Grønn rekord

De Grønne får rekordhøye 6,5 prosent hos Norstat/NRK to uker før valget.  Det er den høyeste oppslutningen noen gang.

Ingen andre byråer har målt De Grønne høyere enn Norstat gjør for NRK to uker før valget. Med 6,5 spretter partiet opp med 2,7 prosentpoeng fra 3,7 prosent som byrået målte partiet til for bare to uker siden.

Det nasjonale ukessnittet for De Grønne er i øyeblikket rekordhøyt med 6,20, fordi  også Respons Analyse ga partiet 5,9 på målingen for Aftenposten denne uken.  Men det kommer flere målinger før uken er over. I forrige uke var MDGs snitt 4,47 og uken før 4,58.

TV 2s prognose viser at De Grønne ville toget inn i en rekke kommunestyrer med et slikt valgresultat.  I både Oslo, Bergen og Trondheim viser TV 2s prognsoe at et slikt rekordresultat ville gitt sju representanter i hver av byene. I begge de to største byene betyr det at de havner i vippeposisjon mellom blokkene.

Partiet ville fått hele 397 representanter i landets kommunestyrer. De ville dermed passert SV også i antall lokalpolitikere, ikke bare i oppslutning.

Usikker på hva du skal stemme? Ta TV 2s partitest