere som roper “amerikansk fotball er tøffestetøffestfordijegikkelikerhåndball”… Selvfølgelig er det en fysisk sport, men å sammenligne det med håndball er.. hm, søtt!

 64. Hvorfor har beskyttelse så mye å si? Kan garantere deg at enkelte av taklingene i Amerikansk fotball foreksempel er så tøffe at bein brekker. Taklingene tillater rett og slett tøffere sammenstøt, uavhengig av beskyttelse eller ei. Beskyttelsen gjør deg ikke immun mot store sammenstøt. Det avtar kasnkje litt av kraften og beskytter hodet, men ellers er det ekstreme påkjenninger og langt større enn håndball.
  Om eneste kriterie for hvor tøff en sport er, er i hvilken grad man får albuer i fjeset så er nok håndball der oppe ja.

 65. Det som hvertfall er sikkert er at Fotball er den minst ærlige av alle ballidretter. I hvilken annen idrett drives det med systematisk forsøk på filming på en slik skala, som supporterne på toppen av alt applauderer?
  Noe slikt ville vært helt tabu på håndball banen, og du ville kjapt bli stempla som ei pingle.

 66. Olympiatoppen reflekterer ikke VERDENS beste utøvere. Verdens beste håndballspillere er ikke raskere enn verdens beste fotballspillere. Mikkel Hansen slår neppe Cristiano Ronaldo eller Theo Walcott i en sprint. Angående ESPN-undersøkelsen, så er den kanskje ikke 100 % nøyaktig, men den gir nok en god pekepinn. Hånball er ikke blant de sportene der det kreves mest styrke, noe som sikkert kommer overraskende på mange nordmenn som ikke har innsikt i kravene til utøvere i idretter med mer prestisje og konkurransenivå, som feks amerikansk fotball og basket.

 67. kan nevne at håndballspillere har flere bestetider enn fotballspiller på 40 metertesten på olympiatoppen….

 68. undersøkelsen til espn viser jo at de ikke har satt seg inn i noe i det hele tatt…de gir håndball 3, 40 på styrke?

 69. Jeg synes hodedueller er enda tøffere. Hvorfor er du så interessert i å lese svaret mitt? Det er ikke sånn at hvis jeg er enig med deg at det første alternativet er tøffest så er håndball den tøffeste sporten. Så er det vel gjerne midtstopperne i fotball som får gjennomgå mest. De veier vel ofte rundt 100 kilo dem og.

  Ellers er det liten tvil om hvilke sporter som er tøffest; Ischokey og Rugby

 70. Se her ja, en som ikke er så happy med at andre er Ronaldo supporter. Rooney sitt kutt var dypere og farlgere ja, men poenget var jo bare at det blir for dumt å sette Ronaldo i dårlig lys hele tiden. Det skal jo ingen ende ta! Det er stor forskjell på å være pyse og klyse!
  Hvorfor skal du være så vanskelig egentlig? Og hvorfor skal du absolutt vite hvilken skade jeg pådro meg? Jeg fikk prolaps og det har i tillegg gjort at jeg ikke klarer å løpe lenge på venstrebenet. Hvorfor er du så stor taper? Ingen grunn til å være frekk! Synes synd på deg, så skal ta å be for deg din patetiske Ronaldo hater!

 71. Randi Gustad er den mest pr-kåte personen jeg vet om! Etter hun sluttet på landslaget har hun kommet med den ene utspillet etter det andre for å komme på tv eller i avisen! Linselus…

 72. Da RBK var på topp,spilte cham.league osv.Ble de med i ett prosjekt på olympia toppen.Med både håndball,fotball og basket..Etter å ha tatt oksygentest,løpetest osv.Sier de på olympiatoppen at RBK er de som er dårligst trent,Nils Arne Eggen blir forbannet og tar med seg gutta og går.For han trenger ikke høre på sånt…

 73. Det går ikke ann å sammenligne disse idrettene. Alle har sine egne styrker og taktiske spilleregler. Hadde et lag fra hver idrett møtt hverandre, hadde de som hadde hjemmebane feid banen med den andre motstanderen. Når det er sagt, snakker vi om proffeliten i NFL er nok disse de beste atletene. De har rå styrke, fart, teknikk og et killer innstink du ikke finner i noen andre idretter, dog også de verste skadene innen idrett. Bare fordi de bruker beskyttelse så skal de ikke telles med, blir for dumt. Sporten er jo så rask at uten hadde de sittet i rullestol alle mann.

 74. Bli med på bedriftsfotball… Det er den hardeste idretten… Folk med dårlig kondis med like dårlige taklingsferdigheter.. Definisjons sak… ‘
  Hvorfor skal håndball hevdes hele tiden? Er dere dårlig utrustet`? Mannehåndball er uansett mer interesant enn pikeball…

 75. Latterlig analyse. Skulle likt og sett en håndballspiller bli taklet med to strake bein og knottene først. De største idrettstalentene går aldri til håndball, men til fotball, tennis, basket (altså skikkelige idretter for ekte menn). Det er noe udefinerbart feminint med håndball for menn, som er med på å avgrense populariteten internasjonalt.

 76. 1. Sammenlikningen er meningsløs. Å basere hva som er “verdens tøffeste ballidrett” på hvor mye kroppskontakt sporten innebærer og hvor mye “svette, blod og klister” som flyter på banen, blir en vurdering på helt feil premisser. Vurderingskriteriet må åpenbart være hvor tøft det er å nå opp på toppnivå i sporten, og på dette punktet faller håndball tvers igjennom, på den simple bakgrunn av at det er en ørliten sport som majoriteten av verdens befolkning knapt har hørt om. Om du spør en tilfeldig person i verden hva håndball er, er sannsynligheten stor for at vedkommende tror du snakker om “hands” i fotball. Det er latterlig innlysende at en sport som bedrives av hele verden, som har enorm popularitet i media og som det er en hver unggutts drøm om å bli proff i, har et høyere toppnivå og dermed må anses som tøffere enn en bitteliten idrett som praktiseres i enkelte områder i Europa. Og dersom rugby avfeies som følge av at idretten er relativt lite utbredt i Norge, var det kanskje ingen strålende idé å kalle blogginnlegget “VERDENS tøffeste ballidrett”.

  2. Utstyr og beskyttelse er ingen hindring for at idretten er tøff. Amerikansk fotball medfører ekstreme sammenstøt, kollisjoner og påfølgende skader. Det kan faktisk hevdes at utsyret gir en “falsk beskyttelse” som gjør at utøverne tar enda større risiko og at sjansen for skader dermed ikke reduseres i alt for stor grad. Se dessuten pkt 1: prestisje, berømmelse og økonomisk gevinst i amerikansk fotball på toppnivå er av kollosal dimensjoner sammenliknet med håndball, hvilket innebærer at utøverne må trene hardere, ta større risiko og ofre mer for å nå toppnivå. Det er ingen tvil om at håndball er en tøff, fysisk krevende og spennende idrett, men tittelen “Verdens tøffeste ballidrett” faller på sin egen urimelighet også på dette punktet.

  3. Håndball er helt klart en fysisk tøff idrett, og håndballspillere på toppnivå er utvilsomt i god fysisk form (de er jo tross alt toppidrettsutøvere) Sammenliknet med andre idretter, når de imidlertid etter min mening ikke opp på dette punktet heller. For det første er også denne diskusjonen av mindre praktisk betydning, da fysikken gjenspeiler idrettens krav og det er vanskelig å vekte fysiske egenskaper opp mot hverandre. En sentral midtbanespiller i fotball har feks bedre utholdenhet enn en håndballspiller, mens de fleste håndballspillere trolig scorer høyere på overkroppsstyrke. ESPN prøvde å gjøre dette i en undersøkelse fra 2012, basert nesten utelukkende på fysiske egenskaper: http://sports.espn.go.com/espn/page2/sportSkills
  Av ballidrettene finner vi amerikansk fotball på tredje plass, basket på fjerde og fotball/soccer på 10. Håndball? 26. plass, rett bak freestyleski og fekting.

  4. Hvor godt trent er egentlig en håndballspiller? Ja, mange av dem er raske, men sammenlikner du 60- eller 100-metertidene til en håndballspiller med en fotballving eller en running back i NFL, er resultatet nedslående.

  De er også relativt sterke, men også her skuffer den gjennomsnittlige håndballspiller sett opp mot amerikanske fotballspillere, rugbykjemper eller til og med basketspillere. (som nevnt gir det liten mening å sammenlikne konkrete resultater, men som illustrasjon: Kristian Kjelling tar (visstnok) 135 kg i benkpress, mens de fleste NFL-backer ligger opp mot 200-tallet)

  Håndball stiller ikke ekstreme krav til utholdenhet, pga banens korte lengde, moderat intensitet og mange bytter. På dette punktet må nok håndballspillere se seg slått av fotballspillere (kanskje også innebandy, mens de sannsynligvis har overtaket på NFL og NBA-proffer.

  Høyde og vekt er heller ingen god indikator på fysisk form. Riktig nok er de fleste håndballproffer relativt muskuløse og mange veier 90 kg eller mer. Det er derimot ingen tvil om at fettprosenten blant håndballspillere er relativt høy sammenliknet med andre atleter. Svært “rippede” utøvere (lav fett%, markerte muskler) er sjeldent i håndball, i motsetning til i rugby og basket. Her vil utøverne ofte (i likhet med sprintere og de raske NFL-utøverne) ha stor muskulatur ifht fett og dermed en bedre relativstyrke.

  Som eksempel, kan vi se et bilde av Kristian Kjelling (som langt i fra er den håndballspilleren med høyest fettprosent):
  _FEK2404s.jpg
  http://www.freewebs.com/kjellingsiden/_FEK2404s.jpg

  , opp mot eksempelvis wide receiver Michael Garvin på Cardinals:
  http://media-cache-ec6.pinterest.com/upload/45247171226946821_Xso2pg4A_c.jpg
  45247171226946821_Xso2pg4A_c.jpg

  Eller hva med rugby?

  http://images.watoday.com.au/2009/03/26/434434/article-cousins-420×0.jpgarticle-cousins-420×0.jpg

  Kom gjerne med liknende fysikker fra håndballverden. Husk at dette ikke automatisk betyr at håndball er mindre tøff sport enn andre, men det illustrerer de fysiske kravene. Som nevnt innledningsvis er håndball klart en tøff og krevende sport, men “verdens tøffeste” er i beste fall svært naivt å hevde.

 77. Dessverre må dette være noe av det dummeste jeg har hørt, seriøst, noe av det dummeste. “håndball har den tøffeste fysikken fordi alle må løpe i angrep og forsvar, og de blir taklet når de er i angrep” altså, først burde vi gå over ordet “takling”. Det dere kaller taklinger er det fotball kaller “duell i boksen” dere holder og drar i hverandre. Oi, kjempeslitsomt. i fotball er en takling når man spurter og hopper ned, knottene først og treffer vanligsvis ballen så spilleren, selv om det finnes bedre og dårligere taklinger enn det. ja vi har leggbeskyttere, men herregud, hvor ofte brekker noen beinet etter en takling i håndball??? skader for dere får fotball også, eneste stedet dere er mer belastet er knærne. Fotball har det like tøft for blant annet anklene.Det at håndball er sporten som trengs best fysikk for å bli god i er også latterlig, ja dere løper opp og ned i 5 minutter, deretter sitter på benken i 5 minutter. Kampen varer 2×30, ikke 2×45, fotball har maks 3 bytter, som betyr at minst 8 av de 11 spillerene som starter, må spille i disse 90 minuttene. kan ærlig si at jeg ikke leste hele artikelen, for da hadde jeg mensa. Takk for meg.

 78. Ser at du fikk med deg hele skadeomfanget rundt Rooney. Kuttet var jo såpass dypt at det tok mange dager før han i det hele tatt kunne trene igjen på grunn av at det var en risiko for at det kunne rives opp bare ved å løpe. Oi, shit.. Kan ikke du utdype litt mer hvorfor ikke legen lar deg spille mer? veldig interessert i hvorfor ikke du får spille fotball ser du.

 79. Hvorfor skal du ta ut ballsporter som bruker beskyttelse? fordi det blir klin umulig å diskutere tema? Så vidt jeg vet.. er det vel bare amerikansk fotball man da ekskluderer, ballsport hvor “tung” beskyttelse blir brukt. Mitt poeng er; beskyttelse eller ikke, Amerikansk fotball er helt klart det tøffeste ballsporten som finnes, kanskje sett bort i fra “rugby” da.. men håndball er ikke i NÆRHETEN

 80. Gaustad, du har helt rett. Håndball er den mest fysisk krevende ball idretten.

  Når du har blitt invitert på bandykamp, må dette være pga personene finner deg attraktiv, for ingen med sine fulle 5 kan sammenligne bandy med håndball. Det blir som å sammenligne kvinnegruppen Ottar med victorias secret, en helt annen verden.

  Den eneste sporten som også er meget fysisk hard er amerikansk fotball, men der har de som nevnt beskyttelse.

  Gaustad, du må ikke ta deg nær av hver enkelt sinne kommentarer, “haters gonna hate”.

 81. for å få dette klart, hvordan kan du påstå at håndball er verdens tøffeste idrett på bakgrunn av at Rugby ikke spilles så mye i Norge? Norge er et veldig lite land i verdensammenheng og det var en tynn unnskyldning fra din side.

 82. Jaha, håndball har jo bare knuffing i hverandre, det er ikke slik at folk knekker beina på hverandre. Selvfølgelig får man blå merker av og få ett lite slag i seg. Jævla kvinnfolk, uansett hvem bryr seg om ha som er den “tøffeste” sporten?

 83. Jeg skal ikke gå inn på noen diskusjon om hva som er tøffest, søte deg, men jeg mener at det at du har beskyttelse i en idrett overhode ikke skal gjøre idretten “mindre tøff”.
  Hvilken beskyttelse mener du man skulle hatt i håndball som hadde forebygget støtskadene som håndballspillere pådrar seg? En fotballspiller uten leggskinn hadde jo vært om ikke livsfarlig, det er ikke ofte du ser i håndball eller i noen andre idretter at kroppens nest-største bein knekkes rett av som i lik linje med fotball. Hovedsaklig er feks: fotball ikke like tøft fordi du ikke har muligheten til at det skal være like tøft uten at det skal gå ut over kvaliteten på spillet. Håndball er mye mer en kontaktsport enn det fotball er, men når du først får en tofotstakling i fotball inn i leggen….da skal du ikke komme å påstå at fotballen er pysete fordi at du bruker leggbeskyttere, det blir for dumt….

  feks:
  http://www.youtube.com/watch?v=dahv9rBiWAk

  Er Eduardo en pyse der fordi han har leggbeskytter?… Mannen hadde vært invalid i dag fortsatt om han ikke hadde hatt leggbeskytter.
  PS.han ble aldri den samme spilleren igjen, det samme kan du si om Aron Ramsey, Per CIljan Skjelbred, Rodirigo Possebon, Jack Wilshire ( vi får se ) etc. Det verste er at taklingen jeg har linket til egentlig ikke er så stygg.

 84. ALT av tester viser at toppidrettspillere i fotball er best trent. Dessuten kreves det en helt annen type fysikk i håndball. Du kan ikke sammenligne håndball med fotball. Det er to vidt forskjellige idretter, noe jeg ser du har påpekt når det gjelder andre idretter kontra håndball. Dette burde du sett nærmere på før du begynte å vurdere “tøffhet”, hva nå enn det betyr, siden det fins regler i alle typer ballsport. Håndball kan sammenlignes med basketball. Men jeg tror faktisk basketspillere har vel så god fysikk som håndballspillere. NBA kontra spansk liga i herrehåndball – mange likhetstrekk og absolutt sammenlignbart.

  Jeg skjønner hvor du vil hen med innlegget ditt, men det er faktisk en del av det du skriver som faktisk er direkte feil. Du må huske på at fysikk ikke er synonymt med tøffe taklinger.

 85. Det henger jo ikke på greip at man kaller håndball verdens tøffeste ballidrett, også ekskluderer man andre idretter fordi de ikke er store nok I NORGE. Hvor er logikken i det?? I tillegg så er det latterlige å utelukke en sport bare fordi det blir brukt beskyttelse. Skal si deg det at hadde håndball vært en like hard sport som amerikansk fotball, så hadde det blitt brukt like mye beskyttelse.

 86. Jeg lurer på hvorfor håndballinteresserte ofte virker å være så opptatt av å få anerkjennelse som den tøffeste sporten? Synes reglene i spillet burde vært diskutert. I artikkelen skrives det at “Jeg er selvsagt klar over at det er mye kroppskontakt i basket”. På grunn av reglene i basket så er vel ikke akkurat riktig? Basket er sterkt ballfokusert og taklinger tillates i liten grad. Volleyball trenger ikke nevnes engang siden lagene spiller på hver sin side av et nett.

  Reglene og banen i håndball gjør at utøverne helt klart har stor fordel av en robust fysikk. Det tillates STOR grad av fysisk kontakt mellom motspillere, noe som gjør at utøverne trenger mye fysisk styrke. Det er typisk at det ender opp med å sammenligne håndball og fotball til slutt…

  Hvis man ser på håndballspillere sin vekt og høyde på internasjonalt nivå så er vel det et direkte resultat av håndball sine regler? Se link -> http://steviey.blogg.no/1328128847_hyde_og_vekt_i_hndbal.html

  Fotball sin banestørrelse og regelverk gjør at spillernes fysikk blir noe annerledes. Hvis man prøver å nærme seg håndball når det gjelder regler; hva ville skjedd med fotballspillernes fysikk hvis f.eks man bare kunne skåre ved å heade innenfor 16 meteren? Se på fysikken til Andy Carroll, John Terry,Carlton Cole, Nemanja Vidic. Alle spillere som er eksperter i hodespillet. Hva hadde skjedd med fysikken til håndball hvis banen ble utvidet til 60x30m istedet for 40x20m? De hadde fått en lettere kroppstype.

  Derfor; ser ikke poenget med å sammenligne idretter med helt forskjellige utgangspunkt.

  At håndball er en svært tøff fysisk idrett er det naturligvis liten tvil om.

 87. Hva syns du er tøffest av følgende:
  – To menn på 100 kilo som dunker sammen i full fart
  – To på 70 kilo, der den ene sparker ned den andre bakfra

  Interessert i lese svaret ditt!

 88. Skal dette være en spøk? Også selvfølgelig skal dem bruke Ronaldo som et eksempel. Håpløst. Er det en som kriger så er det nettopp Ronaldo. Det er sjeldent man ser han går av banen med skade. Han har flere ganger fått skader og spilt ferdig kampen. På bildet øverst på siden holder han seg på skulderen som han forstuet mot Barcelona, men fortsatte å spille og scoret, og sørget med sine 2 mål for at kampen endte uavgjort! Rooney f.eks måtte bli bært ut på båre da han fikk en flenge i låret. Bare dager etter fikk Ronaldo et like stygt kutt, men splte videre og scoret det avgjørende målet. Da han fikk kutt over øyet slik at han mistet synet på det øyet så spilte han videre og scorte. På volley. Imponerende! Han ba ikke om å bli bytta ut, men fikk ikke lov.

  Selv får jeg ikke lov av legen til å spille fotball lenger pga en skade jeg pådro meg i kamp. Fotballkamp altså!

  Takk for meg og heia RONALDOOOO!

 89. Hvorfor snakker du om hvor stor idretten er i norge? Har ingenting å si det når du kaller herrehåndball for VERDENS tøffeste ballidrett. Å det er ikke sånn at siden noen idretter har beskyttelse så er det ut med den sporten. Heller knuffe i hverandre i herrehåndball en å stange i hverandre i amerikansk fotball, selv om de har beskyttelse!

 90. Takk gijen Jensen.Er det ikke en lokal liga du kunne spilt i da,for å holde formen vedlike og spille for Stjernen når du lander i Norge for godt igjen?

 91. Hei. Blir det noe endringer med Sumo på Altibox? Er ikke noe særlig fornøyd med dagens UI/UX. Forresten så har det ikke virket på et par dager heller. Har det vært noen problemer med dette i det siste? /Ingrid

 92. Helt enig, virker som om at TV sendingene har MYE høyere FPS (Frames Per Second, altså bilder per sekund) enn sumo.

 93. Når blir det mulig å få sett fotball fra Premier League i 50 bps? Sammenligner man med TV ser Sumo sendingene veldig “hakkete” ut…

 94. 2 ting TV2.

  Smart TV app bør være en enkel sak og fikse ganske fort?

  Og hvorfor klarer dere ikke å lage en app som fungerer godt for Android brett ?
  Feks Samsung galaxy t 2? Fungerer jo strålende å se fotball på iPad. (Har begge deler)

 95. Kommer ikke opp noe vindu å legge inn koden her. Logger på som vanlig, og kommer bare til det vanlige vinduet.

 96. Når kommer tv2 sumo som en app til Windows 8 og Xbox?

  Har sett på ESPN og andre sportstilbydere på Xbox, hvis dere får noe lignende, så er jeg solgt!

  PS: Utmerket Windows Phone app dere har fått, stå på! 🙂

 97. Vesentlig forskjell på mobilplattformer kontra spillplattformer. Også med tanke på at de sier de støtter iphone og android, men ikke sier noe om ps3. Når de da støtter iphone bedre enn android, men ikke bruker nevneverdig energi på å meddele dette så blir litt dumt.

  Men det kommer vel…

 98. Heisann! Vi kommer med en løsning for smart-TV, men kan ikke love når det blir. Vi jobber med den nye tjenesten nå, og kommer med masse nyheter i løpet av de neste månedene. 🙂

  Mvh Iselin

 99. Hei Marius! Takk for tilbakemeldingen! Vi har planer om å komme ut på smart-TV, men vi kan ikke si nøyaktig når det blir. Men vi lover mye spennende nyheter utover høsten! 

  Mvh Iselin

 100. Hei Bjørn! Ja, vi kommer med en egen app til Android, men kan ikke si når. Akkurat nå jobber vi med lansering av den nye tjenesten, men har også som mål om å være på alle de store plattformene. Du kan imidlertid se Sumo på Android-telefoner via TV 2-appen og sport via TV 2 Sporten-appen! 🙂 Mvh Iselin

 101. Vi jobber for tiden med å utvikle en
  helt ny og forbedret versjon av TV 2 Sumo, med enda mer innhold og en bedre
  brukeropplevelse. I tillegg jobber vi med forbedring av eksisterende
  applikasjoner, samt lansering av Sumo på helt nye plattformer! Vi kan derfor
  ikke si eksakt når Sumo vil være tilgjengelig på Samsung smart TV, men lover at det i
  løpet den kommende tiden vil komme mange spennende nyheter.

 102.  Da blir denne listen uendelig over enheter som ikke støtter Sumo hvis man tenker slik. Playstation 3 fungerer på Netflix og Hulu.  Hvorfor kan ikke Tv2 lage app til denne også?

 103. Helt enig med Bjørn. Hvordan er det mulig at dere fremdeles ikke har klart å lage en app som sørger for at Android-brukere får samme tilganger til Sumo som brukere av Iphone? Android-systemet er på tilnærmet like mange mobilenheter i Norge som Iphone. Slik det er nå betaler jeg like mye for en tjeneste som en bruker av Apple-produkter, men sitter igjen med mindre verdi.

 104. Helt enig med Bjørn. Hvordan er det mulig at dere fremdeles ikke har klart å lage en app som sørger for at Android-brukere får samme tilganger til Sumo som brukere av Iphone? Android-systemet er på tilnærmet like mange mobilenheter i Norge som Iphone. Slik det er nå betaler jeg like mye for en tjeneste som en bruker av Apple-produkter, men sitter igjen med mindre verdi.

 105. Kommer nye sumo til å støtte Android? Som det er nå er fullstendig uholdbart med tanke på at dere skryter av å kunne bruke det i alle kanaler og plattformer.

 106. Hei Alexander! Det stemmer, vi bruker fortsatt Silverlight som videoavspiller i den nye tjenesten. Det er fordi Silverlight gir oss den fleksibiliteten vi trenger, samt tilbyr den krypteringen som innholdsleverandørene krever. Nyere teknologier som html5 har ikke kommet så langt at det aktuelt å benytte disse. Vennlig hilsen Iselin, TV 2 Sumo kundesenter.

 107. Hei,

  Hummels var formidabel, og det kommer noen ord om han. Ja, han har også spilt meget godt for klubblag, men for ikke lenge siden så det ut som han skulle stå bak Mertesacker i køen til plass i 11`eren. Heldigvis startet han, og viste seg frem på en fatntastisk måte. Jeg føler Hummels er på vei til å ta opp arven etter de virkelig store som Jurgen Kohler, Thomas Berthold, Guido Buchwald m.fl. Men det gjenstår selvfølgelig mange landskamper og endel trofeer før han er helt der 🙂

 108. Etter en kamp savner eg Hummels her, Imponerte til de grader mot Portugal og har spilt godt i to år for regjerende og årets seriemester av Bundesliga. Følte veldig at eg satt å så Pique spille, men med mer rå kraft i duellene. Tror han vil ta steget opp å vise seg som en ny spiller av ypperste klasse i bakre led for Tyskland, ettersom han bare er rundt 22 år.

 109. Sory sory sory eg trode du var slem men det du egentlig er er grei eg så deg i dag 🙂 eg så at du tok hensyn til Runa:)

 110. så halve intervjuet og det holdt mer en nok,fikk ikke vite en dritt jeg ikke visste fra før,du som ikke har greie på en dritt.vis man sitter og ser på 1times langt intervju med den fyren så er du bare fjern, få`n vekk

 111. Det ligger et dybdeintervju med Martin Andresen på vif-fotball.no. Før du uttaler deg om noe du ikke har greie på, så anbefaler jeg deg å se på dette intervjuet.

 112. Jeg har ikke sett idol på mange år, men forrige uke så jeg på en episode, den du ble stemt ut av. Jeg fatter bare ikke hvordan hverken Henrik eller Isak kan gå videre imens du ble stemt ut. Henrik hadde jo ikke sangstemme og Isak hadde fått lagt på en reverberation effekt på mikrofonen så han fikk et ekko som teknisk sett forfalsker stemmen hans. Ingen av de kan måle seg med hverken talentet eller stemmen du har, så det at du ble stemt ut gir ingen mening. Dårlig av stemmeren å favorisere uten å ta hensyn til talent, for det er tydeligvis de kjekke guttene som blir stemt frem på tross av at to av de ikke har noen som helst plass som finalist.

 113. Når jeg så første klippene med deg på audition, så tenkte jeg, hva i all verden var dette. Kunne ikke tro at du ble sendt videre, men det er utrolig som du har kommet smygende. Du har et eget uttrykk, som gjør at du gjør låter til “dine”. Du har egenart, og du har sjel. Har du beste stemmen? Nei. Men betyr ingenting. I siste finalesending så var du suverent best.

 114. Du har full støtte her oppe på Sunnmøre Jenny. Du synger utrolig bra og du er helt rå…
  Jeg må få gratulere så langt.
  Bare fortsett som nå så satser jeg penger på deg 🙂

 115. Bra innlegg Jenny!!!:)
  Du er flink til å skrive!:)
  Kos deg godt å fortsatt og ta bilder det er du flink til.!:)
  Klem fra Silje R S

 116. Habari?
  Hvis jeg hadde vært dommer så hadde jeg tatt opp 10erne for de andre dommerne!!!!!!
  Mamma lurer på om du får kjolene som du danser med.

 117. HEI IGJEN. 
  JEG HADDE ØNSKET! OG MØTE DEG.JEG HAR VERT STOR FAN AV DEG HELT SIDEN
  DU VANT GRAMPRI HEIA STELLA OG ASMUN

 118. til stella
  hva er favoritt dyret ditt? mitt er katt
  hei stella!!!     MVH  stor fan Christine 10år
  fre mandal/holum

 119. Hei Stella!
  jeg lurer på om at det er vanskelig å lære seg en dans på en uke?
  hilsen Nora Elise 11 år

 120. Hei Stella! =)
  synes du at du er en bedre danser enn din partner???
  mvh Elin Emilie og Nora Elise
  ps STOOR FAN!!! <3

 121. Jeg fikk frysninger når jeg så dere  danse engelsk vals! Og får fremdeles frysninger når jeg ser på klippet 🙂

  Wow, en ekte gentleman!! Ser ut som om Atle har danset i mange år….

 122. Haha! Superkul! Du har fattat, bara att köra på! Vilken underbar rosa vägg dessutom! Lycka till i tävlingen!:) 

 123. You already do great, Anders! Feet in “third position”  –  well done!  Elena should be proud of you 😉 Oh and you are so lucky to have her as a trainer and partner, she’s amazing! I’ll support your couple! Greetings and all the best wishes from Moscow! LYKKE TIL & УДАЧИ! 🙂
  =Maria, a dancer from Russia (Junior, C class)=

 124. Golf er finfin trening! Det er kanskje ikke høy intensitet på treningen, men til gjengjeld holder man ofte på en god stund. 18 hull tar gjerne drøyt fire timer! Har dessuten inntrykk av at de som driver med idrett fra før også gjerne prøver seg på golf. Halve fotballaget her jeg bor spiller golf. Det er mer enn trening for kroppen, du trener taktikk og psyke også. Dessuten er det spennende!

 125. Jeg husker også dette oppslaget! Når jeg nå leser hva du skriver,så husker jeg hvor sterkt inntrykk det gjorde den gang. Sett i lys av det som skjedde 22.juli blir historien din om mulig enda sterkere. Vi har hatt så mye vondt den siste måneden. Min eldste datter spurte meg en dag om livet noen gang ville bli det samme. Jeg svarte at livet nok aldri ville bli det samme,men det vi kan håpe er at noe godt kommer ut av det. Når jeg skjønner at du er den samme deg som sitter som nyhetsanker  hos TV 2 nå,så øyner jeg virkelig håp!! Lykke til videre:-)

 126. Det er vanvittig mange spekulasjoner om Liverpool for tiden. I forhold til spillere inn og ut, i forhold til ligaplassering kommende sesong og ikke minst i forhold til en sårt tiltrengt ny stadion.
  Veldig spennende for oss som er Liverpool supportere, men det slår meg at optimismen kanskje er i overkant stor.

  Siden Januar har vi hentet 5 gode spillere. ( Carroll, Suarez, Adam, Downing, Henderson) Av disse er det vel Henderson og Carroll som har mest å bevise av den grunn at de fortsatt er unge samtidig som prestasjonene til Carroll fra januar og Henderson i fjor, ikke var toppklasse.
  Dersom vi selger Cole, Aquliani, Meireles, Insua bør vi, etter min mening, forsterke med noen “squad players”
  Poulsen kan vi gjerne gi bort eller betale for å bli kvitt slik som med Jovanovic.

  Vi skal også huske på at det i en potensiell start oppstilling vil være 5-6 spillere som ikke har spilt sammen i mer enn maks 6 måneder. Er det nok tid til å skape et lag som jobber for hverandre og går i krigen for LFC? Kanskje er Kenny Daglish og Steve Clarke de som har kapasiteten ti lå klare dette?

  Inntoget til Kenny Daglish i Januar er det mest positive som har skjedd i LFC på lang tid og resultatene han og Steve Clarke fikk med det laget LFC hadde i fjor var enestående.
  Dersom man klarer å opprettholde den optimismen Kenny genererte og samtidig få en fornyet tro på det man driver med i fotballklubben, kan dette føre til CL plass, men det er ikke noe automatikk i dette. Det er mange lag som er aktuelle for den viktige 4. plassen og forhåpentligvis er Liverpool der oppe når vi skriver Mai 2012.

  Forsiktig optimist er vel en bra betegnelse på undertegnede og med marginer og flyt kan vi være helt der oppe.

 127. Du forstår ikke at manageren tester ut systemer og spiller i ulike posisjoner i TRENINGSKAMPER du? 😉
  YNWA

 128. Liverpool FC er vanskelig å spå på i sesongen 2011-2012. Laget kan like godt vinne Pl som at laget havner på en femte eller sjette plass. Men det som taler for Liverpool, er at laget er definert som underdogs og har mindre belastende kampprogram enn de øvrige i 4-klanen. Det kan fort ende med suksess. Jeg tror det. Man C ramler og snubler ofte og vinner nok ikke PL. Favoritt? Umulig å tippe. Spennende blir det.

 129. Du lukter vertfall ikke mesterliga av preseason, tapte 3-0 mot hull og galatasaray og spilte 3-3 mot vålerenga.

 130. Alsaker er sammen med Kenneth Fredheim Norges beste kommentator. Han er nøytral, og har et bra engasjemang, samtidig som han ikke er usikker når han kommenterer. (Tro meg, det at han er Liverpool fan betyr ikke at han ikke er nøytral, og er umulig å høre noe galt om Man United generelt. Han er objektiv!!) 
  Jeg har også respekt for Jon Martin, ettersom det virker som om han gjør god research, men du har det bare fordi han er Man United fan… Samtidig som du vil bli kvitt alsaker fordi han er Liverpool fan. Serriøst, skaff deg noe bedre å finne på!

 131. jeg hadde heller sett Chelsea på 1. de 2 neste plassene av liverpool og arsenal, samma hvem av de som får 2 eller 3, og tottenham og city kan krangle om 4 plassen. Og man u på 20 plass.. det er drømmen. men jeg tror at i år så er det 4 lag som alle kan ta 1 plass. det står mellom chelsea,man u,city og arsenal. det kommer til og bli lite rom for tap i år. men både tottenham og liverpool kan lure seg inn blandt topp 4 hvis ting går på skinner for dem og noen av de andre lagene gjør det dårligere enn forventet.

 132. Håper virkelig ikke du mener det du skriver her. Dere har ikke den sterkeste troppen i serien, men er en kandidat til medaljer, og med litt flaks, gull. Men hvis man ser på troppene har både Chelsea, Man. United og Man. City en sterkere tropp. For all del, en meget sterk tropp hos Arsenal, spesielt med Cesc og Nasri, men Spurs om de beholder Modric er en omtrent like sterk tropp, selv om de kanskje mangler en målgarantist. Liverpool trenger større styrke i forsvar for å komme opp på de andre fems nivå, men er likevel en sterk kandidat til topp 4, av grunnene som nevnes over.

  YNWA

 133. Ingen tvil om at dere blir skumle også i år, men jeg mener det er avhengig av at Nasri og Fabregas blir, eller i det minste en av dem, drar begge to vil Arsenal slite. Men dere er også avhengige av å kjøpe en venstreback og kanskje også en stopper av klasse? Keeperen har jeg ikke sett mye av, men hører han skal være svært lovende, så det er ikke mye som skal til før det kan gå hele veien.

  Når det er sagt, jeg tror dere har det største forbedringspotensialet deres i å spille litt mer direkte, komme rundt på kant og få slått innlegg til spissene. Jeg mener å ha sett at det er svært få som fyller opp i boks når dere kommer rundt på kantene, de fleste legger seg rett utenfor 16-meteren, da blir det for trangt… varier spillet mer og dere kommer ikke til å gå på blemmer mot lagene som skjønner hvordan de skal forsvare seg mot spillet deres!

 134. Liverpool kan nok raskt komme til å ta fjerdeplassen i år ja, men de er avhengige av at de får hentet inn en solid venstreback, og kanskje også en stopper om de skal klare dette. Det er for tynt der bak med spillere som er på hell og/eller sliter mye med skader. Skal man hevde seg i serien er man avhengige av bredde på alle plasser, og det mangler dessverre Liverpool… Vi burde også vurdere å investere i en spiss/kant som kan spille på høyresiden av midtbanen. Når det er sagt kan jo både Gerrard og Henderson fylle den rollen, så om man får tak i et par forsvarsspillere ser stallen temmelig komplett ut! Tror dog at Aquilani kan være en mann som kan være avgjørende for om vi klarer å ta oss inn blant topp 4, om han får bli da vel og merke…

 135. Null selvinnsikt? Med en skadefri tropp er Arsenal det beste laget i ligaen. Desverre er flere av spillerene våre laget av kjeks. Og som sagt, beholder vi Cesc og Nasri er vi en gullkandidat. Men bare fortsett undervurder oss. Igjen; jeg ler!

 136. Takk å pris at Alsaker går(?). Premier league studio driver med snikliverpoolisering og anti Man United. Hele veien blir enten Owe eller Phill Thompsom invitert til studio.

 137. Med de kampene dehadde i summeren, lukter faktisk bæsj av liverpool. De venter at andre lag skal miste sine spillere og ikke at de selv skal bli bedre. 1- Man United. 2-Chelsea 3- Arsenal.4-Tottenham……..19/20city/liverpool

 138. Arsenal blir undervurdert år etter år. Denne sesongen har vi forhåpentligvis van Persie, Vermaelen og Ramsey skadefri i tillegg. Beholder vi Cesc og Nasri er Arsenal en klar gullkandidat! Men for all del, tipp Arsenal utenfor topp 4… Jeg ler!

 139. Ville vært mer skremmende for Liverpools del om dem vant alle pre seasson kampene med mye. Lover godt for resten av sesongen at dem er tunge i beina i oppkjøringen, betyr at dem har trent hardt, lagt et solid grunnlag.

 140. Et desperat forsøk fra en Manchester United-supporter til å fremstå som nøytral. Latterlig. 

 141. Liverpool kommer aldri foran Arsenal på tabellen, Fabregas eller ei. Framover ser Arsenal minst like bra ut som i fjor, med Van Persie i storslag, og Gervinho som har startet bra i Pre-season. Fabregas var skadet i store deler av fjorårssesongen, så det trenger ikke ha mye å si. Når man i tillegg har fått inn igjen Vermaelen i forsvaret, ser laget bedre ut enn det gjorde på samme tid i fjor. Trenger bare en solid makker til Vermaelen.

 142. For Liverpool gjør det ingenting at to av Mesterliga-konkurrentene ikke har hatt en minneverdig sommer. Selv om Kenny Dalglish ikke rår over en komplett spillerstall, har de likevel tatt flere steg i løpet av ferien. Manageren har i hovedsak fått tak i de britiske spillerne han ville ha – i hvert fall i midtbaneleddet. Charlie Adam, Stewart Downing og Jordan Henderson er kanskje ikke de hotteste i Europa, men de gir Liverpool sårt tiltrengte kvaliteter og bredde.
  Vilke kamper i sommer er egentlig minneverdig for Liverpool?

 143. This we like!

  Blir spennende å se hva dere får kokt sammen! 🙂 Håper noe av den gode “gamle autofile ånden” dukker opp igjen! Stå på!

  Autofil hilsen
  Øystein Nygård

Det er stengt for kommentarer.