De borgerlige over 50

Etter rødgrønn fremgang og borgerlig tilbakegang siden april, snur pilene på gjennomsnittet av augustmålingene.

AUGUST 2014: Etter at pilene har pekt opp for de rødgrønne og ned for deborgerlie siden april, snur de på snittet i august.

AUGUST 2014: Etter at pilene har pekt opp for de rødgrønne (Serie 1) og ned for de borgerlige partiene (serie 3) siden april, snur de på snittet av målingene i august Grafen viserutviklingen på gjennomsnittet i TV 2s partibarometer i perioden januar-august 2014. Serie 3 viser utviklingen for de to regjeringspartiene Høyre og Frp gjennom året..

De borgerlige partiene samler igjen over 50 prosent av de spurte på snittet av augustmålingene (50,4), etter en dupp under i juli.  Snittet i august er også høyere enn i juni.  Dermed er det en trend brudd, etter at pilene har pekt ned for de borgerlige siden april.

Begge de to regjeringspartiene øker fra juli (rett nok en måned med få målinger), Frp går ned 0,1 fra juni til 13,7 i august, mens Høyre øker til 26,9 som er det høyeste månedssnittet siden mars.

Arbeiderpartiet som har økt sammenhengende siden april går ned både fra juni og juli til 34,5, som er det laveste snittet siden mars. Fortsatt er Ap 3,7 over valgresultatet, men økningen siden årsskiftet er nå bare på 1,3 prosentpoeng.

Til sammenlikning har de to regjeringspartiene gått tilbake 1,4 siden årsskiftet og ligger 2,5 bak valgresultatet.

Senterpartiet er nå fjerde størst med et snitt på 5,3, det høyeste månedssnittet siden stortingsvalget. KrF ligger stabilt fra juli på 5,1, men de to siste månedene er de to svakeste for partiet etter valget.  Venstre ligger også stabilt siden juli på 4,7,

August er tredje måned på rad under sperregrensen for SV som får 3,8. Det er bare i mai i år snittet for partiet har vært på 4-tallet.  De Grønne følger hakk i hæl med 3,7, en  tangering av juli som var partiets beste måned etter stortingsvalget. Det begynner å bli en intern kamp mellom de to om å bli størst.

Rødt har et snitt på 1,2 og andre partier på 1,1.

Snittet av augustmålingene finner du her  To byårer Norstat/Vårt Land og Infact/VG har ikke publisert tall i august. De to byråene er dermed ikke med i snittberegningene. Det er verdt å merke seg at julisnittet inneholder flere målinger fra juni (da få byråer publiserte tall i sommer).

Alle tall fra alle målingene finner du i partibarometeret