Høyre taperen i mars

Et halvt år etter stortingsvalget ligger Høyre over valgresultatet, så vidt.

VINNER OG TAPER: Jens Stoltenberg kan notere seg for Aps høyeste snitt mens Erna SOlberg og Høyre så vidt er over valgresultatet etter et halvt år. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix).

VINNER OG TAPER: Jens Stoltenberg kan notere seg for Aps høyeste snitt på over to år. Erna Solberg og Høyre er så vidt over valgresultatet. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix).

Gjennomsnittet av målingene i mars viser at Høyre går mest tilbake sammenlignet med snittet for februarmålingene. Høyre går ned med 1,5 prosentpoeng til 26,9 og ligger dermed 0,1 prosentpoeng over valgresultatet, et halvt år etter valget.

Fremskrittspartiet ser ut til å ha tjent noe på Høyres tilbakegang. Partiet øker med 0,6 prosentpoeng i mars til 14,2 prosent, som er det høyeste månedssnittet for partiet siden november.  Frp har nå et snitt som ligger 2,1 prosentpoeng bak valgresultatet, tilbakegangen kom i all hovedsak før årsskiftet. Snittet for Frp peker altså stikk motsatt vei av Ipsos MMI for Dagbladet som ved utgangen av mars noterer sine laveste tall for Frp.

Arbeiderpartiet er også i mars vinneren med en fremgang på 0,9 til et gjennomsnitt på 34,6 prosent. Høyere gjennomsnittstall har ikke partiet hatt siden februar 2012.

Venstre beholder stillingen som fjerde størst med 5,1 (+ 0,2), mens KrF går tilbake 0,4 til 4,9 prosent. Også Senterpartiet har nå et snitt på 4,9 (+ 0,1), mens SV ligger stabilt under sperregrensa på 3,8. Miljøpartiet De Grønne får 3,2 (+ 0,1), Rødt 1,4 (+ 0,1) ogandre partier 1,2 (+ 0,1).

Her finner du gjennomsnittet i mars, mens dette er gjennomsnittet for februar.