Det er nå det gjelder

Klokken 10 i dag åpner valglokalene og du kan bestemme hvem som skal styre.

JEVNERE: Med fire uker igjen er dette stillingen på snittet av nasjonale og lokale målinger. (Foto: TV 2).

JEVNERE: Med fire uker igjen er dette stillingen på snittet av nasjonale og lokale målinger. (Foto: TV 2).

Basert på de nasjonale målingene publisert så langt i valgkampen og de siste fylkesmålingene har jeg laget en velgerindeks som viser snittnivået for partiene og sammenlignet den med situasjonen like før sommerferien.

Velgerindeksen viser at de rødgrønne partiene får 37,42 prosent, mens de borgerlige får 57,44. Siden før sommeren har de rødgrønne vunnet 0,0078 prosentpoeng, mens de borgerlige har gått tilbake 0,5477. Vinneren er Miljøpartiet De Grønne som med 2,3212 har økt oppslutningen med 0,59701 prosentpoeng.

velgerindeks

 

Basert på denne beregningen får Høyre 56 mandater og blir Stortingets største parti. Frp får 28. De to partiene på høyresiden får dermed 84 mandater på velgerindeksen og er avhengig av et mandat for å sikre seg flertall på Stortinget. KrF får 9 mandater og Venstre 8. Dermed har de borgerlige 101 mandater på beregningene når valglokalene åpner.

Arbeiderpartiet får 50 mandater, Senterpartiet 9 og SV, slik at regjeringspartiene samler 66 mandater på velgerindeksen. Rødt kaprer et mandat, det samme gjør Miljøpartiet De Grønne.

Følg utviklingen og sjekk mandatfordelingen i TV 2s partibarometer